Last news in Fakti

4 Юни, 2024 10:12 2 083 79

Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за сезонна работа по морето

  • черно море-
  • сезон-
  • хотелиери-
  • работници

Проблемите произтичат от липсата на синхрон между различните институции в държавата

Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за сезонна работа по морето - 1
Снимка: Нова телевизия

Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за сезонна работа по морето. Част от хотелите това лято отварят по-късно заради липса на кадри. Причината е забавяне в издаването на визи на наетите служители. Проблемите произтичат от липсата на синхрон между различните институции в държавата.

„Бях оптимист, но още преди месеци заявихме на служебния министър на туризма Евтим Милошев, че Външно министерство няма административен капацитет. Очаквах на 1 юни да пристигнат 40% от работниците от трети страни. Някои от тях имат визи, други – не. Издаването продължава да се бави. Ние ще започнем работа навреме, ще положим усилия. Но не можем да заработим така, както трябва, за да предложим на туристите качествена услуга”, коментира в ефира на „Здравей, България” зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

Зам.-председателят на асоциацията смята, че липсата на работна ръка идва от факта, че близо милион и половина българи не искат да работят. Въпреки това, според Налбантов, „туризмът в България е един от малкото отрасли, които функционират добре”.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    91 0 Отговор
    Нечовешки условия за труд и ниски заплати.
  • 2 Я дойдат

    81 2 Отговор
    балами , я не , а ако някои се решат , на втората , третата седмица ще си хванат пътя !

    Коментиран от #8

  • 3 Опа

    86 2 Отговор
    Бавно, но сигурно ще фалират 1 по 1 тея нещастници. Нека сами си ходят на бетона и лайноморието. Видовден иде!!!
  • 4 А аааа..

    51 1 Отговор
    Тия с 500лв що не ви бръснат
  • 5 До мутрите с хотели

    90 0 Отговор
    вие що не плащате заплати като хората, а търсите индианци да ви работят за Бог да прости
  • 6 Бендида

    70 0 Отговор
    Хотелиерите е крайно време, да проявят креативност. В градинката пред халите в момента, какво винаги е пълно с хора от....трети страни, които са окупирали цялото пространство, лежейки по пейките.
  • 7 Липсва продължението

    79 4 Отговор
    "липсата на работна ръка идва от факта, че близо милион и половина българи не искат да работят... за смешни заплати и в нечовешки условия". Отделно, броите българите, дето не искали да работят, ами пребройте и укрите тогава. Нали в началото като ги приемахте тука с хиляди, обяснявахте как щели да работят. Вземайте ги и тези бежанци от Харманли, нека и те поработят на хубавите условия по нашето черноморие
  • 8 Българин

    59 2 Отговор

    До коментар #2 от "Я дойдат":

    Те това искат.
    Хората работят 2-3 седмици и мутрата не плаща и наема други балами.
  • 9 Мнение

    10 14 Отговор
    В консулските служби работят по двама души максимум, при хиляди българи в чужбина. Не става уравнението.
  • 10 Миризлив пор

    63 1 Отговор
    Имаме "пазар на труда", работника вижда какво се иска от него и решава дали да си продаде труда на тази цена която предлага работодателя. Ако не се разберат за заплащането всеки е свободен да си търси кой ще му заплати толкова колкото иска. Никой не е длъжен да работи за някой, само защото той предлага работа.

    Коментиран от #18, #48

  • 11 Ролан

    44 0 Отговор
    Каквото посели,това и пожънали.
  • 12 за професорите

    41 1 Отговор
    Mолдовки и украинки попълват персонала от сервитьорки и камериерки а българите бягат в други държави. Що е то?
  • 13 Анонимен

    53 1 Отговор
    Не ходя на черноморието, а сега като знам че ще ме обслужва някакъв от Бангладеш, шанса да отида е още по-малък. Явно невероятните бизнесмени не осъзнават че това ще има още по-отблъскващ ефект.
  • 14 лекувам наркозависимост

    46 0 Отговор
    ха имам позната която работи като главна готвачка на морето .... освен това отговаря за камериерите , за басейните между двете сгради , за баровете , за доставките , за брака , за настаняването на туристите ...ляга в 3 сутринта да дремне за 2 часа ама почват да я атакуват с СМС-и кое как кво да прави ...еми напусна и отиде в по-малък хотел ...там дъртите собственици се карат със децата си кое как се управлява ....и оттам се махна и сега пак я гледам на слънчака в поредния хотел бере ядове ден и нощ..... направо им се чудя на всички които отиват да работят там....ми по-добре в родното място в най-близкия ЛИДЛ по 1700лв и нагоре дават , дето ще им блъскаш по 20 часа 7 дни в седмицата и накрая я ти даде пари я не .... пък тия чужденци като видят какво е тука се прибират в страните си веднагически ... Сложете такса влизане и излизане от водата - 50лв. че да се крепи бизнеса на тия мазни тюфлеци
  • 15 Опааа

    48 1 Отговор
    Никой не трябва да работи за тия!
  • 16 Гост

    43 0 Отговор
    Бизнеса в България - лоши условия на Труд + заплати хъм чудя се как да ги нарека по-скоро пари с които оцелявал но не живееш … Накрая работодателя има и претенции ?
  • 17 роби 21 век

    31 2 Отговор
    След като не искат да плащат няма да реват, че нямало работници!!! Уволнявайте всички българи и наемайте от трети страни да и плащате стотини!!!
  • 18 Стенли

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Без да искам натиснах минус иначе съм напълно съгласен с това има и една поговорка одеялото на суджук чорбаджията друг
  • 19 Българин

    34 2 Отговор
    Тия алчници най добре да фалират. Изгониха българите с ниското заплащане, сега ревът. Пада им се.
  • 20 Пешо

    31 2 Отговор
    Феодализъм ли е капитализъм ли е ? Не се разбира.Имало търсене ,ама нямало кой да работи? Сделка има ,когато и двете страни печелят.

    Коментиран от #22

  • 21 Като гледам тази Тъпа Физиономия! ......

    22 2 Отговор
    Като гледам тази Тъпа Физиономия! Това не ме Очудва!
  • 22 Миризлив пор

    18 2 Отговор

    До коментар #20 от "Пешо":

    Сделка има, когато и двете страни са съгласни. Не е задължително и двете да печелят. В случая има предлагане, но явно или условията или заплащането не са атрактивни и не могат да наемат персонал.

    Коментиран от #64

  • 23 Сатана Z

    25 1 Отговор
    А за кризата с туристи никой не го е грижа.Хората предпочитат да си харчат парите в Гърция или Турция,а тук разчитат на Украинци и Румънци.
  • 24 омуртак

    15 0 Отговор
    години наред СЛАНЧАКА работиха само работници от ДОЛНО ЕЗЕРОВО
  • 25 Иво

    26 0 Отговор
    А как хубаво Ви беше до преди няколко години, как се гаврехте с персонала. Как е сега? Чакат ли пред вратата 3ма за едно място?
  • 26 морски

    28 0 Отговор
    Изгониха българите от собственото им море и като туристи и като работници . Сега важното е българите да изгонят всички мутрагени от морето и всичко ще се оправи .
  • 27 Вкарват ни мигранти

    20 0 Отговор
    Отворете сайтовете за работа и вижте търсените работни места по морето. Май не са хич много, не коментирам заплатите. Търсят работници на черно, без договори, защото обявените не са много.
  • 28 браво

    26 2 Отговор
    имам студио в Несебър ,като стигна се почва - паркиране няма , храната гадна и скъпа ,обслужване лошо ,плажове претъпкани ,пък и циганите почнаха да ходят , няма да ходя - предпочитам Гърция
  • 29 Някой

    22 2 Отговор
    Значи българи отиват да работят в Гърция и за това някакви привилегии. Но тук искат индийци. Нямаме ли си достатъчно? Бизнесът не е над държавният интерес. Бизнесът казал на Меркел, че им трябва евтина работна ръка и тя покани имигрантите. И резултата е видим.
  • 30 Кой разбрал, разбрал...

    23 1 Отговор
    Kризата с липсата на наемни работници е резултат от безхаберието на бизнеса и любезното съдействие на управляващи, които са свързани или също зависими от тях. Още преди повече от 30 години дежурния отговор на всеки работодател, при изказано недоволство по какъвто и да е повод от работниците, беше и още продължава да бъде: " Като не си доволен прав ти път, на портала чакат стотици за твоето място! " Вместо поуки отново заплахи. че ще доведат от къде ли не работници, само и само да не допуснат някой да изкаже недоволство. И марсианци да доведат вече няма кой да се изплаши от заплахи, защото читави работници сами отиват само при читавите работодатели независимо дали са на другия край на света. У нас ако дойде някой или ще е по зле от все още останалите в страната или още с получаването на шенгенска виза ще замине където ще получи полагащото му се внимание и уважение.
  • 31 Съни Бич

    20 1 Отговор
    Окрадоха народа, напостроиха хотели за да изперат откраднатото и сега няма кой да им работи в хотелите :)

    Коментиран от #33

  • 32 Давам 4000 лв заплата

    1 12 Отговор
    Какво вие още ми предложите за нея....

    Коментиран от #51, #54, #59, #63, #69

  • 33 БСП милиардерите

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "Съни Бич":

    Не говори така за нас....
  • 34 Антон

    26 0 Отговор
    Очкаванията ми за този сезон за Слънчев бряг са:
    1. както обикновено кофти обслужване, кофти качество на храната с изключение на няколко ресторанта.
    2. Чужденци убитаци, дошли да пият евтин алкохол и друсат с каквото им продадат местните батки.
    3. Български туристи посетители - мъже и жени, от най-ниската обществена прослойка, с татуси по телата, бради като пещерняци, илиенски дънки и шарени тениски. Захапали айкосите, гледащи лошо и мислейки си че са някакви богаташи, лежейки на плажа на слънчака.
    4. Тук таме платежоспоосбни българи, пристигнали само за уикенда и посещаващи определени 2-3 заведения на плажа. Номер 3 искат да продължават на 4.
    5. Римляни, индуси и подобни , работещи в чужбина и дошли за летните отпуски на слънчака. Идват на тумби, и всяка година бройката им нараства.
    6. Озверели хотелиери, ресторантьори, консеционери.
    7. Кавги за паркиране
    8. Кавги на свободната зона
    9. Диария, повръщане, всякакви екзотични вируси в резултат на лоша хигиена, канализация и донесени то номер 5.
    10. Като си тръгнеш и науснеш това място, изпитваш някакво странно чувство на удоволствие, че си се махнал от тази клоака.
    Няма бъдеще за българския туризъм, докато сме дестинация за бедни чужденци, окаяни българи с татуировки като мексикански прошляци, евтини жени, които за бутилка вино/шампанско на вървежните места правят чудеса после у вас.
    Мила родна картинка

    Коментиран от #38

  • 35 Нямало работници

    4 2 Отговор
    А Слънчака се пълни ударно....
  • 36 Нямало работници

    8 2 Отговор
    А хотелите никнат като гъби по Слънчака.
  • 37 факуса

    14 0 Отговор
    а може ли бизнеса по морето да излезе и да обясни какви заплати смята да даде на тез от чужбина и къде ще живеят,семейни ако са и имат деца как ще ги издържат или пак народа ще плаща кефа им
  • 38 Тогава

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Антон":

    Слънчака що е пълен всяка година.....

    Коментиран от #60

  • 39 Дедо ви!

    14 1 Отговор
    Когато една седмица със семейството на хотел е 4 бона а заплатата на персонала е 800лв за 12-16 часови смени, логично е да има криза
  • 40 Давам 4000 лв заплата

    0 11 Отговор
    Очаквам предложения за тези пари от бъдещи работници....

    Коментиран от #66, #71

  • 41 Гадно уж било

    2 3 Отговор
    Пък Слънчака пълен....що ли ?????...
  • 42 Хотели се строят нон стоп

    6 1 Отговор
    Кой ли бачка в тях....сигурно извънземни....
  • 43 Кратко и ясно

    18 0 Отговор
    1. Мутри "шефове";
    2. Повече от отврaтителни и унизителнu "условия" на труд;
    3. Масово набират работници от Бюрото по труда...;
    4. Масово не предлагат договори или увъртат за издаването на такива;
    5. Вечно недоволни "мениджъри" от робския труд, чрез който ни унижават;
    6. Винаги дебнат да те глобят или да не ти изплатят заплатата за определен период;
    7. Молдовци, украинци, разни там -станци и всякеи други за работна ръка, защото имат плащат много под минималната за страната ни;
    8. Смeшни курорти и още по-смeшни хотели и съответстващото им "ръководство" с големите претенции и само лъжи, които дават по ТВ-то за състоянието на туристическия сезон (няма нищо общо с реалността);
    9. Кyрорти, пълни с нaгли и гнyсни цuгани от Германиятa, Холандията и Белгията...;
    10. Неграмотен и необразован "български" персонал - цuгани и тyрци (в повечето случай от малките села около Бургас, Варна и Банско, Разлог). И това наред с тия, които идват от третите страни...;
    11. Нереално високи цени за стоки и услуги навсякъде из кyрортире - естествено, че в чужбина. Нашите управници умишлено съсипват всичко, но после твърдят обратното;
    12. Мuзерни условия за настаняване и изхранване на персонала.

    Коментиран от #45

  • 44 Големи претенции за пари

    2 8 Отговор
    Слаба квалификация

    Коментиран от #72

  • 45 Що ли тогава

    1 7 Отговор

    До коментар #43 от "Кратко и ясно":

    Слънчака е пълен.....

    Коментиран от #47

  • 46 Дали от трети

    11 0 Отговор
    или от пети страни,не плащате ли нормални/европейски/ заплати,като цените за хотелите ви,няма да намерите! Друг е въпросът за качеството на "чужденците",а то е най долнопробното!По тоя начин ще изгоните и малкото си клиенти!
  • 47 Пълна

    10 0 Отговор

    До коментар #45 от "Що ли тогава":

    ти е главата...с бръмбари!
  • 48 От Родопите

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Преди няколко седмици отидох да попитам за работа в едно голямо предприятие, в което имали нужда от работна ръка. Обадиха ми се за интервю. Отидох с хъс и надежда за работа, а на интервюто някъв отворен мислещ се за нещо повече от другите почна да се заяжда, да ме разпитва къде съм работил, колко време и като му казах, че съм бил в чужбина, ми отговори че искали сериозни хора да им бачкат до гроб в това предприятие без претепции. А бре бастун, отивам да бачкам като общак там, какво ще работя, дали ще се справя с работата, какво е заплащането и е мое право когато искам тогава да напусна. Какво е това отношение към гражданин на България бре??? Какви са тия робовладески схеми, с които искат да те вържат там и ти трябва да си мълчиш с наведена глава и да нямаш никакви претенции. Абе еййй, комунистически робовладелци, първо се посочва какво е заплащането, по колко часа и колко дни в седмицата ще се работи, ако трябва на билдбордовете го окачете да знаят хората и да си правят сметката. Хора, търсете си правата, не бъдете роби на комунистическата мафиотска сган. Ще хващам пътя пак за чужбина това е!!!

    Коментиран от #76

  • 49 Боклуците на Боклука

    13 1 Отговор
    Кризата е в това, че работодателите не искат да плащат,искат само да лапат.
  • 50 От Родопите

    9 0 Отговор
    Преди няколко седмици отидох да попитам за работа в едно голямо предприятие, в което имали нужда от работна ръка. Обадиха ми се за интервю. Отидох с хъс и надежда за работа, а на интервюто някъв отворен мислещ се за нещо повече от другите почна да се заяжда, да ме разпитва къде съм работил, колко време и като му казах, че съм бил в чужбина, ми отговори че искали сериозни хора да им бачкат до гроб в това предприятие без претепции. А бре бастун, отивам да бачкам като общак там, какво ще работя, дали ще се справя с работата, какво е заплащането и е мое право когато искам тогава да напусна. Какво е това отношение към гражданин на България бре??? Какви са тия робовладески схеми, с които искат да те вържат там и ти трябва да си мълчиш с наведена глава и да нямаш никакви претенции. Абе еййй, комунистически робовладелци, първо се посочва какво е заплащането, по колко часа и колко дни в седмицата ще се работи, ако трябва на билдбордовете го окачете да знаят хората и да си правят сметката. Хора, търсете си правата, не бъдете роби на комунистическата мафиотска сган. Ще хващам пътя пак за чужбина това е!!!
  • 51 Ха сега де...

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Давам 4000 лв заплата":

    Не се ли насити на обещания, които никой не изпълнява?
  • 52 Крумов

    9 0 Отговор
    Няма регламент, все едно си в китайска фабрика - спиш и работиш, това - примерно да е 1-2 седмици - о.к., но да е постоянно.

    Освен това е "гърчава" работа, трябва да се занимаваш с почистване, пране.

    Аз съм се занимавал и - не е приятно, честно, но ако нямаш друг избор.

    Освен това - не е престижно, а и заплатите са ниски.
  • 53 Фалшив туризъм

    12 1 Отговор
    Айде бавели ги , мошеници сте в туризма не щете да плащате добре , юркате без дъх персонала фалирайте по-бързо стига сте хленчели по медиите .
  • 54 факуса

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Давам 4000 лв заплата":

    за сезона от 5месеца
  • 55 Гацо Бацов

    14 0 Отговор
    Толко сте тъпи, че това което откраднахте ще затриете.
  • 56 ккк

    13 0 Отговор
    в гръцко имат персонал ,а и качеството между другото е светлинни години напред , малко по скъпо но много по хубаво .
  • 57 Дедо

    8 1 Отговор
    Аз работих едно лято в кухнята на една кръчма ,на Златните. Повярвайте ми не съм издал и една порция без да се изплюя в нея. Това ми беше желязно правило .

    Коментиран от #74

  • 58 Кадир

    11 0 Отговор
    Пет пари не давам за туризма и тези таргаши. Цени като в Гърция, обслужване 0 и понеже не искат да плащат добре на нашите кадри си взимат кой да е от чужбина. Смехория. Чудно ми е кой и за какво идва по нашето убито черномория тука.
  • 59 едддд

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Давам 4000 лв заплата":

    въпроса е ти какво предлагаш за да ти работят за тези пари, но не за месец а продължително време
    най големия актив на една фирма са работниците
  • 60 Антон

    10 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тогава":

    Явно не си вникнал в коментара ми.
    Слънчака е пълен с нискобюджетни туристи от чужбина и България. Татуси, нергилета, амфети и бело, не те правят платежоспособен. Пари се генерират от платежоспособни туристи, които оставят пари на местния бизнес. Курортс е пълен с туристи, които с поведнието си и нивото си, както в комбианция с лошо обслужване гони както средностатистическия така и платежоспособния турист:

    Коментиран от #65

  • 61 Перо

    14 0 Отговор
    Мутренските приватизатори и заменкаджии видяха, че не стават за нищо, но вече е късно, всичко е бетонирано, изгониха летовниците и сега трудно ще продадат хотелите и ресторантите! За да покрият исканите заплати на работниците трябва да вдигат цените, които още повече ще отблъснат и по-бедните почиващи! Простотията и алчността си казаха думата! И от трети страни няма да има работещи, без пари! Туризмът е професия, а не иху-ахо! Народът се пренесе при комшиите, които си разбират от занаята!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Виж сега и не се прави на много умен

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Давам 4000 лв заплата":

    Ако даваш 4000 лева заплата е ясно, че за тази заплата ще работи някой завършил висше образование или има завършена някаква квалификация. И това трябва да е за 8 часа 5 дни в седмицата, а не 7 дена по 10-12 часа както ви се иска. А за минималната на час трябва да се заплаща минимум 12-13 лева на час както е в Европа, нали сме в ЕС???
  • 64 Чичо Дончо каза

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Миризлив пор":

    Че има ли такива тъпчовци.Не печели но е съгласен .В случаят няма.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 4000 лева

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Давам 4000 лв заплата":

    За какво ги даваш?? Дай подробности??? Ти си работодателя и ти трябва да кажеш как, какво, що, а работника си преценя дали да работи за тези условия
  • 67 4929

    11 0 Отговор
    Фалит за всички БГ хотелиери, ресторантьори и концесионери. От мен и стотинка няма да получите. Всичките си пари харча в Гърция, а за вас комбинация от три пръста. Така ви се пада като сте дребни селски тарикати. Никой няма нито да почива при вас, нито да ви работи. Фалит. Чак тогава мога да си помисля отново да посещавам черноморието, но и тогава не е сигурно, защото отходните тръби на хотелите влизат на 100-тина най много 200 метра в морето и реално, в какво се къпете дами и господа?
  • 68 де го чукаш де се пука

    8 0 Отговор
    Кризата в България не е от липса на работници, а от липса на работодатели! По цял свят работодател, който търси качествени работници и не може да намери, не добър работодател. Добрите работници сами отиват при добрия работодател и даже на места чакат на опашка докато се освободи дадена позиция.
  • 69 4929

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Давам 4000 лв заплата":

    Комбинация от три пръста ти предлагаме. Добре ли е ?
  • 70 Пападополус

    9 0 Отговор
    Българите не искат да работят на Мутрите в туризма. Без договор или договор на половин работно време , но не по-малко от 12 часа без почивен ден и с минимална заплата. Обещаните бакшиши не могат да допълнят заплатата, така че да се живее достойно. Тогава за какъв мързел става дума. Истината е че управляващите не искат да изсветляват сектора , тъй като той се държи от амалгамата МУТРИ-ДС , с една дума ЗАДКУЛИСИЕТО. Въпреки многото"проверки" нещата вървят по старому от 90-те години. Сега с вноса на "външна" работна ръка "собстваниците" или подставените лица на ЗАДКУЛИСИЕТО ,ще се наложи да плащат пълна заплата и осигуровки, макар и ниски. Затова се вайкат. Но със сигурност "внесените" работници , ще си докарат многолюдната челяд и ще се образуват нови етнически квартали в големите градове. Дори и тези роби ще напуснат НАШИЯ туризъм и ще си отворят характерните малки магазинчета. Работна ръка за НАШИЯ туризъм пак няма да има.
  • 71 4929

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Давам 4000 лв заплата":

    Малко са. Предложи ни 8000 лв и то на месец и ще си помислим иначе фалит. И без теб ще съмне.
  • 72 4929

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Големи претенции за пари":

    Скоро даже и без квалификация ще вземате и то за още повече пари така че почакай още малко да огладнееш. Вече палачинаката се обърна и вие ще се молите да ви работят.
  • 73 Горски

    11 0 Отговор
    Бях работил преди време в един хотел в кк Св. Константин и Елена като охранител, шефа на хотела беше треторазрядна мутра, която даже и руски език не знаеше и караше фронт - офис мениджърката да му превежда. Естествено трябваше като съм нощна смяна да отсервирам чинии, понеже сервитьорите работели по 16 часа - демек две смени, понеже заплатите били много ниски и да изкарат месеца. Естествено допълнителния труд не ти го заплаща, даже и пътните разходи. Изгони си ОТЗ - то, което си вършеше перфектно работата, в същото време 15 човека си подадоха молбите и то в активен сезон и в същото време се оплакваше, че няма работници. Изкарах месец и половина, казах му две приказки и си тръгнах. Казаха ми само панталон да си нося, а риза те щели да ми дадат - оказа се, че и риза не можаха да ми намерят тези мизерници. В същото време този смешник караше БМВ х5. Наскоро ми се обадиха от един хотел на златните и ми предложиха работа като охрана, обаче смяната започвала от 14:00 - 8:00 сутринта - направете сметка колко часа са това 18 и то за 1100 лв. И тръгнаха да ми обясняват, че после два дена съм почивал. Да де ама работната седмица не може да превишава 48 часа, а те стават 54 и любезно им отказах. Не могат да си намерят роби по хотелите и ще става още по - зле. И от Нигерия да намерят хора и тях няма да могат да задържат.

    Коментиран от #75

  • 74 Чеченец

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Дедо":

    Какво са ти виновни обикновените хора туристи.Ако ще плюеш и биеш давай върху работодателите си за които си РОБ.
  • 75 Хммм

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "Горски":

    " ...казах му две приказки и си тръгнах."
    Малко си му казал, трябвало да кажеш и другото което мислиш. Нищо, че е нецензурно.
  • 76 Такива са, за жалост

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "От Родопите":

    Каненето на интервю за работа по курортите е мега смешно, но всички иначе се пънат и се правят на много важни като почнат да те "интервюират". Да - питат къде си работил, какво и т.н. И като започнеш да говориш, че имаш опит, очакваш това и това, питаш някой друг въпрос за твоя информация, опитваш се да водиш нормален разговор - и от среща веднага се проявяват колко са зле и нагли към теб. Така е, навсякъде по курортите е такова отношението (айде може би не навсякъде, но над 90% със сигурност). Те търсят неграмотни или такива, които са начинаещи, за да нямат претенции към изpодскoто им поведение към персонала. Ако си умен, а и имаш опит на всичкото отгоре - такива не им трябват - не могат да ги лъжат или ще им бъде трудно. Направо е трагично положението и това е година след година...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бачо

    0 0 Отговор
    Стария спасител от коя страна е от четвъртата ли??знаем го този тарикатлък......
  • 79 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Щом и работници от 3-ия свят трудно вземаме , какво ни остава тогава ?
    Да търсим от 4-ия и 5-тия ли ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове