Last news in Fakti

27 Септември, 2023 08:41 7 426 33

В Бургас: Паркингите за отнети от шофирали с алкохол или наркотици автомобили се препълниха

  • отнети автомобили-
  • паркинги-
  • бургас

80 МПС (предимно леки коли) са иззети на територията на Община Бургас от пияни или дрогирани водачи в периода от 8 август до 11 септември, съобщава областната дирекция на МВР

В Бургас: Паркингите за отнети от шофирали с алкохол или наркотици автомобили се препълниха - 1

Паркингите на МВР, на които под охрана стоят колите на шофьори, хванати с данни за алкохол или наркотици, се оказаха недостатъчни в Бургас. Колко са предварително отнетите коли в полза на държавата и къде са паркирани, информира bTV.

80 моторни превозни средства (предимно леки коли) са иззети на територията на Община Бургас от пияни или дрогирани водачи в периода от 8 август до 11 септември, съобщава областната дирекция на МВР.

„Паркингът за съхранение на отнетите автомобили е под постоянна полицейска охрана, наблюдава се 24 часа с видеокамери“, каза комисар Марин Димитров от „Охранителна полиция“-Бургас. Той съобщи, че за същия период миналата седмица са имали 163 досъдебни производства за установени престъпления. Сега тези производства са едва 100, което показва известен спад.

„Към момента има още две районни управления на територията на Бургас, където се съхраняват отнети автомобили. Предстои тези леки коли да бъдат паркирани тук, за да се съхраняват на едно място. Това ще улесни тяхното охраняване. Тези автомобили се оглеждат още по време на отнемането и ние ги съхраняваме в този им вид“, обясни още комисар Марин Димитров.

Той обаче не успя да каже, какво би се случило с автомобилите при силна буря с градушка. От полицията се надяват на съдействие от общината, за да се покрие паркинга.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 3 Отговор
    на ТЪРГ ли ще ги продават

    Коментиран от #7

  • 2 Сталин

    26 6 Отговор
    Идеално ,тъкмо съм приготвил едни 2000 за наточено БМВ от търговете на МВР

    Коментиран от #5

  • 3 пожелание

    19 5 Отговор
    Пускайте ги на търг , за да запълните съдраната хазна !!
  • 4 мдааа

    20 3 Отговор
    С толкова много пияници сега трябва да откриваме и център за лечение от алкохолна зависимост.
  • 5 Хаха

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    То се едно до теб ще стигне.Ще има бум на полицаи и общинари със скъпи,но купени евтино коли.
  • 6 Ми да пият

    18 4 Отговор
    по малко бре...
  • 7 нее

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Заразени са и подлежат на унищожаване.
  • 8 Миризлив пор

    30 1 Отговор
    То за алкохол ясно, но за наркотици пробата излиза след 6-9 месеца, така че тази кола трябва да стои толкова време. Какво ще бъде състоянието на автомобила след толкова време без поддръжка?

    Коментиран от #13, #14

  • 9 Сък Май Дик

    21 8 Отговор
    При силна градушка мерцедесите ще станат на гъ3, но това е по добре отколкото да ги карат 3адници
  • 10 Ветеран от Протеста

    13 2 Отговор
    За един месец само...Бе тия са пълни ненормалници!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гражданин

    18 13 Отговор
    Супер, трябва да започнат да изземват и за превишена скорост, както и за засичане, неспазване на дистанция, притискане, изпреварване от дясно, особено на автомагистрали, както и при изпреварване в завой! Само тогава ще има някакъв ред!
  • 13 Горубляне

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Няма грижи. Слагаме им една добавка и аре, нов внос, запазена, карана от стюардеса само до летището и обратно

    Коментиран от #22

  • 14 Митко каратиста

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Спокойно, държавата е богата ! Ще плати щетите барабар с разноските по делата. В Пловдив има един адвокат- Екимджиев ,няма загубено дело в Европейския съд. С малко късмет и от там някой лев може да докара. Лошо че, служителя,който преценя дали да конфискува мпс-то не носи персонала отговорност иначе и той отнася съдебен иск!

    Коментиран от #19

  • 15 Бегай !

    12 9 Отговор
    Да ги дават за скраб.Ще чакат експертиза !?! Да не са пили и друсали отрепките.
  • 16 ха ха

    5 0 Отговор
    Ц-ц-ц, кой да предположи...
  • 17 дядо поп

    15 1 Отговор
    Да ползват стадионите в Бургас , и без това за срамотиите , четвъртият по големина град в България няма отбор в първа лига. А когато се напълнят и стадионите да продават на търг и за скрап!
  • 18 Във друг

    15 4 Отговор
    Сайт пише ,че половината автомобили са върнати на собственика след намесата на съда.
  • 19 Миризлив пор

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Митко каратиста":

    Теоретично автомобила е технически изправен като ти го дават. Лошото е, че при дългото стоене много части остават без смазка и корозират. Спирачките също се прецакват, не веднага но микроямките от ръждата разкъсват уплътненията. След 1 месец се виждаш в приключение - все нещо се чупи и къса.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 решението е очевидно

    5 7 Отговор
    Компресия се казва. Мачкайте и да влизат в пещта.
    Следващите ще се научат.
  • 22 Горубляне

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Горубляне":

    е Малашевси
  • 23 Спиро

    7 6 Отговор
    Купуват голяма преса.От пресата на кораб и за претопяване в Турция.Никакви други разходи като охрана и алабала.Алкохола в кръвта трябва да е нула.Зеро!Имаш ли,значи не си на себе си.Потенциален убиец.Да има и частни затвори.Да видите тогава какво ще стане и как ще спрат да пият.
  • 24 123456

    9 1 Отговор
    слагай на 3-4 етажа бе бате , да стане като автоморга , евал съм ги джигитите !
  • 25 НРБ

    8 5 Отговор
    Това показва как масово пият и карат ! По пътищата е страшно вече, пълно с нагли и малоумни пияни и дрогирани !!! Мярката е правилна, да продължава с пълна сила....паркинги ще се намерят !!!
  • 26 не са строили

    3 0 Отговор
    никога . рисуват на улиците и зони . безхаберници .
  • 27 Чакайте да питам?!

    11 1 Отговор
    Тва "отнемане" "доброволно" от собственика ли се води?! Щото ако е так, такива делца ще лапкат МВР в ЕУ, че след пет годинки ще закрият МВР и не могат се изплати!
  • 28 Само така

    3 1 Отговор
    Браво!
    Ама това за всички ли важи, щото в кв Славейков живее един, който закона не го лови?
  • 29 Начо

    6 0 Отговор
    Стават собственост на държавата едва след като на три иннстанции съдът се произнесе, че се отнемат, а това в Бг трае 3 - 8 години ... повече е излишно да се коментира
  • 30 Гого

    1 0 Отговор
    А пико има ли 😆😆😆
  • 31 съвременно законодателство

    5 0 Отговор
    Задна поулоска за каруца 1 магарешка сила модел 1019г имат ли при заграбените недвижими имущества?По новата конституция на Христо и Пеевски явно вече движимото и недвижимото имущество е прикосновена собственост и непринадлежи вече на собственика.Закона явно е над конституцията в момента.Поне аз така го разбирам.
  • 32 мачкат ни като народ

    1 0 Отговор
    90% от отнетите с фалшиви тестове на репресивните органи.Всички са с отнети книжки и обискирани дамове макар и не всички виновни.Това го направиха Киро и Кокорчо.
  • 33 мдааа

    0 0 Отговор
    Карайте за скрап.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове