Last news in Fakti

1 Май, 2024 15:08 829 18

Димитър Манолов: Важното нещо е да запазиш здравия разум

  • димитър манолов-
  • синдикат-
  • ваня григорова-
  • българия-
  • политика

Политиците са ловци на души - те продават илюзии

Димитър Манолов: Важното нещо е да запазиш здравия разум - 1
Снимка: БНТ

Ваня Григорова не е представител на синдиката, тя е някакво политическо лице, съобщи пред БНТ „Денят започва" председателят на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

Ако има нещо, което със сигурност се забелязва, това е промяната на демографската ситуация на света, в който живеем. Стават все по-малко хората, които не работят и все повече тези, които са извън пазара на труда. Това е голямо предизвикателство и не знам как може да бъде преодоляно, коментира той. По думите му светът решава това по не най-добрия начин.

Привличаме работници от други места на света с идеята, че ще свършат работата, която при нас няма кой да свърши но за 1-2 поколения се натрупаха проблеми, които ни затискат все повече и повече, обясни Манолов.

Политиците са ловци на души - те продават илюзии. Важното нещо е да запазиш здравия разум. Мога да кажа за моя синдикат, че е много важно да запазиш политическия неутралитет и да не се изкушиш от това да заемаш страна, защото, когато участваш в кални борби, непременно ще се изцапаш, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    4 0 Отговор
    Как можеш да запазиш нещо което го нямаш .
  • 2 Българка

    6 0 Отговор
    И тоя от профотдела на ГЕРБ спазва политиката на вожда. Борисов не познава почти финансовия си намагнитен министЕр Влади Горанов. Манолов пък се разграничава от Ваня Григорова, че не е представител на синдикат..........Само че май точно в КТ Подкрепа се подвизаваше Ванчето. А и от медиите се хвали с това и твърди,че ще си продължи тази политика. Пълна шизофрения
  • 3 Българка

    8 0 Отговор
    И на този тулуп напомням, че имаме 600 000 армия нищоправещи държавни чантаджии,на които работещи бедни иплащат стотици милиони заплати. Ако се направи поне 40 процента сткращения на трудовия пазар ще има около 240 000 българи и то с дипломи

    Коментиран от #15

  • 4 българка

    5 0 Отговор
    Декларация "Аз съм чистичък!". Дали?
  • 5 Няма бира

    5 0 Отговор
    15г при Боко не си показа мазната муцунка. Сега всеки 3ти ден по студиата да реве. Как ги "обичам" такива наведени.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 цербер

    1 1 Отговор
    Ваня Григорова не е представителка на синдиката,

    Коментиран от #10

  • 8 док

    6 0 Отговор
    Важното нещо е да запазиш дебелата си заплата в пачки!
  • 9 така ли стана

    4 0 Отговор
    Що не си подадеш оставката и аз да реша проблема?
  • 10 разбира се

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    Синдикатити по презумпция не са част от управляващите, а защитават работещите от калпавите им политики.
  • 11 Митьо Линейката???? Моя синдикат???

    3 1 Отговор
    Моя Синдикат??? Беше шофъор на линейка в Пирогов, а сега си имате Синдикати с оня другия Главанак! Слугинаж на Борисов сте и двамата!?
  • 12 Боруна Лом

    0 0 Отговор
    КА. ПУТ! СИНДИКАТИТЕ –– ОПГ СЪС СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО!
  • 13 Реформатор ПП

    2 0 Отговор
    Г-н Манолов ?Много говорите ама нищо не казвате! Зеро 0 и така нататък!
  • 14 КТ,,Подкрепа"

    0 0 Отговор
    даваше съгласие за ликвидирането на работните места и разбиването на Прогсъюзите,членове на Международния профсъюз.Сега не им останаха стуктури и са един файтон хора.
  • 15 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    В НСИ, пише - че чиновниците са 90 000. В Уикипедия пише, че около 20% от работниците са на държавна заплата, тез в държавни предприятия, армията, полицията, учителите, всичко не-частно.. 2,2 милиона са всички работници.. Значи на заплата от държавата са 440 000. Но и Естония има 23% от работещите, на държавна работа. Англия, всичкии.. и електронното управление не намаля чиновниците в развитите в това отношение държави.
  • 16 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 0 Отговор
    Видяхме вече за ужасно идиотски и безумно катастрофално изминалото повече от четвърт век историческо безвремие, че това е абсолютно така. Нали? Но! Първо и преди всичко. Какво е комунизъм според Маркс и Комунистическия манифест? Ето какво: „ ... ново обединено общество, в което свободата на всеки прави възможна свободата на всички“. Това е всичко и няма нужда от никакви приказки повече. Точка. Защото това е идеалната цел на основоположниците на лявото развитие в света, формулирана преди почти два века и определяща към какво постоянно и непрекъснато трябва да се стреми лявото в постепенното си поетапно движение – падайки и ставайки, но неотклонно движейки се – към постигането на тази цел. Докато основната цел, внимание и грижа на неолиберализма, примерно, като общочовешка обществена философия, са най-умните и най-способните от хората, които ужким щели били със своите успехи неизвестно защо, кога и как да изтеглят напред цялото общество заедно със себе си. Как ли пък не! Глупости! Но не е ли бил винаги забравян възможно най-високо човеколюбивият комунистически идеал във всички времена и превратности на историята, като съвсем ясно целeуказание как да се развива лявото и към каква цел да върви? Бил е, разбира се. И още как е бил! Но той е забравян все повече и повече. Дясното е фашизъм, защото може да обясни бедността само чрез лоша генетика. Както казва Рейгън, че бедността била наказание за глупост. ТОЕСТ БЕДНИТЕ СА ГЛУПАВИТЕ, И КАТО НАРОДИ.. но битието опр
  • 17 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 0 Отговор
    Докато основната цел, внимание и грижа на неолиберализма, примерно, като общочовешка обществена философия, са най-умните и най-способните от хората, които ужким щели били със своите успехи неизвестно защо, кога и как да изтеглят напред цялото общество заедно със себе си. Как ли пък не! Глупости! Но не е ли бил винаги забравян възможно най-високо човеколюбивият комунистически идеал във всички времена и превратности на историята, като съвсем ясно целeуказание как да се развива лявото и към каква цел да върви? Бил е, разбира се. И още как е бил! Но той е забравян все повече и повече. Дясното е фашизъм, защото може да обясни бедността само чрез лоша генетика. Както казва Рейгън, че бедността била наказание за глупост. ТОЕСТ БЕДНИТЕ СА ГЛУПАВИТЕ, И КАТО НАРОДИ.. но битието определя ли съзнанието? отгледан от вълк, човек ли е? Маркс иска всички да получат образование и култура, за да има повече таланти и осъзнатост. Хитлер иска за славянските народи да има само музика по радиото, за да не се пръкне и дори един осъзнат, за да стане лидер - тоест водач. Ето защо няма изградени училища в Африка от западните империи.
  • 18 Той Вашияя синдикат е един Киндикат.....

    0 0 Отговор
    Той Вашияя синдикат е един Киндикат..... Партийна поличба!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове