Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 12:10 1 770 32

Цветанов: Вътрешният министър само ден преди протеста каза, че няма да има проблем с агитките и феновете на клубовете

  • цветан цветанов-
  • протест-
  • 16 ноември-
  • отговорност-
  • сдвр-
  • вътрешен министър

За несправянето със ситуацията на протеста от 16 ноември отговорност трябва да понесат Столичната дирекция на МВР, защото те отговарят за координацията и министърът, който трябва да осигури необходимата среда, за да могат да бъдат осъществени всички тези превантивни мерки, обясни бившият вътрешен министър

Цветанов: Вътрешният министър само ден преди протеста каза, че няма да има проблем с агитките и феновете на клубовете - 1
Снимка: БНТ

За несправянето със ситуацията на протеста от 16 ноември отговорност трябва да понесат Столичната дирекция на МВР, защото те отговарят за координацията и министърът, който трябва да осигури необходимата среда, за да могат да бъдат осъществени всички тези превантивни мерки. Това каза в ефира на БНТ председателят на "Републиканци за България" и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.
Той подчерта, че охраната на обществения ред и планираните мероприятия се прави от МВР. „Тук трябва да имаш изпреварваща информация. За този протест се говореше предходните две седмици, а министърът на вътрешните работи само ден пред провеждането му каза, че няма да има проблем с агитките и феновете на съответните клубове, които ще бъдат на този протест. Първо трябва да направиш отсяване и съответното събеседване с лица, които имат подобни наклонности и извършват такива провокативни действия. Защото в момента всички се сложиха под един знаменател обществото иска да бие МВР, а МВР иска да бие гражданите. Няма такова нещо. Трябва да направим много ясно разграничаване между тези служители, които са превишили правата си и да подкрепим и да застанем зад тези служители, които изпълняваха задълженията си. Но, за да си там на първа линия и да извършваш тези действия някой е направил необходимите планове и координация, трябва се види каква е същността и какви са допуснатите грешки“.
Цветанов изрази мнение, че не е трябвало да се използва водното оръдие, защото е имало голям емоционален заряд на протеста и е провокирало и създало още повече напрежение.

Той отново зададе въпроса, защо Калин Стоянов е издигнат от Бойко Рашков и заема тази позиция? „Също така акад. Николай Денков трябва да каже как и по какъв начин Калин Стоянов е попаднал в този състав. В тази управленска програма основният приоритет на МВР това е Шенген, нали това е и основният приоритет на правителството. В раздела „Вътрешни работи“ на управленската програма на правителството този приоритет трябваше да бъде изпълнен до октомври 2023 г. с положително решение на Съвета на министрите. Ние нямаме такова решение, а останалите мерки, които са предвидени в раздела на управленската програма в раздел „Вътрешни работи“ е със срок декември 2024 г. или май-юни 2024 г. Това означава, че има един огромен дефицит, няма неотложни краткосрочни и дългосрочни мерки, които да са заложени“, добави Цветанов.

Временната комисия няма функцията на разследващ орган и това много ясно е записано и в правилника за дейността на Народното събрание. Интерпретацията от страна на някои депутати дава възможност да се върви в тази посока. Тя трябва да изследва цялостната ситуация на фактите и обстоятелствата от това насилие, което беше упражнено върху българските граждани от полицейски служители, коментира бившият вътрешен министър.
„Аз съм убеден, че в тази временна комисия трябва да се направи всичко възможно да се види цялостния преглед на управленската програма, която има днес правителството и всички заложени мерки. Ние там не виждаме стратегическата визия. Там няма абсолютно нищо, което да е свързано с тази превантивна дейност, която трябва да бъде извършена преди провеждането на подобни събития. Трябва първо да се види какво е било предприето от професионалното и политическото ръководство на МВР, за да не се стигне до подобни инциденти. Ние винаги вървим малко кампанийно след всяка една ситуация или конфликт и веднага започваме да казваме, че ще правим нещо от днес нататък. Но защо не е направено досега“, попита Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Устите големи

    13 3 Отговор
    Не знам един който министрувал в МВР, който да има морално право да критикува колегите си. Този съвсем!

    Коментиран от #4

  • 2 обективен

    22 0 Отговор
    Отговорност ще поемат колкото ти пое !!! Милиони пари се изплатиха за арестите които направи ,а за апартаментите ти да не питаме ,че там вони !!
  • 3 Истината!!!

    14 3 Отговор
    Министърът на МВР получава най-голяма Заплата, защото носи най-голяма Отговорност!!! Когато не се справят подчинените му служби със задълженията си, Отговорността е на най-големия началтик, а не на подчинените му! Явто не може да Ръководи и Контролира подчинените си и между тях има кадри, които НЕ изпълняват правилника на мвр и се държат като биячи над бездащитни и паднали на земята хора!

    Коментиран от #20, #23

  • 4 Ако разбираш нещо де

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Устите големи":

    Всеки е свободен в една демократична държава да изкаже мнение, но не и обидни епитети.

    Коментиран от #9

  • 5 С агитките

    10 0 Отговор
    Нямат проблеми. Гражданите го отнесоха.
  • 6 Във всеки случай

    1 8 Отговор
    Милицията трябва да бие якоооооо!!!

    Коментиран от #8

  • 7 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    И цецку гуменката не е в Панделата!
  • 8 Да пази власта на сглобката

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Във всеки случай":

    На Тиквата и шиши.
  • 9 Устите големи

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ако разбираш нещо де":

    Мнение всеки може да изкаже, но преди да е показал, какво може точно в тази роля. После вече има само две възможности за изказване, оправдание или хвалба.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 0 Отговор
    Цецо, защо не провериш ролята на ПАРАВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ в "протеста-погром", знае се КОЙ ги финансира...
  • 11 Цветанов

    7 5 Отговор
    Помнете! Който посегне на мафията ще завърши като Иванчева.
  • 12 Суха съчка

    9 0 Отговор
    Защо съществува военна прокуратура като не разследва МВР.
  • 13 пешо

    10 1 Отговор
    поредния боклук
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЯСНОВИДЕЦ

    10 1 Отговор
    АБЕ ЦВЕТАНОВ, ТИ СИ ОТСТРАНЕН ЗА ВИНАГИ! НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ИЗОБЩО! ЯСЕН ЛИ СЪМ?
  • 16 Дама спатия

    5 1 Отговор
    Кой забрани да се споменава името на отсъстващия в целата гюрултия, а именно главният секретар??!! Човек е на Цецо!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Цветанов помниме много добре какъв

    9 0 Отговор
    Б О, К, Л У К беше като министър на Вътрешните работи!! Закачил си се на нечия Ясла, но освен "Благословии" от Българите, по твой адрес, друго няма да се чуе!! Б. О. К. Л. У. К!
  • 19 Факти

    3 0 Отговор
    Тоя колеше в мвр и бесеше, нито е образован, нито му бе по професията, която е. Най еродираните ченгета на сегашни лекарки ги уволни и то завършили в Су, право, симеоново, днес са на годините на Борисов. Жалва се докторката, болен и го води по разни неща нелицеприятни за нея. Алчността е зараза за простоварите. Без дипломи. И ППДБ са прави. Мразят ПП, защо ли, защото са прости и си искат прости да ги управляват, демек до болка позната ви е фразата на бойко борисов. Излишни са коментарите ни. Ако мине. 3 момичета, а и внуци???, а ако си некадърен, без пари умирате мили хора. Така, че дали ще е иван пенсионера или депутата, все тая ни е, на червената петолъчка на Цветанов и всички с Ц Б Д ДСигурност. Всичко у МеВеРеТо е резерве от мен хихи
  • 20 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истината!!!":

    Защо министъра, нали за това има зам. Министри, гл. Секретар, който е най-високия в ранг професионален кадър. То. Министъра не може да огрее на всякъде.
  • 21 Бамбука

    4 0 Отговор
    Защо не си гледа вътрешния асансьор а се занимава с неща от които не разбира този крадльо ?
  • 22 ПРЕЖИВЯЛ ПРЕХОДА

    2 0 Отговор
    Този кога излезе от затвора???
  • 23 Некой си

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истината!!!":

    Тоя смотан министър не знае какво става в София,камо ли в страната.Дошъл от село с голямата кошница.
  • 24 Хххи

    1 0 Отговор
    Цветанов врътки с асен христов от варна с 3 висше от махалата, приятели двама във формопласт решили цвета 2007 в хс да я предложат на борисоф и там едни игри 2009 народа решил българин да даде гласа си за вежди, дал го, направили го цветанов и борисов министър и втора влиза в гврб цвета и след врвме ПНС, врътки на дс от ученически години в механотехникума, решила жената да стане багерист като баща си, но днес е по голяма и от златари директорка на златото. Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет. И затова преди бб и след бб радев не ги искат ПП, за да не им уволнят тяхните хора, а може или са дали евра, за да започнат при богомил бонев и да не ги изреждам, че от тях българи зле с българският, но 6000 хилки и нагоре получават. Пп са безлични за тях бб рр, поне да се научат на литературен български, все пак им е майчин, а те селото си го носят с тяхното
  • 25 ХХХХ

    0 1 Отговор
    Крадеш храна кучешка и с парите бизнесмен, а детето го уреждаш у мвр, но все пак са дс бкп, по тж бяха с нарисувани ръце, а бе забранено, според мен всичко следва или трябва да започне от съзнанието на хората, но как Асене да стане, обширни са нещата. Отивам в един твой град и искам мишкина отрова, но младежа, излезе, но струва 3.80 и 2 лева х, общо 5.80,идва отвън старият и 8.80,как така и.. О, да, ако някой по прост и ще даде с 3 лева, вместо да си купи 2 хляба, а и му викам, а касовата, забравил бил. Как с тия хора, а може би и те са прави. На др место, кафе 1.50,никой не влиза, в центъра, как живеят в охолство, явно продават трева, но има ли кой за проверки, та цветанов, много крадохте и още искате за децата и внуците ви. По близо сме до Ориента, но не и до ЕНП.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    0 1 Отговор
    Чакат ги пенсионерите старите моми, имащи много пари, жилища, но всичко с много труд и ум, с ум мама, щерка, и утре държавата на математичката ще й вземе парите и жилищата й в големите градове, два на брой. Заключени, лошо стана за българите. А и борисов го бе казал преди повече от 10 г, след кончината ще наследят, но бойко и наследниците им нямат, а бе известен невролог Икономов, жена му води сестра или майка е на математичката. Най известният невролог в града. Докарахте народа до там, ударихте умните, за да дойдат другите, знаете кои, прости числа с плаваща запетая между тях
  • 28 Гад Заяви

    3 0 Отговор
    Януари 2017 г. Цеко цървулът ходи в Ню Йорк на закуска при джафутите от Хабад, да го инструктират, как да върши измами на изборите, какви парички и откъде ще му отпустнат, ако окаже помощ на Петата колона в България. И
    Хабад го награждават за вярното служене на гробокопачите на България! Това лице няма право да си отворя устата по медиите освен на каре в затвора Белене, да учи прасетата на иврит.
    А Хабад Любаевич е най-мръсна еврейска организация, палачите на човечеството. Тая секта планира в своите програмни документи изтреблението на славянството и завладяването на неговите ресурси и това е вулгарно обявено от украинския евреин Менахем Шнеерсон. Населението на България, Русия, Украйна, Югославия, Полша, Чехословакия, Беларус е планирано да бъде "утилизирано", както каза Игор Беркут, киевски евреин ..
  • 29 ЦЕЦО ЩО НЕ СИ НАГЛЕЖДА АСАНСЬОРА

    2 1 Отговор
    МИ СЕ НЕГО НИ ТРАПОСВАТЕ С ГЛУПОТЕВИНИТЕ МУ ! ОТКЪДЕ ИМА ТОЛКОВА ПАРИ ДА ВИ ПЛАЩА ?
  • 30 ТРУДНО ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ДНЕС ОТКАКТО

    1 1 Отговор
    ЛЕЧИТЕЛЯ НА ЗАПЕК ГО НЯМА НА ЕКРАНА ЕЖЕДНЕВНО ПО 100 ПЪТИ !
  • 31 БОКЛУКА СИ ОСТАНА

    1 1 Отговор
    БОКЛУК !
  • 32 ТОЯ ГАЛОШ ОТ С. ШУМА

    0 0 Отговор
    ДОСТА СЕ Е СМАТАФРАЦАЛ ОТ КРАЖБИ И ГРАБЕНЕ , МОШЕНИК !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол