Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 07:27 1 104 24

Теменужка Петкова: Има необходимото време „Лукойл“ да спре да работи с руски петрол до януари месец

  • теменужка петкова-
  • лукойл-
  • руски петрол-
  • спиране-
  • януари

Според нас основната отговорност за тези събития, когато хората протестираха срещу БФС, трябва да се поеме от спортния министър и той трябва да си даде оставката. Смятаме, че вътрешният министър си върши добре работата. И разбира се кметът на София. Няма значение, че е бил кмет на 3 дни, коментира депутатът от ГЕРБ

Теменужка Петкова: Има необходимото време „Лукойл“ да спре да работи с руски петрол до януари месец - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Има необходимото време „Лукойл“ да спре да работи с руски петрол до януари месец и да се подготви за това. Аз знам, че времето не е кратко. Съобразили сме с това с нашите партньори от ПП-ДБ и ДПС. Въпрос на юридическа конструкция е това „Лукойл“ да си плаща задълженията в България. Не срещнахме подкрепа в българския парламент да отпадне дерогацията за „Лукойл“. Вчера получихме информация, че рафинерията е работила и с руски и неруски петрол досега. Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria Теменужка Петкова - зам. - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Ето и още от нейния коментар по важни теми от политическата ни реалност:

Според нас основната отговорност за тези събития, когато хората протестираха срещу БФС, трябва да се поеме от спортния министър и той трябва да си даде оставката. Смятаме, че вътрешният министър си върши добре работата. Спортният министър трябваше да застане в центъра на тези събития. И разбира се кметът на София. Няма значение, че е бил кмет на 3 дни.

Не смятам, че тези събития от 16-ти ноември ще засилят напрежението. Постигнахме съгласие по дерогацията. Обсъждахме и бюджета на държавата, плаващите мнозинства. Мисля, че свършихме добра работа и има добър диалог. България има необходимост от стабилност и работещо правителство.

Ние искаме оставката на спортния министър, но това е решение на министър-председателя. Все пак идва периодът, когато ще се направи ротация и там където има проблеми ще се анализира, и ще се предприемат необходимите действия?

Г-н Терзиев стана кмет на София с гласовете на ГЕРБ. 38% от избирателите на ГЕРБ са гласували на балотажа за Терзиев. Бяха направени остри заявки след като той спечели, че няма да има коалиране с ГЕРБ. Беше много странно, че на 16-ти ноември ние получихме покана за среща. Тези остри декларации не работят в интерес на общата работа в Столичния общински съвет. Всичко това, което е в интерес на София ще е наш приоритет. Но не може да се правят остри декларации, че никога няма да се коалират с нас и в следващия момент да се търси нашата подкрепа.

Ние настояхме приходите да бъдат въведени в максимално реалистичен вариант. Постигнахме тази уговорка с министър Василев. От 12 млрд. капиталовите разходи станаха на 10 млрд. лв. Имахме притеснения относно дълга, след анализ открихме възможност той да бъде редуциран. С 1 млрд. лева ще бъде намален и той. Това са сериозни въпроси, които обсъдихме и успяхме да постигнем съгласие. Нека министър Василев да внесе бюджета в парламента. Заложено е увеличение на бюджета с 12% от 1 юли, 2024 г. Постигнахме съгласие и по капиталовите разходи и инфраструктурните проекти. Те ще бъдат реализирани с поименен списък като национални и общинско важни проекти. Например магистрала "Хемус", околовръстното на Пловдив и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно

    41 0 Отговор
    си баба знае , едно си бае ! Няма да стане тая работа , госпожа Теменужка , дето изяде картата !

    Коментиран от #2

  • 2 Еййй

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Едно":

    Нема отърване от тия, добре че хората са смъртни
  • 3 Ден

    33 1 Отговор
    Теменужка има визията на чистачка в заводски стол !

    Коментиран от #15, #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И ние сме на Демо хорото

    13 4 Отговор
    "Демократичният" свят не може да купува и работи с петрол от Русия Иран, Венецуела. Това са терористични държави ръководени от диктатори. Тази Теменужка от ГЕРБ, това обяснява на българските избиратели НЕ гласували за ГЕРБ.
  • 6 Мое мнение

    30 0 Отговор
    На това му се вика да си режеш с трион клона върху който седиш. Щом спре руския евтин петрол и горивото ще стане 4 лева. Русия няма да фалира, така както не фалира от 10 пакета санкции досега. Обаче у нас цените ще скочат с още едни 50% защото всичко се транспортира с коли на нафта и бензин и търговците ще си включат по-високата цена на горивата в цената на всички стоки. В същото време американци, европейци, китайци, индийци и т.н. продължават да си купуват огромни количества руски нефт и газ.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 .....

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мое мнение":

    Прав си ама пусти му ИНТЕРЕСИ ЯКО СЕ ДЪРПА ОДЕАЛОТО ДА СЕ ЗАВИВАТ, А ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПАК ЩЕ ДУНДУРКАТ ДА ЗАСПИ ОТВИТ НА ТЕЧЕНИЕ
  • 8 Сократ

    18 0 Отговор
    А теменужката знае ли, че нефтохима работи само с руски петрол?
  • 9 обективен

    14 1 Отговор
    НЯМА ГЕРБЕРИСТКИ ДЕПУТАТ КОЙТО ДА НЕ Е ЗА ЗАТВОРА ПОНЕ ЗА 10 ГОД. ,А ТАЗИ Е ЗА 20 !!ТОЛКОВА МРЪСОТИИ СА НАПРАВИЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ,КОЛКОТО ПРЕЗ ТУРСКО НЕ Е ИМАЛО !
  • 10 Боруна Лом

    9 0 Отговор
    И ВАС ДА ВИ СПРАТ! НЕГОДНИЦИ
  • 11 Това е схема

    12 0 Отговор
    На шайката и етническата корпорация. Нефта пак ще е руски, но минал през техен посредник. Друг вариант няма освен ако не са измислили някой хвърчащ танкер.
  • 12 Корекция

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мое мнение":

    Режат клона на който ние седим!
  • 13 Eдин

    8 0 Отговор
    От кога разни глухарчета и теменужки разбират от рафинерии за нефт!?!?!
  • 14 Зайо Байо

    6 0 Отговор
    Винаги съм се питал кога ли ще излезе запис , в който Вожд-Бойко нарича Теменужка с цветистото - Проста Теменужкена П-тка ? Или пък , че ще й го НАТЕМЕНУЖИ в простата теменужка !
  • 15 тиквенсониада

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ден":

    Ами то тя си е чистачка на.......бойковия зад.ник и ПРЕДник !
  • 16 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ден":

    Не обиждай чистачките ,като ги сравняваш с тази. На й малкото не са толкова нагли като герберастите.
  • 17 воденМАДАГАВУР

    3 0 Отговор
    За да има справедливост е нужно преди всичко , да се започне със съд и затвор за цялата ШАЙКА , наречена ГЕРБ , барабар с водача й - ПРОСТАКА от Банкя !
  • 18 Жоро Бекъма

    9 0 Отговор
    Табуретката и тя се изказа! И защо Нефтохим-а да спре да работи с руски нефт? Като Лукойл е международна компания и горивата се продават от швейцарската фирма Литаско, а Нефтохим Бургас САМО ПРЕРАБОТВА на ишлиме. Или как кръговете зад Борисов и Пеевски да вземат Нефтохим-а за джобни пари?
  • 19 9689

    4 0 Отговор
    Плямпалото дава акъл без подготовка.
  • 20 Демократ

    4 0 Отговор
    Докато виновниците за господството на Лукойл в България ,вместо да са в затвора за национално предателство, продължават нагло да дават акъл, така ще е. България за жалост е пример какво става в държава без правосъдие и съветска прокуратура. Всички виновници за катастрофата в държава 34 години са в явното и скрито ДС-КГБ управление, всички пари,власт и контрол са в ръцете им.
  • 21 всичко е схема

    3 0 Отговор
    Гинка ли ще купи Лукойл?
  • 22 Йеронимус БОШ

    2 0 Отговор
    След всички тези ала-бала и салта , които претърпяха превратностите около Лукойл , остава неприятното усещане , че индивидите Бойко ТИКВАТА-ТУЛУПА и Делян -ДеПеСе-то -ШИШИ искат да сложат ръка на рафинерията и да я причислят към активите си ! А точно те защитаваха и даваха аванта на Лукойл години , години наред ! Сега запяха друга песен и то учудващо в един глас и синхрон !
  • 23 бягай бе

    0 0 Отговор
    от тук-Паткова....
  • 24 Деций

    1 0 Отговор
    Спортният министър,няма вина за нищо.И да подаде оставка е все същата,даже не зная защо се захвана,и може би съжалява вече! Колкото до Лукойл,вървите по много тънък лед,и се чудя Алексей Милер защо не извади пътната карта,която криете! Най вероятно има за какво да се притеснявате,и предполагам ,че в нея ще излязат достатъчно основания за повдигане на обвинения по глава първа ( национално предателство)!Тогава ще те питам къде ще се криеш,и не само ти.Ще има смяна на местата, Васил се върна,а Вие ще избягате при камиларите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол