Last news in Fakti

8 Декември, 2023 10:36 1 768 25

Огнян Кунчев: 95% от населението е преболедувало COVID-19

  • covid-19-
  • огнян кунчев-
  • заразени

Кунчев допълни, че същинският пик на заболеваемостта от COVID-19 е бил през октомври, ноември и декември 2021 г. „Тогава 65 000 души за година и половина починаха

Огнян Кунчев: 95% от населението е преболедувало COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

"Не можем да кажем, че има пик на COVID-19, защото това е пик на подвариант, след месец идва пик на друг подвариант. Хората у нас не ходят да се регистрират". Това заяви в „Твоят ден” по NOVA NEWS проф. Огнян Кунчев от Института по информатика и математика към БАН. Той даде пример с Румъния, където хората се регистрират 3 пъти повече.

Кунчев допълни, че същинският пик на заболеваемостта от COVID-19 е бил през октомври, ноември и декември 2021 г. „Тогава 65 000 души за година и половина починаха”, заяви Кунчев. Според него поне по 10 000 души, заразени с COVID-19 на ден, въобще не се регистрират.

Експертът по епидемиология на инфекциозните болести д-р Христиана Бацелова заяви, че в момента няма притеснителни данни по отношение на протичане на заболяването при различните подварианти.

Проф. Кунчев каза още, че няма придобит имунитет от вариант на вариант на коронавируса. Според него 95% от населението вече се е сблъскало с COVID-19.

Д-р Бацелова посъветва хората да не се самолекуват, а да се обърнат към специалист. „Има значение каква е симптоматика и дали лицето е с придружаващи заболявания”, каза тя. По думите е добре хората с хронични заболявания да потърсят специалист, дори при леки симптоми.

При грипа има увеличение на новорегистрираните случаи, най-висока е заболеваемостта при децата до 5 години, каза д-р Бацелова.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    46 1 Отговор
    Не преболедувало, а било отровено от собствената си държава.
  • 2 коментар

    32 0 Отговор
    От кога "учените" гадаят? Нали трябва да работят с факти и доказателства? Ако няма данни - това са предположения. Този "математик професор" отдавана трябваше да се покрие, нищо от което "предсказа", не се сбъдна.
  • 3 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    19 6 Отговор
    ДЕКЕМВРИ 2019...ОТ КИТАЙ
    ТРЪГНА КОРОНА 19....
    ДЕКЕМВРИ 2023 ..ОТ КИТАЙ
    ТРЪГВА Т.НАР...АТИПИЧЕН ВИРУС...🤔....

    Коментиран от #12

  • 4 др Гей Билтс

    20 1 Отговор
    "Проф. Кунчев каза още, че няма придобит имунитет от вариант на вариант на коронавируса."

    Мен ме отровиха декември 2020г и от тогава до днес не ме е ловила и настинка. Антителата ми IgG още си стоят високи. Наскоро си правих тест и са намляли само наполовина от 2020 г наса, което значи, че ни тровят постоянно.
  • 5 Мангъров

    34 0 Отговор
    Ама откъдя накъдя ба???Аз не го ли казах това преди 3г?Че всички ще си минем реда...Кунчо откри Америка,сякаш.
  • 6 Късо име

    42 0 Отговор
    А стига бе! Ама и ваксинираните ли? Брей, оня Мангъров се оказа пророк! Или просто е казвал истината.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ...

    9 7 Отговор
    Слава на Мангъров! Слава на Украйна! Накрая доброто и правдата винаги побеждават.
  • 9 Павел пенев

    31 0 Отговор
    Единият доц.Кунчев, другия проф. Кунчев- и двамата подли и вредни за българите лъжци и търговия. С какво помагат на хората в тези постоянни епидемии? С глупости по ТВ и сайтовете- хабилитирани нищожества.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да ама не

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝":

    Това, което сътвориха 2020 втори път няма да им се получи и те го знаят.....никой веме не го е страх.

    Коментиран от #19

  • 13 Механик

    28 1 Отговор
    На тия не има излиза математиката.
    Ако 95% са преболедували ковид, значи само 5% са ваксинирани с по 3 дози. От друга страна, същите тия ни обясняваха, че минимум 30% от българите са бустеризирани.
    Логиня въпрос е, кога тия лъгаха? Когато даваха процентите или когато ни убеждаваха, че с 3 дози сме безсмъртни.
    Май и двата пъти все лъгаха.
    От тук следва логичния въпрос, кога лъжците ще си поемат отгворността и ще бъдат настанени за дълго и където трябва.
  • 14 Механик

    27 1 Отговор
    Помните ли когато почна войната в Украйна? Тогава точно всички медии и професор-математико-лаборанти тръбяха ,че ще се мере яко. Че страната ни навлиза в "черена вълна на ковида" и изискваха сертификати.
    Путин удари Украйна и ковида се скри, точно за два дни. С него леко-полеко се скриха и ковид-глашатаите. Отпаднаха сертификати и мерки, а наскоро дори задължителната карантина отмениха официално. И не умряхме, ама никак не умряхме. Още по-малко яко.
    Сега нещата в О-краина си отиват към естестената си развръзка. О-краина почина и започнаха пак да се появяват ковид-шаманите и техните журналисто-глашатаи.
    Помнете хора! Помнете тия неща и се замисляйте, ако не искате отново да ходите маскирани като нинджи и да ви шъкат с каквото попадне.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Читател

    11 0 Отговор
    95% от кое население? Тия, които бяха живи, преди милиционерската и д и о т щ и н а, влизат ли в бройката?!
  • 18 Гуньо Простиа

    10 0 Отговор
    И за какво да ходят да се регистрират? За да отчитате статистика?
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да ама не":

    ...........трябва да има стимули за ваксиниращите се...Например, право на гробно място в Централните софийски гробища. На "печелившите" честито!
  • 20 КОНфуций

    4 0 Отговор
    Другите 5% ваксинираните ли са или?

    Коментиран от #22

  • 21 Винкело

    13 0 Отговор
    Сега тука като си говориме с колегите, 100% сме го изкарали на крак и на работа, и сме се озъртали някой дали ще ни усети. Щото никой не може да си позволи карантина, че и на цялото семейство. тя тука не е като в канцеларийките, дето законите ви - закони, болничните ви - болнични, заплатите ви - заплати.
  • 22 Функций

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "КОНфуций":

    Сигурно, има предвид онези, които изпратихме добре пакетирани. Това е още един от нонсесите на пландемшята - защо не бяха изгорени?!

    Коментиран от #24

  • 23 Да бе

    4 0 Отговор
    Така беше но защо.Прьскаха ни сьс Отрови сьздадоха Паника и който оцелее оцелее.Всичко беше планувано по план.Затова аз я наричам ПЛАНДЕМИЯ а не КовидПандемия.И жругата цел беше някой да направи милиарди от тези уж ваксини дето само ще ти навредят но няма да ти помогнат.
  • 24 Куций

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Функций":

    Не са горени, както е правено в минали времена при чума, холера и т.н, защото "пакетирането" също е от бизнесите на фармамафията! Другото е, че най-силния удар, беше в католическа Европа, където кремацията е неприемлива.
  • 25 Он отгоре

    5 0 Отговор
    гледа, тези които го създадоха ще плащат солено!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове