Last news in Fakti

21 Март, 2024 18:11 1 760 37

Нинова: Бойко Борисов се страхува от възмездие, ПП-ДБ се заслепиха от алчността си за власт

  • корнелия нинова-
  • сглобка-
  • управление

"Виждате всеки ден в какво се превръща и парламентът, и България. Всеки ден оставане на власт на тази сглобка означава агония. Толкова битки съм видяла през годините, такова чудо не съм виждала – такава загуба на човешко достойнство, на политически морал

Нинова: Бойко Борисов се страхува от възмездие, ПП-ДБ се заслепиха от алчността си за власт - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Случващото се е страх, алчност, предателство, безотговорност и агония. Една част от сглобката – Бойко Борисов – се страхува от възмездие, от търсене на отговорност. ПП-ДБ се заслепиха от алчността си за власт. И двете групи предадоха избирателите си. Няма едно взето решение в полза на народа. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ.

"Виждате всеки ден в какво се превръща и парламентът, и България. Всеки ден оставане на власт на тази сглобка означава агония. Толкова битки съм видяла през годините, такова чудо не съм виждала – такава загуба на човешко достойнство, на политически морал. Първо се арестуваха, обещаваха, събраха се, прегърнаха се. Постоянно унижение, обиди, вадене на разговори помежду им. Кой чупил стъкла, бутилки. В политиката сме временно, обаче оставаш човек, трябва да живееш с достойнство в този живот", категорична е тя.

Според нея изборите няма да доведат до конфигурация чудо, а до „нещо, различно от това сега“: "Постоянното повтаряне, че изборите няма да променят нищо, е грешка. Така отричаме правото на хората да се произнасят. Избори трябва да има. Убедена съм, че резултатът няма да е същият. Няма как хората, които заложиха на "Промяната на протестите" през 2020 г., да не са разочаровани от това предателство. Няма как симпатизантите на ГРЕБ да са доволни как Борисов жертва партията си, тези дами, Мария Габриел, заради личното си оцеляване. Все пак се надявам, че за толкова години хората ще оценят, че останахме единствената партия, която тези години не се прегърна с мафията."

На въпрос какъв партньор е „Продължаваме промяната“, Нинова заяви: „Те са сложен партньор. Когато управлявахме с ПП-ДБ, сигурна съм, че не помните нито един подобен скандал – делене на постове, епитети, обиди, боричкане за власт – нямаше такова нещо. Само с Тодор Тагарев – категорично казах на Кирил Петков: „Предложиш ли Тагарев, пада правителството“. Но това не е като Борисов – неговата дума е евтина, тя не тежи. Кирил не се съмняваше в моята дума, дори сега ми казва: „При вас знаех – кажете ли да, значи да“. Докато сега той не може да вярва на Борисов, там мнението се сменя на ден по три пъти. Приключихме тогава годината с дефицит под 3%, първи в Европа по индустриално производство, 20 млрд. лв. стигнаха от бебето до възрастния човек, и управлявахме по-кратък период от този, който сега управляват. Това показва какъв коректив е БСП."

"Не ме питайте дали пак ще управляваме с ПП-ДБ. Всичко зависи от резултатите на изборите. Избори, резултати и тогава ще говорим. С ГЕРБ категорично няма да управляваме. Докато аз съм председател, ГЕРБ няма да вземе БСП, така както взе десетки партии в историята. И на него му го казвам – няма да стане. Този парламент е изчерпан, не може да има трайно мнозинство със смислена задача и програма за хората. На когото и да се даде третият мандат, той е обречен в тази ситуация, в която се намира парламентът", каза още тя.

Нинова коментира и трусовете в собствената ѝ партия: "Едни и същи 50 души целят да ме свалят от лидерското място. В коя авторитарна партия всеки, който иска, се изразява по телевизиите срещу ръководството и плюе? Единствената партия, в която решенията се взимат от колективните органи."

Тя все още не е решила дали ще се кандидатира отново за поста на председател на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    25 12 Отговор
    Тук г-жа Импексова е права
  • 2 КОТарАК

    10 9 Отговор
    тъкмо гледам Любо Жечев , как разяснява , че след посещенинето ти в Питер , си се навила за турски поток

    Коментиран от #21

  • 3 Гарга Ел

    11 21 Отговор
    Червената кукувица е на заплата в ГЕРБ. Ала Бала, Мушенгии
  • 4 А+,

    24 10 Отговор
    Тази е най яката политическа про;; тутка.И където е минала трева не никне.Съсипа истински лявото пространство. Явно е с много тясна спецуализация.
  • 5 Гьобелсов почин

    20 7 Отговор
    БКП е майка на мафията, а БСП мащеха, която уж не се била прегърнала с мафията. За толкова късопаметни ли ни има госпожа Нинова?
  • 6 Ха ха ха а така

    19 8 Отговор
    Велик е хитреца от Банкя , как само им бръкна на дълбоко и широко с боксовата ръкавичка ...... на разни Сульовци Пульовци и недъгави Лодкарчета
  • 7 в този ред да попитам

    22 11 Отговор
    Къде са те сега :
    Искра Фидосова, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Владислав Горанов, Герджиков, Кирил Ананиев, Вежди Рашидов, дори и Десислава Атанасова, и още много други достойни личности, които се довериха на ГЕРБ.
    Къде са ? Питам, защото се замислих за бъдещето
    на Мария Габриел.

    Коментиран от #9

  • 8 един

    12 22 Отговор
    Да се чуди човек,тая комунистка вярва ли си сама на лъжата че ПП-ДБ били заслепени от алчност!?ПП-ДБ да са били всичко на всичко не повече от две години на власт/вероятно и толкова няма/,за каква алчност за власт говори тая Лъжкиня за какво заслепяване за какви пет лева!Комунистите нищо друго няма да ги закопае повече от лъжите които изричат всеки ден!На тая затова и се стопи електората и няма да си го върне,същото ще стане и при Борисов!

    Коментиран от #11, #23

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 малко фактийййй

    15 9 Отговор
    Горката , остаря , погрозня и изпростя , изпадайки в нервна криза , че никой вече не я смята че шава ....
  • 11 малко фактийййй

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "един":

    Не знам ,дали си вЕрваш сам , но тук кака курниела си е много права .
  • 12 Ха ха ха

    10 5 Отговор
    Госпожа нито един патрон не споменава, че БСП й искат оставката
  • 13 ммм даааа

    5 2 Отговор
    Само БСП и ДПС са безупречни и безпроблемни, нали?
  • 14 Мдаа

    5 2 Отговор
    А кака Корни на резервната скамейка.
  • 15 малко фактийййй

    7 3 Отговор
    Кака кОрни е бясна ,че тия "умнокрасавци" са новите комунисти на България и ще и вземат репликите , просто им вижте червената биография на "умнокрасавците" .....
  • 16 Трандафор

    10 5 Отговор
    ГЕРБ били унищожили всички, с които са управлявали, но...имаме новина: Нинова ще занули БСП и без да й помага Бойко! Красота!
  • 17 Възрожденец

    8 5 Отговор
    КрадНинова не се ли страхува от възмездие ?
    От документите изтекли по националното предателство по изграждането на "Турски поток" става ясно, че ПСП се командва от Москва. Обаждат се на Нинова и и заповядват как да гласуват и гласуването е ФАКТ
    Русия е управлявала пряко българската енергетика при изграждането на "Турски поток" .
    Предателите мутрата Борисов, КрадНинова, Пеевски и фатмака кРадев са кремълски марионетки.
    Няма по долни индивиди от култивирания съветски еничарин, готови да продадат род, Родина и себе си, в угода на кремълските бандити !
    Винаги когато сме управлявани от московски еничари сме били на ръба на пропастта.
  • 18 А 1996 комунистите от какво се заслепиха

    5 4 Отговор
    Че са търговци и менячи на валути
  • 19 Пренареждането перестройката

    4 1 Отговор
    Вървят със страшна сила
  • 20 Здрастии копейкиИИ 🤪🤡

    6 2 Отговор
    Копни се точи да обере каймака от разпадащата се секта на konaнapa, тези с по повече от 3 гънки.
    Гледам копейката пуснал законопроект за излизане от НАТО, за да има за какво да се хване Буда "евроатлантика", за да направи "компромис" в името на Магнитски . 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    На който и сега не му светне, че konaнаpa е патерица на тиквата са си точно на мястото, да си седят в партията на двуклетъчните.
  • 21 оФчара

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Ти па намери кого да гледаш и на кого да вярваш.....Сигурно си мазохист..
  • 22 филип ейджи

    2 3 Отговор
    като твойта Алчност, захапа го постот и не пущаш
  • 23 МММ да

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "един":

    Баце то цирка е ясен в парламента, но не забравяй факта, че всички в Пп-ДБ са отрочета на тогавашния режим, кой на доносници на ДС, кой агент на ДС, кой на бивши участници в управлението от последните години на уж"режима", та затова се и сработиха с ГЕРБ и ДПС - група на тарикатите от ДС, окупатори на властта .

    Коментиран от #33

  • 24 Браво на Нинова

    9 0 Отговор
    Права е жената на 100%
  • 25 Няма и една дума която да не е истина

    7 0 Отговор
    И е вярно че такава загуба на човешко достойнство и на политически морал не сме виждали никога. Браво на Нинова.
  • 26 Язе да ви кажа

    4 0 Отговор
    Баце въобще не е изпран.Това е опорка на пасолья

    Коментиран от #27

  • 27 Ахъъъ, не бил изпран

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Язе да ви кажа":

    Кво пране му хвърлих.
  • 28 Мнооо ме дразни

    3 0 Отговор
    Тая атлантическата мафия с кюлчетата и красивата дупара. И още не моа да разбера кой беше маскираният кмет Мата Хари
  • 29 Слепци разпенени,

    5 0 Отговор
    Единственият държавник с достойнство в проскубаната ни държава е Нинова! Няма безгрешни, но на фона на политическия боклук и смрадта, която се носи от него тия дни, Нинова е като оазис в пустинята...
  • 30 Хахахаха

    0 3 Отговор
    Поредните омразни излияния на нинова.Днес комунисти въстанаха срещу вожда си Искали обединение на левите Демек бсп да се обедини със себе си В тъй наречените леви извън бсп Все бивши бкп/бсп членове Майчето Първанов румен петков Или разни хора на радев Или отлюспени бивши партийци ...Това са ЛЕВИТЕ барабар с копейкин !!! Да живеят всички бесепета но земното кълбо Ура !

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Лисиците!

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хахахаха":

    Така, така! Това са съюзниците на Борисов. Лапачите, които Нинова изгони, заради заигравките и далаверите с герберите...Видяхме ги в СОС тия дни. Добре се продадоха!
  • 33 един

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "МММ да":

    Едно е отроче/макар и това да е спорно/,съвсем друго е самият ти да си бил сътрудник на ДС и член на БКП/справка Бойко Борисов-агент Буда,Георги Марков-агент Николай,Цецка Цачева,Менда Стоянова, и т.н. и тн.!Впрочем Румяна Бъчварова и Лиляна Павлова също са отрочета на комунисти!Но както е казано по-делата ще ги познаеш,едните строят на путин газопровод за 3млрд. наши пари,отрочетата не,комунята купиха от Русия реактори за 1,5млрд.лв. отрочетата не,комунята подариха на руснаците комплекс Камчия,отрочетата не,комунята платиха на руснаците 400млн.лв. да удълбаят канала за пристанище Варна Запад,отрочетата не,да продължавам ли още?
  • 34 борба на пудели

    0 0 Отговор
    За оглозгания кокал! Никой не пуска и само ръмжат !
  • 35 вУйчо

    1 0 Отговор
    Даа... Алчни за власт а властта е пари. За пари драпат. В това да разтягат локуми преди избори и след това да папкат от народната баница са най добри. Ама то това се отнася и за таз дето се е изказала
  • 36 💠🔆♻️

    0 0 Отговор
    БСП е политическа партия с власт по Вертикала, вижте тези които бяха опозиция на Ездачката на Биволи от село Крушовица?
    Според корнелата “лаят” по тв - то 50 човека но забележете че вече “лаят” но вече извън БСП, самият факт че са отстранени от БСП говори ясно що за тоталитарна партия, построена по Вертикала БСП е, БСП е ДС по същество!!
  • 37 Рамбо 🇱🇷🇺🇦

    0 0 Отговор
    Ха ха ха, но импексовата бабичка от Крушовица се прави на пръднала, как я изхвърли Бойко от властта за 6 път...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове