Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 09:53 1 582 78

Мартин Владимиров: „Лукойл” за пореден път се опитва да натиска правителството. Не сме умрели без руски нефт

  • мартин владимиров-
  • лукойл-
  • шантаж-
  • правителство

"Лукойл” никой не ги спира да работят, това е абсолютен шантаж. Това със запълването на резервоарите е глупост и не е вярно”, бе категоричен енергийният експерт Красимир Манов

Мартин Владимиров: „Лукойл” за пореден път се опитва да натиска правителството. Не сме умрели без руски нефт  - 1
Снимка: Нова телевизия

„Това е шантаж. „Лукойл” за пореден път се опитва да натиска правителството през всяване на паника, която не съществува. И след нас, на тази маса, ще излязат още 10 експерти, които ще кажат, че всички ще умрем. Защото това е ракурсът, който слушаме от 18 месеца – че без руски нефт, всички ще умрем. Е, не сме умрели. И без „Газпром” трябваше да умрем и тогава не умряхме, все умираме. Защо го казвам с цинизъм? Защото рафинерията винаги е работила и без руски нефт”. Това коментира в ефира на Нова телевизия Мартин Владимиров, енергиен анализатор от Центъра за изследване на демокрацията заяви, запитан дали има тревога или опасност за поскъпване на горивата - да плащаме над 5 или 10 лв. бензин и дизел.
По думите на Владимиров ако „Лукойл” иска да изнася продукти, след 1 януари, може да внася неруски нефт. „Никой не ѝ забранява да внася неруски нефт. И ако иска да внася неруски нефт, тогава ще си ограничи производството на горива до 40-50% от мощността си. Това е възможно, защото тя е една от най-модерните рафинерии в Европа. И да задоволява само българското потребление. Никакъв проблем няма”, добави Владимиров.
„Обсъждането на дерогацията започна миналата пролет или лято и тогава нашето правителство директно каза, без някакви технически аргументи: „Ако има дерогация, ние трябва да сме там”. Това беше позицията на правителството. При цялото обсъждане включително за Унгария и Словакия се говореше за дерогация, която няма да позволи да се стигне до шок на пазара на горива – вътрешния на самите страни, не на европейско ниво”, съобщи Калоян Стайков, главен икономист в Института за енергиен мениджмънт.

„Аз съм единственият, който управлява рафинерия и знае за какво става въпрос. Няма руски или неруски нефт. Нефтът е на сортове. Основно те се делят на кой има повече сяра и кой има по-малко. Колкото е повече сярата, толкова по-некачествен е нефта и толкова по-големите са производствените разходи. Сортът, с който работят, могат да ви го продадат 100 фирми. „Лукойл” никой не ги спира да работят, това е абсолютен шантаж. Това със запълването на резервоарите е глупост и не е вярно”, бе категоричен Красимир Манов, енергиен експерт.
"Ние сме суверенна държава. Понякога си мисля, че не сме, заради отношението на правителството спрямо "Лукойл" - че сме държавата на "Лукойл". Ако е така нека да си го признаем и да се саморазпуснем", посочи Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    69 6 Отговор
    КАТО ЗАТВОРИ ИЛИ ИЗГОНИ ПОЛОВИНАТА СЛУЖИТЕЛИ ТИ ЩЕ ОБЕСНЯВАШ НА СЕМЕИСТВАТА ИМ ЗАЩО И ЗАЩО ЦЕНАТА Е 4 ЛВ ЛИТЪРА

    Коментиран от #20

  • 2 Ввв

    78 5 Отговор
    Всичко много хубаво,но може ли този бобър да гарантира,че цената ще остане същата?!?!Ако стане 3.50-4 лв.в коя миша дупка ще се скрие отново?!

    Коментиран от #5

  • 3 Реалист

    55 5 Отговор
    Добре, че е Газпром да ти пуска газ чрез Азербайджан да си жива
  • 4 Бедност и мизерия

    45 6 Отговор
    Даже с руски нефт цъфтим , с арабски ще вържем ...
  • 5 Ювиги

    49 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ввв":

    4 лв само мечта минимум 6 лв ще стане дизела
  • 6 Харам

    58 4 Отговор
    Иследване на демокрацията е НПО на Сорос

    Коментиран от #23

  • 7 БББ

    44 5 Отговор
    Тоя жена не може да управлява..... с държавна политика се занимава.
    Платено ме-ере..
  • 8 КОНТРАТА

    41 4 Отговор
    Говедарите искат да стават ортаци на Лукойл обче на мукавей
  • 9 Българин 🇧🇬

    43 3 Отговор
    С тази ротшилдска демокрация ни направиха колония която се управлява от едно посолство, а НПО са говорителите на посолството.
  • 10 Мнение

    46 4 Отговор
    Джендърлъка е много смел, когато знаят , че посолството ги пази!
    Обаче ако се вдигнат цените на горивата, след антибългарската политика, провеждана от сглобката, кой ще плаща разликата със сегашните цени???
    Тоя от снимката ли, или кики,коко,боко и пеевко???

    Време е народът ни да получи възмездие след 3 десетилетия ограбване, лъжи и надупване на чужди интереси!
  • 11 Павел пенев

    39 3 Отговор
    А бе тъпанар, не виждаш ли че сме живи умрели и с руски и без руски петрол.
  • 12 провинциалист

    39 4 Отговор
    На който му пречи руския петрол да оставя колата в гаража и да тръгва пеш. Демокрация сме, пазарна икономика, така се прави. Дава се активен пример и като се съберат достатъчно ходещи пеш, пазарът сам ще свали руския петрол.
  • 13 УСА боклук

    38 2 Отговор
    Сега зареждам 2,66 лв за литър дизел.
    След т.н.дерогация за колко ще зареждам?

    Коментиран от #61

  • 14 Експерт

    30 3 Отговор
    В западна Европа имат пари да наливат за да държат цената на горивата ниски обаче инфлацията на вс останало е над 50%. В България имат ли пари да държат ниска цената на арабския петрол?

    Коментиран от #15

  • 15 Мнение

    37 4 Отговор

    До коментар #14 от "Експерт":

    Имат, наричат ги дългова спирала!
    Безкрайни дългове от задокеанските терористи, за да може техния балон да спадне, а нашия (и този на ЕС) да се надуе многократно!

    Когато няма буден народ има робство!
  • 16 ТОЯ Е ОТ ФОНДАЦИЯ ДЕМОПРЕЦАКВАЦИЯ

    29 3 Отговор
    На и. костов. ДА ЗЕМИ ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО БЕЛГИЯ/ БРЮКСЕЛ/ БЕ ИСПАНИЯ ФРАНЦИЯ В МОМЕНТА СА УДВОИЛУ ВНОСКА НА РЪСКИ НЕФТ И ГАЗ..... НАЛИ МОГАТ БЕЗ НЕГО......
  • 17 Морски

    27 3 Отговор
    На тоя ще дойде време в което ще му изследват "демократичната дупка"

    Коментиран от #64

  • 18 Гост 2

    24 3 Отговор
    ПП-ДБ официално ви докра ДПС да управлява държавата докато ГЕРБ го криеха този факт
  • 19 д-р цветеслива злобната

    19 5 Отговор
    Да живеят Лукойл и Путин!!!!!
  • 20 ГлYпак си ти !

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Чувал ли си за Валентин Златев и приятелят му Банкянската Тиква ? А за Вл.Горанов и нито стотинка от данъци в хазната ? Сега ги свържи и се опитай да помислиш защо Тиквата иска да отпадне дерогацията и защо плаши с висока цена на горивата ? Досещаш ли се вече или НЕ ? Още по-просто ще ти кажа, Златев и Тиквата искат да погълнат българският НЕФТОХИМ с Лукойл ! Горивата скачат в целия свят, а цената в България се използва за плашене на стадото !

    Коментиран от #38

  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    23 2 Отговор
    Тоз да си провери в гардероба или под леглото да не изкочи Друмев да го стресне !

    Евроатлантическа па плач продажна !
  • 22 Ако искаш да даваш

    34 2 Отговор
    за бензин 20 лева, аз не искам. И кой нефт е "демократичен"? Всеки доставчик си има своите особености. Мен не ме интересува, от къде идва нефта, важното е да ми е ЕВТИН!
    Не ме интересува тъпата сащиянска политика: Да купуват същия руски нефт и газ, през 5 посредника и вече не бил "руски", ама на 4-на цена!
    Махайте се бе! Повечето от вас живеят на гъбра на този народ, пък ще ме карат да плащам и на техни посредници... Дайте руски газ и нефт ДИРЕКТНО, стига глупости!
    Или арабите са "по-демократични" от Русия?

    Коментиран от #63

  • 23 Булгар

    30 2 Отговор

    До коментар #6 от "Харам":

    Много ни трябват такива платени и подплътени коментатори като Мартин, които иначе са неспособни и яйца да си сварят. Той сигурно има богат житейски опит, може да си смени крушката, или занае от къде се спира водата в апартамента му, ако избие кран, сигурно може да си изглади и ризата - не знам, но много се съмнявам.
    Как става така, че хора, които не знаят и не могат да свършат нищо, най-много говорят и обясняват, какво и как да се прави или да не се прави и кое е добро за другите и кое е лошо за другите. Молим Ви се Мартинчовци, не ми казвайте какво искам аз и дали ми трябва, да не стане така, на вас да започнем да ви казваме, какво искате!

    Коментиран от #28

  • 24 Хаха!

    23 1 Отговор
    Нема да умреме и ако влеземе обратно в пещерите, накъдето сте ни подкарали!

    Коментиран от #26

  • 25 Азз

    20 1 Отговор
    Още един АНАЛизатор....Като стане горивото 5-7 лв.ще излезе ли да каже- абе май се обърках....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 от Пирогов

    18 1 Отговор
    Кончита Вурст от снимката да се стяга за смяна на пола принудително в домашна обстановка, ако вече не го е направила.
  • 28 Храм

    22 1 Отговор

    До коментар #23 от "Булгар":

    Мартин за тази работа си има мъж в къщи да му я върши, работата на Мартин е да носи очилата на грозната Бети и да захлебва грантове от колаборационизъм
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Макробиолог

    16 1 Отговор
    Странно за експерт господина не знае че нефта от различните брендове се различава главно според наличието и количеството на фракциите в него ---лек и тежък.Тежкия какъвто е руския,дава повече дизел,мазут и т.н....
  • 31 освобождение на България от хунтата

    18 1 Отговор
    Поскъпне ли горивото, началото на Гражданската война в България ще започне с протести, които ще бъдат окървавени от полицията, а веднага с това ще започне избиването на "защитниците" на гражданите, а неофициално компрадорската армия на управляващата хунта, която също няма да се спаси, а ще имат съдбата на Дучето, но в обратен ред!
  • 32 Баш софиянец

    19 1 Отговор
    Умрели не сме. Само ни става все по-скъпо и все повече фирми затварят. На тоя на щатска хранилка това му се вижда малко.
  • 33 Абе, боядисана

    15 1 Отговор
    Карикатуро, за това не сме умрели до сега! Ама ще измрем без руския газ!
    Защо на всеки иди….. т дават трибуна за изява?

    Коментиран от #37

  • 34 Бесен-_ Язовец

    16 1 Отговор
    Тук само турски новини за ДПС и пропаганда на козяците нищо друго
  • 35 колония

    14 1 Отговор
    От козяк защо ни унищожават рафинерията?
  • 36 Бесен-_ Язовец

    13 1 Отговор
    Чак цензурират да не пишеш срещу ДПС и срещу спонсорите от козяк

    Коментиран от #39

  • 37 Трай бе руски тръбар

    3 7 Отговор

    До коментар #33 от "Абе, боядисана":

    Е не умрехме без руски газ .А когато го ползвахме го плащахме ,като сраби по скъпо от Германия.

    Коментиран от #55

  • 38 ТИ СИ ПЪЛЕН

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "ГлYпак си ти !":

    ТЪ ПА К ЛУКОИЛ СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ ИМА КЪДЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ТИ ЧЕ СА ТИ ПРОМИЛИ МОЗЪКА Е ДР ВЪПРОС

    Коментиран от #41

  • 39 Ами ходи си пиши

    2 8 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен-_ Язовец":

    В Комсомолская правда бе .Тук работа нямаш.

    Коментиран от #50

  • 40 Макробиолог

    12 1 Отговор
    Още по странно е че въпросният експерт не знае че неруския тежък нефт има алтернатива, но тя трябва да се договори ,което не става от днес за утре.Отделно ще са проблемите с логистиката ,а още по екзотична е мисълта дори и с неруски нефт рафинерията да работи само за вътрешния пазар.

    Коментиран от #44

  • 41 Кое плаща бе

    2 7 Отговор

    До коментар #38 от "ТИ СИ ПЪЛЕН":

    Данък печалба не плащат.Били на загуба и никога не са го плащали.Разбра ли Барни .Лукойл имат по високи производствени цени от повечето зап.рафинерии ,преди данъци.И то с руски евтин нефт.Целта е да не плащат .Ти кое не разбра.

    Коментиран от #52

  • 42 Макробиолог

    5 2 Отговор
    Национализацията е добра идея,но ако е държавна и такива експерти да не я управляват.
  • 43 Емигрант

    3 10 Отговор
    Вие в тази кошара за овце се самоубиват бе, дори не употребяват вече нито една дума в коментарите си "родена" във вашите кратуни ? Зависите не от ЕС или САЩ, а всеки зависи от този до който се намира или с когото коментира, казал един цена 4 лв. и цялото стадо повтаря тази цифра или дори объркано я завишава ! Вие паплач зависеща от простотията си и нищо повече ! Ако ви степенуват по простотия, най-простите са последователите на Копейкин, те използват само "посолство" и "евроатлантизъм" за други думи нямат гънки за възприемане, камо ли за размисъл, участват във всяка статия с едни и същи коментари ! Като не им харесва в ЕС всеки е свободен да отиде там където поиска, отиват в Русия при Путин и забравят за САЩ толкова е лесно, но изглежда и за това нямат "инструмент" който да им помогне да го решат ? За патриоти не стават защото са далтонисти и не разпознават цветовете все бъркат трибагреникът с червения парцал който размахват по площадите ....

    Коментиран от #49

  • 44 Хей експерта

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "Макробиолог":

    От колко време ги карат да съставят план ,знаеш ли.Май дойде време за принуда ,Мойто момче.Изгониха ги от Румъния там също не плащаха ,от Италия време е и от тук.
  • 45 БгТопИдиот🇧🇬

    8 0 Отговор
    Та да питам евроЗомбИатлантика .

    А после от къде ша давате горива за танковете(останалите) на 404 ,ъмм?!?!

    Коментиран от #73

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 кална вена

    7 0 Отговор
    ма ти като искаш не си купувай руски бе по бензиностанциите има и западен....това се отнася за всички ВИ ...., които се убявявате против това, дайте личен пример и спрете да зареждате на петроли, лукойл.....басси
  • 48 Рашо

    0 0 Отговор
    Бамбукойл в Индия добре ще работят.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Само да питам

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ами ходи си пиши":

    Тук Хюрие ли е?
  • 51 Коиловци брадърс

    5 0 Отговор
    Хахаха, Асен Василев с очила и брада :) Добре се е маскирал.
  • 52 Шкембе Войвода

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Кое плаща бе":

    цитирай няколко числа, че туй дет си го надраскал, мога да ти надраскам още 15 такива, всичкото говорене без конкретика е пропаганда, нищо повече....

    Коментиран от #62

  • 53 бокотоквомразец

    7 0 Отговор
    Трябва да ти спускат тъпата тимберица, плигофрен нещастен!
  • 54 БББ

    6 1 Отговор
    Тоя Владимиров, май сам си слага минусите към коментарите във форума..
  • 55 кална вена

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "Трай бе руски тръбар":

    и къде бе, ....същата газ е по тръбите , само дето е по скъпа......даже азерите блъскат руска, за турците няма кво да коментираме, някои си пълнят сметките.....вервай си!

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ...

    6 0 Отговор
    на снимката - отявлен велосипедалист
  • 58 Гаранция

    5 0 Отговор
    Без руски нефт не сте умрели, но ще умрете, ако ни оставите без гориво!
  • 59 Ей замълчи

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "кална вена":

    От толкова евтина руска газ ми писна.От 2005 г съм на газ.Винаги тук тя е била по скъпа от Германия и Австрия.И другите тъпотии си го сложи ,знаеш къде.Барни.

    Коментиран от #72

  • 60 Макробиолог

    5 0 Отговор
    Румъния и Италия са сериозни страни с някаква икономика. Ние какво си имаме освен хранени експерти,схеми ,сглобки и т.н.олигарси,които даже не се бръснат преди разрешение от посолството.
  • 61 дгдбб

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "УСА боклук":

    Бегай бе язе земах от лидъло олио по 2 лева и му сипвам на гоуфа па кат дам газ пуши и мириши на пръжени лифтета ама въри много
  • 62 Ти в коя държава живееш

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Шкембе Войвода":

    Питай финансовия министър.

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Моряка

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Морски":

    Колега,какво ще чакаме изследвания и то кой знае кога.По добре с павето,по всяко време можеш да си го извадиш от пл."Народно събрание" и не дупка, ами цепнатина даже може да направи.Но паветата са уникални, после пак трябва да го върнеш в дупката му.Те са свикнали- през тези 4 мандата на Фандъкова ги пренареждат след всеки гей парад и протест на жълтопаветниците, което е едно и също.
  • 65 Шкембе Войвода

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ти в коя държава живееш":

    няма ко да го питам, то близко до ъкълът и лесно за сметка, най-простото разпределени в % 20-40-40...., ся питай и кое какво е....и няма смисъл да се комуникара.....с....
  • 66 Зелен Демократ

    5 0 Отговор
    Сладур, те и без НАС с теб не са умрели, ама още търпят такива като нас
  • 67 кална вена

    7 0 Отговор
    ще дойде време руснака, сам ще ви откаже с цени...или направо ще спре кранчетата....., ахахах ма вие си мислите че нещо зависи от вас ли бе....смешници! дилемата да купим ли?- ма това е дилемата когато има от къде, като няма......за палците и на къра с муленцата
  • 68 газпром таксите

    5 0 Отговор
    Га,пром таксите.
    Футболен протест - прах в очите .
    Такситеееееееее
    ДПС/ГЕРБ ПРЕДАТЕЛИ
  • 69 Порно

    6 1 Отговор
    То че не сме умрели, не сме. Ще преживеем и дерогацията. Ама да знаете как псувам променкаджиите всеки път като зареждам! Не че нещо, но поне отпускам нервното напрежение
  • 70 Факти

    5 0 Отговор
    Само дето цените са двойни на стоките
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 кална вена

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ей замълчи":

    ей палячо, дай цени в германия и тук , дори в момента съм на газ от бая време, и много добре знаеш кой ни го сложи със зелената сделка .........от там почнаха да клатят цените....., даже в момента цените са поносими....за малките потребители, всичко що е на промишлени нужди, от как почнаха зелените им тъпни....всичко бяга на LPG или на квот друго се сетиш , за фотоволтъиците няма да говоря... там кви връзки трабва да имаш , че да се вредиш...аман от балъци расли в саксии...
  • 73 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Смяташ, че са останали още танкове?Ами още през 91/ 92 година ги наряза Луджев по заповед на САЩ.Лично съм ги видял разфасовани прилежно подредени на огромния двор на танкоремонтния завод в Търговище.Шаси до шаси ,купол до купол,вериги до вериги.Добре , че Тагаренко не знае, той тогава учеше за украински агент в СССР.Ако разбере, веднага ще предплати някои 50 годишни американски бракми по чертеж.Пазете тайната!До тук по военни въпроти.
  • 74 ТОЯ БИХ ТО УДАВИЛ В АМЕРИКАНСКИ НЕФТ

    3 0 Отговор
    НЕКА ВИДИ ХУБАВО ЛИ Е ДА ПЛЮЕ РУСКИЯ !
  • 75 Един

    2 0 Отговор
    Пич, "не сме умрели" , ама аз плащам за вашите прищявки! Внеси ми нафта за 2 лева и се ДЕРОГИРАЙ колкото си искаш!
  • 76 Баце

    0 0 Отговор
    Явно за либерални възгледи и предателство НПО-тата добрв плащат, на това лице, но какво да правим останалите, които си изкарваме парите с честен труд?????
  • 77 М3 голд

    0 0 Отговор
    Що за капитализъм е това? Имаш огромен комбинат. Влагаш 3 млрд за модернизация. И идва един келеш, без значение кой от многото изявяващи се и казва: ще работиш на малка мощност, само за вътрешния пазар; няма да работиш с такъв нефт, ще изнасяш за едикъде си; ще плащаш разлика в цената на твоя и моя нефт; а бе най добре продай рафинерията, да си спокоен. Това никъде го няма. Измисли го някой, акушерката го трасира и така запяха з един глас с нея. Ами това са хора на нейна заплата. Този мазен пехливанин един пирон не е забил, но и той "управлява".и дава крайно становище. Още половин година и нещата ще са други. Да минат евроизборите, тия в европейските страни, Русия и САЩ и ще се чудите каква да е песента.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол