Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 12:35 1 283 23

Съдия Андрей Георгиев: Големият проблем сега не е Нотариуса, а кой ще влезе в следващия ВСС

  • андрей георгиев-
  • всс-
  • нотариуса

Основната функция на прокурорите в последните години е да бъдат бушони, смята той

Съдия Андрей Георгиев: Големият проблем сега не е Нотариуса, а кой ще влезе в следващия ВСС - 1

Големият проблем сега не е Нотариуса, а кой ще влезе в следващия ВСС. Когато има такива избори, разравяне в биографиите на кандидатите липсва, а е нужно. Трябва да се разкрие какви хора са и къде са им слабостите, участвали ли са в корупционни схеми, какво са направили по отделните дела досега. Това каза Андрей Георгиев, член на Управителния съвет на Съюза на съдиите.

"Основната функция на прокурорите в последните години е да бъдат бушони. В очите на хората прокурорът е активната страна, а съдията реагира. Не може съдът да образува дело, без някой да поиска. През 2020 г. съдия Цариградска е подала сигнал. Тя се появи след един разпит през юли 2023 г. и обясняваше как с часове е стояла в Спецпрокуратурата. Реагирахме за Красьо Черничкия, където имаше няколко уволнения и не се стигна до дъното. Скандалите с "ЦУМ-гейт", с "Осемте джуджета" остават като бомби в общественото пространство, от което нищо не следва. Обществото да се разрови и да се направи експертен дебат", призова той.

По думите му на гражданите трябва да се обясни какво прави един прокурор.

"При едно разследване е възможно данните да се опровергаят с други доказателства. Трябва да бъдат изяснени задълженията на редовите магистрати. Прокуратурата работи ужасно бавно и не се интересува от гражданите", коментира съдията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къф е тоя галш?

    10 1 Отговор
    Тоя гусин да ми отговори като как така ще има информация кой магистрат-кандидат е участвал в корупционна схема,след като нито е разследван камо ли осъден пък е действащ магистрат?
  • 2 Меси кьорфишека

    10 0 Отговор
    Няма никакво значение - те са еднакви!
  • 3 Да ви

    7 1 Отговор
    имам проблемите !
  • 4 Майора

    13 0 Отговор
    Защо г-н Георгиев всички говорите срещу прокуратурата ,само тя ли е виноенс за всичко? А какво да кажем за вас съдиите , пускащи предсроно убийци на свобода или намаляващи просъдите или оневиняващи тези посочени пт ДАНС! С за съдия Цариградска , свързана с някои хора по публикации не от мен?За други които ползват служебни жилищс , а имащи собствени!
  • 5 Мдаммм

    9 1 Отговор
    Кат му гледам съселския поглед,и тоя ще да НЕ е чувал за "Нотариуса"
  • 6 така е щом той е там

    2 2 Отговор
    знае всичко . Ако така е вземан бизнеса на трактора и други . Съветник Божанов . Е това не е всичката информация . В такъв свят са създавали правосъдие . Затова и в страсбург има осъдителни срещу българия , в затвора невинни , недоволни от присъдите . Сега на Божанова кой ще и дръпне наследените бизнеси . Гола като пушка влиза в семейството на божановеца . Сега има съдружник рекетьор . Икея ще я погне яко . Шунката и плешивия са били от гръцката мафия . Тя е активна много от година . Гръцкото правосъдие и турското са примитивни , както и затворите им . в гърция правиха 3 реформи . и пак нищо .
  • 7 Мдаммм

    6 1 Отговор
    "По думите му на гражданите трябва да се обясни какво прави един прокурор".Амчи ний гражданите знаем мноо кристално.Прокурорът е човек,на който трябва да дадем рушвет,за да прекрати или да се задейства по даден казус,който ни касае.И за да не съм голословен,да се провери имотното състояние най-вече в чужбина(масово купуват по гръцките острови) на всички прокурори!
  • 8 тоя субект

    8 1 Отговор
    тоя субект прилича на някой прекалил с празнуването на Трифон Зарезан снощи
  • 9 Ами да

    6 0 Отговор
    Но нищо за следствието, от където започват далаверите! То винаги е в сянка!
  • 10 гост

    9 0 Отговор
    Еманация на съдийско "правосъдие"е апелативния съд във Варна, който осъди шуменския Жечко на 3 години условно при наличие на превишена скорост, причинена смърт наличие на наркотици и умишлено подпалена кола в охраняем паркинг на МВР!
  • 11 На съдията да му подметна

    8 0 Отговор
    Че в Италия е проведен експеримент със изкуствен интелект за издаване на присъди по факти от производство.Някои присъди тотално са се различавали от тази издадена от човек-съдия и от ИИ,досещате се защо!Защото ИИ не може да бъде подкупен и действа по факти.
  • 12 Пандела

    5 0 Отговор
    За всички корупционери иначе нема оправия
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 човек неходи в съда всеки ден ,

    2 0 Отговор
    а присъди се публикуват , като някои ги има по весниците . та преписки и жалби от божанеца е имало в прокуратурата , но не е осъден и само една е щяла да се докара до съд . заради крякане по жертвата цариградска - това е за условна максимум 2 г . в спец прокуратурата са били знаковите дела - по изискване на ЕС купиха коли и назначиха спец прокурори . Главния е и на тях босс . и почва гешев одобрява присъди , нарежда казуси . божанеца прави клуб и почва да обвързва прокурорите с техните приятели . рекетира си икеята . И преди да има дело срещу божанеца го свитват . от първия път . сега килърите 8 и килърите 9 не са ги хванали . дали е ръсил на някого . да .
  • 15 Йо-йо

    4 0 Отговор
    Сега целта е само членове на СС да бъдат назначени във ВСС, а адвокати да бъдат назначени в прокурорския съвет. Тъй де, така се взима власт завинаги!
  • 16 КОЛЕГА

    2 0 Отговор
    Всичко е голям проблем.
  • 17 Тоя пък

    6 0 Отговор
    Точно съдия да ми говори за корупцията в прокуратура е повече от нелепо!За всаки средно интелигентен е ясно , че най-голямата корупция е там където има най-много властнически правомощия, а този орган в съдебната система е съда, не прокуратурата.Актовете не прокуратурата и то важните подлежат и на съдебен контрол, въпроса е КОЙ контролира "независимия" съда и отговора е НИКОЙ !!! Затова и престъпниците се разхождат по улиците и получават улично правосъдие! Ако съдията Г.Ушев бе осъдил нотариуса вместо да го оправдае щеше ли да има сега скандали, едва ли!!!
  • 18 То е ясно

    2 0 Отговор
    Ще влезат хора на Борисов, Пеевски,Киро и някои други от сглобката.
  • 19 Иван

    3 0 Отговор
    "Обществото да се разрови и да се направи експертен дебат", призова той.

    Да, трябва да се рови с остра кирка!
  • 20 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Снимката е Достатъчна!
  • 21 Масова сеч от МВР

    2 1 Отговор
    МВР убиват гей хора масово като в Африка!
    МВР се побъркаха!
  • 22 Пострадал от имотната мафия

    5 0 Отговор
    Андрейчо, най големия проблем е, че българите НЯМАМЕ защита от престъпниците, мафиотите и убийците. Българите не могат да получат справедливост защото в България няма действащо правосъдие. Магистрати, полицаи, следователи, ЧСИ, нотариуси и депутати работят за мафията. Не ни интересува кой е във ВСС, интересува ни Законите да са ясни и точни, да няма вратички за "наши хора", закона да важи за всички. Искаме съд, следствие, прокуратура, полиция и НС да работят за нас, а не за мафията и престъпниците. Искаме всички, които работят за мафията и престъпниците, вкл. в съдебната система, да бъдат ефективно осъдени с максимални присъди. Дали председател на ВСС ще е Гошо, или Пешо не ни интересува....
  • 23 Абе

    1 0 Отговор
    Ахахахахахаааа, къде бил скрит ключът от палатката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове