Last news in Fakti

30 Май, 2024 09:04 3 502 60

Безумията на КАТ: Пукаш гума в дупка на пътя, а Пътна полиция ти пише два акта

  • дупка-
  • автомобилна гума-
  • спукана-
  • авария

Според Пътна полиция пострадалият е напуснал мястото на произшествието

Безумията на КАТ: Пукаш гума в дупка на пътя, а Пътна полиция ти пише два акта - 1
Снимка: Нова телевизия

Шофьор разцепи гума в дълбока дупка, докато премести автомобила си на безопасно място. Мъжът попаднал в нов капан – дошлите на място полицаи му обяснили, че трябва да му напишат два фиша. Единият - за това, че е напуснал мястото на произшествието, а вторият - за шофиране с несъобразена скорост.

Това разказва "Нова телевизия".

„Молех се да не съм спукал гума, но уви. Трябваше да извикам полиция, след като застрахователят ми каза, че трябва да имам протокол, за да възстанови щетата. От полицията ми заявиха, че ще ми напишат два акта”, обясни в ефира на „Здравей, България” Марио Кръстев.

Униформените му казали, че потърпевшият трябва да посочи с точност коя е дупката, в която е спукана гумата. „Ако актът ми е за несъобразена скорост, няма никаква логика да им покажа точно в коя дупка съм влязъл с колата”, обясни Кръстев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бен Ходжа

    128 3 Отговор
    Аз затова не викам тъпи милиционери. По-добре да да си купиш нова гума и джанта, отколкото да се занимаваш с тия кретени.

    Коментиран от #9, #23

  • 2 Трол

    6 88 Отговор
    Възпитателни фишове. Следващия път ще внимава и няма да си спука гумата.

    Коментиран от #48, #53

  • 3 честен ционист

    99 16 Отговор
    Застрахователи и катаджии бачкат в комбина. Като скачени съдове са, зашото произхождат от едно и съшо място ВИС и СИК.
  • 4 България

    81 0 Отговор
    Абсурдистан

    Коментиран от #37

  • 5 ТаУмВзе

    33 6 Отговор
    Викаш ушеви и те Глобяват! Да си беше сложил резрвната гума от багажника, ако има и да си трае!

    Коментиран от #14

  • 6 да де

    111 0 Отговор
    Ами КАТ да номерират дупките за да могат шофьорите при такива случаи да посочат виновната дупка.
  • 7 Ццц

    83 1 Отговор
    Винаги си с несъобразена скорост на път, който не е съобразен за коли. Полицаите ще пишат акт на дупката, само ако те влезат в нея.
  • 8 българина

    109 0 Отговор
    всяка дупка с диаметър над 20 см или шахта с ниво различно от пътя е опита на държавата да те убие, защото ти отвлича вниманието и почваш да криволичиш. Както паднал предмет на пътя инстинктивно го заобикаляш същото е с дупките и шахтите. Щом държавата не взема мерки, значи иска да те убие и трябва да бъде осъдена от всички нас

    Коментиран от #20

  • 9 ТАК

    50 0 Отговор

    До коментар #1 от "бен Ходжа":

    ами то кое не ни е кретенско.
  • 10 456

    5 57 Отговор
    Съдете тези които трябва да поддържа пътя. Реално КАТ имат право, тъй като в закона е записано, че всеки трябва да кара с такава скорост, че при необходимост безопасно да спре.

    Коментиран от #22, #44

  • 11 БЕНОВСКА

    32 7 Отговор
    в татарстан е така мили ми тъпи татари ,
  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    52 1 Отговор
    При такива безумщини на КАТ, както и при фалшивоположителни тестове съдете държавата до дупка! Нека да фалира, заради собствената си тъпотия, точно заради тези безумщини!
  • 13 Жалка картинка

    61 0 Отговор
    КАТ трябва да се разформирова и Сите тумби с фуражки на борсата. Само покриват кражбите и престъпленията на ДС хунтата и дерат от матриала 100 кожи
  • 14 Анонимен

    36 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Е до кога за всичко ще си траем. Освен да си носим и вазелин, че да е по безболезно

    Коментиран от #16

  • 15 Ко речи?

    20 12 Отговор
    Кой е този застраховател, който изплаща щети за консумативи? Следващия път, като сменям филтри, да се жалвам от мръсен въздух. Ще им приложа и протокол от НИМХ.
  • 16 ТаУмВзе

    27 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Приключили сме Вчера от Траене! Не е възможно останките от народец да направи, каквото и да е. Само Територията е ВАЖНА, БЕЗ МАТРЯЛА!
  • 17 "ВРАГ НА НАРОДА"

    28 1 Отговор
    ПО-$ТАШНО ОТ КОМУНИЗМА € ТОВА , КО€ТО ИДВА $Л€Д Н€ГО!
    В$ИЧКИ "ин$титуции" В БУЛГАРИ$ТАН $А Ч€РВ€НИ-КОРУМПИРАНИ, И РЪКОВОД€НИ ОТ Н€ГРАМОТНИТ€ РОЖБИ НА БКП и КД$!
    МАЙ СА ПРАВИ ХОРАТА,КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!
    ВРЕМЕ Е .ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДЕН СЪД!
  • 18 КАТ аванта

    23 2 Отговор
    Щом ни губи времето вместо да правим пари зад храста да се радва, че и 3 акта не сме му нашили!
  • 19 мхмхм

    34 0 Отговор
    МВР е ОПГ
    мвр са съвременните терористи в държавата България

    убиват и бият, крадат и мамят това е МВР
  • 20 Справка

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "българина":

    На цариградско посока Пловдив около Плиска преди моста всичките шахти в дясната лента са доста под нивото на асфалта и или карам само в лява лента или гледам да ги заобикалям като конуси, винаги са били така шахтите поне от 15 години не са пипнати!
  • 21 тука е така

    34 0 Отговор
    Ролята на полицията не е само да санкционира, а също да оказва помощ на водачите когато имат нужда, да сигнализира за нередности по пътното платно и най основно да осигурява безопасно придвижване на превозните средства по пътното платно. Лично бях свидетел на прецедент в чужбина на полицейска намеса при автомобил с включени аварийни светлини, но без да има авария. Първия въпрос, който полицая зададе беше "- Какъв проблем имате и с какво мога да помогна, за да освободим платното. После се установи, че водача е спрял по лична работа и включил аварийни, за което наистина беше санкциониран с мотива, че тези светлини са за да се се включат при настъпила авария, а не кой когато, където и за каквото му скимне.
  • 22 Параграф 22

    25 0 Отговор

    До коментар #10 от "456":

    Ами примерно КАТ забранява и закона забранява да се кара под 50км/ч на магистрала,а на магистралите има доста дупки,как да се спре безопасно като се кара над 50км/ч. по закон, без да засечеш някой или да набиеш спирачки? Тоест ако искаш да караш със съобразена скорост за нашите магистрали пълни с дупки трябва пак да ти напишат акт,че си карал много бавно.

    Коментиран от #30

  • 23 Утре можеш да започнеш да говориш така

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "бен Ходжа":

    И за лекари, строители, учители и т.н. . И ставаш Робинзон Крузо в гората... вместо да раздухаш проблема и да подадеш няколко жалби и подобни абсурди да не се случват повече. Нали знаеш, че можеш да съдиш общината затова? Как ще гиносъдиш, ако не е имало полиция на място??
  • 24 Бай той Толстой

    14 0 Отговор
    И за какво са ви тия застраховки,бе?

    Коментиран от #26

  • 25 пропадия

    19 3 Отговор
    35 години демокрация и развитие.... не само, че не могат да направят пътища ама и не могат да подържат и кърпят дупките по пътищата построени за също 35 години бай Тошово време.... а от три кабинки на Витоша сега сме на НУЛА....
  • 26 ТИКВИТЕ ТИКВИТЕ

    18 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай той Толстой":

    Да лапат това е важно
  • 27 е те са гледали какво им казват

    6 0 Отговор
    началниците . Отивайте 2 на 100 места - закъснели с 2 часа . Гумата не му сменили , а рекламират как помогнали на самотна жена 3 на година . Видели го майка му неработи в кат , не е политик , не е от Фирмата и хоп . Ограбване до стотинка . Ако беше дете и го прегази . Ама невидима яма е . Същото е . Те незнаят как се чете закона . Затова няма възпитателна функция от глоби и забележки . Задния виновен - условни наказания, измъквания , леки глоби . Предния виновен - ходи нощем без триъгълник, без жилетка и сгазен от тир на околовръсното в 2 през ноща . заради драснати калници спрели на средата на пътя . Глупашки катастрофи .
  • 28 рфокад

    28 0 Отговор
    КАТ се превърна от орган които да служи на българите в орган които рекетира българите. Там е необходимо всичките да бъдат дисциплинарно изгонени и да се създаде на ново цялата служба. Заплатите им са от данъците на същите българи които те рекетират и тормозят. Цялата държава е прогнила и трябва да се реже до кокъл. Вместо да служат на хората дето ги хранят тези мръсници могат да те изкарат престъпник без дори да искаш. Ще стане накрая голяма беля, ако не се промени нещо. Всичко ври и кипи. Христос Воскресе.
  • 29 Цъ Цъ

    17 1 Отговор
    Толкова много пари похарчиха за асфалт от тиквената партия, че с толкова асфалт всичко трябваше да е асфалтирано и една дупка да няма на пътя.
  • 30 456

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "Параграф 22":

    Продаваш сигнал за неизправността на пътя, правиш клип на пътя и от там с съда /пускаш GPS или камерата да ти записва /. Докато не се бръкне в джоба на държавата да започне да плаща обезщетения за вреди, никой няма да си мръдне пръста да оправи нещата. Разберете хора докато не си търсите правата все ще плащате

    Коментиран от #36

  • 31 Енгелберт Хъмпърдинк

    21 0 Отговор
    Нищо неочаквано не виждам в случая. Освен да пази властта, другата основна функция на полицията е да тероризира раята, което е и направила тук.
  • 32 бай Иван

    15 0 Отговор
    Ид.и оти мила моя майно льо!!! Българският сержант в МВР най-простият сержант.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 куку

    17 0 Отговор
    на дълбока 20см дупка и с протокол от КАТ , съда отказа да ми признай щетите - подбита джанта и разцепена гума . Трябвало да докажа механизма- как точно е станало
  • 35 бандера

    24 0 Отговор
    Терминът "несъобразена скорост" е абсолютен правен абсурд, даващ възможност за свободни съчинения от страна на КАТ! След като има знаци, указващи максимално допустимата скорост - ти или си я превишил, или не си.
  • 36 Хахахахха

    16 0 Отговор

    До коментар #30 от "456":

    "Докато не се бръкне в джоба на държавата....
    В джоба на държавата, означава да бръкнат в собствения ти джоб, образно казано. Някой ги осъди, но никой персонална финансова отговорност не носи. Даже няма да им вземат и от бонусите, за заплати дума да не става. Значи Пенчо е осъдил Иванчо, Стоянчо , Драганчо и никога държавния служител.

    Коментиран от #40, #45

  • 37 Без прошка

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "България":

    Подобни актове падат в административните съдилища навсякъде, тъй като водачът е длъжен и може да съобрази скоростта само с обстоятелства, които са му известни или са предвими и очаквани. Дупката на пътя не е нещо нормално и очаквано, а е непредвидено обстоятелство за което водачът разбира ненадейно и внезапно по време на движение и не разполага с необходимото време за рекция за да съобрази скоростта на управляваният от него автомобил. Съд до дупка!
  • 38 Емигрант

    12 1 Отговор
    Ами ходете МАСОВО да гласувате за да държите във властта тези които едно десетилетие ви направиха живота тъжен и беден ! Такива параграфи, точки и "запетайки" си гласуваха, че да ви оберат до "шушка", както този случай, вместо да ви помогне законът той ви обира по най-наглия и непочтен начин вместо да ви пази ! Белгия ви даде пример, но вие нали сте "най-умните" какава е Белгия /трета в ЕС сред страните с най-висок стандарт/, че да се поучите от нея, за вас е най-важното да послушате политиците които искат масово да се гласува за да докажат на света, че водят правилна политика и народа е доволен и доказва това като гласува масово ! Отнеха ви правото на свободно мислене като ви контролират и манипулират от екран и медии и вие послушно и покорно им се подчинявате ! Още какви такива случаи ви очакват в бъдеще и по-фрапантни и непочтени си нямате и представа, отидете до урните и подкрепете палачите си, това си е ваше право на избор, но след това не смейте за ревете, че сте най-бедни и народ трета ръка, защото втората отдавна си я "отсякохте" сами, нали сте "УМНИ" ?
  • 39 дупките кой ги прави

    1 5 Отговор
    има си дупкари . ходят и изровят , та другите да се пребият . пред блока имам 2 огромни дупки . 8 милиона за ремонт кметицата няма . Ако се утрепе инвалид и си прекъсне гръбнака и строши краката , като осъди общината после ще си купи кола . За пътната мрежа наказват директорите - АПИ . Те възлагат ремонт , гаранции , подръжка гаранционна . Черепа направи мъртво море по времето на 4 коалиция . Строителна фирма имаше . Никой не го съди , но по сайтовете обвиниха бойчо . Случаи на страдащи от дупки обаче има . Апи е виновна . Не са кат . КАТ приемат пътя, ама без дупки . Заплатниците са шмекери .
  • 40 ъхъъ

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хахахахха":

    Точно така е. Всичко плащаме ние- народа.
  • 41 Може ли това

    10 0 Отговор
    Да е истина?!? Може ли да сме такива овце, че да търпим държавата ни да се състои от подобни нагли идиоти, като тези полицаи? И те са само едни от многото подобни държавни апаратчици!
  • 42 куку

    0 8 Отговор
    както и при всички други теми , копейките използват и тази - вместо реално търсене на решение, предлагат да изгорим юргана на юруш
  • 43 Руси Дианов

    8 0 Отговор
    В България има много умни хора в "дълбокото" от време оно - несъобразена скорост... Чудничко, винаги в киреча. Тва нещо го няма никъде по света и доколкото съм подучувал, имаме поет ангажимент да ликвидираме този казус от робовладелското право пред ЕС, но со кротце, без раздухване кервана си върви!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 456

    0 6 Отговор

    До коментар #36 от "Хахахахха":

    Ами извинявай, но с това мислене нищо няма да се промени. Ще продължавате да упрекват полицайте който реално са си свършили работата защото такъв е закона и в същото време ще бъдете не справедливо сглобени. С премирение, нещата не се променят.
  • 46 456

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    При мен В Германия такива дупки няма, но при теб в България със сигурност ще скачаш от радост само ако успее да спре до твоята дупка, а не в лети със 200 в нея. Чат ли си?
  • 47 Абе

    1 7 Отговор
    Абдал, що не даде на момчетата педесе лева да се почерпат, нито фишове нито актове немаше да има, щеха протокол като слънце да ти направат, да си земеш застраховката и да си пееш.

    Коментиран от #52, #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Територията БГ

    11 0 Отговор
    Когато нещо такова се случи, работата на милиционерите е да обезопаси района и пострадалият автомобил. Ако е необходимо да се извика пътна помощ или медицински екип. Да се направи протокол за неравност/ дупка/ на асфалта и да се изпрати в АПИ. Така се прави в западна Европа.

    Коментиран от #51

  • 50 Ко речи?

    9 0 Отговор
    Несъобразена скорост? Ха ха ха ха хайде заптиетата да докажат, че скоростта на автомобила е била несъобразена. Ако нямат доказателства има съд за тях. Напуснал мястото на произшествието? Пак смях. Автомобила трябва да се премести ако пречи или застрашава другите участници в движението. Аре пак на съд....
  • 51 456

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Територията БГ":

    Абсолютно си прав. Но, я помисли колко време трябва да мине за да стане дълбока тази дупка. Мислиш ли, че не са знаели за нея. Предполагам, че са знаели и не държавата не е взела мерки. Затова само съд. Но в България не мисли народа.
  • 52 А бе

    9 0 Отговор

    До коментар #47 от "Абе":

    момченцата отдавна се мръщят на 50-те лева. Най-много да те заключат че се подиграваш с тях. А и ходят на тумби. Трябва да ги обгрижваш всичките.
  • 53 Абе....

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    .....ХодиСе гРъмни
  • 54 куку

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Абе":

    протокола не е достатъчен в съда , трябва при подобни произшествия закона авттоматично да пише - обезщетение . Самото наличие на такава дълбока дупка е неизпълнено законово (макар и пожелателно) задължение
  • 55 Аз да кажа

    11 0 Отговор
    Полицията като такава трябва да помага на хората и да ги защитава а престъпниците да арестува. Това е основната функция на този орган. Но, в БГто е наобратно. Факт

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 В България.....

    3 0 Отговор
    В България..... Е Така!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове