Last news in Fakti

2 Януари, 2024 06:21 1 506 24

Милен Керемедчиев: Първо трябва да довършим Шенген

  • милен керемедчиев-
  • шенген

Тази година ще бъде много тежка, заяви бившият зам.-външен министър

Милен Керемедчиев: Първо трябва да довършим Шенген - 1
Снимка: Фейсбук

"Първо трябва да довършим Шенген, тъй като влизането по въздух и вода, са само първата стъпка. България вече не е кандидат за член на Шенгенското пространство, а ще стане член от март. Много тежките преговори и за приемане на мигранти, и за охраната на границата, за европейската помощ при охраната на външните граници, тепърва ще предстоят пред нашето правителство“.

Това заяви пред bTV бившият зам.-вътрешен министър Милен Керемедчиев.

Според него вратата за Шенген вече е отворена и ние сме прекрачили прага.

"Следващата година ще бъде много тежка и от гледна точка на изборите, които предстоят за Европейски парламент и в европейските държави. Основната тема ще бъде мигрантската криза и проблеми. Следващите избори в Европа и в САЩ ще бъдат повлияни от мигрантските потоци“, обясни Керемедчиев.

"Ако изходим от всичките измервания, които сме правили и наблюдения на динамиката на нагласите на българските граждани, това което можем да кажем е, че очакванията са към повече предвидимост на това какво се случва в политическия и икономически живот. Отново през есента, непосредствено преди Конституционните промени в края на миналата година, ние забелязахме отново покачване на общественото напрежение“, заяви социологът от "Маркет Линкс“ Добромир Живков.

"Изборите в Европа не правят изключение от тези в България, защото започва да се наблюдава една по-сериозна вълна на отчуждение на гражданите от политическата“, каза Живков.

Според него гражданите ще изпитват все повече съмнения в това как избраните от тях институции ще могат да се справят с тежките проблеми, пред които ще бъдат изправени.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядото

    33 3 Отговор
    много си напорист.ние българите за кое дърво сме се хванали,все е изсъхнало.и щенген и ес ще довършим,но няма да стане за месец или година.имай малко търпение.
  • 2 Така де

    35 2 Отговор
    Първо шенген и после довършваме евро съюза

    Коментиран от #7

  • 3 Кочо

    24 2 Отговор
    Кога бе,абдал?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абе

    19 3 Отговор
    Не знам дали можем да довършим шенген.По-скоро шенген ще ни довърши.
  • 6 Абе що още лъжат

    38 2 Отговор
    Този "въздушен" Шенген е чиста лъжа. Не е истински и не дава за бизнеса нищо. Но з а сметка на това много яко ни прекараха. Да вземем 6000 мигранти, които като си доведат жените (по евро законите ) по 5-6 имали право и всяка, като дойде тука с 5-7 деца и раждат също, до като имат здравната възможност ще.видим хубав "Шенген"! Нашите деца избягаха, а тука дайте неевропейци да се заселват. Ротация на населението? Всичко в този съюз за нас е прецакване, не го ли разбрахте?! Плащаме огромен членски внос, за да ни командват ТЕ, някакви си чужденци на висока заплата от нашите пари? Пълна лудост. И те, дали ни мислят доброто? Вижте сами, как ни ръководят и какво ни принуждават. Ти им плащаш да си им роб... Е, що? Нямаме ли си достатъчно акъл,.сами всичко да си определяме?
    За кво някаква си Урсула ще ни диктува всичко???
  • 7 Дай Боже

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Така де":

    Това е новогодишното ми желание. Тия да се махнат завинаги от нашия живот. Добро от тях не видяхме. Всичко си унищожихме заради тях и още извиват ръце. Не може един български лук да намериш в техните огромни вериги. Това било далаверата, всичко техно да ни пробутват. Е, да ама ако нищо ние не произвеждаме, то от къде пари да купуваме тяхното? И то е със съмнително качество. Особено храните, ГМО, пръскани с всякакви химикали, отглеждано на химия и изкуствено. Яжте и мълчете, пък после умрял изведнъж на 32 години??? От кво, не знаем....много добре си знаем, ама не се казва.

    Коментиран от #11

  • 8 Някой

    26 1 Отговор
    Съгласен! Първо трябва да довършим Шенген - и без това много държави си върнаха граничния контрол, та му се клатят краката. Нека го довършим.
    После иде ред на ЕС!

    Коментиран от #15

  • 9 Е какво ще и е толкова тежкото?

    17 1 Отговор
    ЕС ще ви кажат какво искат, вие ще се съгласите немедленно, както казват в Русия и те така.
    И после ще се изтъпанчите да оняснявате какъв голям успех сте постигнали.
  • 10 Моарейн

    20 1 Отговор
    Абсолютно вярно. Историята покава, че до каквото се е докоснала България, рано или късно търпи поражение. Така е от време оно - от Византия та чак до СССР. Явно сега е ред да унищожим, пардон, да довършим шенгенското пространство. Дерзайте, "умно"-кресливци!
  • 11 Верно

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дай Боже":

    искат даже да купуваме и храните-боклуци с €вро !
  • 12 Аква

    7 0 Отговор
    СЛЕД НОВА ГОДИНА ИДВА 3 МАРТ!
  • 13 Геша

    12 1 Отговор
    Всички ще ги довършим.И ЕС и Шенген и еврозоната.Както довършихме и СИВ и Варшава кия договор.Ама първо референдуми те да си проведем.За всичко в което ни набутаха и ни бутат.
  • 14 май....

    7 0 Отговор
    Май наистина ще го Довършим! Колкото и той да се опъва! Дали вече всичко не отива към Разпад?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този " капацитет"

    7 0 Отговор
    да внимава да не би преди да довършим Шенген, Шенген да не ни " довърши" с тези 6000 талибани.
  • 18 Бамби

    3 0 Отговор
    Преди Шенген да ни довърши!
  • 19 Когато

    3 0 Отговор
    Когато казваш на Черното -Бялмо! Нищо няма да стане!
  • 20 Всичко

    9 0 Отговор
    Всичко започва с политиците! А Медиите им слугуват и пригласят!
  • 21 чужди интереси

    9 0 Отговор
    Защо Парламентът не уважи Референдума за въвеждане на Еврото? Защо беше нарушен Законът за референдумите от управляващото мнозинство? Защо ни тикат насила да приемем европейската валута? Не е вярно, че референдумът е в нарушение на закона за международните договори! В тези договори на българия с ЕС никъде не се споменава дата на влизане в Еврозоната! Защо използват Шенген като "морковче" за примамка? Ние не сме магарета....
  • 22 М3 голд

    5 0 Отговор
    Знакът на еврото е огледален образ на буквата е от глаголицата. Ето тук е зашифриран крахът на еврото, еврозоната и на ЕС. Който го е внедрил е знаел какво прави.
  • 23 оо разбира се

    7 0 Отговор
    ще го довършим не се тревожи още няколко години и край с него !!!
  • 24 киро

    1 0 Отговор
    Изчезвай болен мозък
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове