Last news in Fakti

5 Юни, 2024 11:15 1 027 12

Фандъкова за процедурите в СО: Има партиен избор на проверяващите ги

  • йорданка фандъкова-
  • обществени поръчки-
  • партиен избор-
  • проверяващи

На спекулациите с картите за паркиране, най-отговорно казвам, че нямам спомен някога журналист, социолог, политолог или анализатор да е искал от мен карта за безплатно паркиране и аз да съм му дала такава, коментира бившият кмет на столицата

Фандъкова за процедурите в СО: Има партиен избор на проверяващите ги  - 1
Снимка: БНТ

На политическия терен се оцелява по-лесно, ако нападаш лично. Никога не съм го правила, защото смятам, че и в политиката, човек е важно да запази собствения си характер.
През 14-те години, в които бях кмет на столицата, в България се проведоха 8 парламентарни избора. Не си позволявах да се намесвам в тях с открита агитация за партията, която представлявам, въпреки недоумението и критиките, които срещах от колегите си.
Нито в кампанията за последните местни избори, нито след тях, си позволих да давам оценки за работата на новия кмет и екипа му. Няма и да го направя. От една страна, защото знам какво е да си кмет, който отговаря за почти всяко нещо в милионна София. А от друга, защото софиянци са свободни и разумни хора, които могат да оценяват сами.

Това написа на страницата си във Фейсбук бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя продължи още с коментара си така:

Решението на г-н Васил Терзиев да спре 21 неприключили процедури на Столичната община е негов избор. Напълно легитимен. Аз също съм спирала десетки обществени поръчки. Дали тези решения са законни или не, не определяме нито аз, нито г-н Терзиев, а институциите, пред които те се обжалват по законов ред.
Фразата на г-н Терзиев, че предпочита подредени, а не наредени процедури, е красива и щеше да е и вярна, ако не се сблъскваше челно с начина, по който са избрани външните фирми, които са проверявали процедурите. Да избереш за проверяващи хора, които са директно свързани с една политическа сила, поставя под съмнение и мотивите, и резултата от проверката.
И въпреки това, г-н Терзиев като законно избран кмет, има право да спре всичко, което прецени. Затова и на първата ни среща, аз лично му казах, че няколко месеца преди местните избори съм забранила да се сключват договори по големи обществени поръчки, за да може новият екип да ги види и да направи своя избор. Смятам, че така е редно.
На спекулациите с картите за паркиране, най-отговорно казвам, че нямам спомен някога журналист, социолог, политолог или анализатор да е искал от мен карта за безплатно паркиране и аз да съм му дала такава. Виждам, че напоследък е много модерно да се хвърлят обвинения срещи тези гилдии и не го намирам за правилно.
Да, има карти, които се издават на различни институции, свързани с тяхната дейност и аз съм издавала такива. Дали смятам, че е могло да има злоупотреби и дори фалшификации на такива карти, да, 100% е имало. Видяхме, че и някои общински съветници са пазили на телефоните снимки на такива карти месеци, сигурно и години наред, за да дойде правилният момент да ги извадят като компромат. Със сигурност, ако бяха подали тази снимка навреме, щяхме да разберем от кого, на кого е дадена, реална ли е или фалшива и да предприемем мерки.
Знам, че остават още 5 дни до изборите, в които аз участвам като кандидат за народен представител и те ще бъдат използвани максимално за хвърляне на кал и компромати.
Моята цел е да продължа да работя за София и да помагам за реализация на големите обекти. Направихме много, разбира се, допускали сме грешки. Благодарение на работата знам и къде са слабите места в законите и наредбите, които пречат на всички кметове. И знам, че можем да ги променим.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онемял ГЕРБаджия

    4 3 Отговор
    Искам г-жа Фандъкова за фюрерка на България след Изборите!
  • 2 д-р цветеслива злобната

    16 5 Отговор
    Толкова е нахална и безочлива ,че човек онемява!! Тотално съсипа София!!

    Коментиран от #4

  • 3 След тая

    8 2 Отговор
    София е картофена нива третирана с хербециди и безплодна за софиянци.
  • 4 Кюлчетата и пачките от нашите пари

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "д-р цветеслива злобната":

    Са нейно дело. Вложителка.
  • 5 Подкрепа за ДБ

    10 5 Отговор
    Да разкараме престъпната шайка ГЕРБ!
  • 6 да де

    2 1 Отговор
    Е партиен избор де преди бЕха вашите сега са техните и всеки играе за своите които пък никога не са на софиянци
  • 7 сикаой

    11 2 Отговор
    И тая вече погрозняваща ГЕРБ негодница и тя не е виновна. Не е знаела иснимките можело да са стари. Цялата им банда разбойници са такива. Хващаш ги на калъп а те почват да ти обяснават как не са знаели, как можело да не етака и как снимката можело да е стара. Още обаче има баламурници дето им се радват. Тая уреди софиянци с пейки по 10 хиляди лева парчето като избран кмет, и можеше вече да е в Сливен.
  • 8 Срамота

    10 3 Отговор
    КРАДЛА. Най-обикновена крадла.
  • 9 обективен

    7 1 Отговор
    Само кметица сливенският затвор за 4 мандата си и за никъде другаде !!
  • 10 Шофьора й

    2 1 Отговор
    бабето яко скачаше, на задната седалка
  • 11 Даниел

    4 0 Отговор
    Как не се сетихме по-рано,картите са фалшиви!
  • 12 Анонимен

    4 0 Отговор
    И тая ли няма насищане, династията на бойко е бездънна бъчва
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове