Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 13:06 1 091 21

Пеканов: Почти няма шанс България да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 г.

  • атанас пеканов-
  • еврозона-
  • евро

Политикът подчерта, че е твърдо за въвеждането на единната валута у нас и смята, че това би повишило доходите на българите

Пеканов: Почти няма шанс България да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 г. - 1

Страната ни почти няма шанс да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 г. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS бившият вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. „Всички данни, които имаме за инфлацията, показват, че няма да покрием критерия", допълни той и посочи, че политиката на кабинета да повишава доходите отчасти е завишила и инфлацията в страната.

Пеканов подчерта, че всички страни влизат в еврозоната от 1 януари, защото е удобна дата и неработен ден. Не било невъзможно за България да се направи изключение, но бившият министър е по-скоро скептичен и за датата 1 юли. Политикът подчерта, че е твърдо за въвеждането на единната валута у нас и смята, че това би повишило доходите на българите.

По повод Зелената сделка Атанас Пеканов смята, че позицията на България трябва да е не в посока забрани, а инвестиции в работни места.

Бившият служебен вицепремиер каза, че нищо не се случва с парите по Плана за възстановяване и устойчивост. „До момента сме получили 2.7 млрд. лв. по време на служебния кабинет през 2022 г. Сега всичко, което се строи и прави, е от тези пари. Чакаме втори транш за 1.4 млрд. лв.”, каза той. По думите му обаче страната ни не е приела няколко закона, които е била длъжна да приеме.

„Сглобката” е вечна и участниците в нея ще се разберат, смята бившият вицепремиер. По думите му партиите ще намерят начин да си разпределят позициите. Според Пеканов и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС имат относително еднакви позиции във външната политика, така че изглежда, че борбата е коя личност да влезе в МВнР. Това, по думите му, е грозно и се вижда от българските граждани.

Пеканов е категоричен, че в страната ни няма левица, защото Корнелия Нинова я е унищожила, но отрече той да е „партиен строител” и намекна, че не би участвал в партия, създадена от президента Румен Радев. "Бъдещето е неясно, но нямам такива планове към момента", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кукорчак

    10 2 Отговор
    ааа ше влезе, ше влезе, влизал е много пъти
  • 2 НИКО

    12 3 Отговор
    ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ ТАКА МИСЛИМ НО УПРАВНИЦИТЕ ЗАЩО ТАКА БЪРЗАТ НЕ ЗНАМ
  • 3 Айсамани

    14 4 Отговор
    ИДЕАЛНО!Ако може и до 2125 да не влезе.
  • 4 Цент Тавър

    12 4 Отговор
    Една добра новина
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Що не

    8 3 Отговор
    си в Москва , бе , внук червен ?
  • 7 Миши

    14 4 Отговор
    Дай боже никога да не влезе!
  • 8 Тома

    8 4 Отговор
    Няма ама евроатлантиците в България започнаха да печатат и секат евро и вече са готови
  • 9 шишарка нашишкана

    9 4 Отговор
    Алфа Центавър се усмихна на тази новина! На България евро не й трябва. Хората ще обеднеят с мноооого!
  • 10 хххх

    5 2 Отговор
    Пеканов.. я вземи се опечи малко..
  • 11 Изпеканов

    8 1 Отговор
    Опеканов, я питай Кокорко какво мисли по въпроса? Той Еврозоната вече я е минал и отиде сам в Щатите да преговаря да ставаме и щат на САЩ!
  • 12 док

    5 1 Отговор
    Евроатлантиците ще изсмучат парите на българите,съдейки ни в Брюкселанския съд за това и онова,каквото се сетят. Като искат пари за нещо,което не им се плаща,ще взимат от нас.
  • 13 мъкаааа

    5 1 Отговор
    Поредното доказателство за безхаберието на западняците е липсата на платените отдавна изтребители за българските ВВС.На Украйна дават,а на България не дават. Не ни трябва евро,защото ще станем африканска, бедняшка територия.
  • 14 Шопо

    5 2 Отговор
    Не ви щем еврото, не ви щем шенгена
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 15 Заключение

    4 0 Отговор
    Пеканчо- обикновена брюкселска марионетка. Не се откриват следи от собствено мислене.
  • 16 граф Монте Кристо

    5 1 Отговор
    И какво сега,да вземем да се тюхкаме,че се отлага еврото и да тръпнем в очакване кога ще ни ощастливят с тази балтия,да ни бастисат по чифутски.Ти я дрънкалници са уникални,могат като върховни търгаши да продадат и най-големия боклук,разсипаха се с хвалби и реклами на еврото.От КАКЪВ ЗОР,бе,аланкоолу се навираш на коня в краката.Същите тия баламурници започват да припяват колко хубаво ще бъде да се включим ефективно във войната в окраина,да я спасяваме,да пазим лимеса,границата на свещената римска империя като верни и жертвоготовни федерати.Щатите вече заявиха ,че европейското нато трябва да поеме щафетата на военното барикадиране от Бяло до Черно море.
  • 17 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    6 1 Отговор
    Ако имаме късмет никога няма да влезем.
  • 18 Васил

    2 2 Отговор
    Няма шанс и след 10 години с това мафиотско правителство.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пууууууууу браво

    0 0 Отговор
    Ма разбира се, че ще се повишат доходите...с 5% на нас за година...и с по 35% на тримесечие за...ясно кои лица! Същевременно инфлацията и цените ще скочат с минимум 50%, което ще ни бъде поднесено като нещо много нормално! Спекулата ще бъде с чудовищни размери, както е и сега и много добре се вижда, че не им дреме да я пресекат, нито колко жалки ще станем, стига да си получават парите по сметките те! НАРОДЕЕЕЕЕ, КЪДЕ СПИШ, КАКВО ПРАВИШ...?
  • 21 шумен

    0 0 Отговор
    Излизане от ЕС е решението за България! Няма нужда да се заробваме отново.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове