Last news in Fakti

19 Януари, 2024 22:49 1 310 20

Димитър Ганев: Има огромно поле за протестен вот

  • димитър ганев-
  • сглобка-
  • протест-
  • българия-
  • политика

Въпросът е кога ще е точката на пречупване

В последните няколко месеца нивата на поляризация в политиката, ако не спадат, поне не се качват. Но това дали поляризацията се покачва или спада, не застрашава управляващата конфигурация. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ политологът Димитър Ганев.

Скандалите от последните седмици и месеци засега не се отразяват на управлението, но те се трупат. Въпросът е кога ще дойде точката на пречупване, когато някой ще реализира този протестен потенциал. В политиката вакуум няма. Когато някъде има празно пространство, то неминуемо ще бъде реализирано, каза още Димитър Ганев.

Още в самото начало на управлението на този кабинет нямаше особен ентусиазъм. В последните месеци правителството има критично ниски нива на одобрение. В предишни периоди, когато е имало такива критични нива на одобрение на управлението, е имало реална алтернативна, която да натрупа активи от това. В момента няма такава реална алтернатива. Не можем да кажем че опозицията в Народното събрание може да предостави тази алтернатива при едни предсрочни парламентарни избори, заяви Ганев.

Съдейки по последните избори, има огромно поле на т.нар. протестен или наказателен вот. От днешна гледна точка не мога да кажа кой ще реализира този вот, посочи политическият анализатор.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Яяяяя

    17 1 Отговор
    Каква политика, момченце, те са назначени и ще си отидат когато този който ги е назначил каже, а не “ суверена”
  • 3 има

    5 1 Отговор
    ама дубай не плаща а и гешев вече не е проблем
    АНАДЪМ МУ

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фейк

    2 27 Отговор
    Абе този корумпиран лъжец няма ли най после да го подведат под отговорност Води открита антиправителствена пропаганда С лъжи и дезинформация Какъв протестен вот видя и най вече за какво,?? За това че се приеха поправки в конституцията ли ? За това че приехме за първи път бюджет навреме силен бюджет с увеличения за хората и общините.За това че влизахме в шенген по въздух което осигурява и зимния За това че се реформира съдебната система ли ? За какво този протестен вот И поради каква причина било ниско доверието към правителството ? От какво са недоволни хората Че махнаха радев.ли? Или че махнаха съветския паметник А може би че русофилите са безпомощни в парламента Смешен си ганев ..Напротив отдавна сме нямали правителство което да има такава широка подкрепа И такова високо доверие
    За вас руските подлоги само няма доверие Защото ва мачка всекидневно Скоро ще има и нов Данс и ще разследва фалшивите социолози

    Коментиран от #7, #9, #16, #18

  • 6 Коментар до #4

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    то и манолова , дончева ,комитова , триото , първанов, волен, капон, янев1, янев2 си правиха партии
    накрая ние лапаме хурката
  • 7 Я не лъжи бе

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фейк":

    Сглобихте се да ни крадете. И ни крадете и още искате.
  • 8 Ами да

    17 0 Отговор
    Тази политическа система не работи за България и българския народ! Крайно време е да се появят новите Ботев и Левски! Нов политически проект на гражданското общество трябва да изхвърли партиите от всички власти в държавата!

    Коментиран от #10

  • 9 По подир

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фейк":

    Той Ганев обясни ама ти май си гледал ама нищо не си видял,слушал си ама нищо не си чул.Хайде Тагарев да обявява мобилизация...,пък ще видим по подир.

    Коментиран от #13

  • 10 Управляващите се крият от народа

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ами да":

    И работят само за себе си. Безполезни и вредни са за българите , който им плашат големите заплати , искат-не искат , за щото бяха най нагло излъгани. Изгубено време и пропуснати ползи за гражданите. Мутро капитализъм.
  • 11 Ганев

    1 13 Отговор
    Не знам дали има огромно поле за протестен вот Ама ако продължаваш така нагло да лъжеш Ще има има огромно килия за тебе в централния Ще лежиш там за пропаганда и дезинформация

    Коментиран от #12

  • 12 Ганев казва истината

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ганев":

    А ти си гербаджия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дон

    8 0 Отговор
    Да защото протестния водна промяната беше продаден на Герб ДПС
  • 15 Артилерист

    8 1 Отговор
    Казал е истината за крайно ниското ниво на популярност на този кабинет, но е излъгал, че няма алтернатива. Алтернатива ВИНАГИ има! Друг е въпроса дали колониалните ни господари ще позволят тя да вземе властта. По-вероятно е да преминем под прякото ръководство на ПосолствоТО, отколкото Възраждане, примерно, да вземе властта...
  • 16 Лазо

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фейк":

    Аз не съм чул човек, който да каже, че живее по-добре.
    1. Цените на хранителните продукти продължават да се вдигат, въпреки че по всяка пазарна логика трябва да падат.
    2. В държавната администрация продължава да вилнее шуробаджанащината на ГЕРБ.
    3. Един от символите на корупцията и подмолното управление на олигархията - лицето Шиши дефакто е начело на държавата.
    4. Обръчите от фирми продължават да точат обществени средства.
    5. Няма нито една реформирана система с граждански контрол - сферите МВР, здравеопазване, енергетика, правосъдие, всичко това е пълно с корупция и точи огромни средства, а работи крайно неефективно.
    6. Промените в конституцията са конюнктурни. След 3 години като изберат друг президент, пак ли ще променят?
    7. Т. нар. Шенген е безмислен за обикновения човек, тъй като и досега в рамките на ЕС граничния контрол се осъществява на принципа "оценка на риска", т.е. не всеки се проверява.
    8. Промените в съдебната система са от типа "стани да седна", всичко се прави за едни наши хора да се намърдат, та да помагат после, на това му викат поръчково правосъдие.
    9. Не на последно място по важност е да се поправят несправедливостите, нарушенията, кражбите и грабежите на Прехода - това означава крадците да отидат където им е мястото, а заграбените пари да се върнат на народа.
    Ако имаш над 10 000 лв. по закон трябва да обясниш откъде ги имаш. Шиши отде взе толкова пари, като има трудов стаж 6 месеца и то само в държавната администрация?
  • 17 Най-странните решения

    2 0 Отговор
    Да променяш Закон за БНБ, в пълно противоречие и нарушение на Конститицията. Без решение на Конституционен Съд за Референдум е нарушение на Василев. Вкарват ни в капан без изход. При реална инфлация за 2 г. над 60%. По Закон нямаш официален доклад на БНБ. Нямаш официален анализ на М на финанси ползи и вреди евро. Хората спят, а в момента им налагат финансовото робство. Тази Коалиция ще остане в историята на България, с унищожаването на българската парична единица. Страшно е! Народът спи и не разбира, че ако досега е оцелявал със сива икономика и недекларирани доходи, с въвеждането на еврото всяка транзакция ще се следи, директно от ЕЦБ. И ако сега си докарвате 2-3 хилки отгоре, тогава просто ще е невъзможно. Българският народ ще се вдигне по площадите, но ще бъде късно. В момента се кове антибългарското законодателство, насочено към финансовото заробване. Гърците казаха Охи, ЕЦБ им спря тегленето от банкоматите, това ли искате? Да нямате достъп до собствените си сметки????
  • 18 ТРУ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фейк":

    Съдейки по ника ти, очевидно се майтапиш:)
  • 19 дом

    2 0 Отговор
    Има и сме готови, само трябва смел лидер и да е истински, а не отново назначен от шайката, като ПРЕДАТЕЛИТЕ от ППДБ, Иванов, Петков и Василев.

    Долни предатели.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове