Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 20:10 1 298 14

Йордан Иванов: Трябва да се оповестят всички политици и магистрати, срещали се с Нотариуса

  • йордан иванов-
  • политици-
  • магистрати-
  • срещи-
  • нотариуса

Българските политици, когато ходят в студиата, трябва да казват срещали ли са се с него

Йордан Иванов: Трябва да се оповестят всички политици и магистрати, срещали се с Нотариуса - 1
Снимка: bTV

Всички политици, които са се срещали с Мартин Божанов-Нотариуса, всички магистрати, които са се срещали с него, трябва да бъдат оповестени. Българските политици, когато ходят в студиата, трябва да казват срещали ли са се с него.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ Йордан Иванов, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" и заместник-председател на ДСБ. „В комисията в Народното събрания трябва да дадем публичност. Без подкрепата на прокуратурата тази комисия няма да стигне далеч. Ако не беше убийството на Нотариуса, щяхме ли да стигнем дотук. Атанас Атанасов е получил в пощенската си кутия доклад с дефинирани връзки на конкретни лица в съдебната система, кой и как е упражнявал натиск, кои лица от съдебната власт са получавали подкрепа. Това е плашеща схема за натиск чрез съдебната система. Не искам да коментирам дали има имена на политици в доклада“, уточни депутатът от ПП-ДБ.

„Не си представяме въпросът за узаконяване на незаконното държавно строителство да бъде разрешен без ясна гаранция, че това няма повече да се случи и без да бъде понесена отговорност. Институционални гаранции могат да се дадат със законодателство, работещи институции и работещи регулатори. Става дума за скандалните проекти, по които се носеха пари в торби. Трябва да се отпуши работата по тях, но и да се понесе отговорност. Това ще стане с работеща Антикорупционна комисия“, допълни Иванов.

„Не мога да отговоря защо прокуратурата не си е свършила работата, но трябва да се започне работа по проектите. Правила за Антикорупционната комисия все още няма, защото не е постигнато съгласие. Въпросът е лидерски“, посочи депутатът.

„Става въпрос за участъка между Чирпан и Стара Загора. Той е незаконен, защото не е пуснат в експлоатация, а по него се движат коли. Има още участъци в Северна България. Това е свързано с живота и здравето на хората. Проблемът е, че когато строителството отговаря на нормите, но няма строителни книжа, трябва да има способ“, коментира зам.-председателят на ДСБ.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 1 Отговор
    Нотариуса може да работи за Шиши и Гешев и без да се среща лично с тях.
  • 2 Да, бе

    20 0 Отговор
    Не само да се оповестят, а да се разследват и да напълнят затворите, иначе България тотално си заминава... От толерантност, търпение или най-вярно овче равнодушие.
  • 3 ха ха

    16 1 Отговор
    тоя какви ги приказва , те създадоха комисия за да не се случи точно това , всичко да остане скрито покрито
  • 4 розово

    15 0 Отговор
    Тези комисии в народното събрание трябва да се нарича КОМИСИЯ ЗА ЗАЛИЧАВАНЕ НА СЛЕДИ. Особено тези по искане от ДПС.
  • 5 Сталин

    15 0 Отговор
    Абе стига празни приказки,искаме да чуваме за арести и разстрели на съдии,народа му писна от вас политически криминали и скоро с брадвите и вилите ще ви бесят на собствените ви черва
  • 6 Путинофил

    6 4 Отговор
    Трябва да се оповестят всички политици срещали се с Митрофанова.

    Коментиран от #8

  • 7 Създавайки комисия

    3 0 Отговор
    и скрити договорки какво ще ни пуснете за да пуснем ние магистрала Хемус и блокирането ѝ по трасето на магистралата паметниците на загиналите се удвояват в аритметична прогресия.
    П п не се интересуват магистралата да се строи а как да изнудят ГЕРБ с някакви взаимни компромиси и договорки.
    Жалко за обикновените хора които загиват почти всеки ден на рисковите участници но на кой ли му пука намеквам за новите изнудвачи и смешници.
  • 8 Последния Софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Путинофил":

    Оня ден видях Митрофанова на театър Иван Вазов.Беше без охрана с една приятелка и всички и се радваха и снимаха с нея.
  • 9 Далавера

    7 0 Отговор
    Няма да се оповестят - всички са омазани до ушите!!!
  • 10 Е тоя

    6 0 Отговор
    Човек е нормален и каза нещо умно и интелигентно но никой нищо няма да направи!
  • 11 тото

    2 0 Отговор
    Как не знаеш бе и киро и баща му са се срещали и са приятели
  • 12 Точно така,

    5 0 Отговор
    Всеки иска да се оповестят публично
  • 13 гумата

    6 0 Отговор
    Колко младо момче и колко му липсва наблюдателност, за да не може да каже: "Я да видим колко адвокати са си хортували с Нотариуса?"Липсата на този въпрос вече показва къде е заровено кучето! Защото именно адвокатите се ползват от смазочното масло на демокрацията с пълна сила и блажнеят от известните нюасни на посредническата дейност, посредством която съдилищата ни даряват със съдебните си актове. Всички вият за прокурори, а адвокатите са паднали от Луната- нипречом! Света вода ненапита! Ай сикан! Медиите ни правят на луди с някакъв дето се писал като икономически съветник, но в съда няма такива , нито в мобилните оператори няма телефонните им номера....
    Само гледайте какъв лунапарк става! За нула време се пуснаха тъпи версии в защита на МВР и ГФБОП, а пет прокурора подават оставки. В ход ли е прогонване на едни с цел навлизането на полицията като шапка на СРП и СГП. Голям сеир стана! Все повече започва да замирисва , че съдебната реформа е прехвърляне на власт на полицията, която се е срастнала с некои икономически бюра по съдействие на "правилните" хора... Замирисват нечии чорапи.
  • 14 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Точно такова оповестяване на политици и магистрати няма да има.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове