Last news in Fakti

20 Септември, 2023 04:44 1 263 3

Димитър Найденов: Борисов явно не прави разлика между парламентарно мнозинство и правителство

  • димитър найденов-
  • депутат-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • парламент

Той се опитва да намеква, че ПП-ДБ могат да отпаднат от мнозинството в НС и да бъдат заместени от ДПС. заяви депутатът от групата на ПП/ДБ

Димитър Найденов: Борисов явно не прави разлика между парламентарно мнозинство и правителство - 1
Снимка: NOVA NEWS

Борисов явно не прави разлика между парламентарно мнозинство и правителство. Да, в парламента има мнозинство от 161 гласа на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. Целта е с тези гласове да направим съдебната реформа. Когато се кандидатирах за депутат, агитирах точно с това - гласувайте за мен, за да се случи съдебната реформа. Нека не бъркаме Народното събрание с Министерски съвет. Двете власти са независими и отделни, но Борисов не прави разлика, защото по време на неговото управление тези две власти бяха слети. Аз не знам в правителството да има министри на ДПС. Ако Борисов знае, да излезе и да каже имената тези министри.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Димитър Найденов, който коментира днешното изказване на Бойко Борисов, че ДПС е част от управлението и протестите в страната.

"В протестите виждам политическа намеса, но смятам, че правителството ще се справи, защото работи много и постига успехи. Факт е, че с гласуването за отпадането на внос от Украйна не направихме нищо извънредно. Забраната така или иначе отпадаше на 15 септември, а ния я гласувахме на 14 септември. Забраната беше общоевропейска и щеше да отпадне на 15 септември. Тези масови протести, за да се подпомага един бранш за сметка на всички останали българи не е най-доброто решение. С украинския внос ще се намали цената на редица стоки, което е важно за всички граждани. Със сигурност не трябва да се стига до наводняване на българския пазар с украински стоки и аз съм убеден, че ако правителството бъде оставено да работи, то ще се справи", категоричен бе той.

"Борисов явно се опитва да играе някаква политическа игра и да намеква, че ПП-ДБ могат да отпаднат от мнозинството в НС и да бъдат заместени от ДПС. Не вярвам той да стигне до край и да работи за падането на правителството, защото ако това се случи, ще понесе всички негативи, а той едва ли иска това. Ние ясно сме поставили съдебната реформа на първо място и ще отстояваме този приоритет", увери Димитър Найденов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мата космата

    5 0 Отговор
    Той между курник и зайчарник не прави разлика, че и това.
  • 2 Митьо Дървото

    2 0 Отговор
    Да ходи да пее Брайън Адамс в караокито (бивше негово) - горе-долу го докарва, за друго да не се изказва.... и да не се прави на опозиция на Тиквун.
  • 3 Виж се

    2 0 Отговор
    само какви глупости ръсиш Димитре - ако го нямахте това Некоалиционно мнозинство от 161 мишки, как щеше да ви работи правителството бе, момче!? Народното Събрание и Минсъвета са отделни власти, но не са независими.Правителството се гласува от Парламента, отчита се пред него, може и да се свали от същия и изпълнява законите и политиките, приети от парламента. Това, че ДПС нямат министър не значи, че не участват в шашканлъците ви. А ти кажи, какъв го държа на лодката с ония двамцата хубавци на плажа на Агата!? Май там стана депутат, а? Иначе щеше да си останеш Митьо Дървото - бургашки кръчмар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове