Last news in Fakti

18 Януари, 2024 11:08 1 661 39

Терзиев се срещна с протестиращите от градския транспорт. Предлага 15% скок на заплатите, те искат 30% (ВИДЕО)

  • васил терзиев-
  • протестиращи-
  • градски транспорт-
  • увеличение на заплатите

"В момента постигнахме единомислие за условията на труд и намаляване на извънредния труд. Не намерихме допирни точки в искането за увеличаването на заплатите", обясни Иван Кирилов, председател на федерация на транспортните работници към КТ - Подкрепа"

Терзиев се срещна с протестиращите от градския транспорт. Предлага 15% скок на заплатите, те искат 30% (ВИДЕО) - 1
Снимка: БНТ

Представители на протестиращите служители в градския транспорт в София се срещнаха с кмета Васил Терзиев, съобщават от БНТ.

"Имахме продуктивна среща с представителите на КНСБ и КТ Подкрепа, запознахме ги с това какво ние предлагаме. Първо предлагаме 15% увеличение на основна работна заплата, започващо от 1 март. Ще търсим възможност и за повторно увеличение на заплатите през годината, което да е свързано с развиване на бонусна система, която да важи за всички служители в отделните дружества. Целта ни е да намерим трайно решение, за да можем да стимулираме младите водачи да се присъединят към транспортните дружества. Ще работим за мониторинга и намаляване на извънредния труд, който се полага в момента. Смятам, че има напредък", каза кметът на София.

Васил Терзиев подчерта, че ще работи за подобряването на условията на труд на транспортните работници.

"В момента постигнахме единомислие за условията на труд и намаляване на извънредния труд. Не намерихме допирни точки в искането за увеличаването на заплатите. Нашите искания са повече от 15%. Ще обсъдим със синдикалните структури дали това предложение ги устройва. Ще продължаваме да настояваме държавата в лицето на управляващите в МС да вземат решение за допълнително субсидиране на Столична община за увеличение на заплатите в градския транспорт, включително и за увеличение на субсидиите и в други градове, където зрее изключително напрежение", каза Иван Кирилов, председател на федерация на транспортните работници към КТ - Подкрепа."
Транспортните служители настояват за увеличение на заплатите с 30%. От синдикатът напомнят, че обещаните 37 млн. лева за повишаване на възнагражденията в сектора не са били осигурени.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СтраннНО

    14 13 Отговор
    Странно, в ИТ сектора съм и над средното ниво определно, за 18 месеца имам 0% увеличение, значи ли че соц.а се връща и скоро и чистчите ще получават колкото нас ? Нищо против нямам вдигането на заплати, просто казвам, че нискоквалифицирания почна да гони човек, който 15 години е учил нещо, преди да го работи.... шофьорите не са точно в тази категория де.

    Коментиран от #12, #15, #17, #18, #23, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 💠♻️🔆

    19 1 Отговор
    Как Корнелия Нинова избра за кмет внукът на ДС?

    По скоро нещата стоят така,
    Корнелия Нинова направи всичко възможно Ваня Григорова да не бъде Кмет на София за да има (ДС) Държавна Сигурност място на Кметският Стол с избирането на на внука на ДС Фамилията Терзиеви, за ДС са работили Майката на Терзиев, Бащата на Терзиев, Чичото на Терзиев, с ранг полковник, Генерал, Генерал.
    Това е причината Корнелия Нинова да предпочете Терзиев тоест ДС пред Ваня Григорова.

    БКП/ДС и БСП/ДС интереса им е бил и е, жажда за Власт и Кражба, ДС е Българското Гестапо.
  • 4 ДС пазарлък с крепостното население

    9 1 Отговор
    Схемата си иска пазарлъка.....
  • 5 Мотко

    18 0 Отговор
    Да махнат нищоправците в структурата и освободения ресурс да използват за увеличение на заплатите за тези които работят
  • 6 неразбрал

    20 3 Отговор
    Гледах краткият репортаж за срещата и се ужасих - Васко Ухото гледа по неразбиращо , по инфантилно и по ненормално даже и от Кирчо Петков ! С конкурс за бавноразвиващи ли е правен кастинга за членове на ръководството на ПП или ПП е клуб на псих@пати - н@ркомани , не мога да разбера .
  • 7 замислен

    18 0 Отговор
    Само не мога да разбера логиката, от години има проблем с недостига на шофьори в градския транспорт. Хората напускат просто заради по-добри заплати някъде другаде, те не остават без работа. Когато някой напусне то заради него започва да кара някой друг ама вече му се плаща извънреден труд т.е. 75% повече! Накрая се оказва че се дават повече пари за извънреден труд от колкото да се повишат заплатите и да назначат хора?
  • 8 жалостив

    22 0 Отговор
    Този човечец /Терзиев/ е абсолютно олицетворение на тоталната безпомощност. Направо ми е жал за него.
  • 9 Чиба

    7 4 Отговор
    Измамници. Поне 50% трябва
  • 10 срамота

    15 0 Отговор
    Язък за предците на това полуиди@тче ! Срам за фамилията ! Дядовци - генерали и шефове на Управления на ДС , мама+тате - висши офицери от ДС , чичовци , вуйчовци и братовчеди - висши офицери от ДС , а дядовците и членове на ЦК на БКП , а отрочето /кметче/ изглежда / и се държи/, като разциврен @лиг@френ . Срам , срам , срам !!!
  • 11 Терзиев и пасмината

    11 0 Отговор
    Да се качват и да почват да въртят геврека
  • 12 Боруна Лом

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннНО":

    ОДИ ШОФЬОР,БЕ!
  • 13 Боруна Лом

    1 1 Отговор
    ПРОТЕСТ ДО ДУПКА!Я ОДИМ ПЕШ У ЛОМ ДО ГАРАТА
  • 14 адаша

    10 0 Отговор
    Преди избори, всички са ухилени като пачи, а след като ги изберат, са намръщени и нацупондрени като моми, при които никой не иска да се хване до тях на хорото.
  • 15 един

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннНО":

    Така става когато има липса на работна ръка/ниска раждаемост,висока емиграция и т.н./,при непривликателните професии работещите ще искат все по-големи заплати,просто защото няма други желаещи да я работят тази работа!
  • 16 зачуден

    10 0 Отговор
    Абе ,Терзийка ,за чий У Й ти беше да си купуваш изборите в София ?! Кой те излъга , че ще много лесно (просто майтап) и че само ще надуваш бузи и ще крадеш ?! Кирчо ли беше или Борисчо Бонев (докато се гушкахте) ?
  • 17 Просто е

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннНО":

    Когато бебето реве, му дават да суче. Още повече, когато става въпрос за ключово съсловие в града-държава София. Когато си мълчиш, никой няма да се загрижи, че парите ти не стигат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 НеМеРазбра

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Не ме разбра ... и аз съм съгласен да имат увеличение. 20 години работя от сърце работата си и съм ходил на няколко континента да го правя, защото там нямат хора. Радвам се, че Вие ме оценихте без дори да сте ме видяли :) И не не винаги заплатата ни зависи от "шефа" - може би в малко провинциална фирма е така, но ИТ индустрията се пробразява и има страшни съкращения - около 20-30% уволнения, а това че на мен не ми е вдината, не ми е проблем, не се оплаквам (имам си странични доходи така или инач) - въпроса по-скоро беше соц-а връща ли се, че чистачка 160 лв, инженер 180 лв. директор 190 лв... министър 220 лв ... това ли ще е диапозано всички да получаваме еднакви заплати? Нямам против шофьорите да получават колкото мен, напротив - никога не съм работил заради самите пари, по-скоро защото обичам работата си, а пък приходите са ми били бонус към тази любов :)

    Коментиран от #21, #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Боруна Лом

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "НеМеРазбра":

    БРАТО, ЯВНО СИ В ГОЛЕМ КОНФЛИКТ СЪС СЕБЕ СИ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И АЗ СЪМ АЙТИ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннНО":

    знаеш ли как се поправя ескалатор? така си и мислех.. това са хората, благодарение на които стигаш до работа - имай малко уважение
  • 24 Чеп

    5 2 Отговор
    Къффф социялизъм бе другар ???Основния принцип на капитализма за търсенето и предлагането.Търсят се шофьори и монтьори предлага се ЯКА заплата.Ако ли не ходи пеш или като изгасне тока не се обаждай в енергото а пали свещ,защото всички станахте Ай Ти.
  • 25 Чеп

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "НеМеРазбра":

    Къффф социялизъм бе другар ???Основния принцип на капитализма за търсенето и предлагането.Търсят се шофьори и монтьори предлага се ЯКА заплата.Ако ли не ходи пеш или като изгасне тока не се обаждай в енергото а пали свещ,защото всички станахте Ай Ти.

    Коментиран от #27

  • 26 Умен по цялата глава

    2 5 Отговор
    Който и да питаш от загубилия отбор, ще ти каже,че иска Преиграване на срещата...Ми няма да се случи.Нови избори няма да има...,нали така бе,другари и дрОгарки???
  • 27 БСП на Бунището

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Чеп":

    А къде забрави Класовата борба??Капиталисти и работници са антагонисти... Капиталиста предлага,работника иска - посредата е Профсъюза,който да договаря.Обаче в България не е така Профсъюза е рожба на Капиталиста..Профсъюза е Слуга на Капиталиста..Щото пък Капиталиста е комуниста - Абе сбъркана работа и го отнася Работника..".Айде вади работниците да сваляме Правителството.."- винаги съм се чувствал Употребен!!!
  • 28 12345678

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннНО":

    Шофьорът носи 8 часа отговорност за 50 човека, не като тебе да цъка на клавиатурата, така че айде по-кротко кой учил и кой не, за да има общество всяка брънка трябва да е на мястото си и трябва да получава нормално възнаграждение, да живее нормален живот.
  • 29 е това е добре , браво

    2 0 Отговор
    Щом отиде лично ще се разберат . Квалификацията при шофйорите е категория и стаж . Да тролейст невзема колкото транйвайджийка . рейсаджия е различно от метроджия . Лошо е само че искат минимум 30 процента . Помним за чистачка на летището 4 хиляди заплата . Вдигнаха 8 пъти данък отпадъци, парното значи се очакват рекордни суми да съберат . Много хора не им дават пари . Разболяват се .
  • 30 дом

    4 0 Отговор
    Ще е тъжно Терзиев да се окаже най-слабия кмет на София. Макар че е трудно да е толкова трагичен колкото Фандъка, Тиквата и Мафиянски, подозирам, че той ще опита да ги бие и това ще бъде ужасно тъжно.
  • 31 Теслата

    3 2 Отговор
    Не мога да разбера, защо не излезне един счетоводител от Градски транспорт София, и не покаже разпечатка на РЕАЛНО получените суми от шофьорите за 2023г. Като се видят едни числа от порядъка на 4500-5000лв.на месец и някой странични доходи и гледай какъв наплив за шофьори ще има. Всеки коментира, но НИКОЙ не знае реално колко получават шофьорите.

    Коментиран от #33, #34, #36

  • 32 Анонимен

    3 4 Отговор
    Тия прости шофьори са много нагли. Вижте ги , как гадно изнудват.

    Коментиран от #38

  • 33 фтгъхуйк

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Теслата":

    Дъ тъ уткрехна що е то "основна заплата":

    Заплатата се изчислява за 21 дни Х 8 часа труд, или за общо 168 часа труд месечно... За удобство взимаме 1680лв. заплата или 10лв./час...
    Извънредният труд се заплаща минимум с 50% увеличение, тоест стават 15лв./час
    Работата на официален празник се плаща двойно- стават 20лв./час
    Отделно има и бонуси и добавки...

    Поради липсата на шофьори хората редовно правят по 80+часа извънреден труд - ей ти ги 1200лв. горница над заплатата... Празници не е като да ви липсват и една заплата от 3+ бона става съвсем реалистична... Може и над 5 бона да стигне- иди ти да го работиш туй нящу...
    Само дето не искаш да отидеш щото тея хора реално работят 2 пъти повече на месец отколкото ти дето седиш в някой мизерен офис от 8 до 5... И след месец някой друг преуморен шофьор ще прегази някого- моли се да не е дъщеря ти...
  • 34 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Теслата":

    Много правилно. Да излезе счетоводителката по телевизията и на най кресливите шофьори пред камерата от ведомостта да покаже заплатите . Нека види Народа тия неграмотници, какви огромни месечни възнаграждения вземат.
  • 35 НАЙ - ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ В СОФИЯ СТАВА

    1 0 Отговор
    В ТРАНСПОРТА !ЗАПЛАТИТЕ СЪЩО СА НАЧИН ЗА КРАДЕНЕ ............. ШОФЬОРИТЕ СА БЪЛГАРИ И ПРОФСЪЮЗА ПАК ЩЕ ГИ ХЪРЗУЛНЕ !........... ВСИЧКО Е ЕДИН ТЕАТЪР НА САМИЯ ТЕРЗИЕВ , НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ !
  • 36 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Теслата":

    Във България е така, истината за каквото и да е се крие от Народа. За заплатите получавани в транспорта също се крие! Вземи например Коледната добавка. Всички от държавната администрация получиха такава, водачите от градският транспорт също. И то какви бонуси, страхотия. Бяха изразходвани между 250 -300 милиона лева от Бюджета само за бонуси. Никой обаче по СМИ не коментира тази тема. Послушните мисирки от радиото и БНТ натъпкали и те бонусни пачки в чантичките си от леопардова кожа, мълчаха предателски гадно. Причината е, че единствено Коледна добавка не се саде на пенсионерите. Предвидените 120 милиона лева за бонуси на пенсионерите бяха дадени като помощ на Украйна. Ще дойде скоро април. Отново всички ще напълнят гуши, пенсионерите обаче пак ще ги отрежат. Нищо чудно техните 120 милиона лева този път да отидат за миграционните центрове. Открита форма на Геноцид над собственият си Народ!
  • 37 Госあ

    0 1 Отговор
    Да излизат и лекарите на протест ! И Ганьо да мре ! Ай ше ги…и у боклуците. Ше учи единия 9 години, като влага в образование, а некъв дето върти геврека ше зима два пъти повече ! Не, през комунизма шифиорите не получаваха повече от лекарите.
  • 38 мдаа

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Анонимен":

    Аз пък не разбрах защо лидерите им признават, че навсякъде заплатите са ниски, но стачкуват само в София. Вие си отговорете защо е така!

    Коментиран от #39

  • 39 Финансист

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "мдаа":

    Ами няма да разбереш, как ще разбереш? Докато не излезе главният счетоводител по телевизията и покаже ведомостта със заплатите всеки може да приказва приказки. Нужно е ведомостта пред камерата и зрителя да види: - за длъжност толкова лева, - извънреден труд еди колко си лева, за ДМС получил толкова лева и т.н. Ама никой не прави това. Крият и наглите шофьори изнудват държавата. Всеки шофьор взема минимум по 5000 лева месечно и искат още.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове