Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 22:13 1 979 22

Катя Панева: Постът външен министър не ни е толкова важен

  • катя панева-
  • външен министър-
  • ротация

Важно е какво лице ще ни представлява, важно е и за българските граждани, които са в чужбина. Преди всичко трябва да се чува българският интерес, това е безспорно

Катя Панева: Постът външен министър не ни е толкова важен - 1

"Постът външен министър не ни е толкова важен, по-скоро важно е какво ще бъде представителството извън България. Важно е какво лице ще ни представлява, важно е и за българските граждани, които са в чужбина. Преди всичко трябва да се чува българският интерес, това е безспорно. Самата ротация в България и това управление се случва за първи път. Създава много емоции и притеснения, безспорно всички ние се притесняваме какво ще бъде бъдещето на България след 6 март. Гласувахме доверие на акад. Николай Денков и Мария Габриел да направят първото правителство, да предложат министри", каза депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Катя Панева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ те са се справили много добре.

"Те са хората, които ще го направят за втори път, и аз съм убедена, че на база оценяването на дейността и целите, които са си поставили и изпълнили, ще успеят да достигнат до един диалог и да ни представят един нов Министерски съвет, който ние да одобрим. Предполагам, че и преговорите все още продължават, но съм убедена, че Мария Габриел и акад. Денков ще намерят компромиса", допълни Панева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че този кабинет е бил съставен с огромни отстъпки и усилия.

"Имайте предвид, че преди това ние сме били опоненти. Но ние днес поставихме бъдещето на България и за това какво искаме нашите деца да наследят. Направихме огромни компромиси, за да се случи това и да има правителство. И ако отидем на следващи избори, за които ние не се притесняваме, ще започнем отначало", коментира депутатът.

От партията ѝ настояват реформите в съдебната реформа да продължат.

"Със сигурност искаме България да стане равноправен член на Шенгенското пространство, Еврозоната. Със сигурност искаме да има избрани регулатори, които да продължат да работят. Сега виждаме, че голяма част от регулаторите не работят", подчерта Панева.

Попитана дали министрите са "пешки", тя отговори: "Не върви такива думи да се произнасят от българския президент. Ако във временното правителство и правителството, което той беше представил, и са работили с местене на пешки - убедена съм, че в сегашното правителство министрите работят съвестно".

Според нея Министерството на здравеопазването е министерството, което е най-трудно.

"Там не е горещ, а горящ стол. Всеки, който седне на този стол, ще бъде опарен, защото там ситуацията е сложна. През всичките години видяхме колко е трудно, но трябва да има здравен министър, който да бъде отговорен. Хинков е министър, който трябва да продължи да работи и именно реформите, които започна, са правилният път. Но уважаваме неговото решение", добави Катя Панева.

Тя смята, че записът от "Пирогов", който изтече по-рано през деня, е "смразяващ".

"Видно е, че в "Пирогов" има проблеми, което удря и чисто репутационно по самата болница, което не трябва да се позволява, защото това е най-голямото здравно заведение. Там работят качествени кадри. Там има хора, които носят в сърцето си здравеопазването", каза още Катя Панева.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 5 Отговор
    Къв Външен министър и на Кое? Щото пациентите беха на екскурзия у Вашингтон де. Хахахах Папкат клекнали и тва си е.
  • 2 Тая па

    15 4 Отговор
    фца, да не я "готвят" за "нещо" та и са платили ефирно време?!?!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана Z

    10 5 Отговор
    Тази змия 🐍 от къде изпълзя? За сефте я виждам.
  • 5 хммм

    16 3 Отговор
    Важен ви е! Щом посолството ви е казало, важен ви е!
  • 6 Путинофил

    6 11 Отговор
    Нашето Външно е путинофилско! Затова " не им е важно" !
    От цяла Европа само нашето Външно издава визи на руските шпиони!
  • 7 Поредната проста лъжкиня на сглобката

    13 4 Отговор
    Катето е на летището да посреща Австрийски мигранти от Афганистан все пак те ни ги изработиха!
  • 8 така така

    9 2 Отговор
    Няма да ставаме фашистка държава!! Гаргата на ГЕПП да си знае мястото! Няма да я правим премиер тогава.
  • 9 Жоро

    8 2 Отговор
    Вече НАИСТИНА става ОТВРАТИТЕЛНО!
  • 10 Хопхоо

    5 3 Отговор
    Катя панева кухъ лейкъ с баща милиционер крадец.
  • 11 Ъхъъъъъъ мозък

    4 3 Отговор
    Какво е важно за българските граждани, които са в чужбина въобще не е важно. Точно за тях не би трябвало да мислим и впрочем не те плащат заплатата на министъра и другите недоразумения а тези които са в България и данъци плащат.
  • 12 Ъхъъъъъъ мозък

    4 2 Отговор
    Тези хора от Продължаваме промяната-Демократична България видимо не са у ред. И ментално и логически да изпразнени от съдържание .....
  • 13 Ъхъъъъъъ мозък

    4 3 Отговор
    Попитана дали министрите са "пешки" Катя Панева попита какво е "пешки" .....
  • 14 Абе оууууу мазницииии

    2 2 Отговор
    ....база.... оценяване на дейността и бла-бла.... Оставка и да изчезват, ротация оууу... тези които до сега бяха край, финиш ... няма ги, изротирани и всички следващи трябва да са на ГЕРБ. Май забравихте кой спечели изборите а?
  • 15 не ни е толкова важен.....

    3 3 Отговор
    Вие от ДБ-ПП нямате право на нищо вече при ротация освен Денко да го трудоустроят за нещо.... Всичко друго ще е предателство на Борисов към гласувалите за ГЕРБ. Впрочем ГЕРБ спечелиха изборите ако помните нали ? Сега е техен ред а на ДБ-ПП им се полага само един министерски пост след ротацията за Денко....

    Коментиран от #16

  • 16 смях

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "не ни е толкова важен.....":

    единият им министерски пост в момента е мвр... където стават страшни баталии... Полицаи всеки ден си превишават правомощията! Сега и тази иска да завземе 2 та най-важни поста... и се оправдават с това "ама ние само едно министерство..!" Да ама хич не е едно... По същество пак се опитват да контролират цялата държава, въпреки че, маскирано. Борисов много добре знае, че това са двете ключови министерства. Другите са за парлама...
  • 17 6924

    6 4 Отговор
    Какво решение,че Денков не става за нищо .

    Коментиран от #18

  • 18 хххх

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "6924":

    Денков или Гаргамел?
  • 19 Р.К.И.

    1 0 Отговор
    Постът в една държава, която още съвсем не се е утвърдила пред света( за съжаление ) е НАЙ-ВАЖНИЯТ в тази държава. Външният министър трябва да представя, да легитимира, да рекламира и утвърждава държавата.
  • 20 ПП аматьори

    0 1 Отговор
    Киселото зеле.
  • 21 ддт

    0 1 Отговор
    баце пак ги сгъна тези неастници
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове