Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 23:30 1 589 26

Важните новини във ФАКТИ на 16.02.2024 г.

  • румен радев-
  • андрей цеков-
  • кмет-
  • любомир кючуков-
  • ивайла бакалова-
  • емил радев-
  • даниел митов-
  • божидар божанов-
  • богдан богданов-
  • мвнр-
  • кирил петков-
  • нови центрове-
  • сащ-
  • директори-
  • николай денков-
  • екстрадиране-
  • никола минчев-
  • лена бориславова-
  • нотариуса-
  • нси-
  • полиция-
  • алексей навални-
  • бойко борисов-
  • гдбоп

Затова е изключително важно да бъдат изяснени всички обстоятелства около смъртта на Алексей Навални в затвора и те да станат достояние на международната общност, допълни държавният глава

Важните новини във ФАКТИ на 16.02.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Радев за Навални: Един от най-изявените борци за човешки права и демокрация. Почит пред неговата памет

Светът загуби един от най-изявените борци за човешки права и демокрация. Затова е изключително важно да бъдат изяснени всички обстоятелства около смъртта на Алексей Навални в затвора и те да станат достояние на международната общност. Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа "Екс" по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. "Почит пред неговата памет!", допълва държавният глава, цитиран от БТА.

Андрей Цеков: Разминаване: В актове за гражданско състояние от 1992 г. Нотариуса е записан с ЕГН, дадено му през 1999 г.

След проверка на МВР за имената и ЕГН-то на Мартин Божанов – Нотариуса, данните са анализирани в Регионалното министерство. Пред NOVA ресорният министър Андрей Цеков обясни, че има разминаване с ЕГН-то.

Кметът на София за Луковмарш: Всеки опит за провеждане на събития, застрашаващи социалния мир, ще среща отказ

Всеки опит за провеждане на събития, застрашаващи социалния мир, достойнството на граждани и общочовешките ценности ще среща отказ. Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook по повод провеждането на Луковмарш, цитиран от "Фокус". "Разчитам на компетентните институции да застанат до нас в това решение. Провокациите към насилие, пропагандирането на расизъм, антисемитизъм, хомофобия, сексизъм нямат място в живота и града ни", посочва столичният кмет.

Любомир Кючуков: Смъртта на Навални няма да промени резултатите от президентските избори в Русия

Сегашното управление в Русия не търпи опозиция и в политически план Навални отдавна беше изолиран в затвора. Смъртта му обаче няма да промени резултатите от президентските избори в Русия и победата на Путин не бива да буди изненада. Това коментира по NovaNews бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков по повод смъртта на руския опозиционер на Кремъл Алексей Навални, цитиран от novini.bg.

Ивайла Бакалова: Божанов не е имотен измамник, той е търгувал с власт. Апогеят му е по време на Специализирания съд

Нека сега да не прикриваме и да говорим, че Мартин Божанов е имотен измамник. Не е имотен измамник, той е търгувал с власт, неговият апогей е по време на Специализирания съд! Това заяви в интервю пред БНР Ивайла Бакалова, която съжителства с жертва на Нотариуса – Веселин Денков.

Емил Радев: Миналата година Австрия ни е върнала 218 мигранти, от които съм сигурен към момента, че няма останали и 18

Виждал съм подписаните споразумения между Австрия, България и Румъния. Дъблинският регламент се спазва, той си действа. Миналата година Австрия ни е върнала 218 мигранти, от които съм сигурен към момента, че няма останали и 18”. Това заяви евродепутат от ГЕРБ Емил Радев в „Лице в лице” по bTV.

Даниел Митов за Навални: Смел и безкомпромисен противник на канибалския путински режим. Това е политическо убийство

"С прискърбие научавам за смъртта на Алексей Навални. Смел и безкомпромисен противник на канибалския путински режим".

Божидар Божанов: Кой ще седне на стола във Външно е второстепенен въпрос. Съдбата на кабинета не може да зависи от това

Режимът на Путин уби Навални. Дали това е станало директно или индиректно чрез мъчения, няма значение. Това не е първи опит за неговото убийство, за съжаление, този беше успешен. Това каза в "Лице в лице" по bTV депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов по повод информацията за смъртта на най-яркия руски опозиционер

Икономическият министър: Ние водим дела-акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата

Начина на връщане на акциите на Варна в Пловдивския панаир обсъди на среща днес икономическият министър Богдан Богданов заедно с кмета Благомир Коцев и председателя на Общинския съвет във Варна Христо Димитров, предават от БНР- Варна.

Външно министерство се обяви против провеждането на „Луковмарш“

Министерството на външните работи (МВнР) се обявява против планираното провеждане на Луковмарш в София, съобщиха от ведомството но интернет страницата си.

„Омразата, дискриминацията и антисемитизмът нямат място в нашата страна. Те са несъвместими с ценностите, идентичността, традициите и интересите на българския народ. Прояви от рода на т.нар. Луковмарш представят незаслужено Република България в отрицателна светлина“, казват от МВнР.

Като приветства усилията на българските институции за противодействие на омразата, дискриминацията и антисемитизма, МВнР призовава за предприемане на всички необходими действия, в рамките на законоустановения ред, за предотвратяване на провеждането на Луковмарш и през 2024 г.

От МВнР посочват, че ще продължат да се противопоставят на всеки опит за насаждане на омраза и разделение в българското общество и за увреждане на международния образ на България.

По-рано днес Столичната община съобщи, че не е разрешила провеждане на шествие „Луковмарш“ с начална точка Националния дворец на културата. В случай, че такова се проведе, Столичната община ще издаде заповед за прекратяване.

Кирил Петков: Днес Навални победи Путин. Стана символ на свободата в Русия

"Днес Навални победи Путин. Той стана символ на свободата в Русия". Това коментира на страницата си във Фейсбук съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод информацията за смъртта на Алексей Навални.
Ето и още от думите на Петков:

Шефът на агенцията за бежанците: Не се налага откриване на нови центрове за мигранти. Капацитетът е запълнен на 54%

Категорично няма ситуация, в която да налага да се откриват нови центрове за мигранти. Капацитетът на съществуващите е запълнен на 54%. Това заяви пред БНР директорът на Държавна агенция за бежанците, (ДАБ), председателят на Агенцията Мариана Тошева.

Антъни Блинкен към Денков и Габриел: България е изключителен партньор за САЩ и за Европа

България е изключителен партньор за САЩ, за Европа. Виждаме, че това се проявява всеки ден по най-различни начини. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, с когото се срещнаха днес в Мюнхен премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Кандидатите за училищни директори също ще решават тестове

Общо 415 души кандидатстват в конкурсите за директори, обявени от Регионалните управления на образованието в страната. Някои са подали заявления за две и повече училища, а за 33 от общо обявените 276 вакантни места на този етап няма желаещи да заемат ръководната позиция. Днес е крайният срок, в който регионалните управления ще обявят допуснатите до следващия етап на конкурсите, съобщи novini.bg.

Денков: От години Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия, на борбата за свободно слово

Смъртта на Навални е тъжна новина, която показва защо е важно да ценим демокрацията. Това заяви министър-председателят Николай Денков в публикация на Фейсбук страницата на Министерския съвет, предават от БТА.

Борислав Сарафов: Двойният убиец от „Соло“ Илиян Тодоров ще бъде екстрадиран в България на 1 март

Осъденият на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ Илиян Тодоров ще бъде екстрадиран в България на 1 март. Това съобщи днес пред журналисти и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от lex.bg. Той поясни, че властите в Узбекистан, където е задържан Тодоров, са потвърдили екстрадицията, поискана от България. Очаква се Тодоров да пристигне с полет през Мюнхен.

Никола Минчев: Не разсъждаваме върху такъв вариант да няма ротация. Външният министър трябва да е от нашата коалиция

В ПП-ДБ не се обсъжда вариант да няма ротация на премиерите, заяви депутатът Никола Минчев, цитиран от БНР:

Лена Бориславова: Режимът на Путин уби Алексей Навални

Режимът на Путин уби Алексей Навални. Това е поредната античовешка проява, на която целият свят става свидетел. Това написа Лена Бориславова във фейсбук по повод смъртта на Навални.

Съдия от списъка на Атанасов: Нито съм Антон, нито съм единственият Андон в специализирания съд, нито се казвам Тони

17 дни след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, властта сподели поредна нова доза информация за влиянието на убития в съдебната система. Председателят на парламентарната комисия "Божанов" Никола Минчев разкри две от имената на магистрати от списъка на депутата Атанас Атанасов, съобщи Bulgaria ON AIR.

НСИ: Доходите и разходите нарастват поравно

Доходите и разходите нарастват поравно, показват данни на НСИ. Тримесечният общ доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2023 година е 2 866 лв. и нараства с малко над 18%, спрямо година по-рано.

Колко струва неприличен жест към полицаи? Според съда - 300 лева

Районният съд в Лом е осъдил на 300 лв. глоба мъж на 40 години от село Дългоделци в община Якимово за неприличен жест към полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БНТ.

Бойко Борисов: Режимът уби Алексей Навални

„Навални е мъртъв?! Не – Навални е убит! Режимът го уби!“ Това написа във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ е срещу Луковмарш

ГЕРБ категорично се противопоставя на опитите за възобновяване на срамното за България явление „Луковмарш”. Това стана ясно от публикация във "Фейсбук" на партията.

ГДБОП разби престъпна група за имотни измами с подправени документи

Неутрализирана е организирана престъпна група за имотни измами и подправяне на документи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    3 1 Отговор
    Дпс май са платили да се плясне снимката за Радев за "важна новина", а не на навални. Леле...

    Коментиран от #13

  • 2 Днеска беше много яко😁

    1 0 Отговор
    Цъкнеш първа – сълзи и сополи 🤧🥲
    Цъкнеш БъТъВъ-то —реФфф 😭😭😭
    Хоп н0ва — мъкиииии 😨😨😨😨

    Коментиран от #4, #22

  • 3 Гориил

    3 1 Отговор
    Г-н Радев, внимавайте да запазите лицето си.

    Коментиран от #7

  • 4 Днеска добре

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Днеска беше много яко😁":

    Утре може да е зле ..😁
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Парица царица

    7 0 Отговор
    Follow the money.
    На кого е изгодно точно сега убийстото на Навални? Преди изборите в Русия и решението на Камерата на представителите за парите ...

    Коментиран от #15

  • 7 Маймуне

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гориил":

    Земи му изстискай "мадеша"...😁🤭
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гориил

    4 0 Отговор
    Лъжите са безсмислени. Руската армия освободи парк, клиника и жп гара в центъра на Авдеевка. Тувинските бойци от батальона "Черен леопард" издигнаха знамената на Република Тива и Министерството на отбраната на Русия.
  • 10 Румен Тъпото съм

    1 6 Отговор
    Халката давам рубла да видя
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сега остава

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    да ни обясниш, ко общо има ДПС с Радев, и защо трябва да се сложи навални.
  • 14 Толкова жалко изглежда

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "български интелектуалец":

    опростачено човече, с продадено бъдеще!

    Коментиран от #17

  • 15 На никой

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Парица царица":

    Последни издихания на САЩ! Украйна е в тотален срив, с над половин милион жертви и лъган народ, който започна да изтрезнява и продажника зеленски, скоро ще е линчуван! Интервю на Путин което отвори очите на много лъган народ в Европа и САЩ! Змията хапе най силно, за последно когато е притисната!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 червена партенка

    1 0 Отговор
    А целъваше ръка на убийците му.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РАДЕВ Е ВИНОВЕН ДЕТО НЕ ВЪВЕДЕ ВОЕННО

    2 0 Отговор
    ПОЛОЖЕНИЕ И НЕ РАЗСТРЕЛЯ ВСИЧКИ МУТРИ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО НОТАРИУСА И НАВАЛНИ

    Коментиран от #23

  • 21 СВЕТЪТ ЗАГУБИ ЕДИН ОБЩ ВРАГ ..........

    2 0 Отговор
    НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН !
  • 22 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Днеска беше много яко😁":

    Ядосайте още малко Руснаците и като зафъркат сарматите
    ще стане от яко по яко
  • 23 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "РАДЕВ Е ВИНОВЕН ДЕТО НЕ ВЪВЕДЕ ВОЕННО":

    на българия и Трябва един Тянан-мън за да се очукат всички мутраджийски тарукати
    Костов,Лозан Панов,Гриша ганчев,Прокофиев,Кунева и мн. други такива цървули
    след това ще стане ок и демократично
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Смърт за путлер

    1 0 Отговор
    Лицемерно говори г-н Крадев знае много добре , че е убит Навални
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол