Last news in Fakti

25 Април, 2024 17:48 1 065 23

Стефанов: Ниската избирателна активност на 9 юни ще е проблем

  • любомир стефанов-
  • избори

Това заяви политологът и преподавател в Нов български университет

Стефанов: Ниската избирателна активност на 9 юни ще е проблем - 1

От емоционални изблици, през упреци за популизъм, до обвинения в злоупотреба с власт, но и предупреждения за сериозни последствия. Така най-общо започна предпоследното заседание за депутатите. То обаче се оказа последното за Росен Желязков като председател на Народното събрание. Темата в „Пресечна точка” коментира политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов.

Според него „взимането на главата” на първия човек в парламента е дало официален старт на предизборната кампания. „Това беше демонстрация на политическа сила”, допълни политологът.

Според него избирателна активност на 9 юни ще е ниска и това ще представлява проблем. Причината за нея, твърди той, се корени в това, че политиците не водят политически разговори, а искат избирателите да ги припознават като такива. „Има разминаване в понятийната среда. Назоваваш се политик, а гражданите не те припознават като такъв и после те са виновни”, обясни Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хе хе

    18 4 Отговор
    Няма да е ниска!
  • 2 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    За мафията не е проблем.
  • 3 да де

    19 2 Отговор
    Ами политиците да приемат закон, че на всеки гласувал след пускане на бююлетината ще получи 100 кинта да видите тогава как ще ударят два заека, купеният вот ще увисне заради високата избирателна активност.
  • 4 От сега е ясно

    6 11 Отговор
    Че ППДБ ще бъдат с ГЕРБ и ДПС след изборите.
  • 5 Разочаровани българи,

    14 12 Отговор
    Има за кого да гласувате! Партия "ВЕЛИЧИЕ" с представители полковник Николай Марков и Ивелин Михайлов. Запознайте се с тяхната програма - Справедливост за всички български граждани и против продажните и крадливи политици-олигарси-мафиоти.
  • 6 Копейка

    5 12 Отговор
    На нас ни казаха,че волгата от БНР ще дарява половината си заплата на Костадин!
  • 7 незнайко

    5 3 Отговор
    Разбира се, че ще има ниската избирателна активност ! Хората ще са на почивка на море и няма да им е до избори !
  • 8 Селянин

    11 3 Отговор
    🔴 Една от най-популярните легенди на съвременната българска политика гласи, че тъй като всички партии и политици са еднакви, за да се протестира срещу тях, не трябва да се гласува.

    😱 Всъщност е точно обратното - гласът на всеки, който не гласува, се преразпределя между партиите, които са участвали на изборите, но забележете - не между всички партии, а само между тези, които влизат в парламента. Което значи, че гласът на всеки негласуващ отива в най-голяма степен за ГЕРБ, ППДБ и ДПС.

    🔥 За това ние от Възраждане започваме акция за убеждаване на негласуващи българи да излязат да гласуват на 9-ти юни 2024 г.
    🗣🗳 Нека всеки от вас убеди поне 5 негласуващи да гласуват на предстоящите избори 2 в 1, защото ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!
  • 9 негласуващ

    7 8 Отговор
    Не съм гласувал не помня от кога!Сега се появи ново лице-"Величие" с полк.Марков!Името не го харесвам,но слушах полковника,който открито си каза,че е от ДС!Това ми хареса!Знам,че хората от ДС не са случайници,и имат добра подготовка!Тоя път ще гласувам,пък ще видим какво ще стане!
  • 10 Честно,

    6 0 Отговор
    бОли ме кОра.
  • 11 Избирателите

    7 2 Отговор
    интуитивно разбират, че предстои "Голямото нулиране", усвояване на материалните активи на юридически и физически лица, имотният балон и промените в меж. законодателства ценни книжа,земеделие, ГМО техники, бръмбари са индикатор за реализиране НСР на СИФ. Тези избори са шанс връщане на Европа към нормалността. Победят ли "ултраглобалистите" предстоят жестоки здравни и финансови геноциди, легализиране на извращенията с деца, тотален контрол и диктатура с цифровото евро.
  • 12 Благой

    7 2 Отговор
    Не разбрахте ли ,че сглобката това целяха да отвратят хората да гласуват ,а да гласуват само техните ще видите след изборите отново ще има братска,бандитска прегрътка
  • 13 Аз....

    6 1 Отговор
    ПОД 21% класиранеееееее на изборите!!!!!!
    Всички партий ВЪН!!!!!
  • 14 Еми, пак за същите ли

    7 1 Отговор
    да гласуваме?
  • 15 Край

    8 1 Отговор
    На партия повече не давам доверие - мога да гласувам доверие само на човек и то е мажоритарен избор в два тура. Всичко друго е схема в която ме нема.

    Коментиран от #20

  • 16 Под 60% гласували

    6 1 Отговор
    изборите са нелигитимни.
  • 17 Жалки продажни копейки 🤪🤡

    2 4 Отговор
    А какво казват говорещите глави Райчев 🙉, Кънчев🙊 и Харалан 🎃?!
    Там е истината 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 18 Събрахме се ... вече явно

    5 1 Отговор
    В рамките на 20 минути днес следобед пресцентърът на ДПС изпрати две публикации и няколко снимки за съвместната работа на Делян Пеевски и Бойко Борисов.
    Едното прессъобщение гласи:

    "Обещано и изпълнено! Това заявиха лидерите на ДПС и ГЕРБ Делян Пеевски и Бойко Борисов по време на среща с представители на миньорите и синдикатите и министъра на енергетиката....ГЕРБ и ДПС поехме категоричен ангажимент и ще изискваме непрекъснато информация за развитието на процеса от министъра на енергетиката и от ръководството на мините".

    Другото прессъобщение е със заглавие "Делян Пеевски и Бойко Борисов се срещнаха с кмета на Ямбол Валентин Ревански".
    "Председателите на ДПС и ГЕРБ Делян Пеевски и Бойко Борисов обсъдиха с кмета на Ямбол Валентин Ревански проблемите пред общината. В разговора в Народното събрание участваха и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на отбраната Атанас Запрянов и председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев.
  • 19 Гост

    1 0 Отговор
    За какво ви е избирателна активност? Нали от Анкара ще ви пратят гласове?
  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Край":

    Докато неграм0тни и не0браз0вани могат да решават съдбата на нацията, не ме търси да гласувам.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове