Last news in Fakti

21 Януари, 2024 10:15 1 913 32

Панев: "Лекарството" е пълна прозрачност по имотните сделки на Василев и Лорер

  • владислав панев-
  • политика

Изборът на Десислава Атанасова е предвестник, че управляващото мнозинство трябва да седне на масата

Панев: "Лекарството" е пълна прозрачност по имотните сделки на Василев и Лорер - 1
Снимка: БГНЕС

Според Владислав Панев -зам.председателна ПП-ДБ поуката от гласуването за конституционни съдии, е че трябва да се изработи ясен механизъм оттук нататък за избора на регулатори, които предстоят. Това заяви той в "Денят започва с Георги Любенов".

"Поуката от гласуването за КС е, че трябва да изработим ясен механизъм за регулаторите, които идват след това - Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор. Едните предлагат едни имена, другите предлагат други и след това всички трябва да ги гласуват", допълни той.

По думите му изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия е знак, че групата на управляващото мнозинство "трябва да седне заедно на масата" и да изработи ясени механизми занапред как да стават тези назначения. Той уточни, че няма нищо персонално към фигурата на Атанасова, но посочи, че според него е "прекалено политическо лице".

На въпросите, свързани с евентуален разпад на коалицията, Панев не вярва това да се случи.

"Всичко е възможно, разбира се. Но по-скоро не вярвам това да се случи. Ние и преди сме имали гласувания, които са били различни, главно по темата за енергетиката", уточни зам.председателят на ПП-ДБ.

С "пълна прозрачност на сделките" Панев коментира имотните афери на Асен Василев и Лорер.

"Пълна прозрачност по тези сделки би било лекарството, които би обезвредило всякакви евентуални бомби", категоричен беше той.

По думите му основната цел на този "скандал" е да бъде уязвен Асен Василев.

"То е нормално да има скандали точно преди ротацията, тъй като когато става въпрос за имена на министри, винаги стават интриги, стават интересни неща", подчерта Владислав Панев.

Той акцентира върху това, че най-добрия вариант преди ротацията е премиерът Денков и вицепремиерът Габриел да направят анализ и след това да излязат с предложения.

"Не става въпрос за искане на министри, поне при мен, а да сложим на масата истинските реформи, които трябва да се случат", обобщи зам.председателят на ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    41 4 Отговор
    Изборът на Десислава Атанасова е предвестник,че Тулупа продължава по стария си начин да изнасилва държавата заедно с аверчетата си Шиши,Бойкикев и Гнома
  • 2 тоз е ясен

    41 1 Отговор
    Мошеника винаги прикрива и защитава себеподобния

    Коментиран от #10

  • 3 Прекалено

    41 2 Отговор
    дипломатически се изказваш , господине ! Трудно ли ти е да говориш прав текст ? Назначението на Деса Дуловска не е само политическо , а истински скандално !

    Коментиран от #30

  • 4 Любопитен

    35 3 Отговор
    Някой вярва ли,че от Денков и Габриел зависи нещо освен какво да си облекат?
  • 5 РИСТО ДЪЛГОНОСКО

    35 0 Отговор
    НЕМА СТРАШНО, БИБИ И ШИШИ ИЗПРАХМЕ , ТА КОКОРА И ЛОРЕРА НЕМА ....
  • 6 Тиквата

    30 2 Отговор
    Върви долнопробен примитивен алъш-вериш, нямащ общо с принципите на демокрацията и правовата държава!
  • 7 ТаУмВзе

    27 0 Отговор
    Лекарството е ВСИЧКИТЕ В БЕЛЕНЕ! Без изключения. После ще се оправим за макс 2 години, ако не ни Крадът ежеминутно.

    Коментиран от #9

  • 8 Лост

    23 0 Отговор
    Ами те правилата са ясни:Едно на мен, едно на теб, едно на него.
  • 9 Капацитета на санаториум Белене 50%

    25 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Заради 1000 човека затриват зял народ и държава.

    Коментиран от #12

  • 10 кнаус 485

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "тоз е ясен":

    грозна и безмозъчна,слагаческа физиономия.....
  • 11 Жозеф Игнасий Гилотен

    22 0 Отговор
    Гилотината е НАЙ-ДОБРОТО лекарство за тези двамата !!!
  • 12 ТаУмВзе

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Капацитета на санаториум Белене 50%":

    От Нас си Зависи Брато! Със лаене из нета нема да стане. И без тва сме останали един файтон полуживи не мисля, че има какво да загубим повече, щото Всичко вече е разрушено и окрадено. Пак казвам, със драскане из нета Нищо нема да стане.
  • 13 ШАРЛАТАНИ !!!

    21 0 Отговор
    Ндаа , л@й . ата на Кокорчо и Лорерчето се оказаха мнооого големи и много миризливи и сега ... де-що има мазна , крадлива и сервилна гад от ПП/ДБ се чудят , как да ни ги представят , като купичка с току що набрани , градински ягоди . Ама - няма как ! "Лекарството" е оставка , разследване (ама - истинско) , установяване на вината , съд , присъда и ... СЦЗ ! Шарлатани !!!
  • 14 Дядо ви Курти от село Пиперково

    20 1 Отговор
    Същите боклуци като тиквата сте,вече сте само история...МЪ.р,ш,и.......
  • 15 доктор Гилотен

    19 0 Отговор
    Абе,имам едно лекарство за вас - нарича си конопена вратовръзка без сапун и здрав клон! Всичките го заслужавате! Хайдуци-нагли,нахални,крадливи и безмозъчни.
  • 16 стига вече , че потече

    18 0 Отговор
    Този мазник ще се разтече ,бе ! Зъбките ще му изпопадат в старанието си да замаже скандала с тумбата гепаджии ,дето е яхнала България . Ама ,сами сме си виновни ,щото ние си ги избрахме ,па сега плачеме . Зер ,не ни беше ясно ,че ППрасите са лъжци ,крадци ,предатели ,неуки ,нефелни ,нагли ,нахални ,извратени и /част от тях/ напълно луди .
  • 17 Мнение на Деса рибата

    13 0 Отговор
    Евр. Лорер въобще не краде
  • 18 дом

    12 0 Отговор
    Не се прави на ударен момче. Кажи какво продадохте, освен душивте си, за да подкрепите атанасова?
  • 19 Деса сега

    10 0 Отговор
    ще оправи и целия ВСС
  • 20 Марко

    9 0 Отговор
    Кокоран и Лорелай са оперирали корупционно/измамнически в своя полза с имотите си на Чаталджа. Третото лице в схемата е Мома Винетка, тя скорострелно изкупува всички тези имоти на безукорно честните антикорупционери на баснословни цени. Четвъртото - политическа партия ПП, която доскоро имаше офис на Чаталджа 3.
    Не виждам нищо неясно в това, прозрачността е 100%.
    На ход е прокуратурата, която би могла да се досети какво точно се е случило в тази схема. Е, малка подробност е това, че сега Главен прокурор е безукорният г-н Сарафов който почти никакви имоти няма, камо ли придобити по сходна корупционна схема.
    Циркът с тази прозрачност е гарантиран, следователно!
  • 21 1302

    12 1 Отговор
    Относно казуса "Десислава Атанасова" - Тия тъпи продажници даже не осъзнават, че проблемът не е в нейната политическа обвързаност, а в тоталната ѝ некомпетентност за позицията, на която я назначиха.
    Относно казуса "А.Василев-Лорер" - Във всяка нормална държава тоя вече нямаше да е финансов министър.
  • 22 софиянец

    9 0 Отговор
    Панев, вие се провалихте! Предадохте избирателите, направихте достлук с мафията и задкулисието, направихте твърде много компромиси, доказахте, че по нищо не сте по-различни от предишните. Пълен крах на вашето управление!
  • 23 Колев

    8 0 Отговор
    Щом се съгласихте Деса Простакеса да бъде конституционен съдия, вие не заслужавате капчица уважение. За вас повече няма да гласувам! И ще правя пропаганда против вас!

    Коментиран от #26, #29

  • 24 дедя

    4 0 Отговор
    Дебела св-ня с тагаренко в затвора
  • 25 Истина

    2 0 Отговор
    Тоя е пределно тъп !

    Коментиран от #28

  • 26 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Колев":

    отдавна съм го разбрал !
  • 27 Лекарството е

    1 0 Отговор
    Лекарството е пълна прозрачност на разходване на Държавните Бюджети ! За да се види кой как краде парите на Държавата и Народа!
  • 28 Ооо...у

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Истина":

    Ооо...у ... Още може! Не можеш да си представиш!
  • 29 Много Късно

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Колев":

    Много Късно си го Разбрал! С тези противозаконни и Противоконституционни закони не можеш зафтаса какво остава да направиш нещо!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стефан

    1 0 Отговор
    Дай им далавери на тези и за друго не ги търси, и все на гърба на народа
  • 32 пълна паневска прозрачност

    0 0 Отговор
    Ето ви пример за пълна прозрачност според представите на Панев - разказ на българска журналистка. Същата, която откри и К. Петков при уговарянето на поредната далавера в гранд-хотел София: “В четвъртък, 11 януари, отново първа взех интервю с Даниел Лорер, след скандала с продажбата на апартамента му и на цялата къща на “Чаталджа” 3. Лорер, видимо притеснен, отговаряше, че няма проблем в сделката, а когато споменах Асен Василев, той ми отговори, че не коментира други хора и си тръгна с бърза крачка, та трябваше ДА ГО ГОНЯ по коридора на партийния дом. СЪСЕД ЛИ МУ Е АСЕН ВАСИЛЕВ? НИТО ДУМА.”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове