Last news in Fakti

31 Май, 2024 20:05 1 014 6

Съюзът на инвалидите иска връщане на паркоместата за нейните членове

  • инвалиди-
  • паркоместа-
  • център-
  • софия-
  • патриарха

Хората много се радикализират и се чуват гласове, че даже е възможно да се стигне до блокиране на велоалея от хора с увреждания

Съюзът на инвалидите иска връщане на паркоместата за нейните членове - 1
Снимка: БГНЕС

Съюзът на инвалидите в България призова общината да коригира организацията на движението в центъра на София. От организацията посочват, че паркоместата за хората с увреждания са недостъпни и това сериозно ги затруднява. Те ще организират протести и блокади в центъра на града, ако не бъдат предприети действия.

Хората с увреждания не могат да паркират и се чувстват блокирани, посочват от национално представените организации. Те заявяват, че Столичната община не спазва законодателството и по този начин ги дискриминира, обобщи БНР.

"На практика ние сме изгони от център. По бул. "Витоша", по бул. П. Евтимий" вече няма нито едно паркомясто. Всички трябва да съществуваме заедно, без да си пречим един на друг. Хората с увреждания също не трябва да пречат на другите, но и всички трябва да се съобразят с нас, защото нашите възможности са различни", обясни Павел Славов от Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС).

Георги Колев от Съюза на инвалидите в България (СИБ) сигнализира и за друг проблем след новите правила за движение в центъра - вече има конфликт между хората с увреждания и колоездачите:

"Имаме случай, в който спрял е човек с количка. Отворил е, слязъл е от автомобила. През това време минава велоспедист си и е казал" Какво ми се мотаеш тук по пътя. Това е велоалея, не е за вас". Ето вижте какъв сблъсък на групи, които е абсурдно общината да ги допуска".

Ако от Столичната община не предприемат действия, организациите ще излязат на протест и ще блокират велоалеи в центъра на София.

"Хората много се радикализират и се чуват гласове, че даже е възможно да се стигне до блокиране на велоалея от хора с увреждания. Надяваме се те да се вслушат в нашия глас и да направят реконструкция наново специална на лявото платно", посочиха Павел Славов и Георги Колев, представители на националните организации на хората с увреждания.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    5 3 Отговор
    Правилно и Инвалидите са Хора

    Коментиран от #5

  • 2 Циник

    9 3 Отговор
    В Центъра почти всички инвалидни места са или празни или заети от коли на мутри с истински стикери ама с фалшива инвалидност. А ние обикаляме като идиоти да търсим паркинг, нищо че сме със синя зона стикери. Оправете си системата и може да почне да ми тежи на съвестта, че няма къде да паркирате.
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    Тези велоалеи, голяма важност, сякаш са ж. п. линии! Видя се, че не ги ползват толкова много, а много повече пречат, ама див популизъм само!
  • 4 Авгиеви обори

    4 0 Отговор
    Тези инвалиди много хищни. Съюза на инвалидите да си изчисти първо оборите.
    Трябва да се преразгледат ТЕЛК на притежателите на инвалидни стикери, защото скъпи коли са регистрирани на хора с ТЕЛК за да не плащат данъци и на това отгоре имат стикер за да паркират където си искат.
    Никой не е против инвалидите като такива, но шмекерите са повече от инвалидите.
  • 5 Истинските инвалиди ...Да!

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Електра":

    Истинските инвалиди ...Да! Но не и Инвалидната Боржуазия! До какъв Разпад стигна тази Страна!
  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Стикери за паркиране на инвалидно място трябва да се издават само тези, освидетелствани с ТЕЛК, които действително имат двигателни проблеми! Има много видове увреждания, които не пречат на придвижването на човека. Като се добавят фалшивите ТЕЛК и фалшивите стикери, за хората с двигателни проблеми не остава никакъв шанс!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове