Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 14:10 970 31

Бойко Ноев: 12 години няма резултат по нито едно от разследванията за взривовете в оръжейни складове

  • бойко ноев-
  • разследвания-
  • взривове-
  • оръжейни складове-
  • резултат-
  • 12 години

"Хора като Бойко Борисов и Делян Пеевски са причината много хора да свързват евроатлантизма с корупцията", смята бившият министър на отбраната

Бойко Ноев: 12 години няма резултат по нито едно от разследванията за взривовете в оръжейни складове - 1
Снимка: БГНЕС

От първите взривове в оръжейни складове през 2011 г. до днес, в тези 12 години има над 10 взрива и покушение срещу Емилиян Гебрев, няма резултат по нито едно от разследванията.

Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

"През всички тези години и ДАНС, и прокуратурата, и МВР не направих достатъчно за разкриването на тези саботажи, тези терористични действия. Въпросът е дали това е незнание и неможене. Аз смятам, че има и нещо друго. Има достатъчно данни, документи, свидетели и материали, че при предишните двама главни прокурори (Сотир Цацаров и Иван Гешев - б.р.) и при предишното ръководство на ДАНС са били възпрепятствани разследванията", коментира той и подчерта, че в България са унищожавани веществени доказателства:

"Има в България хора, които са помагали на руските агенти, които са идвали, тровили, взривявали и са си отивали".

Ноев посочи, че новото в последното съобщение на прокуратурата е единствено това, че вече се допуска българска следа в случаите, което досега не е било допускано, дори "категорично беше пресичано".
Бойко Ноев съобщи, че преди дни от прокуратурата са му се обадили и са го поканили на среща:

"Аз съм готов, ако действително в прокуратурата има желание да се направят важни стъпки, това да го направим".
"Сигурен съм, че президентът Румен Радев знае за какво говори по този въпрос за връзката между "Дунарит", "Емко" и отравянето на Емилиян Гебрев", каза Ноев и допусна, че Радев е направил този коментар в отговор на атаките на Делян Пеевски срещу него за "тъмната институция".
"Призивът на Пеевски да се изсветли какво се случва в президентството е навременен и заслужава адмирации. Има обществено настроение и очаквания да се разбере какво става в президентството. Сигналите не са само от Пеевски. Но това, което прави той, е игра вабанк. В интерес на обществото е да видим изсветляване и в президентството, но и да видим какво има в тъмните страници от материалите, с които правителството на САЩ санкционира по Глобалния пакт "Магнитски" депутатът от ДПС, вече и председател на ПГ на ДПС. Има тонове писано и по делото КТБ - там са "Дунарит", БТК, "Емко", там са и офшорките, с които адвокатите на Пеевски атакуваха Гебрев, вероятно там са и други неща, свързани с Русия. Ние сме чували за активно участие на г-н Пеевски в разговорите и действията около неслучилия се "Южен поток"", коментира Бойко Ноев.

Кой плаща скъпите хонорари на адвокатите на Делян Пеевски в САЩ, след като той не може да оперира в доларови сметки, запита Ноев и определи председателя на ПГ на ДПС за огромна репутационна щета за партията.

"Хора като Бойко Борисов и Делян Пеевски са причината много хора да свързват евроатлантизма с корупцията", смята Бойко Ноев.
Според него необходимостта от партия, за която говори президентът, която да е алтернатива и в център-ляво, може да бъде допълнена и с нужда от партия, която да е алтернатива и в център-дясно.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    12 14 Отговор
    Защо службите ни са изцяло на подчинение на руснаците, а руснаците няма да тръгнат да разследват сами себе си.

    Коментиран от #4, #18, #19

  • 2 бойко боков самопризнал

    13 0 Отговор
    12 години няма резултат за корупция и бедност по времето на царуването ми но въпреки това стотици хиляди мои преизбиратели ме боготворят
  • 3 Дам

    8 12 Отговор
    Руснаците са виновни, но досега все са се снишавали тези подлоги.
  • 4 до 1 истина е българин наивен

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    че навсякъде си пъхаш гагата русофоборчаго или си хейтер или платен цъкач на десетки безмислици на ден
  • 5 Сигурно

    6 2 Отговор
    Путин е виновен !
  • 6 И в Челопечене

    10 4 Отговор
    Няма виновни, сами са избухнали. Кой да натопят. Олигарсите ли . Не става .
  • 7 ФАКТ

    13 0 Отговор
    В очината за 35 год. няма и един кметски наместник вкаран в затвора , а милиарди потънаха в мафиотските сметки в НС.
  • 8 Този комунистически

    6 3 Отговор
    евроатлантик , много умело се вписва във всяка ситуация. Кеф ти президент/ член на Инициативния комитет за Радев/ , кеэ ти НАТО ! Дялан камък.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 #идиоти вън

    6 3 Отговор
    Аманн от комунистическите синковци, те винаги са най-верните, дали на кремъл или на белия дом, но никога на Родината си!!! (за да не ме триете)
  • 12 Акула

    2 1 Отговор
    корупция
  • 13 вседрфтгъхуи

    8 1 Отговор
    Напротив, за всеки гръмнал склад има ясен резултат... Обяснявам простичко, че да схванете:

    Гърми склад Х- няколко пъти и жертви имаше за съжаление... В момент Х (около 1 месец по-късно) се прави опис на това което е било у склада и вече го няма- като минимум за да кажем "унищожена е продукция за ХХмлн. лева"... И тези описи ги има към всяко разследване... Тогава обаче става интересно по 2 параграфа:

    - как аджеба склад с размери Х на Х и общ обем ХХм3 до тавана е успял да събере толкова много продукция? Дори и не гледаме нарушенията на регламента колко може да се съхранява в тоя склад- описаната като "унищожена" продукция физически изисква от 3 до 4 ПЪТИ по-голямо място за да се съхранява... И то не "според дебелите книги", а натъпкана плътно...

    - как и защо аджеба уж "унищожената" продукция бива откривана на едни интересни места по света? Лично съм виждал и проверявал повече от 300 сандъка с гранати и патрони (иззети от осраинските фашисти) чиито номера водят пряко до документи в които са описани като "унищожени" в 2 от взривените складове

    Коментиран от #26

  • 14 да да

    8 3 Отговор
    Гюбрето си е измамник...Пали и за фасон....
  • 15 Град Симитли

    5 3 Отговор
    Има, има!
    ... Бай Мелян се пали сам!
  • 16 Помнещ

    5 4 Отговор
    "12 години няма резултат по нито едно от разследванията за взривовете в оръжейни складове"

    Ами как да има резултати като оръжията се оказаха в складовете на ИДИЛ като една наша журналистка го показа и беше уволнена незабавно. Пък Кирчо и Кокорчо "изпраха" замесените в тази далавера нищо че се кълняха че ще ги вкарват в затвора - те обещанията са само за пред жълтопаветниците а какво ще правят не зависи от тях а от посолствоТО.
  • 17 Стършели

    7 2 Отговор
    Кой го интересува търговеца на смърта и слугата на дявола - Гебрев!
    100 г. затвор за такива като него.
  • 18 Феликс Дж

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Почитаемия НОЕВ е точно толкова специалист и експерт, колкото почитаемият БЪЛГАРИ. От необективните руски редсурси става ясно, че 4-рима руснаци са обявени за издирване с червена бюлетина. Възможно е гениите на плаща и кинДЖАЛА Баширов и Петров да не са оставили следи, които дори БЪЛГАРИНЪТ и НОЕВ да видят. Т.е лъжете ПРОПАГАНДНО - ноев е платен , а за българина не мога да кажа. Трябва да го разпитат я Петров, я Баширов. Заради такива като ноев е възможен и борисов.
  • 19 Помнещ

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    "Защо службите ни са изцяло на подчинение на руснаците"

    Лъжеш - службите ни са изцяло подчинени но не на руснаците а на посолствоТО - даже и Кирчо ти го каза в един запис че са "съгласувани" с него. Ама сега дай да обвиним Путин и руснаците за кафявото в гащите ти - само че пропагандата не върви защото ние още помним. Пък и гръмналите оръжия ненадейно как се появиха при едни главорези поддържани от господарите ти - сигурно от взрива са прелетели чак до там.
  • 20 Деций

    2 0 Отговор
    И преди време съм го писал,доста преди да започне горещата фаза на войната! Всичко е нормално, особено когато има национална доктрина,и когато политиците виждат очертаващите се неизбежни събития! Хората са подготвяли почвата, знаейки от къде може да бъде захранвана Украйна!Въпреки всичко считам мисията им на провалена, или с частични успехи!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 12340

    6 3 Отговор
    Ей тоЪ ТИП на снимката отрови бай Мелян Гюбрев с немити глухарчета, щото иска да му свие бизнеса!
    ... И ся риве, че са руснаци?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Боруна Лом

    0 2 Отговор
    ПРАВ СИ ТИ ! ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ПЪРВИ ДА СИ ПРИ БАЙ СТАВРИ!
  • 25 Верно ли бе

    6 2 Отговор
    " Как да разпознаем руските шпиони и диверсанти проникнали на територията на складовете ? - Те са със зимни шапки тип " ушанка" на които отпред има червена петолъчка. " Това е цитат от брошурата " Борба с руските шпиони " , автор Е. Гюбрев. Брошурата е раздадена за задължително изучаване на охраната на складовете.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ами дъ тъ сфетна

    5 0 Отговор
    Да прибират гебрата в кауша жежък качамак на врата и ще си каже какви далавера е правил преди да си самозапалва обекта!!!
    Абе тарикатски работи...
  • 28 Браво!

    1 1 Отговор
    Браво! Правова Държава!
  • 29 Перо

    2 1 Отговор
    И това отроче на червената буржоазия и новоизлюпен “демократ”, но разобличен от полк. Радион Попов, започна да дава акъл! Заради такива послушници на “евроатлантизма” сме на това дередже!
  • 30 ПРИПОМНЯНЕ

    2 0 Отговор
    копи-пейст: "..........Бивши служители заемат влиятелни постове в политиката, бизнеса и академичните среди и усърдно се месят в политиката на страната от ЕС. И то въпреки факта, че в хода на присъединяването към ЕС преди 15 години правителството отвори архивите на Държавна сигурност и въведе задължителна проверка на кандидатите за всички изборни длъжности....."
    НА ВСИЧКИ ПО-НИСКИ НИИВА Е ПЪЛНО С РУСКИ АГЕНТИ! Около 1/10 от състава на разните фирми, служби и организации са вербувани...
  • 31 сноу

    1 0 Отговор
    Както казваше един възрастен и препатил -дребен човек и на снимка да видиш , шамар му удари ...той знаел защо..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол