Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 10:24 824 22

Надежда Йорданова: Ротацията трябва да се случи при ясни и прозрачни условия

  • надежда йорданова-
  • ротация-
  • правителство

Меморандумът не е коалиционно споразумение, заяви бившият правосъден министър

Надежда Йорданова: Ротацията трябва да се случи при ясни и прозрачни условия - 1
Снимка: БГНЕС

Разумно и отговорно поведение трябва да има и ротацията да се случи при ясни и прозрачни условия. Предходните 9 месеца показаха ясно, че за управляващото мнозинство трябва да има механизъм за взимане на решения и да е ясно кой носи отговорност за предложенията и решенията.

Toва заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова пред bTV.

По думите ѝ България трябва да бъде управлявана от редовно правителство.

Йорданова добави, че разговорите за меморандума на ПП-ДБ за ротацията предстоят и очаква да се случат. "Нямам никакви притеснения, че разговори ще има", сигурна е Йорданова в разговорите за меморандума за ротацията. Последните 9 месеца показали, че е необходимо трябва да има определена публична част и ясно изразени позиции.

Надежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. допълни, че меморандумът е написан от ПП-ДБ. Меморандумът не е ултиматум, но не е и коалиционно споразумение. Това е по-скоро механизъм за взимане на решения. Не са водени разговори за подписване на коалиционно споразумение, посочи Йорданова.

Тя добави, че разговорите за ротацията тепърва започват. Трябва да се определят най-добрите хора и кой носи отговорност както за предлагането, така и за подкрепата. Таблицата за умножение и правилата за събиране и изваждане на помагат на никого, коментира Надежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

За казуса около покойния вече Мартин Божанов-Нотариуса, Надежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. обясни, че ѝ е бил известен случая около заплахите спрямо съдия Владислава Цариградска. Тя се надява да се разплете случая около Нотариуса. Много е важно политиците да не оставят интересът да спадне и да не бъде поредното чудо за 3 дни. Не мога да приема, че разследването за Пепи Еврото ще приключи безславно, както и странното отношение на Софийска районна прокуратура, която е оставила над 20 сигнала без последици, изтъкна Йорданова.

Тя добави, че схемата на Нотариуса надхвърля мрежата на съдебната система и е трудно човек да си представи, че това се е случвало без определен политически гръб.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 2 Отговор
    В Конституцията няма РОТАЦИЯ,
    има ОСТАВКА НА ПРЕМИЕРА И КАБИНЕТЪТ МУ❗
  • 2 ГОСПОЖА

    22 2 Отговор
    ПУХКАВЕЛКА КАТО ЮРИСТ ДА ОБЯСНИ НА НАС НЕУКИТЕ КАКВО ПРОЗРАЧНО ИМА В ТАЯ ПОРОЧНА НЕ-КОАЛИЦИЯ-ПЛИИЗ БИИТЕ МОЛЯ И ТН

    Коментиран от #10

  • 3 И тая

    23 2 Отговор
    госпожа отегчава с присъствието и бръщолевенето си ! Че и приятелката ѝ , същият модел , направиха депутат , вечно седят една до друга като Гела и Мара !

    Коментиран от #4

  • 4 Даааа

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "И тая":

    Остави, че отегчава, но и доста простичка изглежда горката! И едно монотонно "мънкане", все едно чете на децата в детската градина приказка за заспиване...

    Коментиран от #5

  • 5 Напълно

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Даааа":

    безполезна и безлична !
  • 6 Локумка

    20 2 Отговор
    разтяга, единствено и само локуми.
  • 7 Тая е

    20 2 Отговор
    Гола вода като мравояда
  • 8 мда

    19 2 Отговор
    Тази Надка каква е напращяла и колко пари прибра и няма 30 000 евро зъбите да си направи.
    Предлагам Манол Некъпани 1 да направи една кампания под мотото Да съберем пари за зъбите на Надка и много държим парите да се превеждат в личната сметка на Манол.
  • 9 Майорс

    14 1 Отговор
    Надке , от какво ви е страх та поставяте условия и искате делкане на държавата50:50!И за какво един химик без опит иска да е външен министър? С може ли да се вярва на Цариградска след като съпругът и деверът и са познати като Боксовете? По добре избори отколкото условия които вие поставяте!
  • 10 тази пухкавелка

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСПОЖА":

    успя да ме подведе за кратко време, че нещо съществено ще извърши като един от мини-с-три в едно правителство. Пълен въздух под налягане е. ТОЛКОВА! Дори не ми се коментира.
  • 11 морски

    13 0 Отговор
    Вашата прозрачност е знаем едно говорите а зад кулисите вършите друго!!!!!!!
  • 12 Българка

    9 3 Отговор
    Само аз ли виждам, че в статията има недопустими грешки? Колко пъти абсолютно безсмислено е повторено, че "Надежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
    А относно ротацията смятам, че тя не ни е нужна на всяка цена. И защо е тоя неистов рев от главатарите на ГЕРБ-ДПС, че видите ли ПП-ДБ искат НЕ ДА СИ ДЕЛКАТ, А ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ 50 НА 50 за избора на членове на регулаторите, ВСС и КПКОНПИ. И защо ниКОЙ не рИва, когато 100% от тези органи са в ръцете на ГЕРБ-ДПС. Няма правосъдна система, няма работещи за обществото служби. Има превзета от мафията държава
  • 13 Леля Пена

    11 2 Отговор
    Надето,т. нар.лидерка от ДБ,в най добрия случай,става за чиновничка за общо ползване в някоя малка фирмичка.
  • 14 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 0 Отговор
    Ами тогава, сядайте с прозрачни гащи в скута на дебелият депесар!

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ицето

    3 0 Отговор
    КОНВЕНТ ,ВАШАТА М@М@ !
  • 17 Промяна

    6 1 Отговор
    Кой гласува за такава лелеееееее потрес тази ли ще работи за успешна държава лелееееее
  • 18 Ох....

    5 0 Отговор
    Ох.... Гъци! Гъци!.....
  • 19 Направо

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Направо Без Гащи!
  • 20 Благой от СОФстрой

    2 0 Отговор
    Това джукестото-свирка от кое село беше?
  • 21 Да живее Европа!

    1 0 Отговор
    Да живее земеделието на Франция и Германия , там е истината , там е бъдещето за нащите деца! Да живее Европа !
  • 22 ганю

    0 0 Отговор
    ясни нагласии и уйдурми
    всичко при вас е като напъпил цирей пълен с гной
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове