Last news in Fakti

15 Април, 2024 18:03 1 383 43

Калин Стоянов: Показахме на нелегалните мигранти, че изобщо не трябва да тръгват насам

  • калин стоянов-
  • живко коцев-
  • мигранти

Като тежка репутационна щета за Министерството на вътрешните работи определи вътрешният министър скандала с бившия главен секретар Живко Коцев

Калин Стоянов: Показахме на нелегалните мигранти, че изобщо не трябва да тръгват насам - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Благодаря на вътрешния министър на Германия Нанси Фезер за подкрепата ѝ за влизането на България в Шенген. Ние сме на правилния път и посока. Посещение на германски федерален министър у нас не се е случвало от далечната 2008 г. Това каза служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред журналисти след съвместното им посещение на ГКПП „Капитан Андреево“.

„За нас това е индикатор, който ни показва, че сме в правилната посока. Искам да уверя всички, че ситуацията по българко-турската границата продължава да е изключително спокойна. От началото на годината границата нелегално са опитали да минат 7 хиляди чужденци, като за същия период на миналата година броят им е бил 27 хиляди. Показахме на нелегалните мигранти, че изобщо не трябва да тръгват насам, защото няма да могат да прекосят границата“, добави вътрешният министър.

„За федералното правителство беше от решаващо значение България да изпълни критерии, поставени от ЕК за шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха покрити още миналата година, затова ние категорично заставаме като правителство зад пълноправното членство на страната в Шенген“, заяви Нанси Фрезер.

Журналисти от Германия попитаха вътрешния министър за случаите за насилие и нарушаване на човешките права на мигрантите, показвани в техни разследвания от българската граница.

Мога да ви уверя, че от момента, в който поехме МВР през юли миналата година, такива случаи са единици. Всички случаи се разследват под надзора на специални случаи и нито един случай няма да остане неразкрит, защото искаме да спазваме правата на гражданите, увери Калин Стоянов.

Като тежка репутационна щета за Министерството на вътрешните работи определи вътрешният министър скандала с бившия главен секретар Живко Коцев.

„Нашата задача сега е максимално бързо да оправдаем очакванията на българските граждани и на нашите европейски партньори. Искам да поздравя ДАНС, прокуратурата и комисията за противодействие на корупцията, които през последните месеци бяха остро критикувани. С тази тяхна операция те показаха, че могат да действат в синхрон и да стигнат до най-високите етажи на властта“, добави Калин Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пътуват

    32 60 Отговор
    си безпроблемно и преминават България с организирани трансфери ! Това , че на влизане и излизане не ги чуват и виждат е друга тема ! От 2 до 10 000 € от човек са си пари !

    Коментиран от #18

  • 3 Аха

    24 60 Отговор
    Разбрах този защо е все така сърдит. Показвал нещо си на мигрантите...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тиририрам

    23 41 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    Откакто имаме служебна власт, вицовете не спират.

    Коментиран от #8

  • 6 Последния Софиянец

    14 41 Отговор
    С полковник Марков пазим на Летище София и пренасочват бежанците към Пловдив.

    Коментиран от #32

  • 7 20 000 хиляди ойро на калпак

    13 41 Отговор
    а вие подписахте да пратят хиляди..... парите за свещи да ги дадете...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХАХАХА

    22 41 Отговор
    Този "убавняк" нещо е сбъркал в изказването си ,май е забравил че ние не сме вътрешния министър на Германия и тинтири минтари не ни минават . Само от НГ насам колко статии за задържани паразити по магистрали и пъ теки, в камиони и бусчета са тези , за които съобщават, че са намалели т.е 7 хиляди, а до края на 24 година има още 8 месеца.
  • 10 6нтщ5ж

    18 44 Отговор
    Този манипулатор пак започна с лъжите си да маже! Махай се бре от мвр! Оклепахге в кал Живко Коцев, злепоставихте го с фейк снимки и с лъжи. Как спите изопщо?!
  • 11 Дедо Мраз

    46 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Ей го пак тоя, Сталиниста агресивен.
  • 12 На прав път сте

    7 42 Отговор
    "От началото на годината границата нелегално са опитали да минат 7 хиляди чужденци, като за същия период на миналата година броят им е бил 27 хиляди".
    Явно на "съответните лица" са шенгенизирали цените за преминаване и интересът е спаднал.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината

    45 6 Отговор
    Главчев - член на "Русофили", постоянен гост на сборището на Копринка.
    Външно министерство - откровен путинофил, московски възпитаник, брат на ДС офицер
    Вътрешни работи - силно зависим от руско-българската мафия милиционер
    Министър на енергетиката, Владимир Малинов - служител на Газпром, ощетил държавата с над 7 МИЛИАРДА в полза на Путин
    ....
    ....
    Последните разкрития от "Пътната карта" по Турски поток доказват тезата, че България (беш)е под пълния контрол на Кремъл.
    Русия тотално подчини/ла/ държавата - за да може извън всякаква институционалност да построи Турски поток, да заобиколи Украйна и след това да я нападне.
    Излезнаха и документи за "Пътната карта" по договора сключен с турската Боташ, които доказват националното предателството на Румен Радев и сегашния министър на енергетиката Владимир Малинов в полза на Путин.
    Поне от 2013 г. се изпълнява този план от Борисов, БСП, менте-патрЕоти, ДПС . Дори прекомерното заселване на руски граждани по черноморието ни е следвало план за по късното ни завладяване.
  • 15 Показно

    14 41 Отговор
    Как от бивша качулка от ГДБОБ става министър.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Град Козлодуй

    42 6 Отговор
    Браво
  • 18 Град Козлодуй

    2 41 Отговор

    До коментар #2 от "Пътуват":

    Вярно точно Логично
  • 19 Реалност

    44 3 Отговор
    Ситуацията е точно като 2016-17 година, когато по заповед от Москва Борисов подаде непоискана оставка, само за да изолират Реформаторския блок, с единствената цел да прокарат Турски поток - Пътната карта го доказва. Москва държи ББ и ДП и им нареди ППДБ да бъдат изолирани от реално влияние и тежест в българския политически живот за да може България да последва примера на Словакия и Унгария.
    Борисов и Пеевски, ще гарнират промяната в курса, за да запазят корупционния си модел, с обилна "атлантическа" реторика. България буквално за няколко седмици, след като стана ясно, че пада правителството на Денков, се върнахме към нулата - всички руски компании, агенти на влияние, получиха сигнал, че се връща положението както при служебните правителства на Радев.
    Триото Борисов-Радев-Пеевски се готви да реализира следващия етап в развитието на проекта "Турски поток"-"Боташ", като пренасочи текущите обеми руски газ през Украйна през България, като по този начин освободи Путин от сегашните задръжки за атака на газовата инфраструктура на Украйна.
    Триото тогава си свърши работата да махнат от власт в условията на избори на хора, които могат да им попречат, като запазят тези, които са им нужни. Имат си министър на МВР - който е гаранция, че ще се купуват и манипулират избори, безнаказано. И ще пазят тайните им.
    Имат и служби, които ще правят рейдове, прокуратура, която ще обвинява за ОПГ, главен прокурор, който вече отстрани чрез заплахи главния секретар.
  • 20 Васи и црвла

    8 26 Отговор
    всички ли сте такива, бе, докопате се до власт и почвате с тптиите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахаха

    8 26 Отговор
    Вярното куче на Борисов се обади да се изтъква с лъжи.
  • 23 Айде

    6 26 Отговор
    Тоя па! И той от бившите шофьори на мафията, станали министри!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анализатор

    8 26 Отговор
    Ама разбира се, БГ е място за международни престъпници и санкционирани по закона Магнитски, като Таки, Къро, Трактора, Нотариуса, Пеевски, Горанов, Черепа, Доган, Овчаров,Борисов, и други знайни и незнайни мутри...
    Тук те са на почит и пиедестал, на първите редове в парламента...
    Тук няма място за бежанци и имигранти..
  • 26 Град Козлодуй

    26 2 Отговор
    крайно Време Беше
  • 27 Име

    2 26 Отговор
    Момчето е сбъркало изобщо е объркано - мигрантите са - работна ръка - ако разчитаме на нашите един вид - "бройки" нищо де - мен какво ме бърка - само да видиш на какво прилича самата ни столица - по - бедна държава няма - някаква аерогара и - някаква автогара и това е - и ЖП гара.

    Можем да имаме работници и оттам - пари.
  • 28 Паруш

    3 26 Отговор
    Кафявите направиха милиони с трансфер на клиенти от изтока, а тоя се изказва, за да замаже положението.Махалата в София разполага с бентлита и ягуари
  • 29 Уффф ..., Божкеее...!

    27 0 Отговор
    Добре,че БГ не е притегателна дестинация,като Германия например...!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бай Митко

    3 26 Отговор
    Брей този калинчо бил големата работа по приказките бе! Така, така голем виц ей! А защо софия е пълна с мигранти бе калинчо? Те ще почнат да влизат с кучетата и котките си бе калинчо! Бил ги спрял, смях, те ще ти дойдат на гости в къщи да ти благодарят дето безпрепятствено си влизат и излизат, пък ти си ги спирай!
  • 32 Ивелен Михайлов Фараона

    2 26 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    С полковник Марков ги прибираме в Неофит Рилски и им даваме гражданство за да гласуват за нас.
  • 33 Задунайска губерния

    27 1 Отговор
    Никой не иска да живее в московска колония, управлявана от Буци, Гуци и зелени чорапи.
  • 34 марш ве

    2 26 Отговор
    Ф Е С
  • 35 Боко Праните Гащи

    2 26 Отговор
    Калин има гей зависимост, така го държиме

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Леле Калинчо Шишин колко си страшен.

    1 0 Отговор
    Глей само да не ходиш толкова често на кино, че не моиш да изплашиш емигрантите бе душа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове