Last news in Fakti

8 Март, 2024 22:30 1 132 4

Важните новини във ФАКТИ на 08.03.2024 г.

  • пътна карта-
  • първан симеонов-
  • милен любенов-
  • огнян минчев-
  • росен христов-
  • мануела малеева-
  • иван генов-
  • гонка-
  • кат-
  • войници-
  • лена бориславова-
  • дпс-
  • автомагистрали еад-
  • николай денков-
  • цени на ток

В Белия дом, на междуправителствено заседание, президентът на Съединените щати ми каза буквално: Окуражавам те да направиш "Балкански поток". Точка, каза още бившият премиер

Важните новини във ФАКТИ на 08.03.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов проговори за Пътната карта и "Турски поток": Аз се гордея с това, няма да ме уязвите

Бойко Борисов обяви в отговори на въпроси на "Дневник" в Народното събрание, че се гордее с построяването на газопровода "Турски поток" през България.

Първан Симеонов: Големи части от ПП-ДБ и ГЕРБ са тръгнали към избори

„Големи части от ПП-ДБ и ГЕРБ са тръгнали към избори, но могат и да се разберат. Сякаш никога преди цялата политологична общност не е била така обединена, че резултатът ще е предсрочен вот не е необходим. Това заяви политологът от агенция „Галъп” Първан Симеонов в "Интервюто в Новините на NOVA".

Политолог: Ако няма правителство с първия мандат, вървим към предсрочни избори

Същественото в един отчет е колко от заявените приоритети са били реализирани. Мястото, на което трябваше да се случи този отчет, е Народното събрание. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз политологът Милен Любенов по повод днешния отчет на правителството в оставка.

Огнян Минчев за последната „оферта“ на Бойко Борисов: Не е сериозно да я коментирам

Не мисля, че би било сериозно да коментирам последните оферти на Борисов, защото той всеки ден казва нещо различно. По-важният въпрос е дали двете страни са заинтересовани да отидем на нови избори, или са заинтересовани да се разберат и да сформират ново правителство за следващите девет месеца. Това заяви в ефира на NOVA NEWS политологът Огнян Минчев.

Росен Христов: Внася се изцяло руски газ, а забранихме на "Булгаргаз" да работи с такъв

"По-жалко нещо от отчета на кабинета "Денков" не съм гледал отдавна. Пълен провал на кабинета "Денков". Отчетът в енергетиката - да се смееш ли, да плачеш ли. Няма енергийна стратегия. Укоряват ме как съм дръзнал да предложа визия за енергетиката, това било работа на редовно правителство. Не го споменаха като приоритет в следващите 9 месеца. Пълна излагация в сектор "Енергетика", заяви бившият енергиен министър Росен Христов в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Мануела Малеева: "Да, България" се е превърнала в политическа пирамида

"Трябва да поздравим настоящето ръководство на "Да, България" за постигнатите успехи, но има и друго, което не можем да премълчим - превърнала се е в нещо, което напомня пирамидална корпоративна структура" - това обяви съоснователят на партията Мануела Малеева.

Почина известен журналист

Внезапно почина известният журналист от в. "Труд" Иван Генов.

След гонка криминално проявен загина

48-годишен мъж загина при челен удар на пътен възел в град Ловеч. Инцидентът е станал в късния следобед в петък. Мъжът е бил забелязан от полицията да кара без поставен колан и говорейки по телефона.

За седмица МВР събра 2,5 млн. лв. от шофьори

Малко над 2,5 млн. лв. събра полицията само за седмица от глобени шофьори, съобщиха от МВР. Проверените моторни превозни средства са 81 661. Извършен е контрол на 79 502 водачи и пътници. Съставени са 23 452 фиша и 5 060 акта за установени административни нарушения.

Търсят се 314 войници за Сухопътните войски

Желаещите да станат част от една от националните институции, които се ползват с най-висок авторитет и доверие в обществото - Въоръжените сили на Република България, имат нова възможност да го направят, съобщават от пресцентъра на МО.

Лена Бориславова: ГЕРБ и ДПС още не са изгубили власт

"ГЕРБ и ДПС всъщност все още не са губили истински власт, защото са в регулаторите и в съдебната власт. Ето затова има толкова остра тяхна реакция на идеята за механизъм за излъчване на независими кадри в регулаторите. Чак сега сме в точката, в която те истински могат да изгубят власт - не за 9 месеца, а в органи с мандат от по 9 години".

При пълно единодушие ДПС си избра Централно оперативно бюро

На първото си заседание след Националната конференция, Централният съвет на ДПС избра членовете на Централното оперативни бюро.

Нищо ново в "Автомагистрали" ЕАД: Чистка в Съвета на директорите заради масово нарушаване на ЗОП и липса на контрол

„Автомагистрали“ ЕАД ще е с нов Съвет на директорите до провеждането на конкурс. Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков четирима от 5-членния СД на дружеството са сменени, съобщиха от МРРБ. В момента тече процедура по вписването им в Търговския регистър, информира БНТ.

Денков при отчета на кабинета: Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя

Премиерът в оставка акад. Николай Денков, вицепремиерът в оставка Мария Габриел и министрите в оставка се събраха в Министерския съвет, за да направят отчет на работата на правителството за първите 9 месеца.

Калоян Стайков: Либерализирането на пазара на ток засяга 4.5 милиона българи, притеснява ме бързането

Няколко важни проблема стоят пред потребителите на ток. Сред тях са финансовата стабилност на доставчиците до домовете на хората и най-вече предстоящата пълна либерализация на пазара от 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Ама Президентът на САЩ не ти е казАл да строиш на Путин потока с български пари ,а с ония 700 милиона €ври ,които гепихте със Шиши
  • 2 Гай Турий

    4 0 Отговор
    махай се предател, омръзна ни да те виждаме. мястото ти е зад решетките и конфискация на милиардите.
  • 3 Българин

    2 0 Отговор
    Ех,мъка,мъка.Няма кой да ни спаси от тоя тормоз????


  • 4 Чефо

    2 0 Отговор
    един украйнски снайперист ще свърши работата за 50 000 евраци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол