15 Февруари, 2024 13:51 1 351 17

Атанасов: Схемата на Мишин е покровителствана от службите

  • атанас атанасов-
  • мишин-
  • ротация

"Може и да не е лесно, но ротацията ще се случи"

Атанасов: Схемата на Мишин е покровителствана от службите - 1

"Може и да не е лесно, но ротацията ще се случи". Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ и съпредседател на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

"Топката е в Денков и Габриел", допълни той.

"В момента се прави анализ, обсъждат. Процесът тече. Има определени спекулации. Моето убеждение е, че държавата ни има нужда от стабилност и правителство", каза още той.

Може ли да се подели външната политика? Според него съществуват варианти, в които Мария Габриел и акад. Николай Денков могат да имат роля във външната политика.

Лидерът на ДСБ и председател на временната комисия "Глеб Мишин" Атанас Атанасов намекна, че президентът има връзка със схемата за българските паспорти.

Атанасов обърна внимание, че най-интензивното движение на преписките за българско гражданство е било по времето на служебното правителство.

По повод на създадената вчера комисия, която аз оглавих във връзка с българското гражданство, започнахме работа и искам да съобщя първоначалните факти, които са много обезпокояващи, заяви Атанасов.

Това лице – Глеб Мишин, за който ние говорим от доста време, се оказа, че след осветяването на неговата роля в цялата тази афера, необезпокоявано е напуснал страната. Аз очаквах да бъде арестуван този човек, защото има обилни данни за това, че той участва в корупционни схеми за издаване на българско гражданство с фалшиви документи, вместо това необезпокоявано е напуснал страната, каза Атанасов.

Депутатът отбеляза и "второто обстоятелство, което е още по-скандално" - след напускането на страната, Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) издава принудителна административна мярка да не бъде допускан никога да влиза в страната. Нали си давате сметка за това – необезпокоявано напуснал и десет години да не го пускаме в страната, коментира Атанасов и добави, че всичко това показва, че тази схема е работила с покровителството на службите. Трябва да се види в кои моменти кои преписки са се движили, защото се оказва, че най-интензивното движение на тези преписки е било по времето на служебните правителства, заяви Атанасов.

Попитан кога ще реформират тези служби, Атанасов отговори: „нека да изясним фактологията, ето през такива казуси какви ги вършат и тогава това нещо ще се случи“. По думите му е „въпрос на време“.

Попитан освен Глеб Мишин, има ли данни за други хора, които да са участвали в такъв процес, Атанасов отбеляза, че Мишин е организаторът на цялата тази схема. Проблемът е в това кой е слагал „чадър“, заяви Атанасов и добави, че покровителството е важно. Атанасов каза, че е видял първоначално документацията по няколко преписки – те са идентични, по един и същ начин изглеждат. По думите му е ясно, че на един ксерокс са снимани тези документи за произход, а вътре са нанасяни фалшиви данни. С „просто око“ се е виждало това нещо и къде са българските служби, попита той.

Наблюдавам какво се случва и с другия скандал, с Нотариуса, и тук проблемът пак е в службите. Ако службите си бяха на място и бяха контролирали тези процеси, нямаше да го има този клуб и да се стигне дотам този да го убият, коментира Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишок

    21 3 Отговор
    Кажи Филчев как ти запали врата!
  • 2 ВИЖДА СЕ

    20 5 Отговор
    Гнома е по голяма гнус и от ковида.
  • 3 Тома

    17 5 Отговор
    А бе наско вярно ли е че сега си се пъхнал под шлифера на мамута
  • 4 Истина е

    20 6 Отговор
    Няма по големи крадци и предатели от тези в парламента.
  • 5 Виновен е

    9 15 Отговор
    Румен Решетников, пионката на Кремъл.
  • 6 Пиночет

    9 5 Отговор
    Ето защо комунистите се избиват
  • 7 хххх

    17 4 Отговор
    Знчи службите ни покровителствуват един украинец..... Ти какво ще направиш?
  • 8 В масква

    8 2 Отговор
    Май усилено търсят чужди паспорти ,за търсене на руски не съм чувал
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Юрист

    9 1 Отговор
    Само в България може да се събере парламентарна комисия от лица без юридическо образование, които да анализират обстоятелства по Закона за българското гражданство, без да правят разлика между процедурите по чл.15 и чл.39 от този закон. Изпитайте ги и им пишете "Слаб, 2". Все едно тираджия да анализира работата на зъболекар. Пълен потрес, поредни простотиии, ПП!
  • 11 567

    5 0 Отговор
    То и ХИГИЕНИСТА от ЦАНТРАЛНА гара също по време на служебното си получи тесгерето. Сега го отработва..
  • 12 Анонимен

    4 1 Отговор
    Атанасов, посочи нормативен акт който регламентира смяна на правителството чрез ротация. В РБългария има ли Конституция и там има ли термин " ротация "?

    Коментиран от #15

  • 13 е щом не са го дефашизирали службите

    0 0 Отговор
    нотариуса значи убиици ходят на свобода , което е притеснително . от една година затишие . дори каракияс е било 22г . да . цариградска е била 22г . 1 година е продавал баница на княжево има и магазин . купувал бургери и па . при луцифер . тежък и влиятелен , уиски , пури . жрици на любовта не е имало в клуба . дневен клуб . година го следели . и съда е щял да го съди 10г като трактора и хамстера . сега жена му си вее котьето . утре ще си купя баница . малко се филмира цялата работа . не е бил интересен на службите . банален човел , властови .
  • 14 ако не е отмъщение

    0 0 Отговор
    е лично . в лицето , значи наркотици , ревност , за пари , обир ли е било , ами не . близките му жена 2 деца и майка . съдружника не е папкал бургери . Интересно . от 15 метра дулото се насочва . той като трактора го вижда . няма маваши , значи непознава стрелеца , неочаква . но не във входа а на паркинга . а защо го изчаква да излезне от колата . папапа 3 изстрела и 1 в главата прекъсва грешния живот на божанеца . търговец с жена в боп по майчинство е уреден . казали са му вътрешни хора за идващото дело . 100 процента . Царска се е била натопорчила . да го дои 5 бона . хората страдат като зайците . интелигентни са . защо 3 изтрела бе .
  • 15 Ю. Славков

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Действително, няма такъв нормативен акт, който да който регламентира смяна на правителството чрез ротация. Ако съществуваше, през толкова години на безкрайния преход поне веднъж щеше да се говори и обсъжда “ротация”. Няма такъв термин и предвиден подобен начин за преминаване от едно правителство към друго. Предвид това, че от Сглобката не направиха абсолютно нищо за борба с корупцията, ротацията създава впечатление за особен вид съзаклятничество: “И вие, и ние няма да правим нищо, но ще си прехвърляме топката. Ще бъде много яко - и за вас, и за нас (very cool). Огромни случаи на корупция изобщо не ги интересуват. Например в банковата сфера – КТБ, РАЙФАЙЗЕНБАНК, ББР. Все едно нищо не се е случило. Разчитат, както винаги на подкрепа от САЩ, но тя вече далеч не е същата. Това се видя от неглиже-приемането на Асен Василев: “Ей така, минавайки, мимоходом, намини!” След вчерашната вълна от оставки в прокуратурата стана ясно, че в България изобщо не може да се говори за съдебна система. Български съдии и адвокати са категорични: “НЕОБХОДИМИ СА ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ!”
  • 16 Асенчо

    1 0 Отговор
    бат танас знае много, събрал е информацията под очите си
  • 17 Стефан

    1 0 Отговор
    Атанасов като всеки друг от ДБ си има лични амбиции и гледа само тях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове