Last news in Fakti

21 Декември, 2023 20:20 1 205 18

Ивайло Калфин: В Шенген само по въздух не значи, че сме в пространството за свободно движение

  • шенген-
  • демографска криза

Начинът, по който от Будапеща звъннаха на българския премиер да се премахне таксата за пренос на руски газ, е унизителен, каза бившият вицепремиер

Ивайло Калфин: В Шенген само по въздух не значи, че сме в пространството за свободно движение - 1

Пред България все още не стои перспективата за влизане в Шенген. Причината е отказът на Австрия. Евентуално облекчение с въздушното пътуване не значи, че влизаме в пространството за свободно движение. Според австрийското предложение трябва да продължим да бъдем извън Шенген и всяка следваща крачка ще изисква единодушие от страните членки. Начинът, по който от Будапеща звъннаха на българския премиер да се премахне таксата за пренос на руски газ, е унизителен. Това каза за Нова телевизия бившият вицепремиер Ивайло Калфин.

Той коментира и демографската криза. "Условията на живот и труд в България се подобряват, но ми се ще да е с по-бързи темпове. Можем и много по-добре. Публичните инвестиции трябва да се увеличат. Разковничето е в създаване на жизнена икономика, която да увеличава производителността на труда", посочи той.

Според него размерът на месечните помощи за отглеждане на дете е твърде малък. "Безспорно те са помощ за семейството. Само с тези средства обаче не може да се издържа едно дете", категоричен е Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Месомелачка за деца

    5 1 Отговор
    България проключи или по точно я приключиха ! Пътувайки през общините не виждам разлика м/у Иемен и тук - въпрос на време е само. Единствено напускане е спасението, но къде ?

    Коментиран от #6

  • 5 Джоко

    2 0 Отговор
    Прав е другаря Калфин, но ме притеснява винаги витиевата му, позиция по "всенародните въпроси"!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕВРОНЮЗ

    5 0 Отговор
    Какъв ШЕНГЕН.....????? ВАРВАРИ, Европа като люлка на цивилизацията е превърната в един бардак... И Бай Ганьо да не остане по назад се изяви като най големия юнак. Давайте и ядрената централа на Украйна и гасете лампата.
  • 8 Алооо ломски

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    В Лом ще си изгниеш. В Гърция те чакат на Омония, само да се появиш и ще те скършат.

    Коментиран от #10

  • 9 хххх

    4 0 Отговор
    Калфа, и т иси един смо таняк дето никъде те няма..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да, бе

    2 1 Отговор
    Скрий се бе, наборе! Не се нахрупа, не се наяде. Едно време безполезните коне са ги убивали, като те гледам май не е било нехуманно..
  • 12 Артилерист

    5 0 Отговор
    Американците са наредили колонията им България да бъде приета в Шенген. И това ще се случи. Сега се разиграват читалищни сценки, за да се "доказва" напредъка ни и в един момент ще се обяви, че всичко ни е шест. В "сценките" влизат и типично нашенски тарикатлъци, които разиграваме, съгласувано с посолствоТО. В основата им е меракът на американците да изтласкат окончателно Русия от европейския газов пазар. Затова беше номерът с таксите за транзит на руски газ през България. Заинтересованите държави скочиха на това бг.решение и започнаха пазарлъците-ще отменим таксите, ама ще ни пуснете в Шенген. В един от вариантите "Газпром" наистина може да врътне кранчето-когато печалбата й, заради таксата, се приближи към нулата-което е целта на американците, но тогава Унгария и Австрия ще ни дадат по един крив макарон да гледаме Шенген. Затова за таксата се замълча засега и Шенген може и да ни огрее, за да събираме малко повече, за да го даваме на американците-нашите колониални господари...

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 00001

    0 1 Отговор
    Неприемането на България има две причини-Корупция и Липса на прилагане на закона
  • 15 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    България и Австрия нямат обща граница, не виждам пречка да ни пуснат в Шенген, пък на границата си да ни спират и проверяват, то и без това Австрия в момента има граничен контрол. Нас ни интересува да няма Шенген с Гърция и Румъния, не с Австрия.
  • 16 ТИР

    0 0 Отговор
    Абе и холандеца в прав текст каза че ни правят на балами и не ни трябва ЕС, ама ние упорити,,,до сега само директиви и нищо позитивно,,,,
  • 17 хм...

    0 0 Отговор
    Шенген само по въздух ще бъде добър тест.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове