Last news in Fakti

25 Януари, 2024 18:17 2 288 27

Демерджиев: Виждам страх и притеснение у Пеевски, изключителна нервност. Позволи си да командва и главния прокурор

  • иван демерджиев-
  • делян пеевски-
  • нервност-
  • притеснение

НС се превръща в заден ход, през който хора без юридически стаж минават и стават членове на КС, коментира още бившият служебен вътрешен министър 

Демерджиев: Виждам страх и притеснение у Пеевски, изключителна нервност. Позволи си да командва и главния прокурор - 1
Снимка: bTV

По отношение нашумелия договор за обществена поръчка, аз нямам никакви притеснения. Тази обществена поръчка стартира преди аз да стъпя в МВР. След като бяха изтекли повече от 4 години от момента, в който са давани офертите от фирмите в поръчката, още при подписване на договора изпълнителят каза, че има промяна и постави условие за индексация. Това заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на bTV във връзка с досъдебното производство за ощетяване на Министерството на вътрешните работи с 81,5 млн. лева, по което е разследван.

„Предложението на изпълнителя беше за по-сериозно индексиране. След като 6 месеца всички компетентни органи в МВР работиха, така бяха изчислени конкретни суми, които бяха два пъти по-ниски от поисканите“, допълни той, цитиран от novini.bg.

„Министър Калин Стоянов е юрист, много добре знае как се оспорва един договор. Защо е платил – вече е въпрос с два отговора: или е приел, че всичко е наред по тази обществена поръчка, или има други обстоятелства, които са го накарали да плати. Ако е имал съмнения, министърът е трябвало да оспорва индексацията“, каза още Демерджиев.

Според него възникват много въпроси: „Имаше опасност да не може да се издават новите български лични документи. Работихме с немски концерн. Не знам какви са мотивите, но ако министърът е смятал, че има нещо нередно, е трябвало да алармира още през август и да не извършва плащания. Може би този изпълнител е нежелан? Немските дружества не са обичайните компании, които печелят обществени поръчки у нас.“

Той поясни, че прокуратурата не го разследва: „Никой до момента не ме е викал, нито пък е викал човек от моя екип.“

„Шест месеца се работеше по този анекс, не два дни. Опасността да нямаме български лични документи е огромна. Това бездействие може да се окаже пречка за приемането ни в Шенген – това е част от условията за влизането ни в Шенгенското пространство. Мисля, че има забавяне, защото отдавна трябваше да бъдат започнати действия и те да са видими в момента. Очевидно съмненията за тези 81 млн. лв. не пречат, след като министър Стоянов ги е платил. Забавянето идва от екипа на министъра, който не работи адекватно“, подозира още той.
„Цялата адвокатска гилдия протестира срещу избора на конституционни съдии. Горд съм, че съм български адвокат и съм част от общността, реагирала остро. НС се превръща в заден ход, през който хора без юридически стаж минават и стават членове на Конституционния съд, който е сериозен като качество орган“, обясни още той.

„От управляващото мнозинство ни казаха, че очакват КС да е политически орган, който да подкрепи мнозинството. Ясно да се разбере: КС не е политически орган, там не трябва да се излъчват политически фигури, за да подкрепят политически тези. Обидно е човек, който се кандидатира за член на КС, да чете отговори на предварително зададени въпроси. Кой ще им пише решенията на тези бъдещи конституционни съдии?“, попита Демерджиев.

„Делян Пеевски не е човекът, който може да говори за корупция. Когато той говори за корупция, аз си изключвам телевизора. От пет парламентарни групи с председатели, той е единственият, който се изявява като командващ на изпълнителната и законодателната власт. Сега си позволи да командва и главния прокурор. Виждам страх и притеснение у Пеевски, изключителна нервност“, коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АГАТа Кристи

    15 18 Отговор
    Гну@сен !

    Коментиран от #11

  • 2 Майора

    9 15 Отговор
    Жалко ,адвоката"Бях точен с парите..."! да се гордее! Няма смисъл да говорим повече!

    Коментиран от #10

  • 3 Занадина

    8 15 Отговор
    Ах (възкликвам) на тази снимка си като първолак с престилка с бяла якичка, водещата ли ти я подгъна така

    Коментиран от #7

  • 4 Катя

    19 23 Отговор
    Питам: Този на снимката, известен като "Бях точен с парите" и безкрайната му некадърност в качеството на какъв се изказва???? Нито е министър, нито е политик, известен специалист или популярна личност. Защо, и до кога по всички медии ще ни натрапвате дрънканиците на този парцалясник??????????

    Коментиран от #8

  • 5 обреченото шиши

    38 9 Отговор
    вдига кръвно само като чуе думата президент
  • 6 Явно този въпрос не

    12 2 Отговор
    Явно този въпрос не е за Патките от Народното Събрание! За тях е Нужен въпрос с Доста по-занижена трудност! И пак е съмнително дали биха могли да си Отговорят!
  • 7 Винаги

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "Занадина":

    примерен и мазен с тези , от които има интерес !

    Коментиран от #14

  • 8 Импотенцията защо

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Катя":

    Импотенцията защо не стои по-настрани?
  • 9 пери

    28 6 Отговор
    Чудесно е, че всяка вечер напоследък се намира кой да сложи на място Дебелян по тв-то, щото се забрави тотално и напълно заслужава. Нека хората да не се съмняват колко е оакан, ама за сметка на това крайно нахален.
  • 10 Жалко за Старшината!

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майора":

    Жалко за Старшината!
  • 11 Не използвайте

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "АГАТа Кристи":

    Не използвайте световноизвестни Фрази след като не можете да представите адекватен Аргумент! Просто пси стойте в Канефа!
  • 12 !!!?

    13 23 Отговор
    Абе много адвокати на Радев...самият той обаче се крие, при положение, че Пеевски директно нарича Президенството "тъмна институция пълна с много Кеш" - демек Корупция !!!?

    Коментиран от #22, #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сийка

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Винаги":

    Е то за това са го поканили в Би Тв, защото не е сам.
  • 15 Умен по цялата глава

    8 12 Отговор
    Всички правят Инсинуации за Делян Пеевски абстрактно,обаче Министър на Вътрешните работи да го прави вече е в повече ...Ами Адвокате - или е Корумпиран или не е Корумпиран Пеевски...Ако е корумпиран,защо не си го арестувал ,когато си бил Министър????Щом не си го арестувал,значи или не е Корумпиран,или Ти си корумпирания..!!!!!
    .
  • 16 Радев е подлец и крадец

    9 17 Отговор
    Най притеснен е майкопродавеца румен радев и копринкения гълъбарник около него .
    А Пеевски е ясно, че се натяга да му отменят намагнитването, ама няма как да стане - там си знаят, че участваше във всички грабежи на България от руската мафия.
  • 17 Нури

    9 2 Отговор
    Кой е Моля Пеевски
  • 18 Асанпутинофиль

    4 9 Отговор
    Ае хората на таварищ радеФ да не дават акъл, молим се. Доган и РадеФ играят комбина и ги е яд, че ДПС не ги слуша, за разлика от копейкин и чалгаджията. Сите идете в маскве
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    ОТ ТЕБ ЛИ ГО Е СТРАХ ............... ШАРЛАТАНИНА ? ? ? ............
  • 21 Нещо като заяждаве

    1 0 Отговор
    Дайте заден ХОД и поправете лапсуса на ВХОД
  • 22 Ветеран от Протеста

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Резидента умишлено се намесва Противоконституционна в останалите Власти брутално и безпардонно..Прозира,че иска Импийчмънт,отстраняване от длъжност,за да се появи с Партията си,която няма Право да създава докато Президент,като Десидент и Активен борец срещу Демокрацията...Европейския Съюз ..НАТО...и така нататък..
  • 23 Кат един Матросом пред човечЕто

    4 3 Отговор
    Отплаща се
  • 24 Глюпчо

    4 9 Отговор
    Ти за Пеевски не се притеснявай-за себе си се погрижи ,че както се чува ,май от бъдещите 4-ма осъдени министри ти ще си единствения от Служебните правителства
  • 25 НЕРЕЗ

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    А този дето му викате шиши и магнитски му виси на шията като на свинче звънче, той не е ли на ти с корупцията? Народа не е късопаметен.....
  • 26 Браво Дерменджиев

    4 3 Отговор
    Право куме в очи за тези лъжци и крадци ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 27 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бийк":

    Ала,бала ли казахте.Не стига за 5 лева и 2 кебапчета.За надника Ви говоря.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол