Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 22:30 1 758 4

Важните новини във ФАКТИ на 28.02.2024 г.

  • антоанета христова-
  • мартин божанов-
  • иван таков-
  • доц. валентин вацев-
  • васил терзиев-
  • украйна-
  • тодор тагарев-
  • лукойл-
  • тошко йорданов-
  • топлофикация-
  • графити-
  • насилие-
  • пловдивчанин-
  • съд-
  • зартова

"За да бъде атакуван Тагарев, това означава, че трябва нещо да се е разместило в личния интерес на Бойко Борисов, а нищо такова не се е случило от създаването на сглобката. Мисля, че това е повече игра, защото посолството държи на Тагарев, Украйна също държи на този човек. На базата на какво Борисов тръгва срещу него? Причината е чисто популистка", коментира политическият психолог 

Важните новини във ФАКТИ на 28.02.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Проф. Антоанета Христова: Поисканата от ГЕРБ и ДПС оставка на Тодор Тагарев е тип "мижи да те лажем"

Европейските избори ще бъдат използвани като смокинов лист, за да се легитимира присъствието на тези хора във властта. Това коментира пред БНР политическият психолог проф. Антоанета Христова и обясни:

Кой е бил на коледен банкет с Нотариуса?

Прокурорската колегия покани на следващото заседание, което е другата сряда, прокурорите и служителите от Софийската районна прокуратура (СРП), които са били на коледен банкет в Банско с Мартин Божанов, известен като Нотариуса, да се явят пред тях и да разкажат. В противен случай можело да се наложи всички прокурори в СРП да бъдат викани по списък един по един.

Таков дава Корнелия Нинова на партийния съд

Решенията от заседанието на Националния съвет на БСП от миналата неделя отиват в партийния съд. Тогава червеният пленум реши, че стартира изцяло нов избор на ръководство на най-голямата си организация - столичната. Това обяви лидерът ѝ Иван Таков, който даде пресконференция заедно с председатели на районни съвети, членове на столичното Изпълнително бюро и общински съветници.

Доц. Валентин Вацев: Антибългарските настроения в Русия се ширят и задълбочават

Това десетилетие, в което живеем, в Русия става точно обратното на перестройката от 90-те години. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.

"Това е един зъл режим, военно-временен, който няма никакви сантименти спрямо България. Антибългарските настроения в Русия се ширят и задълбочават непрекъснато, с всеки изминат ден. Ангажирането на България във военни конфликти е гибелно, но все още българите не го разбират", коментира още той.

"България не сбърка ангажирайки се с Европейския съюз, това беше необходимо, беше исторически вярно и правилно", категоричен бе доц. Вацев.

"Но не бива това да се нарича, не биваше и не бива да продължава да се нарича геополитически и цивилизационен избор. Между геополитиката и цивилизацията има огромна пропаст. Геополитически ние сме не атлантическа, а континентална страна. Колкото за НАТО, в НАТО направиха основната грешка, когато не се разпуснаха веднага след като беше разпуснат военният блок на социализма - Варшавският договор. Да съществува извън Варшавския договор НАТО е много опасна организация, която води до война. Още тогава казах и беше ясно, когато разпуснаха Варшавския договор и не разпуснаха НАТО, че НАТО ще докара война. Ето я войната. Войната, която обсъждаме", допълни той.

Кметът на София Васил Терзиев предлага нов модел на ремонтите в столицата

Необходимо е да се синхронизира извършването на ремонтни дейности в града, както на всички експлоатационни дружества в София, така и с капиталовата програма, изпълняваната от Столичната община. Информацията следва в кратък срок да бъде свързана с нова дигитална платформа, обвързана с данните от комуналните дружества и Столичната община и насочването ѝ в система за информиране на гражданите.

Христо Гаджев срещу Тодор Тагарев за БТР-ите: Украйна няма време, а ние си играем на чиновници

Днес изслушването беше явно и закрита част. Закритата част беше бъдещи творчески планове. Решението за БТР-ите няма какво да коментирам повече. Слава Богу, че след този публичен натиск, който организираме от един месец, март месец може би всичко ще бъде решено. Самото решение на НС е от юни месец, ратификацията е от декември месец и е казано ясно, че МО отговаря за логистиката. Е, още чакаме това да се случи.

Тагарев призна: Можем да обучаваме и тренираме украински военни. България ще получи 7 млн. евро

Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на изслушването си в парламентарната комисия по отбрана. „Внесено е предложение от Министерския съвет и одобрението му от Народното събрание ще позволи на Министерството на отбраната да продължи да работи в тази посока”, обясни министърът.

Mинистър от кабинета "Денков" дал 1 млн. евро на режима на Путин

Огромен европейски скандал се завихря около правителството на Николай Денков.

Тошко Йорданов за ПП-ДБ: Плюха на всичко, с което влязоха в политиката

ПП-ДБ нямат проблем да управляват с ГЕРБ и ДПС. Реанимираха Борисов и Пеевски и ги направиха нормални партии. Толкова големи лицемери не е имало. Това коментира Тошко Йорданов от ИТН пред Би Ти Ви.

За последните 30 години това са исторически най-високите сметки за парно в София

Омбудсманът Диана Ковачева сезира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране след множество жалби от битови клиенти заради високите сметки за парно.

Германецът, нарисувал графити по блокове в София, моли за по-ниска глоба

Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по "Нова телевизия" Иво Пенев от Столичния инспекторат.

Следи от насилие по тялото на починало дете от Пловдив

Откриха следи от изгаряне с цигари и удари с колан по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив. Това стана ясно по време на разпита на вещите лица, изготвили експертизите, предаде "24 часа". Детето беше настанено в болница през септември с черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белия дроб, множество синини и ухапвания. 3 седмици по-късно почина.

Ревнив пловдивчанин следил колата на бившата си

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Х.В., на 24 г., за това, че в периода от 11 до 26 февруари тази година в Пловдив е използвал специално техническо средство за незаконно проследяване и събиране на информация за друго лице – престъпление по чл. 339а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че Х.В. поставил проследяващо устройство на автомобил "Дачия Докер“, управляван от негова позната, с която преди време имали приятелски отношения.

По този начин той можел да получи информация за движението на колата. Жената е подала сигнал в полицията, където са извършили оглед на автомобила и открили устройството, монтирано в долната част на автомобила. Извършват се действия по разследването.

Съдът пусна от ареста шофьор, блъснал жена на пешеходна пътека, той избяга в Сърбия

Таксиметровият шофьор, блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив, преди десет дни, е избягал в Сърбия, съобщи БНТ.

Подалият оставка зам.-районен прокурор Борислав Георгиев: Секретарката на Зартова казваше, че Божанов е идвал там

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва четиримата бивши заместник районни прокурори на София. Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев дойдоха на заседание на колегията, за да говорят по случая с групата около Мартин Божанов, припомни БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 06ичАм те

    0 0 Отговор
    Антоанетууу
  • 2 Буда от Банкя

    3 0 Отговор
    Не сте ме разбрали. Аз искам оставката на заека си Тагарчо, че нещо не покрива зайкините. Ще му сложа червен гердан, тъй съм го заплашим. Айде, до скоро! Аз съм в зайчарника...
  • 3 Сатана Z

    0 0 Отговор
    Украинските въоръжени сили няма да могат да удържат линията на отбраната в района на селата Орловка, Тоненкое и Бердичи, така че няма смисъл да се обгражда врага от руските въоръжени сили. Най-вероятно отстъплението на украинските военни ще продължи в посока Карловското язовир. Това каза пред „Параграф“ Алексей Анпилогов, военен експерт и президент на Фонда за подкрепа на научните изследвания и развитие на гражданските инициативи „Основание“.

    „За разлика от Авдеевка, която беше сериозен укрепен район, където можеше да бъде разположен голям гарнизон, отбранителната линия по Орловка, Тоненкое и Бердичи е временна за Въоръжените сили на Украйна. Няма смисъл руските войски да организират там котел по аналогия с Авдеевка. Най-вероятно врагът ще се оттегли към Карловското язовир и ще организира линия покрай следващата линия от села и ще се опита да се задържи там“,
    Българските воиски ще посрещнат агресора на вълнолома в Поморие ,заяви Украинеца Тагаренко
  • 4 Ако Бойко и Пеевски

    0 0 Отговор
    наистина искат оставката на Тагарев той е пътник... Без значение на статиите, коментарите и предаванията по ТВ всичко е излишно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол