Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 19:25 1 463 41

Калоян Методиев: Радев имитира полезна дейност

  • румен радев-
  • консултативен съвет-
  • калоян методиев

Президентът не е свиквал кризисният орган вече година и десет месеца. По закон трябва да го прави на всеки три месеца. При поредната криза сглобява някакъв измислен от него самия формат, с който се опитва да детронира парламентарната и партийна система

Калоян Методиев: Радев имитира полезна дейност - 1

Само и само, за да не изпълни закона президентът Радев имитира полезна дейност. Утре вечер, три дни след началото на войната, под обществен натиск, свиква някаква среща, която претенциозно нарича Консултативна среща, но не законоустановения формат за кризисни ситуация – Консултативен съвет за национална сигурност (чл. 5, ал. 2). , казва политическият анализатор Калоян Методиев.

Президентът не е свиквал кризисният орган вече година и десет месеца. По закон трябва да го прави на всеки три месеца. При поредната криза сглобява някакъв измислен от него самия формат, с който се опитва да детронира парламентарната и партийна система. Комфортната среща, която си организира е с ГЕРБ (председател на парламента, Габриел като вицепремиер), шефовете на трите специални служби, които сам си предложи, сам си одобри и сам си назначи, подчиненият му шеф на Генералния щаб, Денков (безопасният му бивш служебен министър) и сближилия се с него напоследък Тагарев.

Реално си вика тези, които са му удобни да му докладват. Бутафория. Единственият държавен глава в света, който не свика КСНС за Ковид кризата, за войната в Украйна, за срутената граница, а сега за войната в Израел. Как очаквате някой да спазва законите в тази държава, когато държавният ѝ глава ги гази пред очите на цялото общество? Адекватно ли е подобно поведение от главнокомандващ?

Вероятно ще чуете координираните им приказки с Денков, че е предизборна кампания и затова не се свиква КСНС, което е нелепо. Според тях в предизборна кампания войните, природните бедствия, престъпността, кризите явно спират. Три дни светът се тресе, а българският президент се разхожда по винарни, университети и откриване на цехове в Джебел.

Накрая хвърля прах в очите на обществото като разчита, че никой не прави разлика между Консултативен съвет по национална сигурност и сглобената му среща със себе си и ГЕРБ. Българските партии, неправителствени организации и граждани трябва остро да протестират срещу поредното потъпкване на правилата, законите и парламентарната република от действащия президент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мунчо е

    31 21 Отговор
    Б О К Л У К
  • 2 Даже

    10 17 Отговор
    не може и да я имитира , но нито България , нито нейните граждани имат нужда и я заслужават !
  • 3 Майна

    8 13 Отговор
    Радев имитира ,,народозсщитник,,..
    Да, но първи заяви подкрепа за Израел..
    Първи..
    Отличник на Пентагона..
    Има в моменти ,в които няма как да се ,,маскираш,,

    Коментиран от #12

  • 4 Киро

    17 24 Отговор
    Супер текст. Как да спазват хората законите като президентът ги нарушава
  • 5 Тихият преврат на Радев

    17 33 Отговор
    Предателя радев е платил авансово към турската Боташ по заробващия договор за 3,8 млрд., 318 милиона лева.
    Служителя на москва, радев, е продал България на Турция, само за да угоди на международния престъпник и терорист путин.
    Радев е национален предател. Радев е ПОЗОР !
    В случай на преждевременно прекратяване на договора, Купувачът ще плати на Продавача сума равна на стойността на дневно доставения продукт в момента на прекратяване, изчислен за целия оставащ период на действие на договора" - Машаллах, Аферим на Румен Радев, на катамаранеца и на Златната Деница Златева, но най-вече на "организатора и вдъхновителя" на тези схема - Владимир Малинов. С един договор Радев догони "майстора" на Големия Шлем Първанов по доходи.

    Коментиран от #9, #13

  • 6 Европеец

    16 27 Отговор
    Kрадев имитира, че е президент...
  • 7 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    Заповядайте утре в заведението ми да хапнем да пиинем и да се повеселим. За вас ще пее Енрике Иглесиас. Партито стартиа в 19.00ч.

    Коментиран от #36

  • 8 Абориген

    29 14 Отговор
    Стига си плюл Президента, не си му на нивото, пък и той не те бръсне за слива!

    Коментиран от #18

  • 9 Майна

    11 16 Отговор

    До коментар #5 от "Тихият преврат на Радев":

    Когато енергетиците след работа ,застъпват в борба за ЕНЕРГЕТИКАТА, Радев ,,родолюбица,, е от ,,светско,, на ,,светско ,, парти- хотели и т.н..
  • 10 Пак ли това жалко нищо

    27 6 Отговор
    Не давайте трибуна на лъжци, крадци, подлеци, продажници! Това е смет, а не пример за подражание! В нормална държава, обществото и медиите, изхвърлят такава смет!
  • 11 Град Симитли

    27 8 Отговор
    А стига хейти, БЕ!
    .... Бил ли те е Радев, друго ли ти е правил, ама всеки ден да го оплюваш си е яка фиксация!
  • 12 И с право

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Израел може да не са по ралични от Хамас, но да се избиват и отвличат мирни граждани и да не ти прави впечатление, жалко за теб!

    Коментиран от #17, #26

  • 13 Не лъжи

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тихият преврат на Радев":

    жалко изглежда лъжец, с продадено бъдеще на мафията и национални предатели ПП, ДБ и ГЕРБ и тиражиращ копи пейст лъжи и глупости!
  • 14 Анонимен

    7 10 Отговор
    Румчо наш му викат на село
  • 15 рфтдесц

    8 2 Отговор
    Лъжци. България се е напълнила с лъжци които се и размножават. Има обаче един въпрос, на къде сте тръгнали? Дори не осъзнавате че вървите по пътя на собственото си унищожение. Когато мерзоста и лъжата се възкачат на високо в държавата, когато превземат и службите и министерствата и всичко, точно тогава идва Божията правда. Господ Иисус Христос е говорил за тези събития, обаче никои не чете. Обезумяхте на лъжлата се радвате и и викате истина, а на истината викате лъжа и се радвате. А точно тогава трябва да почвате да плачете. Бог няма да търпи дълго и ако не се опомните горчиво ще съжалите всички дето сега се мислите за силни и умни. Покайте се и потърсете Бога докато имате още време. Небесното царство наближи.
  • 16 калоянчо, калоянчо,

    20 5 Отговор
    не запомни, че тарикат мъж не писка! Радев те изрита като мръсно коте, що бе?!? Щото много ставаш или напротив?!?
  • 17 Майна

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "И с право":

    Чел ли си за въстанието на гладиаторите..
    Ти знаеш ли как живеят те..
    Ти искаш ли да си на тяхно място и да покажеш хуманност..
    Искаш, ти, хуманиста..?
    И как ще постигнеш нещо..
    Когато НИКОЙ, НИКОЙ не реагира над това издевателство?
    Не знам дали мога да съм толкова ..хуманен

    Коментиран от #19

  • 18 ЩОТО ПРЕЗИДЕНТА ГО НАТИРИ

    23 3 Отговор

    До коментар #8 от "Абориген":

    ТРУДНО СЕ ПРЕЖИВЯВА ......ЧЕРВЕНИЯ КАРТОН
  • 19 Дали щеше

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    да си толкова ербап, ако сред отвлечените беше дъщеря, жена или сестра, майка? Омразата, поражда омраза!

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ежко

    10 0 Отговор
    Много ми е интересно какво ги говорят на т.н. Консултативен съвет?Каква национална сигурност, като в момента си съсипваме енергртиката, готвим се да внасяме ток,а в същото време енергийните ни обекти се водят уж под специален надзор защото били уж обекти на националната ни сигурност.....
  • 23 Г€Н€РАЛ Д€$И

    5 8 Отговор
    той И В $€Ха $АМО ИМИТИРА, ИМИТИРА, АЛА "грип€нч€" НЕ ВДИГА!
  • 24 Ти да видя

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    да отричам това? Чети по бавно! Писах, че Израел не е по различен! И тези хора за да стигнат до тук и на тях им се е случвало подобни неща! Това означава ли, че трябва да оправдаваш някой, който отвлича цивилни, убива и т.н.! Помисли си преди да драскаш! Утре ако си потърпевш, без начение араби, израел кой ще е! Ще го оправдаеш ли, че е отвлякъл или убил семейството ти! Мислете! Не е трудно!

    Коментиран от #29

  • 25 !!!?

    6 10 Отговор
    Кохортата на Радев събира на консултативна среща в Гълъбарника !!!?
  • 26 има декларация..

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "И с право":

    Приета през 1947 г,от ООН,всички членове са гласували единодушно за създаването на две суверни държави-израел и палестина,ако краварите и еврейте го бяха изпълнили..днес можеше да няма тези лоши неща..
  • 27 Хасковски каунь

    6 2 Отговор
    Ти, господине си като "велик" футболист гонещ топката с мисълта, дано не я стигна.
  • 28 Вице

    6 4 Отговор
    Този дето го казва това е много ясен толкова му е мозъка ,прислужник някакъв -то как няма още десетина като Радев ,че малко поне да се понадигнем от тинята дето ни докараха други като този плювалник!
  • 29 ивицата газа е..

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ти да видя":

    Оградена с мрежа и бодлива тел 360 квадратни км...концлагер за за два млн.палестинци-който имат по две часа на ден ток и вода,ами как няма да бомбиш и да пуцаш срещу поробителите..

    Коментиран от #30

  • 30 Е така де

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "ивицата газа е..":

    Не го отричам! Айде сега си помисли, че си със семейството си там и сега смейството ти е отвлечено или убито и дай пак! Омразата, поражда омраза! Този проблем там, няма военно решение!

    Коментиран от #34

  • 31 Едно си

    13 1 Отговор
    Калоянчо знае, едно си Калоянчо бае! Президентският шут в ... ще да е бил бая як, че три години след като го е отнесъл още му държи влага... Всяка поява на лицето Калоян Методиев из СМИ е един непрестанен порой от възможно най-ярости нападки срещу президента за какво ли не... Е айде стига! Ако този на снимката е бил цвете за мирисане, нямаше да отнесе шута от президентството...
  • 32 гост

    9 2 Отговор
    тоя боклук като чуе само името Радев и му илизат пъпки.
  • 33 с вас сме г-н президент

    3 2 Отговор
    нали така пеехте
  • 34 не желая да споря..

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Е така де":

    С теб..едно и също повтаряш като папагал..виж,сом-26..

    Коментиран от #35

  • 35 То няма за какво да спориш

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "не желая да споря..":

    Нужно е само да се замислиш! Ако някой е отвлякъл или убил семейството ти, дали ще се казва Хамас, Хизбула, Израел или друг, за теб резултата, ще е един и същ и със сигурност, няма да оправдаеш този който го е направил! Затова, е нужно, човек да помисля и да се поставя на мястото и на отсрещната страна! Само така, може да види истината! Това което правят едните, правят и другите и ако стоят на идеята за отмъщения, враждата никога няма да свърши!
  • 36 ейй

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Само да не се окаже, че е Йосуф Кобзонович.
  • 37 А ти кой си?

    8 1 Отговор
    Един безличен предател, готов да се отдаде на всеки.
  • 38 мдаа

    4 1 Отговор
    Прилича ми на един премиер, който не ходеше на парламентарен контрол.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 някой

    3 0 Отговор
    А ти имитираш мисловна дейност, глупак!
    Докога ще ни занимавате с този палячо?
  • 41 пенко

    0 0 Отговор
    НЕ Е --- АНАЛ ЛИЗАТОР --ЕЗИКЪТ МУ НЕ Е АБЛОЖЕН И УСТНИТЕ МУ НЕ СА ИЗРИНАТИ --ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ / ПЛАТЕН / !!!!!!???????!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове