Last news in Fakti

25 Януари, 2024 19:37 2 952 18

Калфин: Не познавам Красимира Трифонова, но очевидно тя е конфликтна личност

  • ивайло калфин-
  • убийство-
  • витоша-
  • красимира трифонова-
  • пейо пеев

„Не е имало натиск за назначаването ѝ като посланик”, допълни той

Калфин: Не познавам Красимира Трифонова, но очевидно тя е конфликтна личност - 1
Снимка: БНТ

Не познавам Красимира Трифонова, прочетох в медиите, че през 2008 година е заминала за Тайланд. Разбирам, че след това не е имала други мандати. Това каза бившият министър на външните работи Ивайло Калфин в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

„Не е имало натиск за назначаването на Трифонова като посланик. Тя е отишла там, когато е имало друг ръководител на мисията”, посочи той. Според него няма практика консулът да стане посланик в една държава.

„Познавам посланик Камен Величков от много години. Той е опитен, подготвен дипломат. Самият аз се изненадах от обвиненията на Трифонова срещу него. Те и не бяха доказани. Мисля, че името му трябва да е абсолютно изчистено“, поясни дипломатът.

Калфин коментира и факта, че Трифонова е назначила майка си, докато е работила в посолството в Тайланд. „По нито един закон, който урежда отношенията в държавната администрация и публичния сектор, няма как да се случи такъв тип назначение. В посолствата има практика членове на семействата да бъдат привличани на хонорар, но не може този, който разписва, да назначава свои роднини. Очевидно, действията на Трифонова са нарушение на правилата”, заяви той.

Калфин коментира и информацията, че Трифонова се е държала зле с колегите си в Тайван, както и закриването на мисията. Той не смята, че трябва да се прави връзка между откриването и закриването на едно посолство и дипломатите, които работят в него. „Въпросът е дали България има интерес да има представителство там”, уточни бившият външен министър. Той обаче посочи, че е „очевидно, че Трифонова е конфликтна личност”. Калфин е на мнение, че тя няма как да продължи кариерата си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    42 1 Отговор
    Ааа може би ще продължи кариерата си в сливенския затвор ! Въобще може ли да се говори ,че сигурно няма да продължи кариерата си . Ами то е очевидно!
  • 2 Мдаааа.

    10 1 Отговор
    Колд Блядет Килер...😂🤣😅
  • 3 Нури

    31 0 Отговор
    Това е Убийца също и Майка и
  • 4 Може да

    29 0 Отговор
    Направи кариера във филми на ужасите 😂🤣😅
  • 5 От един

    21 4 Отговор
    сой сте , внук на убиец в лагерите !
  • 6 РЕАЛИСТ

    35 2 Отговор
    Кога ще ни кажат, кой е мъжът на Красимира Филипова и баща на Габриела? Що го крият?
  • 7 да да

    16 0 Отговор
    Някаква мисирка в Тайланд ще прави сладки мераци .....;Мисьорката прави 2ни и 3ни дубъл.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ти ли бе

    11 0 Отговор
    А кога го лапна тая гладна мисирка....Няма срам....
  • 11 да припомня

    17 0 Отговор
    2008 е тройната с крадлив дедо.

    също тогава в края на мандата им бяха най масовите заменки

    на терени край морето за келяви гори


    И тогава е направен анклава край реката във варненско
  • 12 Всички

    11 6 Отговор
    Комунягари са уроди без изключение.
  • 13 Артилерист

    23 2 Отговор
    Калфин в случая не е почтен и го усуква, вероятно, за да не обидни някой. Главният въпрос е: кой я е назначил тази, от коя партия е и защо са я държали толкова дълго, при положение, че сега й посочват хиляди недостатъци? Щом е удушила човек, собствения си зет, това означава, че тя е звяр. Но в "демократичните" партии им трябват и такива за мръсни поръчки. Вижте само шайката как се отблагодариха на Деса и на каква позиция я уредиха ...

    Коментиран от #15, #17

  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 2 Отговор
    ДРУГАРЯ КАЛФИН (БСП) .............. БЕШЕ МИНИСТЪР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА .............. ДЕДО СИМО .............. ФАКТ !

    Коментиран от #16

  • 15 не питай

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Артилерист":

    коя е Партията
    през 2008 г
  • 16 от уики

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    като не знаеш не пиши
    Заместник министър-председател и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев (2005 – 2009).
    Крадлив дедо беше 2001 - 5
    Тогава каза
    -Аз съм премиер само на тези които са гласували за мен.

    Никога не отговаряше точно на въпросите и Найо за да получи поне веднъж един точен отговор
    го пита
    - господин ............ колко е часа
  • 17 калфин в случая лъже

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Артилерист":

    айде по-ясно де.на е важно кой е бивш съпруг на мама красимира.самата мама красимира е внучка на активен борец против фашизма и капитализма така,че и без съпруг се е оправяла добре.калфин я назначил за консул в тайланд.защо?по чия заповед?чете се в народа беге.пикантни историики,но да стигне чак до там,до мятане на примката на шията на оня,удушения,това показва,че таа женица доста се е поимъчила с отглеждането на детето/дъщеря си.са там за другите работи,дет ги пише тва са си техни работи,техен живот,че са се имали за нещо повече от другите,пак си е техна си работа,ама да му метне на оня въжето-хмммм не ми се четат/коментират такива случки.ся в затвора до живот,или дорде излезе,щот в бегето такива работи са възможни,а?
  • 18 Ценен кадър

    3 1 Отговор
    И са си я държали във Външно след толкова скандали, като ценно бижу. Кой е бил толкова силен, та да се застъпва за нея, при всички правителства и различни министри?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове