Last news in Fakti

25 Януари, 2024 13:12 2 490 42

Андрей Новаков очаква: През 2025 г. България ще е в Шенген и еврозоната

  • андрей новаков-
  • шенген-
  • еврозона-
  • българия

Опозицията иска да принизи постиженията на правителството

При сформиране на ново правителство в Австрия вече можем да получим дата за влизане и по суша. Вероятно ще е през 2025 г. Решението на България да влезе в Шенген е необратимо и безусловно. Първоначално е само по въздух и вода. Напълно възможно е да влезем едновременно в Шенген и еврозоната. Това каза за "Твоят ден" евродепутатът от ГЕРБ–ЕНП Андрей Новаков.

Според него България отдавна изпълнява всички критерии за Шенген, но не и за еврозоната. "За там инфлацията трябва да бъде смъкната до 2%. Нашата е около 5%, след ротацията правителството ще има важна задача - антиинфлационни мерки, за да можем да влезем", коментира той. И допълни, че в много страни вече са готови за евроизборите със своите листи. А относно това дали ще се кандидатира, отговори лаконично, че това зависи от ГЕРБ, но той би приел номинация.

"Опозицията иска да принизи постиженията на правителството, въпрос на време е опашките по границите да изчезнат. И в момента действа Дъблинско споразумение - когато една държава е пропуснала бежанци, тя трябва да се погрижи за тях и да ги настани, това не е нищо ново. Задълженията ни към ЕС са непроменени. В Австрия предстоят избори, като управляващите са трети според проучванията и опитват с реторика на крайните националисти да спечелят подкрепа. Така казват, че България няма да влезе в Шенген. Австрия е спирана от Германия за същите критики, отправяни към нас", заяви Новаков.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    17 0 Отговор
    Датата от новото правителство на Австрия е .!. .
  • 2 Брато,

    29 0 Отговор
    не казвай хоп преди да си скочил.
  • 3 има още много време ,

    21 0 Отговор
    ами нека си повярва и да го повтаря до 2025г , т.е. 12-13-14 месеца . после да се огледа дали е шенгенец , щом му трябва лично на него . хахахахахахахааха това е кат бюджета . оправи се българия , направи се бюджет . хахахахаха
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пудел от зайчарника

    21 0 Отговор
    не му ли боцкаш на чекмеджанъ с тая брада
  • 6 Мухаа ха!

    20 0 Отговор
    ..Дали ще се кандидатира,но Той би приел номинация!? Ето защо такива проксита лаят,където ги поканят! Един мандат в ЕП и доживот осигурен.Освен огромните заплати ( в евро) и купчина предимства( безплатни билети -бизнес клас два пъти седмично, командировъчни извън Брюксел н- над 70 км,по 120 Е дневни+ 150 хотел, задължително се подсигурява от ЕП работа за съпруга/ съпруг, задължително ЕП заплаща обучението на децата,вкл във Университет, докато е в ЕП.Накрая, при пенсиониране,получава 90% от последната заплата ,като евродепутат.Която разбираемо,ще е изплаща Приблизително в лева,над 9500 лева- към момента.
  • 7 провинциалист

    17 1 Отговор
    И някой може ли да обясни най-накрая защо като сме били изпълнили отдавна всичките им критерии, не сме отдавна в Шенген?

    Коментиран от #15

  • 8 Очевидец храбър

    26 2 Отговор
    Съвсем скоро радостно жълтопаветици като ТОЯ, ще трябва да сформират доброволчески батальони за фронтовете в Украйна. Така, че през 2025 г. очаквам яростни пристъпи на русофилия у последните. Ще се бият кой пръв да възстановява МОЧА !!!
  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    19 1 Отговор
    ТОЯ МНОГО СЕ Е РАЗМЕЧТАЛ ГОРКИЯТ
  • 10 Сатана Z

    6 4 Отговор
    През 2025 България ще е на три морета.
  • 11 нннн

    15 0 Отговор
    Това ще стане, след като Андрей Новаков се научи да лети. Засега подскача и размахва ръце, но е оптимист.
  • 12 Народът

    19 1 Отговор
    не се е произнесъл. Ако Конституционен съд на Коалицийката избрана с 20% от гласоподавателите отмени ПРАВОТО на Референдум, хората ще излязат по улиците. Майцепродавци, взимайте си Шенгена, еврото, ГМО-то, ветрогенераторите, горивата на Уестинг, ГМО-тата, буболечките, ефките, старите бронетранспортьори,отровеното зърно, 32-та пола и се махайте. Взимайте си флексовете и чуковете, че на Народа му кипна, и изпраните Пеевски и Борисов.

    Коментиран от #18

  • 13 провинциалист

    8 1 Отговор
    "Опозицията иска да принизи постиженията на правителството" - няма актуална снимка на чекмеджето и не знаем какви са постиженията. Явно е постигнато много там, щом се говори за принизяване.
  • 14 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    3 1 Отговор
    Още малко и шнапс
  • 15 От ЮАР

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    Другарю провинциалист, изпълнили сме всички критерии, но още не сме изпълнили главния критерий, който не е писан, а именно, напълно да се откъснем от Москва. Защото Шенген включва и обмен на разузнавателна информация. Естествено, Западът няма да допусне ситуации, при които споделената информация за два часа се приземява върху бюрата на Кремъл. Изчистването на Руската агентура и възможности за въздействие е в ход. Това, че именно Австрия пречи е от Руски зависимости в Австрия (Райфайзен Банк, партии и политици на хранилка от Кремъл и пр.). България ще бъде в Шенген и в Евро-то догодина, което е гаранция, че Русия никога няма да стъпи на Балканите нито физически, нито с влияние.

    Коментиран от #17

  • 16 дедо Герчо

    4 0 Отговор
    ООО И ПО-НАТАМ ЩЕ ИДЕМ,ЧАК У МОСКВА...ХЪХЪХЪ...ВИЕ,ПО-ДОБРЕ СТЕГАЙТЕ КУФАРИТЕ И ПРИ ЗУЕКА...ХЪХЪХЪ...
  • 17 провинциалист

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "От ЮАР":

    Другарю от ЮАР, или сме изпълнили критериите, или не сме. Иначе утре може да ни питат защо нямаме шапка (ако знаеш вица за заю баю и вълците). И какъв точно е проблемът с Русия? Тя лоша ли е? А другите добри ли са? Те могат ли да стъпват на Балканите и защо?

    Коментиран от #20

  • 18 От ЮАР

    4 13 Отговор

    До коментар #12 от "Народът":

    Народът не сте вие. Никой няма да се вдигне, понеже от хубавото никой не бяга. Хеле пък за Русийката сте сте един файтон хора, по-добре със все файтона се омитайте за матушката ви. Нормалните хора искаме да сме първо качество хора, Европейци, искаме Шенген и Евро, защото не сме по-долу от Белгийци или Словенци. И да, предпочитаме перки и соларки, защото това са най-евтините енергии, ръстът при тия енергии е по 50-70% годишно в най-развитите страни. На опашката опашките за Гърция през уикендите има повече хора, отколкото сте копейките в цяла България. Айде малко по-сериозно. Ще се вдигнели били.
  • 19 Мнение

    16 2 Отговор
    По вероятно е през 2025 Андрей-чо да е зад решетките, отколкото България да бъде в Шенген и еврозоната!

    Гнусната и нагла био маса, която нарича себе си "демократична", но е против референдумите, ще плаща своеволията си с лихвите!
  • 20 От ЮАР

    4 14 Отговор

    До коментар #17 от "провинциалист":

    Цяла Източна Европа сме яли попарата на Руснаците и да се пита дали тя е лоша е просто цинично. Само вижте разликата между страни с Руско или Амерканско влияние. Припомням - Западна и Източна Германия, Северна и Южна Кореа. Разлика от земята до небето и вие питате, дали Русия била лоша. Искаме да живеем като Европейци, а не като колхозници. Затова сте един файтон хора, симпатизантите на Русия. Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре за хората.

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 21 евлампи

    8 0 Отговор
    А ако не сме , лично ке дода и ке ти намачкам крадливата ,лъжлива физиомутра!!!
  • 22 Изобщо

    12 1 Отговор
    Кога някой щтял да влиза или излиза от Евро зоната Изобщо не ме интересува! Това коието ме интересува са Моите Граждански права Ревностно отнемани от Управляващите! Така че какво тази Пръдня ще ми говори Няма никакво Значение! Аз искам да живея тук и сега като Човек!
  • 23 провинциалист

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "От ЮАР":

    Ами, в Европа се намираш, съвсем неясно е както те спира да живееш като европеец. А езикът на омразата можеш да го прибереш някъде, където слънце не огрява. Нали борбата с него беше една от ценностите?
  • 24 А бе т@пако

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "От ЮАР":

    ти май от село не си излизал! Според теб ние, Българите живеем добре,така ли мало умнико?!Само 5%от Българите живеят добре,още 15%живеят прилично,50% са работещите бедни,20%едва връзват двата края и10% са крайно бедни!Все още нямаме масово бездомни,но усилено се работи и в това направление чрез ЧСИ !НЕ,под американска окупация не живеем добре!При социализма живота беше по добър и по спокоен!

    Коментиран от #39

  • 25 тц тц

    11 0 Отговор
    тоя да не е забременял та толкова напъва за евро зоната
  • 26 Сегае живеем като

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "От ЮАР":

    Сегае живеем като Крепостни селяни! Чийт свободи зависят от Местните Феодали!
  • 27 Анонимен

    12 0 Отговор
    Щом не успяхме сега няма да стане Новаков. Забрави Шенген. Нищо не става от вас щом не вкарахте сега България в Шенгенскэто пространство. Не говори като врачкиге.
  • 28 Невърагейн

    15 0 Отговор
    А аз очаквам ейтакива като тоя до 2025 да са изчезнали от България и да ги има само в учебниците по история
    като най лошите управници в 1300 годишнината ни
  • 29 До коментар #6 мухаа ха

    9 0 Отговор
    Прочетете още веднъж горния коментар, за да разберете, че и ЧАРЛЗ lll не се ползва с такива привилегии, както този пазарджиклия. Какво му коства да напише паролата " България в Шенген и Еврозоната" и ето ти още един мандат далече от ПАЗАРДЖИК и България. Това са "новите крале" на " демокрцията" днес.
  • 30 Исторически парк

    11 0 Отговор
    Лъжец.. само в еврозоната ще ни набутат да им плащаме дълговете
  • 31 ааааа

    11 0 Отговор
    този си го спомням с някакви жалки медийни изяви за транспорта, голям оптимист беше, явно такъв си е и останал, ама като си живеят в един измислен брюкселски свят, така е, сега пак почва с агитациите
  • 32 Илиев

    6 0 Отговор
    Ще, ще.... и на Луната, и на Марс....
  • 33 dаебе главанак

    6 0 Отговор
    На теб новият навичок вътрешно....
  • 34 Абориген

    4 0 Отговор
    Погледни през крив макарон!
  • 35 стоян

    4 0 Отговор
    Не искаме евро, не искаме Шенген, искаме Референдум за ЕС и НАТО .
  • 36 НАРОДА ПЪК ОЧАКВА НОВАКОВ

    2 0 Отговор
    В ЗАТВОРА ! ЛЪЖЕЦ И МОШЕНИК !
  • 37 Гражданска инициатива Народен референдум

    2 0 Отговор
    Предстоят избори за европейски парламент. Повечето от нас не ги интересува темата. Но това е един добър момент да проведем народен референдум "не на еврото". Всеки да напише или разпечата на малък лист хартия "не на еврото" и да го загъне с официлната бюлетина без значение какво е отбелязал или не отбелязал в нея. Така ще се чуе гласа на народа. Макар и неофициален начин на изразяване на мнение това би имало съкрушителен обществен отзвук върху безродните продажници на сглобката! Споделяйте и разпространявайте!

    Коментиран от #38

  • 38 Костадин Костадинов

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Гражданска инициатива Народен референдум":

    За евро и Европа,не на популистка и партия и секта възраждането,андъстендми
  • 39 Костадин Костадинов

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "А бе т@пако":

    Просто необразован и глупуват русуфилякъ мижи дъ ги пиши тъкиъ глупусти. И кут беши мнооо дубре соцъ,тугаа што съ сринъ. 999999999% си от мойта секта възраждането
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Вангелчо

    0 0 Отговор
    ами ако ти наредят да саботираш ко ша прайш ???
  • 42 Народът

    2 0 Отговор
    очаква разпад на ЕС и еврозоната
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове