Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 13:07 1 493 30

Николай Денков ще съди Делян Добрев за "хранилката на "Лукойл""

  • лукойл-
  • дерогация

В последните дни чувам приписани думи, които не съм казвал. Ясно обясних, че „Лукойл” се поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, съгласно нашето законодателство, допълни премиерът

Николай Денков ще съди Делян Добрев за "хранилката на "Лукойл""  - 1

След като прехвърчаха искри между управляващите в сглобката по темата за дерогацията на руския петрол, сега спорът влиза и в съдебна зала.

Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу хората, които говорят за „хранилката „Лукойл”. Това обяви той пред журналисти.

„По отношение на приказките за „хранилки” и други доста по-конкретни обвинения, отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща. Това вече съм го решил”, категоричен бе Денков.

Припомняме, че във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отправи критика към правителството. „Хранилката на „Лукойл” се оказва много голяма, в нея има членове на кабинета, министри", заяви той.

Премиерът обяви още, че България е класирана на първо място по напредък, свързан с върховенството на закона. „Разбира се, това не е изненада за хората, които през последните месеци се занимавахме с проектите и обсъждахме с парламентарните групи промени в законите, свързани с развитието на правосъдната система", поясни той. По думите му усилието, положено през последните месеци, е започнало да дава резултати. „Първият резултат беше премахването на Механизма за наблюдение на България. Това е вторият, който получава такава международна оценка", допълни Денков. По думите му тези промени се забелязват и от Европейската комисия.

Премиерът обаче смята, че това не бива да ни успокоява. „Все още България е на 59-о място от 142 страни, предпоследна в ЕС. Ние ще работим така, както сме заложили в нашата управленска програма" категоричен бе министър-председателят.

Относно влизането ни в Шенген, Денков заяви, че не може да се очаква за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия, но трябва да се работи упорито и системно, за да може всички да бъдат убедени, че правилното решение е България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство.

„Това, което каза канцлерът Карл Нехамер. пред медиите бе, че той няма никакви претенции по отношение на Румъния и България. Той има проблем със затворените граници, на които има проверки между Австрия и съседните страни. Разговорът продължава”, поясни Денков.

И отново припомни, че с решение на МС ще стартира реализацията на строителството на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. „Индикативният срок е до 2033 г., но това са доста сериозни усилия, инвестиции и средства. По отношение на 8 блок е необходимо да се направи оценка на въздействието на околната среда”, поясни Денков.

„В последните дни чувам приписани думи, които не съм казвал. Ясно обясних, че „Лукойл” се поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, които се полагат съгласно нашето законодателство. Никога не съм казвал суми от типа, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания.”, каза още премиерът.

На въпрос пред кого „Лукойл” всъщност са декларирали, че ще си платят данъците, Денков отговори следното: „След предишните дискусии, с които беше взето решение за съкращаване срока на дерогацията до октомври 2024 г., „Лукойл" изпратиха едно съобщение, че биха могли да използват една възможност за признаване на разходи при модернизиране на рафинерията. Това е причината аз да помоля моя началник на кабинета да се обади в „Лукойл” да ги попита те действително ли смятат да действат по този начин".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    17 3 Отговор
    Пудели у Цирка се джафкат, докато Крадът в Слугинството!

    Коментиран от #8, #17

  • 2 Именно

    13 13 Отговор
    Тоз мушморокк цял живот от жалби и съдилища се е изхранвал...

    Коментиран от #9

  • 3 Бърньо

    14 1 Отговор
    никога не казва истината !
  • 4 :))

    12 4 Отговор
    - Николаке! - изрева презеленял от ярост бай Мичо - ще те вземат дяволите! Господ едно време избра рибари и говедари, за да преобърнат света, а не като тебе магарета-философи!

    И излезе бързо из вратнята, като заряза госта си смутен и попарен.
  • 5 Трябва най-после

    18 12 Отговор
    някой да запуши лъжливите и клеветнически усти на Добрев и другите като него.
  • 6 Веселин

    7 3 Отговор
    Работник ще съди работодател , чести са тези дела. Проблема е , че работодателя му , е самата мафия , а пък последната е работодател и на така наречените съд и прокуратура. Успех
  • 7 Тоя добрев е много нагло

    17 6 Отговор
    и подло мекотело.
    Не стига, че от повече от десетилетие той е на хранилка към обирджиите на България, а сега сочи хората за виновни.
  • 8 фен на ПП

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    С ПП напред, всичко да ви е наред !

    Коментиран от #18

  • 9 Ае ей, Кондьо,

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Именно":

    кой направи тръбата, с какви пари и кой сключи договора, с който ние вземаме cpeднuя от цялата работа?
  • 10 едокаийд

    10 10 Отговор
    Денко фашиста по прякор академик, няма ли да се махаш бре некадърник? Нали стана министър за да влезем в Шенген? Вчера ти изиграха един шут по фашистката муцуна в Австрия и ти казаха че няма да те пуснат. Защо не си подаде оставката, некадърен лъжец? Цялата ви сглобка се провали няма да ви пуснат в Шанген дето лъгахте че ще влезете. Кога ще се махате некадърници? Сега каква нова лъжа ще измислите за да лапате от парите на българите?
  • 11 Красимир Петров

    9 6 Отговор
    Плюят се но се обичат.Софрата е голяма и няма раздяла
  • 12 Мда

    10 13 Отговор
    Браво господин Денков! Продължавайте все така успешно да работите за България, въпреки интригите и недоволството на някои чуждопопклонници срещу вас.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алигатор

    11 5 Отговор
    Добрев е за затвора .
  • 16 Верно ли

    7 4 Отговор
    Не можа да се напапка,затова ще съди тоя мухльо!
  • 17 любител

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    прав си пич голям смях цъкльо ще съди герберче докато си крадът заедно. вече ни взеха за боядисани врабчета. хахаха
  • 18 хахахахах

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "фен на ПП":

    Има доста свободни места по лудниците ... айде натам
  • 19 Ники фашиста - прост но с власт!

    9 5 Отговор
    Ники сороса жалки, тъпа и изтъркана краварска смешка!

    Коментиран от #28

  • 20 мухаха

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Мда":

    Точно този чуждопоклонник след 5ти си заминава ... тиквоч ще им го завре мноооого сериозно
  • 21 Бреййй....

    9 2 Отговор
    Вместо да го съди, да го пита него и Тиквата защо за 12 г.управление на шайката си цъкаха белот в ловното стопанство с В.Златев ?
  • 22 Продължаваме Промяната

    4 4 Отговор
    Тоя път герберастчето Добрев гризна дървото. Дори и академик Денков (и другите по веригата) да е взимал нещо от Лукойл, то няма как да се докаже. И в двата случая Добрев губи. Гейм оувър
  • 23 7777777

    5 2 Отговор
    ДРУГАРЯТ АКАДЕМИК С ИЗМИСЛЕНАТА ТИТЛА В КАЧЕСТВОТО СИ НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАЩО НЕ РАЗПОРЕДИ ЕДНА ПРОВЕРКА И ДА СЕ ВИДИ КОЙ КАКВИ ПАРИ Е ПОЛУЧАВАЛ, ЗА КАКЪВ ПЕРИОД, СЪОТВЕТНО ДА ИМ СЕ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЯ ЗА КОРУПЦИЯ И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА, А ПАРИТЕ ИМ КОНФИСКУВАНИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА! ДАЛИ ЩЕ МУ СТИСКА ДА ГО НАПРАВИ?
  • 24 ххммм

    4 3 Отговор
    Осъди го мръсното лъжливо хамстерче на Бойко..
  • 25 Факт

    2 1 Отговор
    Делян Добрев е ограничено селянче от села край Хасково. Щели в квартал Болярово, преди 1944 село Болярово. Той знае ли на кого в селото и на кой кулак кмет са им земите, убити от комунистите. Взели, взели, но борисов да не се пише демократ и там неговите прости жени, Те, Тя, Деца, Внуци, каква вина имат те, та не стига живков ги закопа, та и вие герб продължихте, без да я изчакате за малко до пенсия, сакън рушвета да не изтървете. Нищо че нямам доказателства. Измислиците ви, че сте демократи нямат край, боли ни за децата и за тях, що не. Крадете, но си построихте вие за вас си България ООД. 17 герб и преди тях бкпдсгербдпс само тяхни хора сте. Бъдете здрави и по добри.
  • 26 Анонимен

    1 0 Отговор
    Щел герб да строи игрище в Болярово квартал на Хасково, но на кои земи бре бойко Борисов, на тия, които лично вие ги изгонихте от работа, земите на николапетковисти кулаци. Живи и здрави бъдете.
  • 27 Гражданска позиция

    1 0 Отговор
    Пкп и ДД са едно цяло
  • 28 Чиба бе продажна копейка

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ники фашиста - прост но с власт!":

    Нали знаеш, че сбора на IQ на всички копейки, които драскате по фоpyмите не може да достигне и половината на академик Денков ?
    Лузъри нещаcтни!
  • 29 българка

    2 0 Отговор
    Бойко Борисов е пуснал кучето и време е да му се сложи синджира или ....
  • 30 Ухаааа

    1 0 Отговор
    Хасковлийчето си намери този път майстора! То наглост, наглост ама негопвата е като на Баце - безкрайна! Делянчо за бая неща трябва да е в затвора! А и се горви май Баце да заменя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове