Last news in Fakti

4 Декември, 2023 10:17 3 702 222

Румен Радев наложи вето върху даването на БТР-и на Украйна

  • румен радев-
  • вето-
  • бтр-и-
  • украйна

В мотивите към ветото се казва, че депутатите не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост

Румен Радев наложи вето върху даването на БТР-и на Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника, съобщават от БНТ. В мотивите към ветото се казва, че депутатите не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.
Румен Радев подчертава, че не са взети предвид нито военновременните задачи, вменени на МВР, нито нуждите на Главните дирекции „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и сигурност на населението“.

Според държавния глава даваната бронирана високопроходима транспортна техника на Украйна би могла да се ползва именно при охраната на българската граница и за оказване на помощ на населението при бедствия и аварии, включително в трудно достъпни зони.

„Воден съм от убеждението, че сигурността, здравето и живота на българските граждани следва да бъдат първостепенен приоритет.

Пресни са примерите от наводненията в Карлово и Царево, когато Министерството на вътрешните работи отново разчиташе на способностите на Българската армия, за да изпълни своевременно и ефективно законово установената си мисия. Случаите, когато службите за защита на населението ще се сблъскват с подобни предизвикателства ще зачестяват и това налага укрепването, а не отслабването им“ е позицията на държавния глава.

Ето и цялата позиция на държавния глава:

М О Т И В И

ЗА ВРЪЩАНЕ ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА ЗАКОНА ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА НА УКРАЙНА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БРОНИРАНА ТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА, ПОДПИСАНО В СОФИЯ НА 8 АВГУСТ 2023 Г. И В КИЕВ НА 13 НОЕМВРИ 2023 Г.

Уважаеми народни представители,

Със Закона за Ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г., България се лишава от военна техника с наличното към нея въоръжение и резервни части. Като държавен глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България съм длъжен да обърна внимание за възможните негативни последици от това решение и да предоставя възможност за ново обсъждане.

Видно от мотивите, придружаващи закона, както и от предшестващото го Решение на Народното събрание от 21.07.2023 г. за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна, техниката, която България се задължава безвъзмездно да отдаде следва да е „с отпаднала необходимост за нуждите на Министерството на вътрешните работи“. Считам, че това обстоятелство не е достатъчно добре обследвано от народните представители.

От дискусиите при приемането на законопроекта в Народното събрание е видно, че голяма част от тях не са били запознати с конкретния списък на предоставяната техника към момента на гласуването, което ги поставя в невъзможност да преценят дали тя действително е с отпаднала необходимост. Във водещата парламентарна комисия по отбрана само един неин член е взел участие в обсъждането, а от дебатите в пленарната зала става ясно, че едва няколко народни представители са се запознали с Приложение № 1 към Споразумението. Провеждането на двете гласувания в рамките на един ден допълнително ограничи възможността на депутатите да се информират за точните параметри на Споразумението, преди да го ратифицират.

Така не са взети предвид военновременните задачи, вменени на Министерството на вътрешните работи. Тяхното изпълнение е поставено под въпрос без наличието на бронирана техника, а с такава, след изпълнение на споразумението, министерството няма да разполага. Лишаването на Министерството на вътрешните работи от способности не е съпътствано с каквито и да било постъпки за придобиване на нова бронирана техника. Не е известно дали такова е планирано и за кога. В проекта на Закон за държавния бюджет за 2024 г. не са предвидени средства за придобиване на необходимото за изпълнение на военновременните задачи на МВР оборудване.

Още повече, че и в момента Главна дирекция „Гранична полиция“ не разполага с достатъчно количество от нужната ѝ високопроходима техника. Понастоящем този дефицит се компенсира с транспортна техника от Българската армия. Предоставяната с това Споразумение на Украйна бронирана високопроходима транспортна техника би могла да се ползва при защитата на българската граница – въпрос от съществена важност, както за вътрешната сигурност, така и за изпълнението на външнополитическия приоритет на страната за пълноправното присъединяване на България към Шенгенското пространство. Такава техника е особено необходима на фона на лошото състояние на прилежащите към възпиращото съоръжение пътища, които са истинско изпитание за разполагаемата в момента техника.

Важно е да се отбележи, че предоставяната техника е особено подходяща за ползване във високопланинските погранични райони и при тежки зимни условия. Това е особено необходимо за изпълнението на мисията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, призвана да оказва помощ на населението при бедствия и аварии, вкл. в трудно достъпни зони. Пресни са примерите от наводненията в Карлово и Царево, когато Министерството на вътрешните работи отново разчиташе на способностите на Българската армия, за да изпълни своевременно и ефективно законово установената си мисия. Климатичните промени предполагат, че случаите, когато службите за защита на населението ще се сблъскват с подобни предизвикателства ще зачестяват, което налага укрепването, а не отслабването им.

Уважаеми народни представители,

Предвид изложените мотиви и убеждението, че сигурността, здравето и живота на българските граждани следва да бъдат първостепенен приоритет, упражнявам правото си по чл. 101, ал. 1 от Конституцията на Република България да върна за ново обсъждане Закона за Ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Руската поддлога

    93 203 Отговор
    Наложила вето. Ха

    Коментиран от #17, #45, #70, #196

  • 3 Все

    73 162 Отговор
    наопаки с тая любов към СССР - а .
  • 4 Минувач

    212 75 Отговор
    Браво!
  • 5 Русофил

    92 196 Отговор
    По-голяма руска слуга от Радев като президент на БГ не е имало.

    Коментиран от #32, #39, #51

  • 6 Гоце

    84 175 Отговор
    ДАНС да се замисли това нещо не е ли руски агент

    Коментиран от #25, #87, #128

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво на Президента!

    202 83 Отговор
    Един Политик,който да мисли най напред за България и Българите,а после за ес и нато(сащ)!

    Коментиран от #12

  • 9 Бонев

    148 71 Отговор
    Радев влизай в реалната политика и измети двуличниците евроатлантици.
  • 10 киро

    148 57 Отговор
    Браво на Президента всички шарлатани от подмяната в затвора или при трактора
  • 11 Браво на Радев

    188 60 Отговор
    Абсолютно вярно! Тези БТР ще са супер полезни на границата, при наводнения, пожари и т.н.! България има нужда от тази техника, а нашите национални предатели бързат да я хвърлят за скрап, за да обслужат интригите на САЩ, да поддържат и разгарят една война!
  • 12 Най - напред

    34 80 Отговор

    До коментар #8 от "Браво на Президента!":

    за Русия , умен !
  • 13 гост резидент

    46 105 Отговор
    Сами си го избрахте!
  • 14 Слугите на сорос

    143 53 Отговор
    единствено те плюят срещу Президента! Засрамете се козяшки подлоги!
  • 15 Отец Дионисий

    125 45 Отговор
    Господ да го благослови!
  • 16 Да, бе

    27 58 Отговор
    Реално погледнато, просто връщаме БТР-те на Русия...

    Коментиран от #194

  • 17 Момчил

    40 73 Отговор

    До коментар #2 от "Руската поддлога":

    Все тая руска , американска. Радев винаги се обръща накъдето духа вятъра и не е руска подлога, а всякаква - ако Бразилия му обещае да го остави на власт - веднага става бразилска подлога :) В случая обаче е прав- а ти ,човек не мислиш явно. Ние украинци ли сме или българи? Ти и г.за си си готов да дадеш на чужда страна. Що не се вълнуваш толкова за България? Чуждопоклонници сте всички.
  • 18 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    96 37 Отговор
    Украйна я приключиха комика и господарите му зад океана. Само Тагара още шикалкави и лъже за да се облажва той и евро атлантиците ни. Щом и на мисирките по телевизиите ни е наредено да не правят вече фалшива пропаганда за укро успехите и да не съобщават вече нищо какво се случва в Украйна! Идва Видовден и всички които манипулираха и лъжеха населението и му взимаха и последният залък от устата за да се доказват пред господарите си и помагаха на укрите и западните наемници!
  • 19 БББ

    92 21 Отговор
    А някой нещо на нас да ни е дал безвъзмездно за 33 години,
    Или както се казваше едно време всичко се краде в България и все има ... защото един купува , а друг краде или раздава.
    Затова сме най бедната държава в Европа.

    Коментиран от #182

  • 20 Асен

    100 34 Отговор
    Браво Радев !!! Тези които гласуват против ветото ,поименно да се обявят и изкарат на списъци за БЪЛГАРО УБИЙЦИ !!!!
  • 21 Фатмака е

    32 94 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #68

  • 22 Както винаги

    87 27 Отговор
    Президента е прав ! За съжаление човечетата в НС гласуват по команда !
    Дано някога дойде време да заплатят всички глупости които надрибиха само и само да вземат някой лев и те или някоя друга благинка !!! Пожелавам им го от все сърце !!! Да ме прости Оня дето ходи по водата !!!
  • 23 Българин

    83 24 Отговор
    Президента Радев е единствен,който отстоява националния български интерес.Всички политици в парламента,с излключение на БСП и Възраждане са продажници.Затова народа не ги иска и е време да се махнат от управлението,защото са вредни.
    ..
  • 24 Червен кхмер

    35 72 Отговор
    Явно фатмака Резидент много иска да види дива руска орда за пореден път да ни АсвАбАждАва.
    Най позортия Резидент назначен от кремълската банда.

    Коментиран от #44

  • 25 Гоце

    24 61 Отговор

    До коментар #6 от "Гоце":

    Радев не е руски агент а е О-Но-Д-ен такъв.
    Тоя, човек трудно побира любовта към парите и братските си московски връзки.
  • 26 Гост

    73 21 Отговор
    БРАВО, Румен е умен, а не като евро джендърите безумен
  • 27 Иван

    77 19 Отговор
    Правилно решение на Президента.Браво на него.
  • 28 Прав е

    67 17 Отговор
    Браво на президента... Да прави партия по подобие на Орбан, отиват да гласуват поне 50% от тези които не виждат алтернатива в момента и да се отървем от разните там ДПСта, Герб, али балита и т.н.
  • 29 !!!?

    28 58 Отговор
    Радев като знае че БТРите е можело да бъдат полезни при природни бедствия, защо до сега не ги използва, а престъпно е бездействал по време на служебните си Кабинети !? По-лицемерен и лукав държавник не е имала за всички времена !!!?
  • 30 Мдааа

    13 26 Отговор
    Бърже "новите" стингъри да атакуват президенството.

    Коментиран от #106

  • 31 Провинция

    58 14 Отговор
    Хубаво, че е наложил вето, само дето една птичка пролет не прави и пак същото решение ще вземат нашите велики политици . Наистина недоумявам как и защо трябва да си дадем и нямането на Украйна, само и само да угодим на някой?! Едва ли има други толкова сервилни държави като нас. Разбира се, че сигурността на народа ни е, и трябва да бъде на първо място. За жалост, политците ни не смятат така. Уви!

    Коментиран от #47

  • 32 ЕВРОНЮЗ

    44 11 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Президента Румен Радев е единственият в момента който заема този пост предоставен му от тези които му плащат...... На другите им плащат от друго място, а рекетират населението да им плаща заплати, транспорт, здравни и пенсионни осигуровки, охрана. Могат да правят дарение от джоба си. Това е купено с народна пара и нищожества добрали се до властта с измама и 20 % обществена подкрепа немогат да разполагат с нея.. Още повече лица заемащи постове в нацистка Украйна
  • 33 М3 голд

    54 14 Отговор
    Браво! Държавническо мислене! Вече Тагарев ни е ясен. Тук прокуратурата трябва да се самосезира за това: заблуждавани ли са депутатите, за да вземат антидържавно решение. Също и за дарението на двата реактора трябва да се работи остро. Да не се налага сега да се транспортират за незнам си къде в Окраина, а после да се връщат.
  • 34 морски

    50 13 Отговор
    Значи ние подаряваме на Украйна БТР И и купуваме десеторно поскъпи от Ингилизите нашите икономисти гледат само за своя джоб!!!!!!!!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българин

    46 14 Отговор
    Цялото правителство е вредно за България,най-вече Тагарев,който е украински агент.
  • 37 инж. Ганчо Илков

    15 45 Отговор
    Президента Радев се стреми усърдно да изпълнява Инструкциите на генерал Решетников. Военна Техника от България в помощ на Украйна - Никога!. Стигна се дотам, че Радев се позовава на всички Русофилски Политически Проекти само и само да се противопостави на Парламентарното Мнозинство. Такава чуждопоклонническа Позиция само забавя но не прекратява взетото Решение. Тук на заден План остава, че като страна членка на НАТО Българската Армия трябва да се превъоръжи с Техника съответстваща на Стандарти и Технологични Изисквания съответстващи на Страните Съюзници. Русия в лицето на Путин мечтае възстановяването на бившия Комунистически Блок и Варшавският Договор. Нещо което просто няма да стане.

    Коментиран от #60, #61

  • 38 САМО ТАКА, ГЕНЕРАЛИ

    38 15 Отговор
    МИЛИОНИ СМЕ ЗАД ТЕБ
  • 39 Русофил

    44 15 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Браво на Радев истински Българин
  • 40 до натюфците

    31 8 Отговор
    които реват в коментарите. Нали знаете какво е enabler? Подсказка, това са всички които продължават да убеждават украинците, че трябва да мрат, защото могат да спечелят.
  • 41 1111

    35 9 Отговор
    БРАВО НА РАДЕВ!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    22 7 Отговор

    До коментар #24 от "Червен кхмер":

    Кой ще си мръдне и пръста вече да ви освобождава от каквото и да е? Марионетките и подлогите когато станат не нужни на господарите си, самите им господари ги ликвидират и няма нужда да ви освобождава някой!
  • 45 Интересно...

    24 7 Отговор

    До коментар #2 от "Руската поддлога":

    Ти чия подлога го играеш? Амариканска? Интересно каква е разликата тогава!

    Коментиран от #59

  • 46 Абе

    14 33 Отговор
    Вето на радев нищо ново свикнали сме Жалко че на неговите решения 2 години никой не можеше да сложи вето. Но не ми е ясно защо този човек слага постоянно вето На почти всичко гласувано в парламента на държавата .В други държави това се случва изключително рядко. А и като знае че ветото му не струва и хартията на която го е написал И само след няколко дни го прегласуват .Защо лицето радев се подлага на това безмислено деяние ? Този образ от както е в президентството Освен противник на управлението и парламентарното мнозинство и налагане на вето Друго не е вършил.Беше срещу герб вмро нфсб 5 години а сега срещу герб ПП ДБ. Всъщност през цялото си президентството върши точно обратното на това което трябва да върши по конституция.

    Коментиран от #71, #99

  • 47 ЕВРОНЮЗ

    25 11 Отговор

    До коментар #31 от "Провинция":

    Ще го гласуват пак защото сме овце. Ако в определения ден за гласуване парламента бъде обграден от протестиращи граждани и не им позволи да влезнат как ще реагират.??
  • 48 Българин

    6 26 Отговор
    Ветото на президента,не трябва да се гласува в парламента.
  • 49 граничаро

    32 10 Отговор
    споко бе, даваме тия БТРи без пари, а после си купуваме макети за 2млрд. от нашите американски шефове... те това е бизнес...
  • 50 Алфа херинга

    42 10 Отговор
    Абе вие нормални ли сте? Не виждате ли, че пир един по сериозен сняг, цяла България се сковава. Тези БТРи могат да се ползват да не остават хората откъснати от света, докато докарат американските боклуци. Ама, вие като си живуркате в София и другите са мрат, а?
  • 51 Е как да не...

    18 25 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    А Първанката?Беше начело на демонстрации срещу НАТО и членството ни в ЕС,после и т.нар. "Голям шлем"!И той с два мандата.Важното е,че уреди сина си и подсигури следващото си поколение до 9-то коляно.Русофилството е рака на България,затуй сме и ще си останем завинаги най-бедните в Европа!
  • 52 Демократ

    16 37 Отговор
    пРезидентъг на Путин съвсем се оля в битката си срещу модернизирането на българската армия в услуга на Кремъл. Затова този главнокомандуващ е виновен България да е с най-хилавата и безпомощна армия в НАТО. Кремълският интерес е да има най-уязвимото звено в НАТО по този начин. Радев сигурно като Путин мисли,че СССР и Варшавския пакт още съществуват. Иначе беше внедрен агент на КГБ в САЩ, да учи в американско военно училище, за да пречи на прогреса в армията в България. Това е национално предателство и доказва колко пробита е националната ни сигурност от добре платените агенти на Кремъл. Бог да пази България.

    Коментиран от #62, #64, #67, #73, #78, #105

  • 53 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 22 Отговор
    ПЛEШО ПАК "ДОКАZА" ЧЕ Е ........... ФАШИС "НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ" .............. ФАКТ !
  • 54 ......

    0 1 Отговор
    ......
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пешо Американеца

    30 9 Отговор
    На пук на помията с/у президента! Правилно постъпва и найстина тази (руска техника) може да е от реална полза на Българските общини. Друг е въпроса с намирането на хора за нея, защото от повечето нищо не става! Масово са лаладжий и дотам- еле ПА на маса...
  • 57 бай Иван

    31 8 Отговор
    Хубаво го пречетете това
    "От дискусиите при приемането на законопроекта в Народното събрание е видно, че голяма част от тях не са били запознати с конкретния списък на предоставяната техника към момента на гласуването, което ги поставя в невъзможност да преценят дали тя действително е с отпаднала необходимост."
    И още
    "Във водещата парламентарна комисия по отбрана САМО ЕДИН НЕИН ЧЛЕН е взел участие в обсъждането, а от дебатите в пленарната зала става ясно, че едва няколко народни представители са се запознали с Приложение № 1 към Споразумението."
    Още
    Важно е да се отбележи, че предоставяната техника е особено подходяща за ползване във високопланинските погранични райони и при тежки зимни условия. Това е особено необходимо за изпълнението на мисията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, призвана да оказва помощ на населението при бедствия и аварии, вкл. в трудно достъпни зони.
    Прословутите Страйкъри ще започнат да идват след около 5 години и то ако американците си спазят ангажимента, което не е сигурно предвид изтребители Ф-16.
  • 58 ДОЛУ

    9 23 Отговор
    МОЧАТА
  • 59 Подлага

    8 18 Отговор

    До коментар #45 от "Интересно...":

    Американска е готино желаещи държави за това много по света ! Руска кофти няма желаещи
  • 60 Без лъжи

    13 1 Отговор

    До коментар #37 от "инж. Ганчо Илков":

    не върви деня! Гадно е!
  • 61 ЕВРОНЮЗ

    20 1 Отговор

    До коментар #37 от "инж. Ганчо Илков":

    😂 😂 😂 😂 😂 ГАНЧО О О, комплименти на този който е избрал името ти. И то инженер. Това е много важно, но ганчо си е ганчо.
  • 62 Модернизирани

    28 11 Отговор

    До коментар #52 от "Демократ":

    С 60годишни страйкари дето горят като факли
  • 63 Мъдрият

    30 6 Отговор
    Браво на президента! И оставка и разглобяване на сглобката!

    Коментиран от #198

  • 64 Това е безспорен

    4 8 Отговор

    До коментар #52 от "Демократ":

    Факт.
  • 65 копейка радев

    10 25 Отговор
    Мунчо го удари открито путинофил.....
  • 66 Важно!

    24 5 Отговор
    Днес може да си заредите украинска газ от Тагаренко, ще я пикае цял ден!
  • 67 Американеца

    16 2 Отговор

    До коментар #52 от "Демократ":

    Абе, ти да не работиш някъде като кумик ? ха ха ха ...

    Коментиран от #173

  • 68 Тагаренко

    6 19 Отговор

    До коментар #21 от "Фатмака е":

    Фатмака предаде Украйна.
  • 69 ттт

    7 24 Отговор
    Изобщо не искам да му чета на зеления чорап позицията. Позицията е че няма такава. Ако разбеснялата се разсипия започне да напада резидента с тези мизерни бтр ли ще ни брани, то те ако ставаха за нещо досега отдавна крадливите политици да ги бяха продали нали.

    Коментиран от #81, #98

  • 70 оня

    21 10 Отговор

    До коментар #2 от "Руската поддлога":

    По добре руска, отколкото краварска:))
  • 71 Ти си си отговорил

    20 6 Отговор

    До коментар #46 от "Абе":

    Беше срещу мафията ГЕРБ и ДПС, а сега отново е срещу мафията ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ! Браво на Радев! Де да имаше повече българи като него и по малко национални предатели!

    Коментиран от #102

  • 72 Китай

    8 22 Отговор
    Украинската нация най-великата нация на земята украинците новите богове, новите титани, съвременните атланти украинците богове и богини унищожават ра-шистите като тахтаби. 809 000 мъртви руснака и 1 412 000 осакатени за винаги до днес. Китай зове за нахлуване в Сибир от страх че Казахстан ще ги изпревари. Огромно парче територия ще бъде отхапано от московията днес 6 пъти колкото Украйна. Украинците богове и богини. Героиииииии

    Коментиран от #113

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 незнайко

    21 4 Отговор
    БРАВО ето това е добра новина ! Може да ни се размине НАСИЛСТВЕНОТО закупуване на СТРАЙКЪРИ след като си имаме тези БТР- и ! Имаме възможност сами да ги ремонтираме и преоборудваме .
  • 75 Йо Несбьо

    19 7 Отговор
    Да сте чули за апетит на Русия към български земи?! Няма! И да има, няма как да стане, щото сме в НАТО и това би значело пряк военен конфликт с 27 държави.

    Следователно риск за България няма, а Окрайна да се оправя както намери за добре.

    Защо полезна за нас техника трябва да я пращаме безплатно на онези, които се дървиха на Русия?! Да си я купят! Получават стотици милиарди долари от САЩ и други страни, защо да не приберем и ние някой лев и да си поръчаме нови срещу тези пари?

    Киро Про100 е доказан милионер, колко заплати подари на Окрайна?! Тагаренко колко заплати даде?!

    А искат да раздават общото, нашето, имущество, платено от НАШИТЕ данъци!
  • 76 ттт

    1 6 Отговор

    До коментар #73 от "КатъРo":

    Ей, за тва е катъро. 1200 мерки и теглилки или 400 грама сиво вещ.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Като гледам

    22 3 Отговор

    До коментар #52 от "Демократ":

    как са те опростачили и какво дъно си ударила, ужасно ме отврати от националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ и господаря им САЩ!

    Коментиран от #168

  • 79 Цоко Рисов

    10 6 Отговор
    Белене си е било много адекватна и необходима мярка. ...
  • 80 ДА СЕ НАЛОЖИ ВЕТО И НА ЗАКУПУВАНЕТО НА

    24 5 Отговор
    СТРАЙКЪРИТЕ - СИГУРНА МИШЕНА И ГРОБ НА НАШИТЕ МЛАДЕЖИ ОСИГУРЕНА ОТ НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ПОДЛОГИ И КРАДЦИ - УПРАВЛЯВАЩАТА СГАН !
  • 81 щом за нищо не стават

    18 2 Отговор

    До коментар #69 от "ттт":

    за какво са им на бандеровците?

    Коментиран от #85, #86

  • 82 Радев е национален предател

    6 23 Отговор
    Какво друго да очакваш от служителя на пололь ?!
    радев е ПОЗОР и срам за българския пагон !!!
  • 83 Хахаха

    5 20 Отговор
    Руска марионетка е зеления чорап!
  • 84 НАРОДЕН СЪД И РАЗСТРЕЛ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ

    21 2 Отговор
    ДАЛИ НАШИТЕ БЕТЕЕРИ НА ФАШИСТИТЕ !
  • 85 Мнение

    5 19 Отговор

    До коментар #81 от "щом за нищо не стават":

    Всичко си има срок на годност. Ако затворите един автомобил в гаража за 50 години, дали ще пали, дали ще е актуален към днешното време?

    Коментиран от #133, #209

  • 86 ттт

    7 9 Отговор

    До коментар #81 от "щом за нищо не стават":

    Като стават, защо досега не са ги предали на Пожарна безопасност например или на гранична полиция или пък директно на армията, а са прашасвали от възродителния процес насам. За малките на възраст възродителния процес е в периода 1984- 1989 г.,ааааа ?

    Коментиран от #88, #137

  • 87 ДАНС

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гоце":

    Да се замисли за Не коалицията продажна
  • 88 Щото

    17 1 Отговор

    До коментар #86 от "ттт":

    си нямала държавници, а само национални предатели, крадци и лъжци!
  • 89 дядото

    20 5 Отговор
    време е да се опомнят нашите евро подлоги.защо трябва да подаряваме на укро фашистите годна техника и да купуваме за милиарди същите стари машини от сащ,плащани днес и с доставка след пет години.поне да бъдат продадени на остатъчна стойност.това което правят нашите е безотговорност към страната и народа.
  • 90 Тролеите на

    8 15 Отговор
    Копейкин пак налазиха като хлебарки в защита на радев.Костя да внимава резидента за него е по голям враг от герб и пп Явно се вижда че се стреми с ветото си и действията си Да грабне гласовете на русофилските псевдо националисти А това са почти всички негови избиратели. Ако не предприеме действия против радев ,го очаква съдбата на сидеров
  • 91 Размисли

    6 18 Отговор
    Това не са ли съветски машини? Как ще ги поддържаме, като съветските самолети ли, за които няма части? Вероятно украинците имат все още, защото са били в един съюз с Русия.

    Коментиран от #94

  • 92 Тома

    12 3 Отговор
    А трябваше депутатите да дадат по едно д.упе вместо бтр- ите
  • 93 ДА СЕ ,УЧРЕДИ ОРДЕН ,,ВЕЛИК ФАШИСТ" И

    11 6 Отговор
    РАДЕВ ДА НАГРАДИ ЦЯЛАТА СГЛОБКА И ЗЕЛЕНСКАТА И ЕС ШАЙКИ С НЕГО
  • 94 Просто

    19 3 Отговор

    До коментар #91 от "Размисли":

    Военните ни заводи, произвеждаха всичко за тях!

    Коментиран от #97

  • 95 Пха ха ха ха

    13 4 Отговор
    Големо мучене на крави
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Размисли

    4 8 Отговор

    До коментар #94 от "Просто":

    Това е минало, история! Сега обстоятелствата са други! Не може да произвеждаш нещо, за което са ти отнели лиценза!!!

    Коментиран от #103

  • 98 ЕВРОНЮЗ

    15 3 Отговор

    До коментар #69 от "ттт":

    Имайки предвид че след разпадането на СССР, Украйна е станала най големия нелегален търговец на въоръжение аз се замислям дали тези БТР-и изобщо ще стигнат до Украйна и колко пари ще гушне тагара от далаверата.
  • 99 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Абе":

    Че си и неграмотен. :))
  • 100 Спаси България

    14 9 Отговор
    Вън България от нато

    Коментиран от #109

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Верно бе

    6 12 Отговор

    До коментар #71 от "Ти си си отговорил":

    А руската мафия в президентството Нея се я забравяте копейките

    Коментиран от #110

  • 103 Ти де видя отнет лиценз

    13 3 Отговор

    До коментар #97 от "Размисли":

    Още произвеждаме части за БТР, за танкове, снаряди, калашници и т.н.!

    Коментиран от #108

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 батьо

    15 2 Отговор

    До коментар #52 от "Демократ":

    Каква армия бе, кой му трябва армия, На хората им трябва достен живот с възможност да пазаруват на добри цени, да пътуват по добри пъчища и да се лекуват адекватно в добри болници, за какво ти е някаква армия, кой и с кого ще се бие бе. Позор.

    Коментиран от #165

  • 106 Аве смотан

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мдааа":

    Пробвай
  • 107 Путин дойде ли тук

    8 15 Отговор
    Радев с кеф ще раздава българска земя.

    Коментиран от #125

  • 108 Алооо

    3 8 Отговор

    До коментар #103 от "Ти де видя отнет лиценз":

    "Русия спира доставки на резервни части и отнема лицензи във военната сфера"! Не си в час.

    Коментиран от #115, #116

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Коя е тази руска

    14 3 Отговор

    До коментар #102 от "Верно бе":

    Че аз я виждам само в лъжите на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Ти не си българка и не ти пука за България, но аз съм българин и ме гнусят лъжците, крадците и предателите на България! Коментирай в твоята страна!
  • 111 Като Орбан

    16 4 Отговор
    Браво!!!Респект!!
  • 112 до тия

    18 1 Отговор
    дето плачат за ремонта на тези бтр-и. Същата тая серия БТР60 е на въоръжение и в БА, щом там могат да ги ремонтират, значи и тези ще могат, тъкмо ТЕРЕМ ще има работа!
  • 113 Дрънчо

    4 0 Отговор

    До коментар #72 от "Китай":

    Нещо не си наред с математиката. М/у другото, Казахстан е най-малко населената страна. Тя и Монголия са на едно дередже. Даже пустинните Либия, Египет, Алжир са с повече хора на кв.клм.
  • 114 Вражалец

    15 2 Отговор
    Прав е! Последният сняг го доказа!
  • 115 Верно ли

    14 3 Отговор

    До коментар #108 от "Алооо":

    И как изнасяш оръжия за Улкрайна, та да угодиш на оня боклук зад океана да поддържаш една война!

    Коментиран от #131

  • 116 а викаш

    3 2 Отговор

    До коментар #108 от "Алооо":

    русията на украйна продължава да дава резервни части
  • 117 456

    12 4 Отговор
    Евала на Радев! Браво!!!
  • 118 Евала

    3 14 Отговор
    Тоз клоун ме изумява какви работи измисля
    Тия бтр не са вадени от 86 година от гаража сигурно нямат здрав кабел тоя щял да ги праща на границата

    Коментиран от #134

  • 119 кална вена

    9 1 Отговор
    АЗ МИСЛЕХ , ЧЕ ВЕЧЕ СА ГИ взривили...., то още не са ги опаковали....
  • 120 Байдън

    7 14 Отговор
    ЦРУ да приключва тоя палячо. Файда няма от това руско мекере, само проблеми ни навлича.
  • 121 Просто човек

    7 11 Отговор
    Импийчмънт на путинската марионетка!!!
  • 122 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "КатъРo":

    Най накрая един смислен коментар с факти . Прав сте господине.
  • 123 Българин

    4 8 Отговор
    И кво от тва ? Ветото ше падне в парламента.

    Коментиран от #132

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 А кой

    10 0 Отговор

    До коментар #107 от "Путин дойде ли тук":

    ти спусна тази глупост, че Путинще идва тук?

    Коментиран от #140

  • 126 Хохо Бохо

    9 4 Отговор
    Мачкай Румба
  • 127 Стииян

    2 2 Отговор
    100000 евро бройката ни я з
    плати САЩ
  • 128 456

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гоце":

    Тогава 80% от българското население излиза, че сме руски агенти. Ходi и се прeгледai

    Коментиран от #141

  • 129 АРЕС

    11 3 Отговор
    Браво на Радев,въпроса е че ефекта ще е нулев,нац.предатели са в цялата власт която е само от престъпници.
  • 130 Aлфа Bълкът

    1 4 Отговор
    То това вето е отбиване на номера от страна на натовския генерал. Интересно ми е, че докато ги дадем тези БТР-и войната ще свърши.
    Явно и даването им е отбиване на номера...

    Коментиран от #135

  • 131 а на кого

    5 8 Отговор

    До коментар #115 от "Верно ли":

    да угодиш бе - на смешника в кремле ли бе? БЪЛГАРИЯ СЛОЖИ КРАЙ НА ДРУЖБАТА С РУСИЯ! КРАЙ. тези боклуци ще бъдат унищожени.

    Коментиран от #136

  • 132 Ще падне

    7 3 Отговор

    До коментар #123 от "Българин":

    В парламент с национални предатели, няма как да не падне!
  • 133 оня

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "Мнение":

    Ако беше ходил в казарма, нямаше да пишеш глупост:))
  • 134 а не те ли

    7 1 Отговор

    До коментар #118 от "Евала":

    изумява тогава как ще стигнат в украйна и кво ще ги правят украинците?!?
  • 135 Гама

    2 2 Отговор

    До коментар #130 от "Aлфа Bълкът":

    в България останаха основно боклуци. Затова са и на това положение.
  • 136 Туй де го прочете

    8 2 Отговор

    До коментар #131 от "а на кого":

    И въобще имаш ли на идея, как ме гнусят тези лъжи за Русия и Путин от националните предатели Пп, ДБ и ГЕРБ, които ви опростачват да лазите жалко?
  • 137 оня

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "ттт":

    Защото прости дупетати ни управляват:))
  • 138 Нашият прецедент е

    5 9 Отговор
    Жалка рузzка подлога.
  • 139 123456

    3 4 Отговор
    Браво ! Генерале , викни офицерите и армията и минете през парламента и мин съвет за 10 минути на марш на скок , само за 10 мин ...... Да омачкате малко бурените ....

    Коментиран от #147

  • 140 Ние сме неприятелска държава

    4 5 Отговор

    До коментар #125 от "А кой":

    За руснаците, освен това Скабаева по тилевизията с умивка говори как трябва да СТРЕЛЯТ в България.
    Това са факти.

    Коментиран от #148, #199

  • 141 кой ти каза

    1 5 Отговор

    До коментар #128 от "456":

    80%? рассия ли? ВИЖ КАКВИ ПАРТИИ УПРАВЛЯВАТ И ПАК КАЖИ 80%, СМЕШНИКО!

    Коментиран от #144

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 българин

    13 5 Отговор
    Браво ! Единственията мислещ политик, който не ни тласка към дъното, което иначе заслужаваме... , още повече , гледайки коментарите тук...

    Това, че Радев налага вето на малоумни решения от продажни политици и евроЕЙОВЕ , не значи по никакъв начин , че е на страната на Русия.
    Това е ПОЛИТИКА, и решенията винаги имат последствия, ако не усещате гербаджийските още - или сте мазохисти или сте мъртви
  • 144 и колко

    5 1 Отговор

    До коментар #141 от "кой ти каза":

    от всички избиратели са гласували за тях?!?

    Коментиран от #151

  • 145 Пит

    1 4 Отговор
    Презодента е прав гражданите при протест трябва дс се заливат не само свода от Мвр но и с куршуми
  • 146 Извънредна новина

    4 10 Отговор
    Румен Радев се кандидатира за президент на руската федерация на изборите следващата година!!!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 А ти

    7 2 Отговор

    До коментар #140 от "Ние сме неприятелска държава":

    приятелски ли се държиш с Русия? Не изпълняваш интригите на САЩ срещу тях ли? И опорките ви с интелек на първолаци! как са ви опростачили националните предател;и на България Пп, ДБ и ГЕРБ!

    Коментиран от #153, #191

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 хихи

    5 3 Отговор
    Браво Радев! Това е натовски генерал и евроатлантик.
    Сглобката, дарявайки 100годишни БТР, необслужвани от 35, опоскани!, Работят за победата на руската армия...Дариха и бракувани С-300. Зеленски трябва да е обиден.
    Радев забий пирон в евроатлантизма!! Дари чертежите на Ф-ките на Украйна.
  • 151 а колко

    0 3 Отговор

    До коментар #144 от "и колко":

    са гласували за другите тогава ве??? ОЩЕ ПО-МАЛКО, А? АВЕ ТИ МОЗЪЧЕ НЯМАШ ЛИ ВЕ???
  • 152 баджанака

    3 8 Отговор
    Дайте му един да го подари на Деска да ходи с него на шопинг.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    12 4 Отговор
    Значи васалното ни правителство иска да подарим на Украйна нашите БТР-и
    и да купим от Кравария още по-стари Страйкъри...

    Коментиран от #158

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Студопор

    14 3 Отговор
    Най-сетне някой да се сети, че българските граждани би трябвало да са приоритет!! Пак бих гласувал за Радев!! Браво за това решение!!
  • 157 руското посолство

    4 11 Отговор
    Радев отново коленичи пред руското посолство....

    Коментиран от #159

  • 158 нашите ламарини

    6 5 Отговор

    До коментар #154 от "Бойкот на алчните О.Л.Х.":

    Плиткооумнико, как може да сравняваш нашите ламарини с американските?!?!

    Коментиран от #160, #183

  • 159 А казаха ли ти

    5 0 Отговор

    До коментар #157 от "руското посолство":

    ко общо има руското посолство, с българските БТР да ги ползваме в България? Толкова ли е загрижено да ни помага! Майкопродавци!
  • 160 краварско ГМО

    10 3 Отговор

    До коментар #158 от "нашите ламарини":

    Безумнико, само защото са краварски, си мислиш, че са по-хубави.
  • 161 Мемфис

    3 10 Отговор
    Р.Р. Е най- големият пе де раст!!!! Долен руски боккккклук!!!!!
  • 162 Мемфис

    4 8 Отговор
    На този руски предател хората трябва да му строшат продажната руска кратуна с лопати! Ами… брат на Л.Живкова?!?!
  • 163 Българин

    4 8 Отговор
    Мунчо за пореден път доказа, че е мръсна руска подлога, за която руските интереси са на първо място.
  • 164 Симо

    4 8 Отговор
    Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби начело с Радев, Нинова и Копейкин
    с радост ще дадат на Путин цяла България и като бонус ще му оближат задника! И ще представят това като защита на независимостта и националният суверенитет на България.
  • 165 Демократ

    4 5 Отговор

    До коментар #105 от "батьо":

    Значи според теб България трябва да е държава без армия? Интересно разбиране за смисъла на държавата изобщо, която не трябва да осигурява охраната си. Май вие копейките съвсем сте се сбъркали и сте на ниво биологично оцеляване. Браво на развитието на питекантропосите.
  • 166 Станка Желева

    5 10 Отговор
    "Имаме един президент, който е открит руски агент. За мен има две задачи, които са спешни - да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално предателство. Този човек погази абсолютно всички принципи и предаде родината си."
  • 167 Българин

    5 8 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор.
  • 168 Демократ

    5 4 Отговор

    До коментар #78 от "Като гледам":

    За да знаете ,трябва да познавате историята на България, а това става като четете. Който знае не може да бъде манипулиран от руската пропаганда като вас.

    Коментиран от #184

  • 169 Ивайло

    4 8 Отговор
    Тежко квичене настава всеки път, когато се резне някое руско кранче у нас - дали петрол, ядрено гориво, газ или оръжейни доставки за Украйна драмата е тежка и съответните обслужващи лобисти късат ризи по телевизорите. В случая къса ризи главният лобист Радев, но не само по телевизора, а пред КС. Радев, обаче се е объркал - българският национален интерес е над руския. И колкото и да обича Путин, няма как това да е за сметка на България, поне докато е президент. Ветото ще бъде преодоляно а Радев ще засвидетелства предаността си към Русия и Путин.
  • 170 Българин

    4 10 Отговор
    От нас българите зависи дали ще позволим да ни разиграва едно нищожество, което със зъби и нокти се е вкопчило във властта и неистово защитава руските интереси под предлог, че брани българският национален суверенитет. Ако му позволим значи заслужаваме съдбата да живеем в Радевистан, в който лъжата е истина, подлостта е почтеност а посредствеността професионализъм. Колкото по скоро бъде прогонен от Президентството, толкова по-добре за България!
  • 171 Мишел

    4 7 Отговор
    Радев очаква Русия да победи Украйна, НАТО и обединеният Запад. След, което да стане втори Лукашенко в един бъдещ съюз с Путин. Ще си промени и фамилията на Радевенко. Но докато Батя Лукашенко е известен като "картофеният фюрер" Мунчо ще е известен като "каунь фюрера".
  • 172 Последния Софиянец

    4 8 Отговор
    Радев е най-голямото недоразумение влизало на Дондуков 2. Дребнав и отмъстителен човечец, с нисък интелект, огромен морален дефицит и силни руски зависимости.

    Коментиран от #203

  • 173 Демократ

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Американеца":

    Много си интелигентен. Няма дума комик,думата е комик. Който не може да пише,не може и да чете. Ти си от категорията " пишем ти бавно, щото не можеш да четеш бързо." Бягай при копейката,измисления историк,който не знае,че е имало византийска империя, да те научи.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Кресна

    3 8 Отговор
    Ето каква България мечтае да направи Радев-покорно навела глава в позиция "партер" под зоркият поглед на руският генерал-губернатор.

  • 177 Артилерист

    5 9 Отговор
    За пореден път кремълското мекере Радев доказа, че е злобен мерзавец и комплексар, който сериозно си е внушил, че е велик държавник с уникални управленски качества. А всъщност е едно огромно нищо!
  • 178 Само питам

    4 9 Отговор
    Какво всъщност иска недоразумението Радев? При липса на помощ Украйна щеше да бъде превърната от руснаците в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки град. А Радев, Йотова, Нинова, Костя Копейкин и другите продажници от петата колона на Москва щяха да се тълпят на Орлов мост да чакат "асвабадителите".
  • 179 Ксаниба

    4 9 Отговор
    Явлението Радев е живият пример за това какво се случва когато един запъртък повярва, че е яйце на Фаберже!
  • 180 Мемфис

    2 4 Отговор
    Този е подъл и по- тъп от брат си Владко живкоФ.
  • 181 Делю Хайдутин

    2 8 Отговор
    Радев се състезава с Орбан кой по-качествено ще избърше, оближе, подсуши и напудри изцапаните от специалната военна обосрация задни части на Путин. Засега Орбан води в класацията, но Радев не се дава и като нищо ще дръпне
    на финалната права. Има огромен хъс и талант!

    Коментиран от #185

  • 182 Русо-пytе-нист

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "БББ":

    Европейският съюз налива безвъзмездно милиарди в България, въпроса е какво ти даде Съветския преди това

    Коментиран от #186, #188, #192, #200

  • 183 БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА

    6 2 Отговор

    До коментар #158 от "нашите ламарини":

    УКРАИНЦИТЕ ОТСТЪПВАТ
    КРВАРИТЕ КВИЧАТ
    АЙДЕ СИЧКОТО ПЕПЕРАС НА БАРИКАДАТА
  • 184 Като гледам

    6 2 Отговор

    До коментар #168 от "Демократ":

    как са те опростачили и какво дъно си ударила, ужасно ме отврати от националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ и господаря им САЩ!
  • 185 Аре бе

    7 1 Отговор

    До коментар #181 от "Делю Хайдутин":

    ДЕЛЕ ВИКАШ РУСИЯ ГУБИ
    АМА ДЕЛЕ ЩО ТОГАВА УКРАИНЦИТЕ КВИЧАТ НА УМРЕЛО
    А ТЕ ТАКА СИ КВИЧАТ КАЙШ АБЕ ДАН СА СВИНЧУГИ БЕ ДЕЛЕ
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Джоко

    4 1 Отговор
    Друго, ако не се случва, поне палячовците в парламента ще ходят редовно на работа. Ще се чуят много позиции за и против подаръците за Украйна, задочно за Русия.
  • 188 ТЪЙ ТЪЙ

    9 1 Отговор

    До коментар #182 от "Русо-пytе-нист":

    А НИЩО НЕКОЙ И ДРУГ АЕЦ НЕКОИ И ДРУГ БТР ДЕТО СЕГА ПОДАРЯВАШ НЕКОЙ И ДРУГ ЗАВОД ДЕТО НАРЯЗА НА СКРАБ
    А ВСЪЩНОСТ НЕБЛАГОДАРНИК КАТО ТЕБЕ ЗАСЛУЖАВА САМО ДЪРВО В КРАТУНАТА
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Некой си

    6 2 Отговор
    Евала на Румбата ! Да направи партия и тия мишкари на заплатка към Посолството ще оттекат в канала !
  • 191 Скабаева

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "А ти":

    Ще те застреля, преносно и буквално.

    Коментиран от #193

  • 192 Да те светна

    2 0 Отговор

    До коментар #182 от "Русо-пytе-нист":

    Списъка е много дълъг!
  • 193 Верно ли

    3 1 Отговор

    До коментар #191 от "Скабаева":

    незнаех! Не блея по простотиите на оня боклук зад океана!
  • 194 Шоп

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Да, бе":

    Бтр-ите са наше производство,многознайко.

    Коментиран от #206

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руската поддлога":

    Б00КЛУК ОДИ ИМ КУПИ С ТВОИТЕ ПАРИ БТР ЗА ФАШИСТИТЕ ОТ УКРАЙНА И ИМ ГИ ДАРИ ....ИСР0ДИТЕ СА СИ ИЗР0ДИ
  • 197 Чичо

    4 1 Отговор
    Браво, Господин Президент.
  • 198 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Мъдрият":

    НЕМА РАЗГЛОБЯВАНЕ А НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ ЦЯЛАТА ...ДАЖЕ В ГЕРМАНИЯ СПРЯХА ДА ДАВАТ НО ИЗР0ДИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗБИВАТ УКРАИНСКИЯ НАРОД
  • 199 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "Ние сме неприятелска държава":

    МИ ЩЕ СТРЕЛЯТ БЕ Г0ВЕДО ПР0СТО НАЛИ ОБЯВИХТЕ ВОЙНА НА РУСИЯ ...
  • 200 Али

    4 0 Отговор

    До коментар #182 от "Русо-пytе-нист":

    А знаеш ли колко даваме ние като член на съюза бе амсалак? Знаеш ли какво ни връщат?
  • 201 Импийчмънт

    3 6 Отговор
    Сега трябва да се прегласува с отдаването на плюс още петдесет бройки да разбере че Кремълските мишоци нямат думата
  • 202 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    4 2 Отговор
    Радвам се че поне един истински мъж ,сиреч политик независим от сополството е останал в България

    Коментиран от #210, #211, #212

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

    1 1 Отговор
    Само така
    Дори и микрофоните са в укроцвят
  • 205 ?!!??

    0 1 Отговор
    По долу, данс са деца на дс и са руски агенти, то цяла България и обикновените турци си искат живков. Те го казват умните турци, мъже, децата им навън, а те са на 50 г, преди се крадеше, а сега на едро. Трябва да ги запиша и ги пусна, да се уверите за данс, за обикновените турци и сие. Всеки си казва мнението и всеки иска да е депутат, а не кравар, свинар, що ли
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Иван

    1 1 Отговор
    Тоя така наречен президент, щеше ли да е против ако даваме оръжие на руснаците? Най-вероятно не. Митрофанова ще го похвали.
  • 209 Кривоглед

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Мнение":

    Тъпчо който не е бил в казарма и не знае че машините се консервират и могат и след 50 години да са здрави
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    0 1 Отговор

    До коментар #202 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Според комонтатори 210 и 211 Явно Петьо Пловдивския ,който искаше България да мине на латиница( Това президента на страна а в която е създадена азбуката!!!!!!) Или Синоптика,дето беше спал " по паркинЗите в Германия са по добри президент от Радев?
  • 213 Казуар

    0 3 Отговор
    Ало комуняги, граница не се охранява с такива кютуци, а със специални олекотени малки бронирани машини.

    Коментиран от #215

  • 214 ууу3

    2 0 Отговор
    БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА !!!!
  • 215 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    2 0 Отговор

    До коментар #213 от "Казуар":

    Много си ходил на границата ,че разбираш,смешение.То и настъплението на Украйна според западняците трябваше да е успешно
  • 216 ГРУ

    2 0 Отговор
    МОЛОД€Ц ШТИРЛИЦ (р.р.), МОЛОД€Ц!
    ТАК Д€РЖАТЬ ОБОРОНУ И В$€ БУД€Т ХОРОШО И Д€НЬГИ БУДУТ!
    НА$ТОЯЩИЙ КОММУНИ$Т П€Р€Д ГРУ- ЧИ$Т!
  • 217 Коментар

    2 0 Отговор
    Ние сме най-бедната страна в цял ЕС,а ще даваме безвъзмездно.Отгоре на всичкото ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ са за наша сметка.Предствате ли си за каква наглост и безочие става на въпрос?!
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Някой си, някъде си

    1 1 Отговор
    Браво, г-н Президент.

    Единственият адекватен политик сред сбирщината от полуф@брикати…..
  • 221 Казуар

    1 0 Отговор
    Генерали родени в семейства на комунисти не са никакви натовци, просто симулират.
  • 222 Полковник K. Живкова

    0 2 Отговор
    Аз като офицер от СВР и бивша адютантка на генерал К. Попов и Р. Радев във ВВС категорично се противопоставям на ветото на президента и подкрепям военната помощ а Украйна.
    С брат ми близнак- военно аташе, сме напълно за евро-атлантическата ориентация на България и се разграничаваме от бившият си началник, който ни разочарова с проруската си позиция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол