Last news in Fakti

27 Януари, 2024 18:00 1 970 27

Петър Москов: Живеем в олигархична "сглобка"

  • петър москов-
  • управление-
  • ротация

"Ротацията е договор между доскоро враждуващи олигархични групи", заяви лидерът на КОД

Петър Москов: Живеем в олигархична "сглобка" - 1

Не мисля, че някой ще иска импийчмънт на Румен Радев за нарушаване на Конституцията, заради призива му конституционните съдии да не полагат клетва. Ако Конституцията се нарушаваше с подобен род изявления на президента, премиера или на лидерите на парламентарното мнозинство, отдавна нямаше да има нито един на поста си. Историята с това дали Радев е отишъл някъде или не е част от целия политически театър, който се играе. По-важно е какво се случва зад кулисите и кои са кукловодите. От няколко години живеем не в демократично управлявана държава, а в типична олигархия. Това каза лидерът на КОД д-р Петър Москов в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

По негови думи няма значение какво ще се случи с ротацията, защото хората, които участват в нея не са тези, които взимат решения. Той посочи, че тези, които взимат решенията са „зад кадър“. „Това не е политически съюз, който води до целите на избирателите, а договор между доскоро враждуващи олигархични групи. В името на овладяването на икономическата и политическата власт те решиха да спрат враждата помежду си и кръстиха това „сглобка“, заяви Москов. Той допълни, че „политическата сглобка е капитулирала пред модела за развитие на България, поставен от тези олигарси през криминалния преход“. Москов посочи, че капитулацията е и „пред левичарския дневен ред на управлението на Европа и в икономически, и в ценностен план“.

Лидерът на КОД каза, че срещу тази „олигархична сглобка, наричаща себе си евроатлантическа“, има алтернатива, която е лява и антиевропейска в лицето на БСП, „Възраждане“, „Левицата“ и президента Радев.

Петър Москов заяви, че „либерална олигархичната сглобка и лявата антиевропейска алтернатива имат нужда от дясна, проевропейска и консервативна такава“. „КОД има за цел да търси съюзници за такава алтернатива, иначе ще продължим да живеем в този разказ“.

За сагата в Столичния общински съвет Москов каза, че не може да има политическо мнозинство на „Синя София“ с ГЕРБ и хората, които са издигнали „десарски клан“ да ръководи София. „Можем да бъдем част от решението и да започне да работи администрацията“


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    37 4 Отговор
    няма никаква изненада във факта, че същите тези политици, веднъж добрали се до властта, почват да се страхуват от същите тези механизми на демокрацията, благодарение на които управляват. Вижте как разсъждават в момента за изборите. Аууу, притесняват се те, ама да не се окаже, че някакви "неправилни" партии и политици могат да бъдат избрани на европейските избори или на изборите в САЩ или където и да било другаде. Изобщо управляващите обичат демокрацията само ако могат да се възползват от нея. И я намразват в момента, в който почне да застрашава властта им.

    Коментиран от #4

  • 2 Нури

    30 5 Отговор
    Вие Кой Бяхте Моля

    Коментиран от #9

  • 3 БОКЛУК

    35 5 Отговор
    Гладен е човека, няма възможност да върти далавери със съмнителни ваксини и гледа да напомни за жалкото си съществувание, че утре може и да има избори! Вместо да е в затвора за онези ваксини, вие му давате трибуна. Като нямаме съд, поне джурналята можете да ги отсеете малко от малко всички тези нехранимайковци.

    Коментиран от #6

  • 4 Нури

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Всяка Власт е Борч Който се Връща с Лихвите
  • 5 Безгранична наглост

    26 2 Отговор
    Истината е че ти живееш благодарение на тлъсти сметки от Окръжна, по примера на търтеите ....
  • 6 Нури

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "БОКЛУК":

    в Република България Няма осъден и в затвора Политик
  • 7 ТаУмВзе

    25 4 Отговор
    И тва същество изпълзе по телевистан да ръси мозък, дето го нема. Партийките са си ОПГ!
  • 8 Сатана Z

    9 2 Отговор
    Олигархът пишман нарко трафикант Домуз ага ближе рани ,че трябва спешно да докара от някъде един самосвал с няколко палета от 💯Бенджаминки ,с които да се разкеши с латино партизаните от Колумбийската гора за белия прах ,който му изяде алчната глава.

    Коментиран от #11

  • 9 Аз съм

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Нури":

    ВАЛЬО от Централна Северна България, близо до голяма река, минаваща през Европа и вливаща се в Черно море.
  • 10 Евроаналитик

    11 1 Отговор
    От ПеПей съм купих си апартамент във Варна за 70к след основен ремонт ако може 700к го продавам който каже че е далавера е Путинист и руски агент
  • 11 Нури

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана Z":

    Логично
  • 12 Жаба Кикерица

    17 2 Отговор
    Живеем в БОЙКОВСКА държава , а към това се добави и ПЕЕВЩИНАТА ! С една дума - все ПРАСЕТА и ШОПАРИ !
  • 13 Дълго_Име

    10 2 Отговор
    Най-после, май Дофтъра прогледна, ха-ха-ха!
  • 14 Киселяка

    12 4 Отговор
    Лудите имат тази способност да напомнят периодически за себе си.За този герой лечение няма открито досега.
  • 15 1020

    9 1 Отговор
    При условие че има ДВЕ жалби до КС относно избора на конституционни съдии, не е редно те да полагат клетва преди КС да се е произнесъл. Това е арогантно, нахално, неморално и определено говори за недобронамереност и интереси.
  • 16 нещо за

    11 3 Отговор
    турски ваксини ли става дума или за турска любов?

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Васил

    14 0 Отговор
    У нас даже мафията се ротира такъв патент по света няма никъде.
  • 19 ЛЕЧЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКА СЛЕПОТА

    10 0 Отговор
    Като свърши парата за белото явно проглеждаш.
  • 20 ,, Шпеков салам ,,

    7 0 Отговор
    ти не си ли , един от основателите на тази сглобка , заедно с Бойко , Царя и Доган
  • 21 баба Вуйна

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "нещо за":

    тя Турската ваксина е добра , нашите баби 500 години са яли
  • 22 Деси независимата

    7 0 Отговор
    и вие и днешните управляващи сте маркови крадци. Само трепане на тоя пшолитически боклук ще спаси България.
  • 23 дон

    3 0 Отговор
    Москов явно е забравил, че беше един от придворните на крадеца от Банкя но ние не сме,
  • 24 Лумпен

    0 0 Отговор
    Не гласувам !
    Не подкрепям крадците !
    А вие?
  • 25 Куликов

    2 0 Отговор
    ПРИДВОРЕН ПАРЦАЛ НА ТИКВАТА!
  • 26 Чибурашка

    2 0 Отговор
    Москов....май ти спряха белото.........а?
  • 27 А ве Другарю Москов!

    1 0 Отговор
    Ко стана с далаверката,с турските ваксини,докато бе здравен министър на Буцката...?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове