Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 23:30 1 369 5

Важните новини във ФАКТИ на 16.11.2023 г.

  • николай денков-
  • първан симеонов-
  • антон хекимян-
  • васил терзиев-
  • бюджетна комисия-
  • алекси кесяков-
  • александър симов-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • тошко йорданов-
  • дерогация-
  • дпс-
  • стойчо кацаров-
  • пожар-
  • корнелия нинова-
  • габрово-
  • ек-
  • любомир стефанов-
  • bg-alert-
  • хамид хамид-
  • влак-
  • парламент-
  • разходи-
  • вот на недоверие

Опозицията поиска оставката му за темата за сигурността

Важните новини във ФАКТИ на 16.11.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков и правителството му оцеляха и при втория вот на недоверие

Премиерът Николай Денков оцеля и при втория вот на недоверие. Той беше за несправяне на правителството в сектор "Отбрана и сигурност".

Първан Симеонов: Днешният вот е едно стъпало нагоре в охладняването на отношението между партньорите в "сглобката“

Днешният вот на недоверие е едно стъпало нагоре в охладняването на отношението между партньорите в "сглобката“ очевидно, каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл".

Хекимян захапа Терзиев: София е окървавена! Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва!

Бившият журналист, а сега общински съветник в СОС Антон Хекимян не спести критиката си към новия кмет на София Васил Терзиев след погрома тази вечер в столицата заради протеста на футболните фенове срещу БФС. Ето какво написа Хекимян на страницата си във Фейсбук:

Васил Терзиев към недоволните фенове: Кофите за боклук, бусовете и инфраструктурата нямат вина за състоянието на футбола

Кофите за боклук, инфраструктурата и бусовете не са виновни за състоянието на българския футбол. Призовавам протестиращите за спокойствие, каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг тази вечер.

Бюджетната комисия не прие предложените от финансовото министерство данъчни промени

Бюджетната комисия в НС отхвърли на първо четене всички предложени от финансовото министерство данъчни промени, съобщават от БНР. Приет обаче бе законопроект за акцизите на малките пивовари, предложен от депутат от "Демократична България".

Алекси Кесяков: Смъртността по пътищата всяка година се равнява на пет паднали самолета с по 250 пътници

Ако сравним смъртността по пътищата с въздушните- годишно тя се равнява на пет паднали самолета с по 250 пътници. Това каза бившият шеф на КАТ-София Алекси Кесяков в „Челюсти” по Nova News.

Александър Симов: Заспахме с обещанията за светло реформаторско бъдеще и се събудихме в индийска сапунка

„Продължаваме промяната”-„Демократична България” са се запънали и са казали, че е по-добре край на кабинета. Тук се вижда всичко друго, но не и устойчивост на кабинета. Ние сме в една перманентна криза. Ние заспахме с обещанията за светло реформаторско бъдеще и се събудихме в индийска сапунка”, каза Александър Симов от БСП в ефира на bTV, цитиран от novini.bg.

Радев: Случаят с председателя на ДАНС е приключил. Изпратих официален отказ на искането на Денков за освобождаването му

Президентът е изпратил писмен отказ до премиера Николай Денков за освобождаването на директора на ДАНС, съобщават от БНТ.

Румен Радев: Докато парламент и правителство си играят на власт, в България се случват редица деструктивни процеси

Докато парламент и правителство си играят на власт, в България се случват редица деструктивни процеси, каза президентът Радев пред журналисти. Той коментира дълга на "Булгартрансгаз" и таксата за пренос на руски газ с думите, че България "става тясна за манията за величие на някои хора", информират от БНТ.

Кирил Петков: Днес искаха да заложат капан на правителството с искания, които можеха да доведат до скок на горивата

„Днес искаха да заложат капан на правителството с искания, които можеха да доведат до скок на цените на горивата. "Лукойл" най-накрая си плаща по 100 милиона на месец. Махайки дерогацията, създавайки шок в системата, те няма да имат такива приходи, с които да си плащат данъците. Всичко това се прави, защото ГЕРБ загубиха София и Пловдив на кметските избори. Няма да отстъпим, защото вярваме, че постъпваме правилно. Нас не ни е страх от риска да падне правителството, защото сме обещали на българските граждани да защитаваме техния интерес”. Това каза в ефира на bTV Кирил Петков.
"ГЕРБ и ДПС вече работят като една партия. Всички български граждани трябва да са наясно, че гласувайки за ГЕРБ, гласуват и за ДПС и обратното", заяви съпредседателят на ПП, цитиран от novini.bg.

Тошко Йорданов: Парламентът потвърди теорията на Айнщайн за черните дупки- Една минута вътре е равна на 40 отвън

Народното събрание потвърди теорията на Айнщайн за черните дупки. Една минута вътре е равна на 40 отвън. В момента чакаме да изтече времето на черната дупка. Това каза председателят на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

Има ли някакви рискове, ако отпадне дерогацията на "Лукойл" - ето какво казват от службите

Министерски съвет публикува резюметата на докладите на службите, които оценяват има ли рискове при отпадане в тридневен срок на дерогацията за преработка на руски нефт от „Лукойл Нефтохим“, съобщават от БНТ.

ДПС: Колегите да прочетат знаците. Няма да участваме в про-Путин мнозинство

„Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не развалят евроатлантическото парламентарно мнозинство с коалициите, които направиха по места с „Възраждане” и с БСП. Това не може да се случва – или ще има евроатлантическо парламентарно мнозинство, или ще има про-Путин мнозинство, което управлява България. Ние в него няма да участваме”.
Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след като гласуването на втория вот на недоверие към кабинета „Денков-Габриел” бе отложено заради липсата на кворум, цитиран от Нова телевизия.

Бившият здравен министър Стойчо Кацаров отнесе 5 бона глоба за конфликт на интереси

С 5 хиляди лева е глобен за конфликт на интереси бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров, съобщават от БНР.

Пожар в столична детска градина

Детска градина пламна в столичния кв. "Обеля", съобщи БиТиВи. Сигнал за инцидента е подаден днес на обяд.

Нинова: ГЕРБ и ДПС спасиха кабинета, но и показаха, че ПП трябва да се съобразяват с исканията им

ГЕРБ и ДПС реално спасиха кабинета, но и показаха, че ще трябва ПП да се съобразяват с техните искания. Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

Габрово ще се топли на ток, дърва и въглища! КЕВР взе лиценза на местната топлофикация

Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение, с което прекрати лицензиите на „Топлофикация - Габрово“ ЕАД за дейностите „производство на електрическа и топлинна енергия“ и „пренос на топлинна енергия“. Искането за прекратяване беше подадено от самото топлофикационно дружество поради техническа невъзможност за изпълнение на лицензионната дейност.

ЕК съди България заради правата на жертвите на престъпления

Европейската комисия съобщи, че предявява иск срещу България пред Съда на Европейския съюз, тъй като нашата страна не е съобщила мерките за пълно въвеждане в националното законодателство на европейските правила за правата на жертвите на престъпления. Крайният срок за въвеждане на правилата изтече на 16 ноември 2015 г. , се отбелязва в съобщението.

Любомир Стефанов: ДПС играе стабилизиращ фактор на фона на конфликта правителство - парламент

Очевидно влизаме в остра фаза на противопоставяне между парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Беше ясно, че това разминаване ще започване да създава проблеми. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA политологът Даниел Стефанов.

Тестваха BG-ALERT във Варна, Добрич, Търговище и Шумен

Тест на системата BG-ALERT на територията на областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Хамид Хамид иска оставката на Богдан Богданов и Румен Радев като министри

Депутатът от ДПС Хамид Хамид поиска оставките на министъра на икономиката - Богдан Богданов и на министъра на енергетиката - Румен Радев. Причината - според него те са "адвокати на "Лукойл" и подкрепят режима на Кремъл.

След удар на лек автомобил в бързия влак София - Бургас: Композицията се движи със 130 минути закъснение

С над 130 минути закъснение се движи бързият влак София - Бургас заради инцидент по-рано тази сутрин между гарите Казичене и Елин Пелин, съобщиха от БДЖ. Става дума за удар между влака и лек автомобил, при който няма пострадали,уточни БНТ.

Дерогацията изпревари вота на недоверие в парламента

Народното събрание обсъжда дали да отпадне в тридневен срок дерогацията за внос на руски петрол у нас, съобщи БНТ. Предложението е на ГЕРБ и е подкрепено от ДПС. От "Продължаваме промяната" са против и сочат като най-ранен срок за отпадане на дерогацията 1 март 2024.

2.8% pъcт нa paзxoдитe зa възнaгpaждeния oт работодателя, бeз cлyжитeлят дa пoлyчaвa пoвeчe пapи

Aĸo бъдaт пpиeти пpeдлoжeниятa зa бюджeтa нa Дъpжaвнoтo oбщecтвeнo ocигypявaнe и мaĸcимaлният ocигypитeлeн пpaг дocтигнe 3 750 лeвa, a paбoтoдaтeлитe peшaт дa зaпaзят нeтнoтo възнaгpaждeниe нa cлyжитeлитe cи, ĸoитo пoлyчaвaт пoнe тoлĸoвa нa мeceц, тoвa щe им cтpyвa тoчнo 1 465.92 лeвa нa гoдинa.

ВИДЕО: Парламентът ще гласува вота на недоверие на правителството на Денков

Депутатите ще гласуват втория вот на недоверие срещу правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    3 4 Отговор
    Слава на академик Денков!
  • 2 и ние оцеляваме някак си

    2 0 Отговор
    брашно "Мелко" в Била - 1.19лв;
    брашно "Мелко" в Кауфланд ДОСТЪПНО ЗА ВАС - 1.65лв;

    благодарим ви
  • 3 ууу3

    4 0 Отговор
    денков - СЕЛСКИ ИДИОТ !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол