Last news in Fakti

22 Декември, 2023 09:39 755 25

Антон Кутев: Служебните правителства са показали, че могат да изваждат страната от кризи

  • антон кутев-
  • служебни кабинети-
  • държава-
  • кризи

Според бившия говорител на служебните кабинети поправките в основния закон не вършат никаква работа на обществото. Като проблем Кутев посочи ограничаването на правомощията на служебното правителство и възможността парламентът да работи и при липса на редовен кабинет

Антон Кутев: Служебните правителства са показали, че могат да изваждат страната от кризи - 1
Снимка: bTV

Има много причини президентът Радев да сезира Конституционния съд за промените в Конституцията, каза в „Тази сутрин“ по bTV бившият депутат от БСП и бивш говорител на служебните правителства на Румен Радев Антон Кутев.
Според него поправките в основния закон не вършат никаква работа на обществото. Като проблем Кутев посочи ограничаването на правомощията на служебното правителство и възможността парламентът да работи и при липса на редовен кабинет.
„Бил съм в три парламента депутат. Няма нищо по-лошо и неработещо от Народно събрание, в което няма мнозинство. Ако НС има мнозинство, няма да падне правителството или ще създаде друго правителство. Народно събрание, което няма мнозинство, не може да излъчва нищо друго освен скандали и ние сме виждали последните няколко години“, аргументира се Кутев.
По думите му служебните правителства са показали, че могат да изваждат страната от кризи.

Антон Кутев не вижда чак толкова голям проблем във възможността българи с двойно да стават министри и депутати.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    6 8 Отговор
    Приятно ми е да виждам , че някои от вас схващат ситуацията ! По будните пейстеваха цитати от Фостър Дълес , говориха за 15 минутният град и подобни , но спираха дотам. Защо ?! Анализирайте ситуацията , и кажете вашето мнение ! Голямата част от масата , не знаят , къде се намират ! Не го казвам заядливо , а буквално ! Ако обмислите , систематизиране и анализирате , ще се сетите , че всички се намирате в средата на експеримента ! Европейският съюз е създаден , за да тества идеята за глобализацията. Постепенно се изземва суверенитета на държавите , и се поставят на централизирано управление. Нивото на управляващите постепенно се понижава , за да се види доколко дерибейство може да си позволят сенчестите , назначили за водачи на народите видни идиоти и глупаци , като Урсулианците !!! Полека ви променят хранителният режим , морала , свободолюбието , и дори любовта към семейството и децата ! Вече в някои държави ви отнемат децата безпрекословно ! И овцете блеят , вместо да бият !!! Понеже не схващате картината с камиларите , ще ви кажа ! Експериментът ще направи пълен кръг , като освен че се тества дали сте склонни да станете добичета , които не работят , но се радват на подаяния , срещу подчинение , ще тестват и доколко това подчинение ще бъде безпрекословно до степен , да се откажете от това , заради което са умирали вашите деди ! Това е вашата религия. Религията учи на морал , и борба срещу сатаната !!! Затова са предвидили , освен на една власт , да се клан

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Доказани

    9 20 Отговор
    Но пък редовните правителства са доказали, че могат да вкарват страната в кризи
  • 3 хихи

    26 3 Отговор
    Айде и тоя охлюв изпълзя да защитава чорапа.
  • 4 Бонев

    8 4 Отговор
    Затова искат да ги забранят.
  • 5 Пич

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Да се кланяте и на една религия !!! Тя ще бъде компилация между католицизма , исляма , и хиндуизма , ръководена от Ватикана !!! Всъщност ще се кланяте на Змията !!! Не вярвате ли - вижте змийската зала на папата , в самият Ватикан !!! Напълването на Европа с камилари и индийци , ще тества идеята , доколко сте склонни да се откажете от вашето , и да приемете чуждото , и неприемливото !!!
  • 6 Само комунистът-слуга може да

    19 4 Отговор
    мисли така - като роб, който е готов да се продаде на този дето ще му напълни паничката!
  • 7 Бамбука

    22 4 Отговор
    Всички от БКП/БСП са страшно "умни" и в резултат партията им се сви до един файтон, партнираща си с другите каруцари от Въздухарите и И така нататък

    Коментиран от #15

  • 8 А вашите руснаци като дойдат могат

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    само да влошат ситуацията, която описвате. Робът никога не може да бъде освободен от робското си мислене. Той обича робията и мрази свободата. А свободата е най-ценното нещо за човешкия дух! Вие искате все някой да ви оправи, защото не искате да работите.

    Коментиран от #17

  • 9 Този човек

    14 2 Отговор
    Дали наистина вярва в това което говори или е добър артист.
  • 10 У сите дупки лютеница

    5 0 Отговор
    Хвалиме усто да те не насе...рем!
  • 11 УРА,,УРА

    15 1 Отговор
    Този е типичен пример за лакей и подмазвач. Явно чорапа много обича подобни индивиди.

    Коментиран от #14

  • 12 Да бе да

    14 2 Отговор
    Служебни правителства по-точно да обслужват руски интереси.
  • 13 аааахахахааа

    13 2 Отговор
    Така е Антончо, но Радевите служебни правителства на които ти си лакей, показаха че могат и да задълбочават създалите се кризи и да разделят народа.Не става само с размахване на свито юмруче Антончо, трябва и акъл!
  • 14 Баче Колю

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "УРА,,УРА":

    Чорапа Е заобиколаен от такива индивиди. Те ще работят президентски антураж докле е мандат, а след това айде още една партия, поредните спасители. Те не могат да изкарат и 5лв на свободния трудов пазар, готино е нищо да не правиш, да плямпаш, само да се намерят достатъчни будали да гласуват за теб.
  • 15 Голям зор

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бамбука":

    Чуй,45-47 са си изтр...ли и тяхната интелигенция и на тяхно място са сложили такива до 3-ти клас и те такаааа.
  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 2 Отговор
    ПЛЕМЕННИKA НА ............. ФИЛИП КУТЕВ , ПАК ............ РЪСИ ЛЪЖИ ПО ............ "МУНЧО"BCKИ .......... ФАКТ !
  • 17 Пич

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "А вашите руснаци като дойдат могат":

    Виж , някога може да станеш роб и на други , но в момента си роб на тези , които описах !!!
  • 18 един път Кутка - цял живот Кутка

    6 1 Отговор
    Кутка ,Куткаааа - Радев в основният виновник за окаяното дередже на България и ти го знеш прекрасно това ,нали ?! Заради него и меракът му да управлява чрез служебни кабинети - сега ни управлява свръх-крадливото туморно образувание (т.нар.) "сглобка" ! Той ни натресе и Кики и Коко ,и съдружници ,така че - не моЙ да се Абиш , а ! Няма как да забравим кой е "баща" им !
  • 19 Гост

    8 1 Отговор
    Стремежът за президентско управление, чрез служебни правителства - ето това е изнасилване на конституцията.
  • 20 Единствено и само това на Софиянски!

    6 1 Отговор
    Вдички останали са били повече вредни, отколкото полезни! А на Радев всички начело с другия зелен чорап и особено Гълъба са откровено вредни
  • 21 Факти

    0 1 Отговор
    Никой не би извадил. Саниране взеха на пенсионери по 800, 2000 лева от пенсии, входове стари хора с ниски пенсии, асабсьора им искат 7000 лева и пеша с бастуни до 8 етаж, апартаментуте заключени от 20 години, а няма чистачка не ползват асансьори, а управителката 20 г ти взема пари, плащат на държавата данъци, лекарства скъпи, лекара ти казва искам утре пари да ми донесеш за операция на пенсионери ХХХХ, бизнес е, ако нямаш, няма кой да ви погреже, младите са зле, без осигуровки, без работа, навсякъде пенсионери назначават. Излишно е, болна нация е България. Нито реформи, да си ходят на село. А за турците, добре, че са те, черната работа, шофьори, един българин в бг не кара автобуси, а млади красиви възпитани турчета. Учтиви. А българките от селата се женят за роми. Парата е в ромите, умират с тия на килограм висше българки. А лекари са на преклонна възраст. Умни пенсионери, но всеки гледа джоба на роба, а роба няма пари, дава и гладува, стои на студено. Костов всичко уби, а борисов уби българите и отидоха при номенклатурата и заможните мохамедани, същото го стори и радев. Алчни селяндури. Геноцид спрямо народа, но утре и сега не могат да си погребат родители и без гробове, пари нямат. И това не са измислици, а истини. Радват се селяните, че внучка им взела богат направо житирам думите им помак но много богат, земята в града е негова. Хубаво, дано да изкарат със земята до старини. Щом така мислят, че помаците са по българи от тракийците. А тракийци не били х
  • 22 пешо

    6 1 Отговор
    добре че беше радев да се види как злоупотреби със служебния кабинет и да се прекрати това за в бъдеще
  • 23 Алигатор

    4 1 Отговор
    Този читалищен работник , може ли да работи нещо , освен да говори безсмислици ?
  • 24 Некой си

    2 0 Отговор
    Докато има паразити от 30 г. в Парламента,все ще има кризи.Приемат се лобистки закони да им върви мръсният бизнес.Трябват млади и умни хора- не калинки и чуждопоклонници ! Докато простаците са на власт,тези млади хора ще си търсят щастието в чужбина.
  • 25 Прав е

    1 0 Отговор
    Ама слугинажът си е слугинаж
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол