Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 18:53 1 350 43

Росен Желязков: Подготовката за ротацията вървеше, докато ПП не поискаха Денков за външен министър

  • росен желязков-
  • ротация-
  • външен министър

Той подчерта, че позицията на външен министър е запазена за ГЕРБ и ако от „Продължаваме промяната“ настояват Мария Габриел да не бъде пръв дипломат, от партията на Борисов са готови да излъчат ново име

Росен Желязков: Подготовката за ротацията вървеше, докато ПП не поискаха Денков за външен министър - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Досега процесът по подготовка на ротацията вървеше плавно, докато в един момент от „Продължаваме промяната“ не поставиха едно ново и неочаквано условие – освен вицепремиер, акад. Денков да бъде и външен министър, което противоречи на първоначалното споразумение, според което Николай Денков ще бъде вицепремиер и министър на образованието. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Той подчерта, че позицията на външен министър е запазена за ГЕРБ и ако от „Продължаваме промяната“ настояват Мария Габриел да не бъде пръв дипломат, от партията на Борисов са готови да излъчат ново име.

Председателят на парламента категорично отрече да се извършват каквито и да е тайни срещи и договорки между управляващото мнозинство в Народното събрание. По думите му разговорите между парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС е „нормална парламентарна практика“.

Няма нищо неестествено, че Йордан Цонев, Асен Василев и Бойко Борисов се срещат и разговарят, това е част от парламентарния живот. Единият е председател на бюджетната комисия, другият е финансов министър, а Борисов е председател на най-голямата парламентарна група в това Народно събрание, обясни Желязков.

На въпрос дали ПП-ДБ и ГЕРБ „може да се оправят без Пеевски и ДПС“, Росен Желязков отвърна, че „няма как да има мнозинство в този парламент без Движението за права и свободи“.

Относно възможността преди ротацията да бъде подписан официално коалиционно споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, Желязков заяви, че още от самото начало от ГЕРБ са искали такова да бъде подписано, но от ПП-ДБ са предпочели думата „сглобка“ за съвместното им управление.

На финала на разговора председателят на парламента заяви, че България ще продължи да подкрепя Украйна във войната ѝ с Русия, отбелязвайки, че целият демократичен свят е на страната на украинския народ, докато на страната на Русия са единствено Беларус и Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    22 6 Отговор
    колкото по-малко досег ГЕРБ имат с властта-толкова по-добре за България

    Коментиран от #11

  • 2 ТаУмВзе

    21 4 Отговор
    Пуделите си чакат Заповедите от Козяк! После имало Объркване по Парапето нещо де.
  • 3 Св Валентин

    15 3 Отговор
    ДО колко е достоверна информацията, че РОсен Желязков има любовна връзка с Бъчварова?
  • 4 Последния Софиянец

    22 4 Отговор
    Росен Желязков загина при ракетна атака в Киев.Това е двойник.

    Коментиран от #15

  • 5 Селянин

    31 6 Отговор
    Най-висшият юридически орган в държавата, отхвърля правото на Референдум?!?!
    При условие, че в същата Конституция, която те трябва да бранят е записано категорично:
    -При събрани над 400 000 реални гласа, НС е Длъжно да гласува ( Длъжно ) провеждането му.
    Президента е задължен да насрочи дата за провеждане с Указ в Държавен вестник.
    Ако на това тук му викате тогава демокрация, да ви сеееера на демокрацията бандитска тогава.
  • 6 среднощен

    16 3 Отговор
    "...На въпрос дали ПП-ДБ и ГЕРБ „може да се оправят без Пеевски и ДПС“, Росен Желязков отвърна, че „няма как да има мнозинство в този парламент без Движението за права и свободи...";

    Г-н Желязков се е "объркал", може би е имал предвид "следващия парламент"...
  • 7 Оооо , да

    18 2 Отговор
    Според Костинбродският " капацитет " ! Колко екскурзии за сметка на българския народ , не ми се мисли ! А за пари и лични облаги , на майка си "лельо" вика !
  • 8 987

    17 7 Отговор
    ВТОРА политическа сила иска ВСИЧКО!!! БЕЗОБРАЗНО НАГЛИ!!!
  • 9 пешо

    20 5 Отговор
    предател , пудел на зеления клоун , позор за българия ,
  • 10 Гробар

    16 3 Отговор
    Комунистите от гербппдб се срастнаха с властта.
  • 11 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Само "досег" ли?! Че ако Бойко Борисов не подкрепя това правителство, то ще падне на секундата! Ама тия циркове се разиграват от всички партии в сглобката - да се правят на опозиция едни на други, за да продължават да лъжат избирателите си!
  • 12 нннн

    16 1 Отговор
    Ще се разберат. Няма проблем да си разменят столовете. Никой няма да оставят да седи на земята. Карат се наужким за забавление на публиката. После от една паница сърбат и в едно легло спят - на ротационен принцип.
  • 13 Да, бе

    12 0 Отговор
    Като се събрахте с такива какво си очаквал, бе джелезкуфф. От друга страна пък и те се събраха с ваЗи, и кой е по-вътрешно е друга бира.
  • 14 Свършен си

    15 3 Отговор
    Този кон дом дето запали България в Киев, още има наглостта и да се изказва.
  • 15 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Росенчо трепереше през цялото време в бункер в Киев и оттам говореше за "героизма на украинския братски народ".
  • 16 от село

    14 4 Отговор
    Този винаги ми е приличал на празен шушляк в главата !
  • 17 Емо

    12 1 Отговор
    Досега кораба потъваше плавно, сега почна рязко. Айде стига, дума дупка не прави, за питане пари не взимат. Човека пита и си иска, ако му пуснат - пуснат, но ако не си поиска, няма да му пуснат със сигурност. Упешната гаргамел като обикаля света, харчи пари - а ако пари получи България от нейния "успех"?
  • 18 зрител

    11 0 Отговор
    КАЧВАНЕТО И СЛИЗАНЕТО ВЪРХУ.....НА МЛАДИНИ МУ КАЗВАХМЕ ФАЙТОН, А СЕГА Е СГЛОБКА...
  • 19 Днес Антиконституционният

    14 1 Отговор
    Антибългарският, Герберски и Пеевски КС, реши, България няма право на референдуми. Сиреч, всяка лавра с 2 грама мозък и подкрепа от имащите право на глас 20% общ сбор, може еднолично да подпише меж. договор, без волята на народа. Включително и с меж. Договор да ни вкара във война, без право на Референдум. Днес Колониалната хунта погреба демокрацията. Забиха последният пирон в ковчега на България. Няма надежда, няма вяра, няма бъдеще в тази територия. Бягайте, рано или късно тези марионетки ще ни вкарат война, без да ни питат, както го направиха днес. Радвам се, когато от екраните се псувате в НС, ще се изпотрепете за власт и пари. А народът трябва да бяга от територията, това е спасението, моментално.
  • 20 Те затова ли

    7 0 Отговор
    Платиха на лобисти в сащ, искат външно, и кво друго искат
  • 21 Ало росене кой е хванал

    9 0 Отговор
    Борисов за топките и като го стисне и той не смее да каже ..б. след като вече един път е казал.. а.
    Явно някой така го стиска че чак го боли.
  • 22 Въпрост

    14 2 Отговор
    Ко прайш в Украйна бе мой?! Кой те прати и кой ти разреши да говориш от името на българския народ?Как не ви гръмнаха пед@ли мръсни...
  • 23 Кой е този демократичен свят

    14 0 Отговор
    Къде е? Колко да са демократични, лъжци, крадци, лицемери и продажници?
  • 24 ТТомов

    6 1 Отговор
    Ти върна ли се жив бе не те ли калиброваха?
  • 25 И то се обозначи като предател

    9 4 Отговор
    Какъв го търси в Украйна,не вижда ли ,че са бита карта. Българския народ подкрепя Русия ,а не Украйна. Кой му дава право да говори от името на българския народ.
  • 26 Мемфис

    4 7 Отговор
    Денков се оказа рядко кадърен човек! На фона на банкянската мутра, която 20 г предаваше българските интереси в полза на руските, само инсамо да го остават да краде на воля- Денков е несравним. Умен, спокоен, човек с големи всестранни познания, ЧЕСТЕН, владеещ чужди езици, обноски на дипломат!!! Сравнен с Габриел/ моите уважения- достойна жена, една от малкото в този полог на корупция/ Денков е несравнимо по-добрият избор.

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Предник

    1 0 Отговор
    С Росен бяхме съученици. Свиреше много добре на китара!
  • 29 Артилерист

    8 0 Отговор
    Не знам дали само на мен така ми се струва, но ставам все по-сигурен, че КИФТЕТАТА в парламента влияят на уствените способности на депутатите обратно пропорционално на нарастване телесното им тегло. Снимката не лъже...

    Коментиран от #34

  • 30 ХАРОН

    6 0 Отговор
    Дойде ред и тия туристи говорещи на руски да се терзаят в киевските бомбоубежища. Каква я свършихте и с какво допринесахте с това посещение украинските несретници да се почувстват сигурни за бъдещето си? Тежахта излишно на украинските служби за няколко клипа и пет снимки, тип евроатлантическа солидарност, пропаганда и съчувствие!
  • 31 Шарлатани ОПГ

    7 0 Отговор
    Подготовката за ротация вървеше докато.....предателят Желязков не проговори на мова при нацистите в Украйна, при това добре си го говореше, с което разкри своята си същност.....България в момента се управлява от украинско фашистко правителство, което е узурпирало незаконно властта и трябва незабавно да бъде отстранено , ако искаме тази държава да оцелее!!!
  • 32 Честен човек

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мемфис":

    продава ли си достойнството на кръга капитал и посолството на САЩ! Ще се излага ли да лъже, като коренен жител на Столипиново? Ще продава ли страната си на чужди посолства! Няма по вредно нещо, от хора без морал и ценности, събрани в ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #37

  • 33 Верно ли

    4 2 Отговор
    А, ей го тоя, дето отправяше бандерски поздравчета в Радата и обещаваше какво ли не от името на България на окраинските нацки!
  • 34 Предник

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Артилерист":

    Тази шия не е от туршия!
  • 35 хххх

    3 3 Отговор
    Те не са го поискали, а тавака е елементарната логика!! Никой не е обещавал или казвал че Мара Гаргамел ще заема две длъжности като жената на Румен Радев.
  • 36 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    Както беше уговорено-Премиер да бъде Денков от ПП ДБ,а неговия заместник-Габриел,да бъде външен министър,напълно нормално е сега Габриел да бъде Премиер,а нейният заместник Денков,да бъде и външен министър-това е истинската ротация,а не домогванията на Борисов за още повече власт и незаслужен пиар в чужбина! Питам се-ЗАЩО ОТ ПП ДБ НЕ ПОСТАВЯТ ТАКА ВЪПРОСА ,КОГАТО СПОРЯТ С БОРИСОВ!?
  • 37 СТОЯН ГЕОРГИЕВ

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Честен човек":

    Това не е коментар на честен човек,а на храненик на ГЕРБ...
  • 38 Град Симитли

    2 0 Отговор
    Изпра ли гащите от Кiiв? :))
  • 39 Боювите гъдулки

    2 0 Отговор
    Бананът с костюм голям фактор стана, но какво ли да очакваме, когато местен аграрен авторитет, от зайчарника, го е посочил?
  • 40 Тиква

    2 2 Отговор
    Дано си е сменил памперса от посещението при нацитата. Че гледаха умно на акани в бункера.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 На практика

    2 0 Отговор
    беше доказано, че на рокаджии като този и проф. Хинков не трябва да се дава власт в ръцете. Да си удрят барабаните и да стоят на санитарно разстояние от властта.
  • 43 ??????

    4 0 Отговор
    Какъв външен министър,и чеп за зеле не става. Най-опасни са тези които са готови за пари и власт да заемат всякакви длъжности ,въпреки че са пълни некадърници. Затова сме на това положение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове