Last news in Fakti

21 Януари, 2024 14:04 857 26

Илхан Кючюк: Тази година трябва да работим за дата през 2025 г. за Шенген

  • дпс-
  • илхан кючюк-
  • ес-
  • евроизбори-
  • шенген

Всички захаросани приказки за приемането ни през юни са неверни

Илхан Кючюк: Тази година трябва да работим за дата през 2025 г. за Шенген - 1
Снимка: ДПС

Съвети към младите в ДПС във връзка с включването на младите хора в политиката и представата им за образа на ЕС даде лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк. Младежи от област Благоевград взеха участие в дискусията „Младите хора и бъдещето на Европа”, която се проведе вчера в град Якоруда и бе организирана с подкрепата на евродепутата. Събитието бе открито от кмета на община Якоруда Мехмед Вакльов, а гости на дискусията бяха народният представител от ДПС Елхан Кълков, областният председател на Младежко ДПС Ибраим Зайденов, областният председател на ДПС Ведат Хюсеин и общински председатели от областта.

Участници в панелите бяха кметът на община Белица Радослав Ревански, политолози и социолози.

„През последно време се налага тезата как

ЕС днес може да бъде геополитически играч.

Същинският разговор в България тази пролет ще бъде за сигурността като доходи, демографска политика и сближаване. Години наред национален консенсус беше изграждан по темата Шенген, искахме пълноправно членство в Шенген, но това не е възможно да се случи наведнъж от гледна точка на днешните реалности. Грешно е да се твърди, че не е трябвало да приемаме предложението за частично влизане, защото Румъния щеше да го приеме. А граница между България и Румъния би било катастрофално политическо решение за България. Това ще ни вкара в най-крайната периферия на ЕС. Оттук нататък разумното е през 2024г. с всички усилия да работим за дата през 2025г., защото захаросаните приказки за приемането ни през юни са неверни.“, категоричен бе евродепутатът.

Кючюк подчерта, че

действащото правителство в момента работи по това да се изкове националната позиция в България

и да се потърси консенсус, и всички български политици да я защитават извън границите на страната.

Лидерът на европейските либерали коментира пред младите, че страната ни затвърждава правото, че ЕС е съюз, в който гражданите имат възможности за развитие и заяви: „В конкурентна среда като ЕС, ние като млади хора трябва да намерим нашето място, с нашата добавена стойност.“

Пред гостите и участниците в събитието евродепутатът изрази благодарност към областния председател на Младежко ДПС Ибраим Зайденов за дългогодишната и неуморна работа, и постигнатите успехи в младежката структура в областта.

В хода на дискусията панелистите обсъждаха с аудиторията теми като частичното ни приемане в Шенген, приемането на еврото в България, Зелената сделка и геополитиката на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЦ - ко

    16 4 Отговор
    Турско мекере, оли.го.френ,
    Ни отдалечава от Шенген !!!
  • 2 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Кво работите бреееее? Освен да Крадете, докато Слугувате клекнали де. Шенген та Шенген! Хептен транизита на малкото останали Роби на територията да се ускори още повече. Да му се Припомни на тва, Кой е АТАТЮРК!
  • 3 Командир на застава

    13 2 Отговор
    Не се знае въобще дали ще бъдем приети в Шенген. Границата ни е разграден двор и Европа се страхува от мигрантската паплач, която като хуните напъва да мигрира и превземе Европа. Ислямистите се мислят за много умни, но не са. Комисарите усетиха надвисналата опасност и ще са безкомпромисни. Австрия показа първа червеният картон. Така и останалите. Не се ли върнат гранични войски, гранична българска полиция въоръжена с АК-47 или американската АР-15, заставите и телените заграждения забравете Шенген. Ще го гледаме през крив макарон.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 Кнаус 485

    13 1 Отговор
    На снимката е като диригент, ха-ха-ха...... Казвате че сме изпълнили били изискванията за Шенген, е що не сме в Шенген..... Слагаческа българска дипломация...... Премиера е лъжец, па бил той и академик, като каза, че сме в Шенген..... По въздух и море, ама ние с австрийците нямаме граница на море....... Сутринта по една от телевизиите казаха...
    ,че по дунава тоя морски Шенген не върви.....

    Коментиран от #7

  • 5 Ветеринарен психолог

    12 2 Отговор
    Кючек да мисли как да осигурява на неграмотните си избиратели в Родопите и в гетата по 20 кубика дърва за зимата.
  • 6 Кнаус 485

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Командир на застава":

    Командире, прав си....
  • 7 Специално за теб :

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кнаус 485":

    Дунав - Черно море - МАТУШКА : твоята РОДИНА !
  • 8 Наивник на средна възраст

    9 1 Отговор
    Щял за дата да работи....Спука работата - добра заплата,ръцете целите в мазоли...Приказки,приказки - празни приказки,на гърба на оня,как беше - много умен избирател...Съшият този избирател не вижда ли пропастта м/у своето материлално и депутатското такова положение.Къде му е акъла на този слепец...Халва,локуми,мурафети и ...избирателят(умният такъв) се беден остава.Както се вика - ашколсун машалла....Дане забравите да го изберете този радетел за народен просперитет...
  • 9 Пръц

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Командир на застава":

    Нали си шенгенец бе.Кво е това Ак47

    Коментиран от #20

  • 10 кмета на врани кон

    8 1 Отговор
    МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА АРТИС БОЛШОИИ ТЕТРО ЦИРКАДЖИЯ
  • 11 Автото

    4 0 Отговор
    Трябва си подрежим да не пускат в евроту.
  • 12 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    5 2 Отговор
    Ако работите като дебелия ви председател , ще просперирате като : КТБ , Булгартабак , Лафка и тн...
  • 13 един

    5 0 Отговор
    Досега що не работи,кой ти пречи?До преди това правителство защо не казваше че реална дата е през 2025год.ами мълчеше като пуяк,и сега като видя че работата се пече и ти стана активен!Аман от заплатаджии дето си пишат активи на гърба на тия които вършат работа!Тоя мошеник дали знае поне един западен език за да е евродепутат!
  • 14 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Каквото и да работи този читак нищо добро не се е случило за България. Ще запомним неговата работа по Шенген-нищо, по Македония-нищо, за приемане на еврото-нищо, но за отблъскване на младите хора от България-супер успех. Това е Илхан Кючук- добър, примерен и верен агент на Турция. След като изгони нашите млади хора в чужбина, сега работи за изява на турските младежи от ДПС у нас. Турско нищожество.
  • 15 Да пребъде!

    6 0 Отговор
    Всяка година работим за следващата. И така, до края на века...
  • 16 Това, работа ли, е?

    5 0 Отговор
    И как работите? Полицията дила с трафиканти и политици. Магистратите некомпетентни и корумпирани. Политиците го удариха на гурбет в политиката...
  • 17 Анонимен

    2 0 Отговор
    От 1984 деца не се раждаха, никой не е виновен, кой успя успя, кой не ще умре сам, свиквайте, това е българския народ.
  • 18 Максим Загориченски

    5 1 Отговор
    Илхан Малкия (кючюк, на тур. küçük – малък) отива на бунището, но не на историята, а на боклука. От такъв инфантилен индивид не става голяма личност и политик.
  • 19 Илхан? Показвайте го по отблизо тоя

    4 0 Отговор
    Помак с Тиква на Раменете, където се прави на Умен!!
  • 20 Командир на застава

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пръц":

    АК-47 в сравнение с автоматите по света засега си остава най социалното и ефективен. Ама ако искаш може и американският М-16. Тук дали си шенгенец или патагонец е без значение! Важното е доброто и ефективно оборудване. Пръц, мръц, това е.
  • 21 Тахумба

    2 0 Отговор
    Тази година за полупроводници, догодина за цели проводници.
  • 22 Първо

    1 0 Отговор
    Първо си оправете Законодателството и Наредбите! После Съдебната система! Прокуратурата! Следствието! И ако остане време можете да мидлите за шанген!
  • 23 Българските

    0 0 Отговор
    Българските Тъпанари не ни стигат... Та сега и Циганите!
  • 24 какво пък ще работите бе

    2 0 Отговор
    кърлеж ?
  • 25 Яяяяя

    2 0 Отговор
    Предлагам 32.13. 3999
  • 26 КЮТЮК СЕ БОРИ ЗА ДАТА !

    0 0 Отговор
    БОКО ЗА ЧЕКМЕЖЕ ! ДОГАН ЗА РОСЕНЕЦ , ПЕЕВСКИ ЗА КТБ ! КИРО ЗА ТЮРМЪТЪ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове