Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 22:30 3 535 35

Калоян Методиев: Зад издигането на Григорова стояха Първанов, Тренчев и Борисов. БСП бе ползвана като инструмент

  • калоян методиев-
  • ваня григорова-
  • константин тренчев-
  • бойко борисов-
  • георги първанов

"Борисов до такава степен е зависим от вътрешни и външни фактори, че единствено играе ролята на сърдито дете. Правителството си има вътрешна опозиция - Бойко Борисов, а лидер на външната е Корнелия Нинова", добави в коментара си политологът

Калоян Методиев: Зад издигането на Григорова стояха Първанов, Тренчев и Борисов. БСП бе ползвана като инструмент  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"По време на цялата кампания хората от щаба на Григорова говореха за създаване на нов проект при положение, че е номинирана от една партия - БСП и още 10-12, които не съществуват. Не е скандално, а неуважително. Един вид хората, които представляват тази партия, са политически самоубийци, инструмент за политическите ти амбиции", коментира политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".
Той припомни, че председателят на столичната организация на БСП заяви след първия тур: "Партиите бяха дотук, не искаме политически партии, няма да преговаряме с никого".

"Това е като да се изплюеш в собственото си лице и в лицето на формациите, които те подкрепят. Третото - може ли да не вдигнеш телефона, когато ти звъни лидерът на националната партия - какво е това поведение - дали е самозабравяне, арогантност, омраза?", попита гостът.
Той е убеден, че е имало задкулисни договорки между Григорова и Борисов.

"Трима от основните фигури, които стояха зад нейното издигане са Първанов, Костадин Тренчев и Бойко Борисов - те не биха донесли нищо добро на София, на развитието на града, хеле пък на БСП. Те тримата са гробокопачи на БСП. Григорова, като кандидат на тази тройка, щеше да нанесе политически щети. БСП беше използвана като инструмент", каза още Калоян Методиев.

Политологът посочи пред Bulgaria ON AIR, че Григорова се е държала неуважително към политическите формации и техните лидери, използвайки обидни епитети: "Единственият, към когото беше уважителна, беше "господин Борисов".
Гостът изрази мнението си, че и на тези избори е имало ала-бала. И даде пример.

"Виждаме гласовете на ГЕРБ на втория тур, далеч съм от мисълта, че столичният "Факултета" от Хекимян на първи тур отива към Ваня Григорова от политическа любов", заяви Методиев.
По думите му сглобката е нестабилна в своята стабилност.

"Борисов до такава степен е зависим от вътрешни и външни фактори, че единствено играе ролята на сърдито дете. Правителството си има вътрешна опозиция - Бойко Борисов, а лидер на външната е Корнелия Нинова", добави в коментара си политологът.
Калоян Методиев очаква още промени в ДПС, което според него е на кръстопът заради геополитически размествания в САЩ, Русия и Турция. Очаква след Карадайъ и Пеевски да падне жертва: "Всичко е в главата на Доган".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 14 Отговор
    Не ме интересува кой кого издигал и от коя групировка. Важното е да спре да работи за чужди интереси, да спре да плаща за скъпа скрап от запада и да почне да мисли за хората.
  • 2 Лично мнение

    47 14 Отговор
    Душевно нечистоплътен човек. Винаги плюе в ръката, която го е хранила.
  • 3 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    36 24 Отговор
    Няма никакъв смисъл да споменаваме "Ванчето". Сама се "простреля в краката". Вече е "политически труп", като Стефан Софиянски, Стефан Янев и Яне Янев. Кой разбрал, разбрал. Алилуя.

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ОртАх,

    15 6 Отговор
    Ах, Тренчев толкова ти вярваха хората,гори в ... На
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 22 Отговор
    Ваня Григорова си Показа Истинското Лице в Ефир
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това е безспорен

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Свети Великомученик Аргир Безбожник":

    Факт.
  • 10 Алигатор

    29 11 Отговор
    Банкята на балотажа е гласувал за ромката на 1000 %

    Коментиран от #11

  • 11 Дааа

    31 11 Отговор

    До коментар #10 от "Алигатор":

    Не само банкята а и всички ромски гета -квартали и 71 процента от електората на ГЕРБ...Истината лъсна..
  • 12 Мафия ни управлява

    29 22 Отговор
    Силите зад Григорова са свързани с Русия икономически обръчи !
  • 13 Да бе

    30 15 Отговор
    Калоян Методиев? Кой беше този и за какво дава мнение? Защо е тиражиран? Никой не се интересува от него, факт...
  • 14 БСП на Бунището

    18 17 Отговор
    Тва една жена на пазара ли ти го каза бе,Калояне,или Мая Манолова,Татяна Дончева,Румен Петков,пРезидента Радев,Корнелия Нинова,Румен Овчаров,Румен Гечев ,Сергей Станишев,Бабикян - все отбор политически Трупове...
  • 15 Ясна е работата

    20 7 Отговор
    Т.н. профсъюзи от където се появи Григорова са хора зависими от Борисов ! А Кирил Добрев също минава за негов човек !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мъка Зайкова

    27 8 Отговор
    След като това мекотело беше позорно изритано от президента Радев не е спирал да пръска злоба и да манипулира аудиторията.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кал Методиев

    22 5 Отговор
    Този се прави на много осведомен и важен, но е елементарен и посредствен човечец. Какъв е той, каква специалност има, какви трудове е написал ? По каква е експерт? какви са му убежденията ? Освен да храчи и хвърля кал, за друго нищо не го бива.досадник, натрапник, готованко, който цял живот се върти около партийните трапези и, чака да му подхвърлят някой кокал.
  • 20 Десарски

    16 8 Отговор
    Този човечец говори в полза на ДеСилчо Терзиев. Възможно е да е бил активиран от ДС.Иначе от какво ще се храни? на свободния пазар на труда, за такива като него няма място, той е усвоител единствено на държавни и партийни средства.
  • 21 кой е този ?

    17 5 Отговор
    Този нещастник много се активира, или го активираха напоследък. Явно е изгладнял, пък и какво работи изобщо?
  • 22 коки

    13 6 Отговор
    Какиянчо се пизиционира като келемето на Нинова. Соециализира се основно в извършването на пилитически колоно-скопии с език. Т.Е. Нещата от които Нинова се гнусува, ги върши той;
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гал

    9 4 Отговор
    Мухльо.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Име

    8 1 Отговор
    Ваня Григорова все пак се представи реално, какви проекти - какъв "Туин Пийкс", само конспирации, нормален кандидат.

    Требва всички да са с очилца студенти. Реално има нужда от доста задачи.

    ГЕРБ се доказаха, че могат само да приказват, други страни - с тези показатели като нашите отдавна се развиха и са напред, ако това е въпроса.

    Ние си стоим на някакво последно място, отчитат се успехи, ръкопляскания.

    Трябват нови лица, независимо какво.
  • 31 Калоян Нинов

    7 2 Отговор
    Ето едно лице , което никой няма да помни след няколко години. Лице без стойност, слуга , който си сменя господарите.Спрете да му давате трибуна, нищо интересно, нито умно казва.
  • 32 Службогонци

    7 2 Отговор
    Този защо то дават доста често ? Да не е Хенри Кисинджър, или някой писател, учен, интелектуалец, творец, стратег? Тойе кръгла нула, прислужник.
  • 33 някой си Калоян?!?!?

    6 2 Отговор
    Никой не се интересува от мнението на този .
  • 34 Илиева

    5 3 Отговор
    Кой е този К.Методиев,че не се сещам?Дали не беше “цветарка”?От партия в партия после при Радев и след изхвърлянето му от него кацна при кака Круела.Радев е много виновен защото даде шанс на шарлатани между които е и Калоянчо.Ама много.От къде ги вади или кой му ги пуска той си знае.Нека сега им бере грижата той…
  • 35 М3 голд

    6 2 Отговор
    Ти какво общо имаш с БСП? Освен слугинаж на Нинова и лични интереси, нещо друго не виждам. Може ли да живееш, храниш като развяваш постоянно политически мръсотии нечистоплътно? Кой те направи шеф на кабинета на Президента? Какво общо има един седесар с БСП, освен личен интерес, в случая? И колко и докъде личен? С това покварено мислене, всъщност на какво учиш българските студенти? Всъщност, ти забил ли си един пирон в своя досегашен живот? Само лаладжийство и интересчийство! И всъщност какво искаш? Беше шеф на президентския кабинет, сега плюеш срещу него. Насаждаш мнение на национално ниво. И кой си ти и какво искаш? Ходи на Козяк, представи се и си сложи слугитажните есловия. Ама и там нещо не те долюбват май. Е, няма кой да те направи евродепутат, че да даваш и там оценки. Хей, ще оставиш в този живот само мръсотии и неприятни спомени. Във всички партии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол