Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 20:20 3 531 24

Румен Гечев: Иван Таков влезе в сглобката и ще понесе последствия

  • румен гечев-
  • иван таков-
  • сглобка-
  • избор-
  • председател-
  • сос

Това е сглобка по всички правила на изкуството. И при нашите представители има пробив. Има категорично решение на НС на БСП, което забраняваше да се правят такива сглобки с наше участие

Румен Гечев: Иван Таков влезе в сглобката и ще понесе последствия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Така наречената сглобка ни разиграваше циркове последните месеци с това колко трудно било да се избере председател на столичния съвет и се оказа, че накрая беше репликирана сглобката в парламента с пробив в редица партии. За съжаление с пробив и в нашите представители. Това е сглобка и няма как да е техническо решение, тъй като от председателя в значителна степен зависи предложенията за дневен ред и насрочването на заседания. Това е сглобка по всички правила на изкуството. И при нашите представители има пробив. Има категорично решение на НС на БСП, което забраняваше да се правят такива сглобки с наше участие. Ние сме в опозиция и имаме собствен кандидат - г-жа Тонова.

Това заяви народният представител от БСП проф. Румен Гечев в ефира на Евроком, който коментира днешния избор на председател на СОС.

"Г-н Таков каза, че това е технически въпрос и че решението е взето от колективните органи. Но ще повторя, че в органите на БСП има йерархия и няма как градските и общинските съвети да взимат решения, които противоречат на тези на Националния съвет. Затова е наистина повече от странно и ще бъде предмет на обсъждане на следващия Национален съвет, тъй като нашите представители в СОС днес дадоха гласа си по начин, който противоречи на колективните органи на партията.

От 9 наши представители - двама са отказали да гласуват. А другите 7 души какво са допринесли - 47 гласа са за новоизбрания председател, т.е. и без техните гласове той е щял да бъде избран. От тук възниква въпроса защо тогава тези 7 души са решили да подкрепят председателя при положение, че техния глас не е решаващ", категоричен бе социалистът и изрази съмнение за мотивите на съветниците от БСП, които са подкрепили председател от сглобката.

"Очевидно тук е имало доста непрозрачни преговори. Тук има една лоша практика - това, че съветниците от СОС участват в различни бордове на общински фирми и това е средство, което очевидно се използва в случая. Може би трябва да инициираме законови промени, които да забранят на съветниците да участват в бордове на общински фирми, защото би трябвало те да имат добра професия и да са доказани експерти в дадена област. Ще бъде интересно да проследим кариерното развитие на някои хора, както и в какви бордове ще влязат. Опитната политическа лисица г-н Борисов непрекъснато говореше, че на него ДПС му води представители на промяната, за да ги сдобрява. Той страни от една нелицеприятна гледка, че хората, които го арестуваха сега се прегръщат и управляват заедно. Уважаеми български избиратели, вие сте измамени от сглобката. Те не изпълняват това, което обещаха", коментира още той.

По думите му това, което ги интересува тях, както и новозакупените им поддръжници е как ще разпределят парите, постовете и властта за сметка на българския народ.

"ГЕРБ и Борисов казаха, че изборите са опорочени, а сега съвсем случайно се получава така, че и кмета и председателя на СОС са от една и съща партия и подкрепени от едни и същи хора. Нашите колеги от столичната организация са подали жалба за опорочаване на изборите. И как така хем твърдим, че изборите са опорочени - тогава защо избират техен представител за председател на СОС. Тука здравата логика е безпомощна и има други фактори, които ние ще разгледаме на първия Национален съвет. Тъй като ние си имаме устав и НС много внимателно ще се спре на този въпрос, тъй като ние държим на изпълнението на решението на висшия колективен орган", каза в заключение проф. Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 5 Отговор
    2 млрд бюджет на София може да купи всеки.

    Коментиран от #3

  • 2 даммм

    20 15 Отговор
    Червеноцървулест червен кочан.
  • 3 Лъжеш ги с почти 50%

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    2 800 000 000 лв е за 2024г
    а ГЕРБ знаят как се прави от дългия опит.
  • 4 Анонимник х

    29 3 Отговор
    Позор. Няма вече честни хора в бг. Всички са за сгобки задкулисие и пари. Няма да се оправим поне още 20 години.но тук крадци мушеници тихите убийци на народа са на почит мджду тях си. И за малко. но там доле ще са много време и нещастни.
  • 5 оня с коня

    22 1 Отговор
    Вместо да сипе Логически умнотии и Закани,да каже Гечев:ЩЕ ИМА ЛИ Изключване от Партията на "Непослушните" БСП-Общинари в СОС?...и КОГА?Щото ако няма,ще е ПРИЗНАК НА СЛАБОСТ.
  • 6 Хорхе

    11 9 Отговор
    На бас, че и този истински комунист по бащина линия и социалист по наследствени убеждения ще бъде "изпратен" към новия ляв проект. Няма как вече марката БСП да се развива с тоя остарял, нереформиран според световните политически тенденции или нагласи, състав на полит бюро. При толкова много политически брак - нищета, да потъваш електорално е пагубно. Или изпълняваш чужда поръчка и трябва да кюташ, защото отлиташ по друга програма от юридическия спектър!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    6 13 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 9 Жалки сте БСП вие излъгахте хората, кой

    21 4 Отговор
    Ги издигна тези купените предатели за общински съветници??? БСП отговорете си защо хората не ходят да гласуват, защото вие след това се продавате!
  • 10 Ду байчо

    16 5 Отговор
    Комунягите играят умряла лисица докато усетят, че няма на къде и като рипнат и щипнат, само петите им се виждат и чувала с откраднатото на гърба.
  • 11 Град Симитли

    5 2 Отговор
    Дайте го и Янчев Пеков Таков да го чуем, все пак!
    .... Може да е бил пиян на кирка и да не е знаел кво върши?!
    Той да каже.....
  • 12 таман ше почистите

    3 2 Отговор
    малко мрша от намаляващото стадо
  • 13 инж. Ганчо Илков

    6 2 Отговор
    В България няма Политически Партии. Има Политически Проекти. Първият Проект бе Проектиран от Александър Лилов. С Цел Оцеляване и запазване на ВЛАСТОВИТЕ позиции, БКП смени Името си в БСП. Комунистите привидно станаха Социалисти. Първостепенна Задача на Политическите Проекти е борба за задоволяване Комерсиалните Интереси на свитата около Лидера. Така, че Гечев няма какво да говори за пробиви, пренебрегване на Лидерските Инструкции и т.н. При едни нови Избори, няма гаранция, че сегашните Съветници ще влязат отново в Общинския Съвет.
  • 14 А Нинова и сие

    4 3 Отговор
    По двуезични няма, жалко,щото социална идея и кауза трябва да има
  • 15 Точно Нинова ли да ни е пример

    4 5 Отговор
    Тъкмо Нинова с хората си прогони свестните от партията, пък беше я съюз с Киро Простото, нещо паметта ни е къса
  • 16 Какво

    8 5 Отговор
    Гечев какви послезствия понесе за фалиранено на България, докато беше министър. Никакви.
  • 17 краси

    11 5 Отговор
    При Ж.Виденов и Румен Гечев бях милионер-3000лв-1 долар!Комунягата е професор-абе акъл от всякъде!С кеф бих го изпратил в Сибир!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    3 1 Отговор
    Иван Таков лъжеше, че докато Столичният общински съвет не вземе решение за възстановяването на паметника на съветската армия, съветниците от БСП няма да участват в никакви договорки.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове