Last news in Fakti

24 Март, 2024 13:23 3 163 54

Атанас Чобанов: Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл

  • атанас чобанов-
  • турски поток

Схемата е съвсем проста. Българското правителство на Бойко Борисов се е поддало на настояването на Русия да построим със свои пари тръба (газопровода "Турски поток" - б.р.), която да транзитира руски газ, заобикаляйки Украйна

Атанас Чобанов: Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл - 1

Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл, вероятно за тях руските служби имат компромати, които могат да ги унищожат политически.

Това каза пред БНР журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg, във връзка с разкритията около изграждането на газопровода "Турски поток", след като хакери откриха Пътната карта на проекта в електронната поща на сътрудник на руския политик Александър Бабаков, заместник-председател на парламента на Руската федерация.

Той обясни:

"Схемата е съвсем проста. Българското правителство на Бойко Борисов се е поддало на настояването на Русия да построим със свои пари тръба (газопровода "Турски поток" - б.р.), която да транзитира руски газ, заобикаляйки Украйна. Развързвайки ръцете на Путин да нападне Украйна след построяването ѝ. А ние от тази тръба не получаваме нито капка газ. Платили сме 3,5 млрд. лева за геополитическите имперски амбиции на Путин и това се доказва от откритите документи в хакнатата поща на един негов близък съветник и депутат (Бабаков - б.р.)".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    47 3 Отговор
    😂😂😂😂 те за наще политици кой ли няма компромати!!!!!
  • 2 Да бе

    55 25 Отговор
    Хората, взели решението за "Турски поток", са силно зависими от Кремъл? Не само от Кремъл - зависими са от САЩ и от британската общност.

    Коментиран от #17, #42

  • 3 Както и аз след второто

    7 5 Отговор
    Пришествие в Българският Вакуум ,оставих втора поредна следа на българска земя ,и накрая ще си клъцна върбицата
  • 4 Дупничанин

    62 5 Отговор
    Т.е, тулупа е престъпник? Че то това ние много добре го знаеме!
  • 5 Влади

    38 23 Отговор
    Те не са хора, нито са силно зависими! Те са служители на Кремъл, които просто изпълняват нареждания. Те нямат нито воля, нито цели, просто служат и това е. За това са създадени, за това са поставени на ръководни позиции. Защото България е определена към Кремъл за вечно!

    Коментиран от #44

  • 6 Шарли Ебдо

    39 20 Отговор
    Е,той Борисов нали за това си плати на путин с тръбата за не го бутнат от власт.
    А предишните руски подлоги,като Първанов и сие,дето само руските,путинските по- точно интереси обслужваха

    Коментиран от #39

  • 7 Инж

    34 8 Отговор
    А ние очакваме от тях да работят в обществен интерес!?
  • 8 Русофил

    37 22 Отговор
    Не си спомнам исторически някога България да имала полза от руските интереси. Сякъш сме прокълнати да сме им длъжни. Жалка работа,путинска,пороби собствения си народ

    Коментиран от #43, #48

  • 9 Пловдив 1912

    26 37 Отговор
    България получава около 100 милиона от транзит от тази тръба , ако това е нищо.....тоя , който е писал това е на медикаменти !

    Коментиран от #11, #14, #20

  • 10 Гаргата Ел

    19 15 Отговор
    От Бивол стана на Птица. Някой знае ли защо тоя се прекръсти.
  • 11 Потресен

    24 12 Отговор

    До коментар #9 от "Пловдив 1912":

    А вие,колко получавате,защото експертите не поддържат вашата теза
  • 12 Всички

    43 11 Отговор
    Разбраха какъв"евроатлантик" е Тиквата.Но необясним е процентът на поддържане на крадливата гербава шайка?Борисов и Теменужка трябва да бъдат изритани от НС и съдени.
  • 13 Луда луда жаба

    41 5 Отговор
    ЧОБАНОВ,САМО ТИ НЕ РАЗБРА,ЧЕ БОКО И ШИШИ СВИХА РУСКИТЕ ПАРИ ЗА юЖЕН ПОТОК И ПРИ ОТКРИВАНЕ НА ВРЪЗКАТА РУСИЯ-ТУРЦИЯ ПУТИН НАРЕДИ НА СТОЯЩИЯ КАТО ПОПИКАНО МУШКАТО БАНКЯНСКИ МОШЕННИК ДА ИЗГРАДИ ТУРСКИ ПОТОК,А ТОЙ ГО НАПРАВИ С НАШИ ПАРИ,НЕ С ОТКРАДНАТИТЕ.

    Коментиран от #31, #47

  • 14 Нашийник

    21 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пловдив 1912":

    Дневно, месечно или годишно? Да сметна 3,5 милиарда за колко време ще се избият...
  • 15 Същественото

    11 6 Отговор
    е да се включим в турски поток и да договорим добри цени за България. Ч
  • 16 Гарга Ел

    19 3 Отговор
    Тя търбътъ е с краен адрес Австрия. Агентите най вероятно са Австрийски.
  • 17 Мим

    26 5 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе":

    Проблема е не ,че е построена тръбата,а защо не са предвидили и за България газ....
  • 18 Само и ЕДИНСТВЕНО в тази кочинка!

    19 17 Отговор
    Само и ЕДИНСТВЕНО в тази кочинка , действащ руски посланик заедно с цялата му челяд може да получи БГ гражданство!
    Незабавен импийчмънт за Резидента и Вицето!
  • 19 РЕАЛИСТ

    16 12 Отговор
    Абе, тъпанар, хората взели решение за Турски поток преди това шумно огласиха, че взимат решение Южен поток да не се строи по нареждане на партньорите и България да губи милиони за пенсии на хората. Турски поток беше компромисен вариант, за да им се покаже , че може тако и вако.
  • 20 Няма по нагли лъжци

    20 12 Отговор

    До коментар #9 от "Пловдив 1912":

    от майнишките путинофили!
  • 21 Българин

    8 16 Отговор
    А ти чобан-OFFси силно зависим от грантовете на Шорош и Америка(за)България,както и от стабилната ерекция на мургавия ти съпруг Асан
  • 22 Путинофил

    18 7 Отговор
    Тиквата е силно наш човек - путинофил!
    Хариза 4 милиарда пари на племето без стотинка фандък!
  • 23 Мамул

    31 1 Отговор
    Борисов и Пеевски откраднаха парите за Южен поток. После построиха турски поток с държавна пара. Зависимостта е САМО и ЕДИНСТВЕНО към парите!
  • 24 Хората, които

    16 11 Отговор
    отхвърлиха най-изгодния за България проект Южен поток (Борисов и козяшката мафия) под натиска на двама амери сенатори, са национални предатели. Вова им тикаше буквално проекта в ръцете, но Мутрата от Банкя беше вече зависим от компроматите на ЦРУ Козяк срещу него!... Останалото са съчинения на тема "Постоянна обилна антируска пропаганда"! Центаджии колкото искаш във вс сороски медии...
  • 25 Когато се говори

    8 7 Отговор
    За силно зависими хора от Кремъл е редно да се каже с какво са зависими ? Със стипендии на децата им или как ?

    Коментиран от #30

  • 26 Герен

    8 1 Отговор
    ХА БРАВО БРЕ И ТИ СА УСЕТИ. ТА ТОВА ГО ЗНАЯТ ВЕЧЕ И ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ. ГОЛЕМО ОТКРИТИЕ. ВИЕ НАМЕРЕТЕ ОНОВА ЛИСТЧЕ БЕЗ ПЕЧАТ(НА министърчето по онова време) ТЯ ТАКА КАЗА. И ВСИЧКО ША СА ОСВЕТЛИ.
  • 27 И какво точно ни казва

    5 3 Отговор
    Атанас Чобанов ?

    Коментиран от #32

  • 28 Това че са зависими от Кремъл....

    13 3 Отговор
    Всички го знаят, и има за какво да се страхуват, то не бяха снимки на чекмеджета, кюлчета, евраци, мати Хари, и Баце пльоснат на леглото като свинско шкембе, еми излагация си беше пред цяла Европа, толкова папи го галиха и милваха по чутурата, всички европейски лидери на крака му идваха, той с двеста ги минаваше, на Меркел и се запалиха гумените, ускори войната, големи дела извърши, и сега го емнаха, и той притеснен и стресиран излиза от контрол, и Теменужка притесняват за тая карта, и тя от притеснения и стрес стана като бъчва. Тежки времена.
  • 29 Верно ли

    9 9 Отговор
    Тези, които кещяха с цяло гърло срещу Южен поток (в.т.ч.нашенските "Зелени"), сега крякат с пълно гърло срещу Турски поток, като пропускат удобно факта, че Шиши завлече парите от първия проект и ги тикна в сметки в банките на "съюзниците". После той си знае що беше заслабнал и как стана пръв евроатлантик :))) Същите тези хора обаче нямат никакъв проблем с това, че ще съхраняваме ядрения отпадък от "съюзниците" в Добруджа. Та тези приказки, дето ги разтяга Чобанов са за онези с доматите и колците, ама нали и на него оттам му плащат!
  • 30 Верно ли

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "Когато се говори":

    Зависими, че много ще ги болят кокалите след като са си позвлили да не спазят договора и да завлекат парите :))))
  • 31 Гарга Ел

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Луда луда жаба":

    Ако е вярно това, то Асен Василев трябва да има някакви документи в мин. на финансите. Освен ако парите на руснаците не са минали през КТБ.
  • 32 Казва ни че

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "И какво точно ни казва":

    Едни кюлчета, едни пачки и една Мата Хари са руски, а един министър на правосъдието от ПП-ДБ е роден в Коми даже в селище на дървосекачи откърмени с руски пелмени, както и половината поне от ДБ-ПП ...
  • 33 НЯКОЙ

    16 1 Отговор
    Много е удобно, Бърд, да се каже само половината истина, което коренно прегрупира действителността , и да се премълчат предходните факти, с цел манипулации на общественото мнение. Перфектно е че натъртвате на факта, ФАКТ, че България е построила Със СВОИ пари Турски поток, а защо премълчаване за откраднатите от Пеевски и Борисов депозирани милиарди руски пари в българска банка за Южен поток. Когато проектът беше прекратен ( защото партньорските служби в лицето на двама американски сенатори дотърчаха на бегом и набиха канчето на Борисов и сие) парите, откраднати от споменатите вече вечни труженици на българското политическо, а най вече икономическо поприще, Борисов и Партнера му в далаверите, Пеевски, бяха недвусмислено и твърдо поискани да бъдат върнати, от президент Путин, тогава Борисов окачи на врата на всички нас кражбите си като ,намаше накъде, построи Турски поток. Той просто нямаше избор, само така можеше да замете откраднатото, и да тушира напрежението от грабежа. Сикаджията си е сикаджия, ако ще и в дворец да го вкараш. Това е истината, а не вашите интерпретации.
  • 34 Пловдив

    5 3 Отговор
    Те зависмите затова не искат да бутнат Альоша и други завоевателски рускомунистически уж паметници долу альоша и него подобни
  • 35 Ний ша Ва упрайм

    6 5 Отговор
    Чобанов, я оди да пасеш патки или уфце!
  • 36 Гост

    8 0 Отговор
    Бибиткото от Банкя е гражданин на света. Какво са някакви си 3 млрд? Всички го ползват както им е удобно за сметка на България и заради това го обичат по света. Краде мощно и за себе си, като се започне от „под земята” та до небесата на властта и то чрез избори. Многостранно развита личност, партиен секретар на първата ни политическа сила. Обичат го много местните интелектуално близки до него, а те са явно много, много....В тази схема участват с влияние и едни други, които се правят на опозиция на гражданина на света. Абе, държава може и да нямаме, но това е така защото такъв бездеен, самопродаващ се на безценица и неинтересуващ се за собственото си бъдеще народ има.
  • 37 Секретна секция

    5 3 Отговор
    Какво стана с секретната информация, с която се сдоби по престъпен начин от Ленчето Парапеткова.
  • 38 Е моля,

    4 4 Отговор
    И защо да получаваме газ чак през Украйна,когато може и е по изгодно директно през Турски поток..Кое е по добре за нас?Първия договор.с РФ беше на изплащане и тръба с руска собственост,докато се изплати от таксите транзит.Ноо това беше заробване.Бирисов го прекрати,Путин се разсърди и се договори с Турция защото тръбите вече бяха положени И какво като са платени 3 млрд ,а тръбите изцяло българска собственост,безплатно как става?Вече работи и интерконектор за внос от други страни..Тогава Русия не беше нападнала Украйна и нямаше такива изгледи.Нвкои търсят под вола теле ,а точно Чобанов с жена рускиня на която баща й не е случаен,да се прави на защитник на Украйна е нелепо.
  • 39 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шарли Ебдо":

    и вкараха БГ в НАТО и ЕС
  • 40 Сатана Z

    4 4 Отговор
    Чобана е момче за поръчки на чужди служби и обслужващ олигархични интереси .Глейте в Къв офис се подвизава корумпето
  • 41 Пак манипулации,шом този го пуснаха

    1 2 Отговор
    Удобно се забравя предисторията, че Русия няколко пътя спира газта за Украйна заради проблеми с плащането и тогава имахме проблеми с транзита.Затова се пристъпи и то не лесно с Балкански поток.Станишев ходи в Москва да се моли,разиграваха го и останалите също и чак след време стана първата договорка ,която не беше изгодна.След това Борисов прекрати договора,и накрая се случи настоящия вариант.Да,тогава РФ имаше монопол,то нищо не е просто.Сега е доста по различно.Кироасенсовците уж прекратиха,а то за да си делбата комисионни с посредниците пак на руски газ и ми докараха инфлация.Значи те "почтените " са честни ,и Асен изобщо не е спекулант с интересите на държавата .
  • 42 Селяни

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе":

    То и българската телевизия е направлена от Тодор Живков Затова които използват телевизията за пропаганда са зависима от Кремъл
    Трябваше да има един с тъпан и да казва новините
  • 43 куку

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    като вечните длъжници сме - лихвите са трупат , а дълга не спада
  • 44 Отговор

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Влади":

    То и «Лукоил»е построен благодарение на Кремъл А сега Всеки иска да го продава /за комисионни/ и много се натискат да го купят Само оправдание имат сградите на МС и президенството / че Кремъл няма влияние /че там работят децата и внушите на комунистите
  • 45 Анонимен

    3 2 Отговор
    Чобанов,Чобанов, нали вие искахте България да няма участие? Нали вие искахте да няма тръби Южен Поток за България! Нали не можело да се построи!
  • 46 Име

    1 1 Отговор
    Статията вече е извън контекста на събитията.
  • 47 Оракула от Делфи

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Луда луда жаба":

    Точно това , беше причината , трябваше да върнат откраднатите пари ,на Путин
    за "Южен поток" ,които Долапа ,заедно с Шиши, прибраха,и се разплатиха на мафията,
    има доста истински причини за историята ,която обяснява това,
    но за тази "врътка" Цветан Василев може да разкаже ,с много повече детайли!
    Който , и до сега пази съсобствеността на А. Доган в "КТБ" ,като обществена тайна!
    Доколкото аз дочух, това става след, като ЦРУ ,са "намерили" едни 4 странни милиарда долара , без собственик,
    по едни Кувейтски банкови сметки, оличаващи "един наш бивш премиер" ,като собственик,
    в съдружие с приятели от ВИС -2!!Които пребивават там постоянно,от доста време,
    и кътат рушветите на власт имащите, но " Америте" ги прибрали, като ги приписали , като собственост ,
    на Българската мафия и понеже нямало собственик , ги прибрали по правилата на закона "Магнитски"!!!
    От създалата се така ,"финансова дупка", изчезнаха парите от" Южен поток", дадени от Путин за проекта!
    Парите ги върна на Путин ,Българския данъкоплатец , аз и ти, като платихме" Турски поток," като попове!
    Има само един, който има този "талант" за такива мощни схеми и това е Дебелото момче станало политик!
    Като завършек , проблемите с фалита на "БТК" ,
    ДОЙДОХА ОТ ТОЧНО ТЕЗИ СХЕМИ И ТОЗИ СЪЩИЯ ЧОВЕК!

    Коментиран от #49

  • 48 Корупцията

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Просто се самопроизвежда и рабда още по-голяма. Банкянски и Пеевски заслужават да им се поставят барелефи до вечния огън и всеки един да ги заплюва! Това, което правят в момента е по нареждане на Кремъл, защото са пряко зависими от Путин. А Възраждане им е патерицата за д изглеждат на фона на Костадинов като приемлива алтернатива. Това е ментето, което продават и на западните демокрации и на българския народ!
  • 49 Е не ставаш

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Оракула от Делфи":

    Много смешно!Пишеш бози!Южен поток коя година е договорен ?По времето на Станишев.А КТБ не съществува отдавна ,но от нея се възползваха хора на ДСБ,на Прокопиев,оръжейния който все го тровят,а Дунарит издържаше и вероятно още Цветан Василев чрез румънския си клон.

    Коментиран от #53

  • 50 Цецо

    3 3 Отговор
    Руснаците трябва да приемат закон подобен на Магнитски и да се разшетат из България.
  • 51 Бесарабски българин

    1 1 Отговор
    Чобана или да говори цялата истина, или да замълчи!
    Турски поток беше построен от Бойко Борисов с парите на Българите, защото открадна парите за Южен Поток, които му бяха дали предварително , и които трябваше да върне, в противен случай го чакаше смърт.
  • 52 Мемфис

    1 0 Отговор
    До 50 Цецо! Ти чии интереси защитаваш бе,руско гиведо! Ако беше в Русия за подобни приказки щяха да ти отрежат празната кратуна като на теле!
  • 53 Оракула от Делфи

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Е не ставаш":

    За теб е боза, за мен истина!
    "КТБ" е финанасово ,свързана с " Южен поток "!
    Ти забрави ли за "онези",от "КТБ" , които искали да "убият" Пеевски и цирка с Прокуратурата!
    "Делата" спретнати срещу Цветан Василев лично от Доган,
    и "Шиши" като "измислената жертва"???
    Или не знаеш нищо по темата или драскаш само за кеф!
    А ако си полицай ,си доста закъснял!
  • 54 сноу

    0 0 Отговор
    Може и да е вярно, ама чорбанов що не каже той от кого е зависим..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове