Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 19:50 1 917 26

Социолог: Съдбата на сглобката не е застрашена

  • марчела абрашева-
  • правителство-
  • сглобка-
  • избори-
  • кмет

Без никакво съмнение има битка между двамата кандидати за кмет на София

Социолог: Съдбата на сглобката не е застрашена - 1
Снимка: БГНЕС

Без никакво съмнение има битка между двамата кандидати за кмет на София. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз социологът Марчела Абрашева.

От миналия петък, когато беше отменено машинното гласуване, политическият разговор мина друго ниво. От разговор за това какъв ще бъде градът, разговорът се превърна в разговор за силите на промяната и силите на статуквото. А в последните дни се наложи и геополитическият аспект – дали Ваня Григорова е изразител на прокремълски интереси в противовес на Васил Терзиев, който е привърженик на евроатлантизма, заяви Абрашева.

Разговорът се води на няколко нива, битката е много оспорвана, много жестока благодарение на това, че в нея бяха вместени всички баланси в държавата – какво ще стане с коалицията, какво ще стане с управлението по места. Битката е реална и тя стана реална тази седмица. Преди това беше как да управляваме по-добре населеното място, посочи политическият анализатор.

Кандидатът на ГЕРБ - СДС Антон Хекимян беше в много трудна позиция, защото той трябваше да доказва отдалеченост от ГЕРБ, а и София е градът, който най-ясно изразява желание за промяна. Резултатът на Григорова не е очакван от никого. Но аз не смятам, че това се дължи на Възраждане на левите политики. Това е борба на личности и очевидно Григорова е добра в своите обещания и политическо говорене. Тя е различна от това, което се опитва да бъде Васил Терзиев – технократичен, компетентен, въобще – от друг филм, отбеляза Марчела Абрашева.

София до голяма степен решава националния политически баланс. ПП-ДБ досега не бяха в местната власт и победа в София ще им даде укрепване и възможност за нова национална позиция, добави тя.

Тя коментира и думите на Бойко Борисов, който по-рано заяви в Ловеч, че за него "сглобката в момента не съществува заради безпринципното поведение на "Продължаваме промяната-Демократична България".

Той прави предизборна реч, с която да успокои и мотивира привържениците си. Съдбата на сглобката не е застрашена, защото тя се базира на съглашателство да правят неща с оглед на конкретна външнополитическа обстановка. Няма промяна на електоралната картина и на изборните намерения на хората, така че да смятаме, че при нови избори или друго мнозинство в рамките на този парламент. Войната в Украйна продължава, има нова война в Близкия изток и няма обективни обстоятелства да се разцепи тази сглобка, подчерта Абрашева.

Всяка от страните е готова да покаже на привържениците си – ние сме готови да се сбием. Това е брак по сметка за малко на две страни, всяка от която желае изчезването на другите, каза още политическият анализатор.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    10 29 Отговор
    Съдбата на сглобката не е, но съдбата на София - да.
    Ромката путинофилка Григорова, с властта си на кмет ще засели всички роми
    от провинцията в София и ще я превърне в гето. Кражбите ще скочат до тавана,
    освен в общината ще са и по домовете на хората.
  • 2 ххммм

    13 2 Отговор
    Бою прави предизборни патаклами.. иска неговите хора да вземат. За това е всичко..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вилиана непозна

    3 3 Отговор
    Тъпанари социална ха-ха-ха леле!!!! Мошеник да внимавайте!!! Идиоти другата седмица в страната стреми. Не успява не интересуването!!!!
    Гислейн Максуел и Нарси Новак-Миткова това е собственик в социалните мрежи опасен.
  • 7 Абориген

    7 2 Отговор
    Много важно! Да се махат!
  • 8 ха ха

    18 3 Отговор
    не знам защо им викат сглобка , като са парцалените кукли на посолството
  • 9 Социолог умникова

    12 2 Отговор
    Съдбата на чекмеджетата не е застрашена и не се очаква
  • 10 Дебелокож пепеец

    12 1 Отговор
    За моята/ дебела кожа/ бронебойни патрони/ няма открити/ няма открити!
  • 11 Източна ромелия

    19 3 Отговор
    Съдбата на сглобката зависи от ПосолствоТО

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 политолог

    6 2 Отговор
    Социолог тук не може да се изказва, подобни изказвания се правят от политолози.
  • 14 Красимир Петров

    9 3 Отговор
    Поредната подлога-социолог
  • 15 дядо бг

    4 1 Отговор
    каква е тази селска терминология-" сглобка"??????Няма грешка ,при вас е проблема! И никой в България не го интересува София!Край на крадците на данъците на Българският народ!
  • 16 Евро

    2 3 Отговор
    Права е жената: Нали има да се крадат 17 млд евро следавите няколко години
  • 17 зъб

    8 1 Отговор
    Абе хора..защо си чешете езиците..сглобката нямя да падне докато е послушна на козяк и супур русофобска...Борисов и Пеевски имат временни индулгенции....не безплатни...и се репчат пред медиите..демек има плурализъм....заради тях често сменям канала...
  • 18 Росен

    10 0 Отговор
    Тая не беше ли любовницата на Костинбродския печатар?
  • 19 Матей преображенски

    4 4 Отговор
    Битката не е между двамата кандидати,а между американистката мафия и народа.
  • 20 Руси

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Източна ромелия":

    Сглобката няма да се развали,
    всички от сглобката чакат да падне парата и
    да я гепат колкото се може по-бързо.
  • 21 Бaй Kyрти 48 г.Ергeн- 24 г.Вaш Лидeр

    4 4 Отговор
    Аз признавам моя приятел Валентин от Козлодуй работил в предприятието на глухите в Лом "Тих труд" и почивал в станция на глухите "Тишина в Приморско безплатно за най умен тук! С уж подкрепата му за етническата ромка -мюсюлманка стипендиантка на "Отворено обшество" на Джордж Сорос ,Валентин гарантира победата на Терзиев! Целта е всички да останат с впечатление че само лудите и циганите подкрепят ромката мюсюлманка, нормалните да се активизират и гласуват за по малкото зло Терзиев! Валентин денонощно троли тук,с цел да отврати все повече нормални хора от ромката! Примерно за цял ден спам 2 хиляди човека да отврати,покрай тях техни близки и познати и ето 4 хиляди гласа взети от кюмюра и отишли при Терзиев! Наистина е умен Валентин,знае защо троли, за изборите си докарва средства допълнителни към пенсията а вие лапайте мухите! Ваш Лидер Бай Курти 24 години НЕТ ЕФИР!
  • 22 РАДКО

    3 4 Отговор
    И ТАА КОЗЯШКА МИСИРКА

    Коментиран от #26

  • 23 Трандафор

    7 2 Отговор
    Е нали сглобката беше поради страх от Магнитски, а сега за тая сглобка са се хванали като удавник за сламка предимно ППДБ и приятели!? От Костов, през Малинов, та до Шалапатова повтарят как нямало алтернатива! Не може да няма, би казал Мечо Пух!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "РАДКО":

    мдааа от уродливите мисирки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове