Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Май, 2024 05:42 3 764 57

Боян Чуков: Засега само американците са използвали атомно оръжие

  • боян чуков-
  • ядрено оръжие-
  • русия-
  • сащ

Оказва се безпрецедентен натиск върху Руската федерация с цел Путин да употреби тактическо ядрено оръжие, заяви международният анализатор

Боян Чуков: Засега само американците са използвали атомно оръжие - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Ракетите, които поразиха радиолокационните станции тип "Воронеж" в Руската федерация, които са част от ядрената триада на Русия, не могат да бъдат поразени от украинците. За да се определи точно месторазположението на целта, се използва космическо разузнаване. Целеполагането не се прави от украинците, а от държавите, които правят това въоръжение. Оказва се безпрецедентен натиск върху Руската федерация с цел Путин да употреби тактическо ядрено оръжие. Целта е това да се случи преди срещата в Швейцария, където не присъстват Русия и Китай, целта е глобалният Юг да се обедини и да застане на страната на САЩ и съюзниците".

Това коментира международният анализатор Боян Чуков в предаването "Денят ON AIR".

Още новини от Украйна

Той отбеляза, че засега само американците са тези, които са използвали атомно оръжие - в Хирошима и Нагазаки. Ако Русия го направи, ще бъде втората и "тактическото ядрено оръжие ще се банализира".

"Мирният план на Зеленски беше нереалистичен. Сега започна да се говори за плана на Антъни Блинкен, който отново е неприемлив за Руската федерация. Руснаците си дават сметка, че ако има замразяване на конфликта, то ще е временно. Украйна беше планирана като ракетна площадка на НАТО срещу Руската федерация. Войниците на въоръжените сили на Украйна са малко, НАТО се принуждава да вкарва вече не толкова неявно войници", каза Чуков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тепърва се задвижва големият военнопромишлен комплекс - обединение на САЩ и Европа, а затова са необходими години.

"За първи път в Щатите е построен нов завод за производство на снаряди. Всички се готвят за продължителна война. САЩ се опитват да вкарат Източна Европа във войната срещу Украйна и с хора, и с летища, и с логистика, и с военна инфраструктура. Неслучайно руските военни експерти казват, че ако тези F-16, които бъдат дислоцирани около границата на Украйна, но влязат и бомбардират руски обекти - ще бъдат ударени от руски ракети. И се споменават: Прибалтика, Полша, Румъния, вече за съжаление и България", обясни международният анализатор.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С ЕДНА ДУМА

    68 6 Отговор
    НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Размишления

    68 20 Отговор
    Според мене не тактическо ами нещата отиват към стратегическо ядрено оръжие за елеминиране на първопричината за тоя конфликт
  • 4 Чуков

    53 73 Отговор
    Международен експерт от ДС

    Коментиран от #45, #47

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 някой

    90 30 Отговор
    Писах преди време , че Украйна е трудно-прежалима за западният свят , защото е една от световните суровини банки . Отделно е плацдарм към сърцето на Русия . И западният свят ще бъде принуден да воюва за Украйна , на кило кръв , и метър кожа . За руснаците също няма "задна скорост " .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ???

    30 47 Отговор

    До коментар #10 от "ЕВРОНЮЗ":

    Толкова рано ли почвате с водката в Кремъл?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историк

    41 66 Отговор
    Отявлен привъженик на руския фашистки режим като Чуков поне трябва да си свери нещата, които драска: радарът не е ударен с ракети, а с дронове и украинците вече многократно показаха, че имат хора от ГУР в Русия на терен на много места (включително в Москва). Нямат нужда от "космическо разузнаване" за да насочват дронове.

    Единствените, които говорят за ядрено оръжие са рашките, тъй че това е друга лъжа, която Чуков пробутва.

    Иначе, нормално е такива като него да са притеснени, завода в САЩ много бързо могат да станат 5 или 10, ако се наложи.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Историк

    36 66 Отговор

    До коментар #10 от "ЕВРОНЮЗ":

    Американците продължават да стоят там, защото Русия не е спирала да заплашва Европа с ЯО.

    Това е факт.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сър Пичук

    34 55 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Чуков е един обикновен манипулатор, който вече се е паникьосал и се чуди какви глупости да си изсмуче от пръстите за да заслужи благоволението за кремълските си господари.
    В последните години много маски паднаха и това е добре за да може обществото ни да знае кой кой е е постепенно да се прочиства от тях.
  • 17 Историк

    34 55 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Фашисткия режим е в Русия. Отговаря 100% на определението за такъв. Явно ти не го знаеш.

    Коментиран от #33, #41

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сърпов

    32 41 Отговор
    Засега само руснаците са уморили 5 милиона собствено население от глад чрез нескопосаност.

    Коментиран от #21, #23, #27, #32

  • 20 Ццц

    45 30 Отговор
    С президент - руина от Студената война, САЩ направиха света да прилича на този от 1961-ва. Управлениета на Байдън ще се запомни с това, че маските са свалени - САЩ губят позиции на световно ниво. Вече никой не вярва в доблестния защитник на световния ред, нито на самия световен "ред", предназначен да обслужва интересита на ционистите, които дърпат конците в сянка. Голяма роля изигра отношението към Израел. Всеки видя какво долно лицемерие са САЩ. Разбира се всеки означава всеки, който вижда, защото човек гледа с очите, но вижда с мозъка. Тука гледам някакъв хисторик е много активен. Той едва ли е разбрал нещо, защото само гледа.
  • 21 Ццц

    30 16 Отговор

    До коментар #19 от "Сърпов":

    Може и да си прав. Но през Голямата депресия не са загинали по-малко. За съжаление не от нескопосаност, а от алчност - твърде дълго балонът е надуван и гърми с трясък. Печелят само тези, на които им е поверен държавния резерв, към днешна дата и целите САЩ. Нали знаеш кои са?
  • 22 пешо

    22 39 Отговор
    САЩ се опитват САЩ искат какви са тия глупости истината е че путин нападна Украйна
  • 23 Айде

    28 16 Отговор

    До коментар #19 от "Сърпов":

    Айде 95 милиона местно население избиват преселниците в Северна Америка ти за някакви 5 милиона говориш

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Историк

    12 23 Отговор

    До коментар #23 от "Айде":

    "Айде 95 милиона местно население избиват преселниците в Северна Америка"

    Това е абсолютно невярно. Дай си източника на тези цифрички.

    Коментиран от #34

  • 25 Васко Делчев

    36 19 Отговор
    Разбира се. Вие какво сте очаквали от империята на злото- САЩ!!!? Това са терористи, които са окупирали целия свят..... Моята държава трябва да се отърве от тях възможно най-скоро...
  • 26 Вандал

    8 24 Отговор

    До коментар #23 от "Айде":

    Има разлика между това да завладяваш непознат нов континент преди 3 века и това да НЕ може най огромната държава в света да изхрани собственото си население, хахаххахах

    Коментиран от #29

  • 27 Баба ти

    13 6 Отговор

    До коментар #19 от "Сърпов":

    Не руснаците, а болшевиките ционисти, които знаеш от кой етнос са, ако си наясно с историята. И дне почти всички военни конфликти, включително този в Окаяна е предизвикан задкулисно от тях. Още ли в главите ви витаят фалшиви познания?!
  • 28 Много питаш

    19 1 Отговор
    Какви са тези ядрени репетиции?!Цялата Евразия ли да се подготвя за изпитателен полигон?Дипломацията пак ли си глътна езика? Няма ли кой да напише сценарий за дългосрочен мир?
  • 29 Абе

    24 9 Отговор

    До коментар #26 от "Вандал":

    Истината е, че САЩ са Долно племе и колкото по-рано Путин направи проток между Мексико и Канада толкова по-добре за целия свят!

    Коментиран от #31, #44

  • 30 Хм...

    23 7 Отговор
    В учебниците по история в Япония пише, че са бомбени с атом от Съюзниците, САЩ изобщо не се споменават по темата.
    Скоро очаквам същото и у нас.
    Даже няма да се учудя, ако се окаже, че руснаците са хвърлили атомните бомби в Япония през 1945г. пък САЩ са се опитали да ги спрат и са целите в бяло.

    Коментиран от #51

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Верно ли

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Сърпов":

    А стига бе! Не беше ли въпросният Гладомор, дето само украинци е морил? :)))) Не за друго, ами щото те си го присвоиха, че да им запишат и на тях някое геноцидче :)))) Па сега собствено население...

    Коментиран от #36

  • 33 Стоенчо

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Би било добре да извадиш факти, не лозунги.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ццц

    3 8 Отговор

    До коментар #33 от "Стоенчо":

    Фактите са му в диагнозата. Коментарите му са патология.
  • 36 Историк

    7 12 Отговор

    До коментар #32 от "Верно ли":

    Противоречие няма.

    По това време украинския етнос живее в рамките на СССР. Действията на Сталин са насочени срещу смазването му като е имало и планове голяма част от него да бъде преместена в Сибир и на нейно място да се заселят руснаци, за да бъде гарантирана доминацията в територията там. Това е често срещана практика в СССР и се нарича етническо прочистване, което заедно с въпросния геноцид осигурява контрола на колонизатора над колонизираните. Същото нещо се наблюдава в най-ново време в окупираните украински територии от руския фашистки режим.

    Коментиран от #49

  • 37 Пурко

    3 2 Отговор
    Операция,,Немислимо,,--Уинстън Чърчил.
  • 38 !!!?

    8 14 Отговор
    Путлер се готви да е втория който ще използва атомно оръжие...нали Кремъл само в престъпленията иска да е ненадминат !!!?
  • 39 Ха ха а така

    6 7 Отговор
    О чукча неземен , пак ли ти говориха с Више от кремля ......
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този наистина

    4 2 Отговор
    Е Тъп Чук.

    Поредния Изтрещял Рублаж.
  • 44 А Къде ще бъде

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Абе":

    Мускал Сити след това
    ЧервеноПерко?

    Коментиран от #48

  • 45 Експерт

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чуков":

    На Пасоля .
    Все едно слушаме
    Мендел.
  • 46 чуколина

    2 1 Отговор
    да хваща спина и при другата чуколина
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 само ти си перко

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "А Къде ще бъде":

    но това се дължи на силните хормони за смяна на пола тази твоя мечта да си жена те побърква
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Разочаровал съм се

    2 7 Отговор
    навремето от всичко руско което съм имал - кола, телевизор, хладилник, фотоапарат, радио, самобръсначка(електрическа), пералня. Всички съм ги поправял многократно и са пълна скръб. Видяхме им безаналоговите оръжия на руснаците - Армати, Сармати, СУ-57 и разбрахме, че където са победили е било заради огромния брой жертви, там живота на войника не се цени. Единствено не сме видяли ядрените им оръжия и ако те са като всичко останало няма страшно. Всъщност РФ няма ЯО, останало е съветското правено преди 40 и повече години.
  • 51 Просто са изпреварили.

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хм...":

    Смяташ ли, че ако Хитлер, Сталин, Мусолини или японците ако имаха ЯО нямаше да се похвалят първи? Американците много са се страхували от немците защото точно техни учени са открили верижната реакция през 1938г. Велик поклон пред физика Хайзенберг който е имал смелостта да излъже Хитлер, че такава бомба не може да се направи.
  • 52 Артилерист

    6 2 Отговор
    Моето уважение към г-н Чуков. Той е добър анализатор, но в случая е казал половината истина. Американците вярно първи употребиха атомни бомби, но след тях те непрекъснато във войните си използват прокси/прикрито, мини ядрено оръжие под формата на боеприпаси с обеднен уран. Тези боеприпаси не приличат съвсем на ядрените, но обеднения уран усилва значително поразяващата мощ на снаряда/бомбата, ракетата, а радиационният разпад има трайно въздействие върху живия организъм. Това е практически потвърдено с виетнамците, иракците, сърбите. А също и от българите, които дишат сръбските радиационни следствия с почти постоянния западен вятър...

    Коментиран от #54

  • 53 Д.Кънев

    6 2 Отговор
    И какво и е стабилното на България. Нито войска няма. Нито оръжие има. Че даже е съмнително и схеми и рисунки на вашите прехвалени самолети има.Пък и български войник няма да се бие срещу руски войници.
  • 54 Нещо не си наясно

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Артилерист":

    с употребата на обеднен уран238. Използват се механичните и химически свойства на урана, няма нищо общо с верижната реакция на разпад. Уранът е по-евтин от волфрама, тежък е колкото него и почти толкова твърд. при удар с металната броня на танка се получава екзотермична реакция между желязото и урана и топлината от нея просто разтопява бронята, отстрани погледнато танкът гори. Това с волфрама не става.
  • 55 ППДБ ДПС И ДПС ВОЙНИЦИ В УКРИЯ НЯМА ДА

    1 1 Отговор
    КАК ПРАТЯТ ЗАЩОТО ТИЯ ВОЙНИЦИ ЩЕ ГИ ЛИКВИДИРАТ ТОЧНО ТЯХ ......... ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ НАПРАВЯТ СЪЩОТО И ПОСЛЕ ЩЕ СКАЛПИРАТ ЗЕЛЕНСКИ ЧЕ ПУТИН МНОГО СЕ МОТА !
  • 56 БОЯН ЧУКОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЕКСПЕРТ В ПОЛИ

    1 0 Отговор
    ТИКАТА - ПОВТАРЯМ ЕДИНСТВЕНИЯТ - ПО ГОЛЯМ В ЕВРОПА НЯМА А В АМЕРИКА ДА НЕ ГОВОРИМ ! ФАКТИТЕ ТОВА ГОВОРЯТ - ТОЙ ПРЕДВИДИ ВОЙНАТА ОЩЕ ПРЕЗ 2014 Г. , ТОВА ГО ИМА В ТУБАТА !
  • 57 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Напълно е прав !
    Новите американци /преселници/ са и единствените , които почти напълно са изтребили старите американци /индианците/ !
    Те са и основателите на първите КОНЦЛАГЕРИ , под формата на РЕЗЕРВАТИ / пустош и камънаци / !
    Те са и главните потребители на безплатен робски-негърски труд. И това е правено стотици години. Като дори някои от ВЕЛИКИТЕ им ПРЕЗИДЕНТИ и бащи на ДЕМОКРАЦИЯТА са били крупни робовладелци !
    Добре е да добавим , че живота на един роб е бил по-евтин дори от щипка тютюн !
    Честито на печелившите !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове