Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 10:33 1 303 20

Кандидат-кметът Вили Лилков представи идеите на Синя София за Витоша

  • кандидат за кмет-
  • витоша

Сред предложенията са възстановяване на Княжевския и Драгалевския лифт, както и изграждане на обща станция на метрото и Симеоновския лифт при Околовръстния път

Кандидат-кметът Вили Лилков представи идеите на Синя София за Витоша - 1

Кандидатът за кмет, проф. Вили Лилков и кандидатите за общински съветници на Синя София - Ивайло Йонков и Ивайло Караньотов се срещнаха със собственици на ски училища и съоръжения на Витоша.

Заедно те достигнаха до категоричния извод, че за да се насладят софиянци на богатствата на Витоша, са нужни инвестиции в транспортни лифтове и съоръжения при абсолютна забрана за увеличаване на легловата база.

"София е единствената европейска столица с отлични условия и налична ски-зона, но нейният потенциал не се използва. Отсъствието на модернизация и поддържане на съоръженията в момента води до задръствания с автомобили през почивните дни и ненужно замърсяване на въздуха в любимата ни планина", отбеляза проф. Лилков и представи предвидените в програмата на Синя София мерки за осигуряване на модерен и чист достъп на гражданите до богатствата на Витоша. За да спрем да тровим планината си с хиляди автомобили всеки уикенд, ние от Синя София ще:

– Възстановим Княжевския и Драгалевския лифт.

– Изградим обща станция на метрото и Симеоновския лифт при Околовръстния път и буферен паркинг със спирка на градския транспорт.

– Осигурим достатъчен брой автобуси за туристи.

– Изграждане на нови влекове за обучение на деца и ученици.

– Организиране на спортни празници на Витоша с детските градини, училищата и спортните клубове.

- Обновим алеите и маркировката, информационно образователните табели, дървените мостчета, пейки, маси и др.

Проф. Вили Лилков подчерта и нуждата от иновативни решения за зелените клинове на София. Ще превърнем зелените клинове от Витоша в паркове, които вкарват чист въздух в София – хидропарк „Искър“ по поречието на р. Искър и естествените езера около нея; линеен парк по поречието на реките Драгалевска и Бара Изливо за жителите на кв. „Манастирски ливади“, „Кръстова вада“ и „Витоша ВЕЦ Симеоново“; парк „Въртопо“ в районите „Младост“, „Студентски“, „Дървеница“, „Мусагеница“; „Източен парк“ по поречието на реките Кална и Банишка и
др.

– Изграждане на парк „Кукуряк“ в район „Овча купел“; възстановяване на Западния парк и изграждане на връзка от район „Люлин“; почистване на езерото Панчарево.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да,да

    6 3 Отговор
    А плавателен канал Панчарево-Павлово няма ли да има?
  • 3 ХА ХА

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    НИЩО не получаваш ТОЯ толкоз години какво прави до сега? За плифера знаем? Друго?
  • 4 Пич

    6 1 Отговор
    Е , София трябва да има умен , независим , и заинтересован за града кмет ! Но такъв няма в нито една листа !!! Има някакво Мъпет шоу , с детайл , до коментиращите изкуфяли старци !!!
  • 5 7те козякливи джуджетаи бвте Лилко:

    7 4 Отговор
    идеите на Синя София за Витоша:.
    1)Да съборим Паметника на съветската армия,
    2)Да съборим Паметника на съветската армия,
    3)Да съборим Паметника на съветската армия,
    ......
    n) Да съборим Паметника на съветската армия,
  • 6 Ехххххххххх

    5 3 Отговор
    Каква СИНЯ, какви 5 лева. Ще се избиете за туй СИНьо. ГЕРБ сини, СДС сини, ДСБ сини, КОЙ не скача е СДС СДС СДС УУУУУУУУ ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 7 УРА,,УРА

    7 0 Отговор
    Какво ли е мисленето на хората, които няма как да станат кметове? Няма ли кой да им каже да не харчат излишни пари и да не мътят главите на избирателите? Същото е и с парламентарните избори. Надуха ни главите от обещания абсолютно неизвестни мераклии. Противни са вече.
  • 8 Професор Кандидатов

    6 1 Отговор
    Ами да се кандидатира за кмет на Витоша тогава и директор на язовир Искър.
  • 9 котаракът с чизми

    4 1 Отговор
    Аха ,аха ! Това ,дето Вили го обещава ... и за десет мандата ,като кмет не може да го осъществи ,ама ... вие му вЕрвайте (нали) ! Вили ,дето виси в общинският съвет още от деветдесете ,досега що нещо от фантасмагориите (дето дрънка) не е предложил и прокарал (той си знае как) как мислите ?! Или ... слушайте ме какво говоря ,не ме гледайте какво правя ... ! Мишок .
  • 10 само питам

    1 3 Отговор
    а бе лилков каква синя софия каква демократична българия та това са комунистически издънки и синове дъщери и внуци на ДС - и то доносници от преди 10 ноември 1989
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ти си

    2 2 Отговор
    А бе защо никой нищо не говори и пише за кандидат кметовете на Видин , Монтана , Враца , Лом , Белоградчик, Бойчиновци и други малки и големи общини в северозападна България ?
    Само София та София , другото не е интересно , другото не е важно , другото не е България.. ...
  • 13 Най добре ще е ,

    4 0 Отговор
    всичките ни кандидат кметове трябва да бъдат изселени в село Торба-лъжи ,Габровско !!!
  • 14 Демократ

    1 1 Отговор
    Каквато и полезна за София и софиянци програма да има Вили Лилков и какъвто и екип специалисти да има за изпълнението й, няма никакъв шанс да стане кмет, защото ДС- КГБ сценаристите отдавна са назначили Васил Терзиев от своята каста. Печалното е ,че псевдодемократите го издигнаха, като доказаха ,че в България властва пребоядисаната червена прокремълска олигархия. Докато търпим това ,така ще е. Трябва ежедневно да се говори истината за трагедията на страната, която 34 години живее под лозунга "Назад в комунизма".Поне да научат география и да видят,че България е в Европа, а не в Евразия и да престанат да я измъчват и да искат да я преместят.
  • 15 000013

    3 1 Отговор
    Какви ски , какви лифтове , какви писти ? То вече в Алпите сняг няма и почти всичко е на изкуствен сняг а нашите тръгнали модернизация на ски влекове да правят ! Мостчета , пейки , маси , алейки . Като се сетя само за ремонта на ремонта на ремонта , не мерси ! Пак някой се гласи едни пари да лапне от скъпи обществени поръчки

    Коментиран от #17

  • 16 Вили Лилков

    3 1 Отговор
    Не сте ме разбрали добре! Витоша трябва да се преобрази по следния начин: пейки в беседка, заслони, хижи, почивни станции, лифтовете - всичко това да се оборудва с малки кокетни барчета, в които да се сервират сгряващи и повдигащи настроението напитки! А всяко барче да е оборудвано с контейнери за разделно хвърляна на боклука - за стъкло и пластмаса. По желание може да има и за капачки. Напред, туристи и туристки с развълнувани сърца!
  • 17 Ресторантьор Алибегов

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "000013":

    Дреме му на Вили на задника за влекове и писти - да има барчета, кафенета и ресторанти по Витоша. Това е нашата обща цел! Вили е нашият кандидат за кмет!
  • 18 Вили Лилков

    1 1 Отговор
    Да прекръстим Витоша на "Демокрация"!
  • 19 Лили Вилков, два - три процента

    0 0 Отговор
    Разгледайте внимателно лицата на тази агитка! Ако това не ви говори нищо - не виждам смисъл да се обясняваме!
  • 20 Иван Конев

    0 0 Отговор
    Изморени физиономии, които искат да лапат! Не си хабете гласа за тези хубостници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове