Last news in Fakti

21 Септември, 2023 08:40 2 752 17

Дикме: Пеевски се превръща в лидер на държавата. Чудя се къде е Карадайъ - да не е нещо болен, не му виждаме изявленията

  • мехмед дикме-
  • дилян пеевски-
  • лидер-
  • държава-
  • мустафа карадайъ

„Подписаният меморандум не разрешава по същество големия проблем. Ще го обясня така – все едно да дадеш храна на един гладен човек. Ще го нахраниш днес, но утре пак ще огладнее. Субсидиите, които земеделците ще получат от бюджета, ще бъдат изхарчени, но продукцията им ще продължи да залежава“, обясни бившият земеделски министър 

Дикме: Пеевски се превръща в лидер на държавата. Чудя се къде е Карадайъ - да не е нещо болен, не му виждаме изявленията - 1
Снимка: bTV

Вместо тракторите да са в София, те трябваше да орат и да сеят. Така бившият министър на земеделието Мехмед Дикме коментира темата с фермерските протести в предаването „Тази сутрин“. Според него подписаният меморандум не разрешава проблема по същество.

„Видяхме как в България сами можем да си направим проблем с едно неразумно решение на парламента. Защо приехме това решение, след като нито една от другите пет засегнати държави не е приела такова нещо? Нито Полша, нито Словакия, нито Унгария, нито Румъния са гласували за това. Даже Хърватия се присъедини към забраната на внос на украинско жито. Защо ни трябваше на нас да гласуваме за отпадането на забраната?“, попита той.
Мехмед Дикме определи логиката на това решение на парламента като „некомпетентна“. Според него е възможно да има и някакъв политически подтекст. Икономическа логика той не вижда, защото, ако въпросът се разглежда от тази гледна точка, това означава, че „Народното събрание иска да ликвидира българското производство“.

„Аз нямам нищо против от Украйна на влизат стоки, но те трябва да са произведени по критериите, по които се произвеждат те и в България. Все пак трябва да има конкурентост. А те са произведени в неконкурентна среда с неразрешени за използвани препарати за растителна защита и горива без акцизи и данъци“, каза още той.
Бившият министър на земеделието не смята, че влизащата продукция от Украйна отговаря на европейските стандарти. „Подписаният меморандум не разрешава по същество големия проблем. Ще го обясня така – все едно да дадеш храна на един гладен човек. Ще го нахраниш днес, но утре пак ще огладнее. Субсидиите, които земеделците ще получат от бюджета, ще бъдат изхарчени, но продукцията им ще продължи да залежава“, обясни той.

Мехмед Дикме подчерта, че е най-добре на гладния да се даде работа – сам да си печели парите за храна. „На земеделецът трябва да му осигуриш съответните условия, за да може той да произвежда, да продава и да има доходи. А не просто да му даваш субсидия. В момента те са притиснати в ъгъла, защото нямат пари за сеитбата “, поясни той.
Той коментира и ролята на Делян Пеевски в решаването на проблема с фермерските протести. „Възхищавам се на Делян Пеевски – превръща се в лидер на държавата. Той е основен двигател за промените в Конституцията на Република България“, отбеляза още той.

„Чудя се къде е Мустафа Карадайъ - да не е нещо болен, не му виждаме изявленията. В момента се излъчват кметовете на ДПС и виждам, че отново Делян Пеевски се изразява по темата. Няма лошо - това говори за неговата сила. Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото", поясни той.

Мехмед Дикме подчерта също така, че Ахмед Доган еднолично одобрява кандидатите за кметове на ДПС. „Можете да бъдете сигурни, че посочените от ДПС кметове ще спечелят“, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    11 4 Отговор
    Папа Франциск отправи предупреждение, че светът е на ръба на ядрена война, подобна на Кубинската ракетна криза от 1962-ра г.
  • 2 Ама

    13 1 Отговор
    да му подрежем крилцата , време е !
  • 3 5464554

    26 1 Отговор
    Бойко е прав - прости са , всички , които гласуват за герб - дпс , те са един персонаж. Пишман десни , но какво да се прави. ШиШи и Боко управляват , за какво бяха протестите 2020 г . Тогава ШиШи и тиквата се криеха по турските села , значи от протести ги е страх.....

    Коментиран от #14

  • 4 Даниел

    0 2 Отговор
    Напълно ненормален!
  • 5 бай Иван

    15 0 Отговор
    Журналисти от БТВ и Нова с въпрос " Господин Пеевски вие ли вече ръководите ДПС и кога и къде е било решено това ? Къде е г-н Карадайъ г-н Пеевски? "

    Смех бе, смех ! Такова нещо няма да чуете от мисирките, макар и толкова невинни въпроси.
  • 6 един

    5 5 Отговор
    Тоя е върхът на подлизурковщината!
  • 7 мдаа

    4 4 Отговор
    Още един с халюцинации.
  • 8 Мехди Ахмед Али

    2 3 Отговор
    Шиши е завършен еничар, а те са много по-полезни в една война - конвенционална или политическа
  • 9 Карадайъ

    2 0 Отговор
    Много често взе да ходи при Ердоган и да се тупа в гърдите, и май му гледаха на кафе...
  • 10 Българин

    7 0 Отговор
    Впечатление прави, че мисирките питат и вземат интервю по важните въпроси от Тиквата и Шиши. Мисирките усещат къде е властта и къде са статистите

    Коментиран от #12

  • 11 Още

    1 0 Отговор
    един ДС субект и мултимилионер от врътки и далавери !
  • 12 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Не бе, знаят откъде им идват заплатите.
  • 13 Наблюдател

    6 1 Отговор
    Дикме, той е лидер! Зад него стоят огромна маса пари. А, парите командват света! Да не забравяме, коя е майката на новият лидер, трасирала светлият му капиталистически път на просперитет и развитие. Апропо всички рожби след 89-та година са така. Кандидата за кмет Терзиев също.
  • 14 Байрактар"70

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "5464554":

    Имаше протести, и те вече са ,,управници на бардака" ! Имаше протести, протестиращите са излъгани! Защо? Защото трябва да се угоди на някои! А на кои? Предполагам всезнаещите и това ще го ВИДЯТ!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 българка

    3 1 Отговор
    Пеевски - санкциониран по "Магнитски" - лидер на държавата! Да ви имам скапаната държава, която ограби, опростачи и унижи моята Родина!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол