Last news in Fakti

5 Юни, 2024 12:17 34 130 136

Хотелиер: През 1990 г. в Слънчев бряг са работили 12 000 души, днес той е 200 пъти по-голям, но няма 200 000 работници

  • туризъм-
  • работна ръка

Няма хора. Освен всичко останало са и тъпоглави, не се поддават на обучение. Трябва да има обучени и възпитани хора с лична хигиена, каза Веселин Налбантов

Хотелиер: През 1990 г. в Слънчев бряг са работили 12 000 души, днес той е 200 пъти по-голям, но няма 200 000 работници - 1

Хотелиери се оплакват, че ще останат без кадри заради забавяне на визите за работниците от трети страни. Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов заяви пред Bulgaria ON AIR, че държавата неглижира туризма като отрасъл.

"Възмутен съм. Консулски отдели в Делхи казват, че дори нямат компютър. Няма административен капацитет в МВнР. Готови сме да помогнем на Външното министерство с кадри, да изпратим хора от бранша", коментира той в Bulgaria ON AIR.

Веселин Налбантов алармира, че няма работници в България и даде следния пример: През 1990 година 12-13 хил. души са обслужвали КК "Слънчев бряг". В момента той се е разширил над 200 пъти и трябва да се обслужва от 200 хил. работници, но няма откъде да дойдат.

"Няма хора. Освен всичко останало са и тъпоглави, не се поддават на обучение. Трябва да има обучени и възпитани хора с лична хигиена. Тази година ще я избутаме някак, но Министерството на туризма трябва да има стратегия. Трябва да има устойчивост и 5-10 години да има един министър. Ако загубим тази ниша с туризма, какво остава в България - нищо! Сега чакаме и учим неграмотни хора", настоя Налбантов.

Събеседникът е категоричен, че не може повече да се работи на парче и туризмът трябва да бъде приоритетен отрасъл.

"Не можем младите хора да ги ползваме тук, защото започва да учат за есента да бъдат студенти. Не може до 15-20 юни да учат. Нашата работа е за интелигентни и млади хора, не е тежка", каза още Налбантов и допълни, че цените са същите като миналогодишните, но туристи няма.

"Слънчев бряг бъка от геотермална вода. Трябва да изкараме тази вода и да станем най-големият СПА център на Балканите. Има живот в туризма, но всички трябва да се мобилизираме", завърши заместник-председателят на БХРА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тук там травълър

    99 2 Отговор
    Не ме влече! Хич!

    Коментиран от #66, #111

  • 2 Сатана Z

    190 6 Отговор
    Като няма работници,направете Слънчака на самообслужване.

    Коментиран от #108, #124

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Не може

    210 4 Отговор
    само да се взима, все някога трябва и да плащаш. Ако не го разбереш- фалираш.
  • 5 За протокола

    251 6 Отговор
    Че като ги строихте тези бетонни мастодонти защо не мислихте за персонала?!?!? С откраднати и препрани пари е лесно, но не е достатъчно и сега ще си берете гайлето.
    Кой строи завод ако не може да го осигури с работници?!?! А сега държавата ви била виновна, че не ви осигурила шерпи.
    Ако комплекса в 200 пъти по-голям, то трябват 200 х 12 000 = 2 400 000 души персонал. Ами това са работещите в цяла България във всички сектори И това е нужно само за Сл. Бряг. А за другите комплекси?!?!?
    Та кой е малоумника?

    Коментиран от #73

  • 6 Баба Яга

    233 6 Отговор
    Ами лакомите перачи на пари като бетонираха и дюните и още малко ще влязат в гьола, така им се пада. Колко хубаво и еко си беше през 80-те години. Свърши се, само който е видял тогава природата, той може да сравни с днешната диващина и наказия.

    Коментиран от #26

  • 7 урко

    250 5 Отговор
    Не е вярно, че няма хора. По-скоро има алчни бизнес мутри, които не искат да дават нормални заплати, а за плащане на осигуровки хич не са и чували
  • 8 Хаха

    199 4 Отговор
    Хотелиерите не плащате нищо, не инвестирате в персонал, а сега министерството да ви решсвало проблемите. Аман от тарикати. А това с 200 пъти по голям коплекс цепи мрака.
  • 9 Знаем

    156 1 Отговор
    те , другарино , и теб ! Червен милиардер и хотели от въздуха ! Е няма кой да ви работи и унижава за едва ли не подаяние !
  • 10 Дайте добри

    173 7 Отговор
    заплати на българските работници за да не бягат да работят и да живеят в чужбина, стига сте ревали
  • 11 гост

    168 7 Отговор
    За да имаш обучени и качествен персонал с приветлив външен вид и поне един език се заплаща в съседна Гърция заплата за обслужващ персонал с английски език започва от 1500 евро

    Коментиран от #22

  • 12 омуртак

    100 3 Отговор
    досега ползвахте братята от ДОЛНО ЕЗЕРОВО но ите вече несе хващат на минималната заплата нека плащат на хората според инфлацията
  • 13 Мутра с хотел

    133 5 Отговор
    Дръжавата требе да ни покрие разходите, пичалбите ние сами че си ги арчим
  • 14 Баба Яга

    130 5 Отговор
    Лакомите перачи на пари да пуснат безплатно чадъри и шезлонги, да си ги съкратят на 30 % от плажната ивица и ще започнат да идват повече туристи, на по-свободно място на плаж... Само да се лапа е вредно за търбуха, ще ви гръмне рано-рано. Я вижте Шишифеса ненаяден, тулупът от Банкя, ще се пръснат вече от лапачка на пАржоли и кюфтаци и на някое хтаподи....
  • 15 Хотелиер Налбантов

    137 3 Отговор
    Туризмът е просто нещо, но не е за прости ора!
  • 16 за пръв

    75 53 Отговор
    път чувам, че Сл.Бряг "бъкал" от геотермална вода. За останалото е прав човека, нашите пишлигари освен, че са неграмотни и по цял ден си ръчкат телефоните, са и супер мързеливи. Чудно ми е, на какво отгоре реват за големи заплати, като 90% от тях нищо не предлагат. Завършили езикови гимназии, на рецепция две думи на кръст не могат да вържат.

    Коментиран от #23, #62

  • 17 от патриоти

    82 2 Отговор
    работим за родното , спонсорираме родното производство и родните семейства нищо неостана . сега чужденци . браво бе . капиталисти . нямали персонал . 3 милиона безработни и още 2 милиона пенсионери немогат да ви направят сезона . ахахахахахахахах

    Коментиран от #36

  • 18 Един

    123 5 Отговор
    Лапачи много, работници малко. И този другар чака да лапа от евтина работна ръка.
  • 19 какво да правиш

    75 3 Отговор
    какво да правиш в този Кенеф!
  • 20 Какво

    98 4 Отговор
    ти разбира изобщо офицер от ДС от хотелиерство ? Ял на мушама , туризъм му дали да прави и милиарди , пари на България и народа ни , в ръцете ! Срам и позор !
  • 21 Дон Отворко

    85 9 Отговор
    Това е абсолютна смешка, че Слънчев бряг е 200пъти по-голям! Измислици, премислици и като пишете такива, моля мислете малко!

    Коментиран от #49, #104

  • 22 Изобщо

    14 43 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    не е вярно това, 800-900 евро им дават.

    Коментиран от #47

  • 23 Агентът

    43 3 Отговор

    До коментар #16 от "за пръв":

    лъже и с трибуквието си !
  • 24 българина

    89 5 Отговор
    никой не е казал, че трябва да има пълна заетост. Когато някой прави фабрика, мисли за всичко, кадри откъде, материали пазари и т.н. с хотелите е същото. Оправяйте се, преди 1989 имаше ред, сега е атлантизъм, не го бъркайте с атлантите, те са били по умни от собствениците на хотели

    Коментиран от #40, #122

  • 25 володя

    120 1 Отговор
    В Швейцария има свободна работна ръка, може да наемат от там. Само трябва да им осигурят 6000 CHF месечно. Предполагам, че това няма да е проблем!
  • 26 Дед Мороз

    92 2 Отговор

    До коментар #6 от "Баба Яга":

    Повечето сегашни евроатлантически смукачи на пари и дрога по бетоните, тогава са били във висящите гирлянди на бащите им. Откъде да видят чара на 70-80-те години на нешето чисто и романтично море?!
  • 27 и кво от това?

    159 3 Отговор
    Да му работиш 12-14 часа 6 дни в седмицата и да ти плати 900лв и да каже, че ще ти удържи нещо от мизерната заплата за не знам какво си! Следващата година се чуди защо няма наплив от работници пред хотела!
  • 28 Смешен плач

    108 5 Отговор
    Половин България са без работа, те индийци ще довличат и ти говорят за хигиена. Вижте как през социализма са "примамвали" работници от другия край на България и сравнете с условията, които вие давате освен заплатите.
  • 29 Румен Американеца

    137 2 Отговор
    Истинската причина да няма хора е че плащат малки, забавят плащанията и накрая забравят да платят последните 1-2 заплати. Никаква милост за тях
  • 30 плюс минус

    104 7 Отговор
    По времето на соца Слънчев бряг беше една прекрасна градина с едно и двуетажни хотели, имаше само няколко по-високи хотели . Почивахме предимно в края на м. май и юни. Беше евтино - хотелите по лев-два, купони за храна по всички ресторанти пак за лев-два. Тишина, спокойствие. Сега прилича на огромен жилищен комплекс.
  • 31 Варна

    123 4 Отговор
    Трбва човек да е с тежки психични отклонения за да почива на Слънчака или Златните
  • 32 Сивата котка

    61 3 Отговор
    Този в коя епоха живее?
  • 33 Гаглей

    96 0 Отговор
    2012 година, даваха 30 лева на ден 12 часа на крак, и трябва да знаеш руски и английски. Едни 2 приятелки отидоха в Созопол в заведение да работят. И шефа им им даваше половината надник всяка седмица а като те го попитаха, кога ще им даде другите пари, той им вика абе момичета кво ги правите тези пари, къде ги харчите,, хахахахс
  • 34 факуса

    82 1 Отговор
    ама нито един от вас не казва какви условия и заплати ще давате на тез отвън,и пак ли ние ще доплащаме за кефа ви да се правите на бизнесмени

    Коментиран от #60

  • 35 Геотермална

    91 0 Отговор
    дрога има на Слънчака , трябва да си се намразил че да отидеш в Слънчев бряг.Хич да нямате туристи ви пожелавам!
  • 36 факуса

    30 2 Отговор

    До коментар #17 от "от патриоти":

    не щат българи,срам ги е,че ще ги видят да работят
  • 37 ТОЗИ УСПЯ ДА МЕ РАЗСМЕЕ

    28 47 Отговор
    От тези 12000 “работници” поне 30% са били някакви директорчета, служители на ДС, партийни секретари, преводачи, щото в онези години хората с английски у нас бяха много малко… помня го слънчака с малка буква през 1990 г. Ресторантите кът, пържолата и кииифтетууу бяха връх на сладоледа…бирата и сладоледа бяха топли, а скарата студена…

    Коментиран от #65

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тези какво се правят на луди?

    36 3 Отговор
    Трудът навсякъде се интензифицира. По-малко хора вършат повече работа. Повишава се производителността на труда. Или само в хотелиерския бизнес не е така?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 хихи

    68 1 Отговор
    Га строихте безразборно хотели ни Ривахте
    хи хи хи хи
  • 42 🍊🍋🇧🇬

    28 0 Отговор
    Има ена думичка, няма значка къде ще отидете по света?
    😁C U S T O M E R S E R V I C E 😁
  • 43 Някой

    69 4 Отговор
    Хотелиерството е най-дълго изплащат се инвестиция. Много се инвестира , дълго се чака . Щети , и ремонти много , всяка година . Обикновено се прави със свободни пари , извадени от някакъв друг тъмен бизнес. Разчита на хора последна пресявка , тоест да бъдат низко платени, като не могат да си намерят някъде другаде работа , да стават чистачки , перачки камериерки , и др. не изискващи много мисъл. Обаче вследствие на тежкото разложение в дъното на социалната пирамида ,такива хора няма. В Турция винаги има хора за всичко. Поучете се от тях , как го правят. Тази мантра , че някой ще дойде от другият край на света да ви работи , я забравете.

    Коментиран от #67

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Минаващ

    85 1 Отговор
    Преминавам с максимално позволената скорост покрай Съни Бийч и се старая да не гледам натам.
  • 46 444

    57 0 Отговор
    Ами ако започенте да плащате заплати като примерно на начинаещ програмист, може и да има хора ;).
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Чорбаджи

    69 0 Отговор
    Ми развържи кесията де !
    За 500 евро от сутрин до здрач всеки божи ден - от пакистанец няма да се фане !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 чекисть..

    45 5 Отговор
    До като слънчака се не изпразни от бандеровци..през златоград и в керамоти..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Отец НАФАРФОРИЙ

    45 2 Отговор
    Да ви имам и сметките.😂😂😂
    12 000 х 200 = 2 400 000 човека персонал, а не 200 000 работника.😂😂😂
  • 53 Туристъ

    55 1 Отговор
    Закривай и бутай бетона. Кат не ти излиза сметката.
  • 54 Ибряяя

    73 0 Отговор
    Ами защо Слънчака е 200 пъти по голям? Той си е същия, само че презастроен. Аз нямам хотел, мафията има. Ама то само с крадене не става. Иска и акъл! Хърватска си направи туризъм за богати, а ние за пияни руснаци, украинци и шваби. Сега ще внасяме индийци, авганци и китайци. Е преди внасяхме виетнамци за Тато! Изгонихме 2-3 милиона българи и ще си внесем сега братя от боята!
  • 55 пазарна икономика

    66 2 Отговор
    като почнете да давате по 2000 евро заплата на камериерка съм сигурен че ще си намерите персонал. Гарантирам.
  • 56 БАРС

    45 2 Отговор
    КАТО ПЛАЩАТ ПО ЕДИН ЛЕВ НА ЧАС ТАКА ЩЕ Е.ИЗИСКВАТ МНОГО ПРАВЯТ СЕ НА ВЕЛИКИ НАЧАЛНИЦИ А И ОСИГУРОВКИТЕ ПОД СЪМНЕНИЕ ТА И ОБИКНОВЕННО НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА А НЯКОЙ ДРУГ ЛЕУ НА РЪКА.ИМАТ ПОЧИВКА САМО ЕДИН ДЕН.В СЕДМИЦАТА.И Т.Н. И Т.Н.А ДА СЕТИХ СЕ ДОРИ И ДА ТМА МНОГО КАНДИДАТИ ЗА ЕДИН ХОТЕЛ ТА И РЕСТОРАНТ ТО СОБСТВЕННИЦИТЕ ВЗЕМАТ МАЛКО ХОРА И ГИ СПУКВАТ ОТ РАБОТА.А И ОЩЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ НЕ ВСИЧКО ИМ ИЗПЛАЩАТ.В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЗАКОНИ ЗА ЗАЩИТА НА РАБОТНИКА КАКТО И НОРМАЛНИ ПРОВСЪЮЗИ.
  • 57 де го чукаш де се пука

    80 0 Отговор
    Проблема в България не е поради липса на добри работници, а поради липса на добри работодатели. Един работодател, който непрекъснато търси добри работници и се оплаква, че не може да намери, не е добър работодател. Добрите работници също искат добри работодатели и като намерят такива сами отиват при тях. Колкото те са зависими от работодателя, толкова работодателя от тях. Не можеш да държиш другия зависим от теб и да очакваш добро отношение. Това важи и за двете страни, а не само за работника, както продължават да се опитват да налагат правила българските работодатели. Продъниха ни тъпанчетата, че ще докарат бездомници и просяци от Далечния Изток, да им работят като крепостни. И там добрите работници си знаят цената, и никога няма да дойдат точно у нас или ще минат само транзит, след като получат Европейска виза.

    Коментиран от #61

  • 58 Весело

    53 1 Отговор
    Мирише, че Веселин Налбантов е от тъпоглавите.

    Хе, хе ... "Слънчев бряг" имал нужда от 200 000 бр. персонал. Че колко туриста обслужва една единица персонал???

    По общодостъпни данни в "Слънчев бряг" има 300 000 легла. Каква част от тях са свободни и каква са заети?

    По думите на този тъпоглавец излиза, че 3-ма турист в "Слънчев бряг" се обслужва от 2 единици персонал. Което ама въобще не отговаря на качеството на обслужване там. По-скоро качеството на обслужване в "Слънчев бряг" е като 30-40 туриста да ги обслубва 1 единица персонал. Дори не отговаря и на надутите цени, ако 300 000 туристи осигуряваха заплатите на 200 000 персонал, то цените трябаше да са доста по-високи. Защото такава е сметката като се вземат в предвид всички законни данъци и осигуровки и чисти заплато, които се говори че се дават в Туризма. Пример заплата на един готвач била 5000 лева месечно, колко още осигуровки трябва да плато робпвладелеца на такава заплата на готвач...
  • 59 Въпрос

    65 0 Отговор
    Алчността ви докара до това положение. Персонал се задържа с добра заплата и отношение, като сте стиснати ще охлаждате супата.com!
  • 60 ти как мислиш

    29 0 Отговор

    До коментар #34 от "факуса":

    трябва да се осигурят избиратели на партията построила хотела-дворец
  • 61 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    61 2 Отговор

    До коментар #57 от "де го чукаш де се пука":

    "Добрите работници също искат добри работодатели."

    Бг работодателите твърдят, че бг работниците били нископроизводителни, мързеливи, неквалифицираи ... Тогава как тези същите работници, като отидат 1000 - 2000 км по на Запад изведнъж стават производителни и работливи ...

    Проблемите в Българрия, не са работниците, щом индийците и филипинци незнаещи езика са достатъчно квалифицирани за да работят у нас. Проблема у нас са работодателите, те са некадърните, необразованите, нискоквалифицираните ... У нас един работи и трима са му началници/мениджъри/, освен това се падат и по двама чиновници или депутати или кметове или общински съветници на един работник. Единия чиновник е от местаната власт, другия чиновник е от централната власт.

    Коментиран от #70

  • 62 Горски

    63 1 Отговор

    До коментар #16 от "за пръв":

    Като сте толкова "умни, квалифицирани и знаещи" по 3 чужди езика с по - "три висши" защо не можете да си намерите умни, знаещи и можещи хора? Защо и квалифицирания ви персонал отиде на терминал 2 да слугуват на западно - европейските чорбаджии - задал ли си изобщо тези въпроси? Искате по 16 часа да ви се работи прав за 900 лв, ако може и за още трима да върши работа и се чудите защо сте на това дередже. Плащайте на нискоквалифицирания си персонал, както плащат в Люксембург, Белгия, Германия и.т.н. Аз познавам управител на хотел, който изобщо никакъв език не знаеше и фронт офис мениджъра му превеждаше - 15 човека напуснаха в активен сезон. Строите хотели с по 1000 стаи, ама не мислите как ще плащате на персонала да го обслужва. Повечето от сегашните "управители" са бивши агенти на ДС, номенклатурчици от БКП, след 1990 в силовите групировки - та какво разбират туристически бизнес. И сега от нашия джоб трябва да им плащаме, за да се правят на големите "бизнесмени".
  • 63 Очевидец храбър

    38 1 Отговор
    Мутрите на Слънчака искат държавата да им покрива разходите, а печалбите те сами щели да си ги арчат !!! Че то туризмът е просто нещо, но не е за прости ора!!! Преди 1989 имаше ред, сега е атлантизъм, не го бъркайте с атлантите, те са били по-умни от собствениците на хотелите сега !!! В Швейцария има свободна работна ръка, може да наемат от там. Само трябва да им осигурят 6000 CHF месечно. Предполагам, че това няма да е проблем, щом стригането и триченето на мат‘рялът е до живот !!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Очевидец храбър

    23 3 Отговор

    До коментар #37 от "ТОЗИ УСПЯ ДА МЕ РАЗСМЕЕ":

    Тогава през 1990 г. бяхме на крачка от ПРОПАСТТА, а сега вече я направихме !!!
  • 66 Пешо

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "тук там травълър":

    Трябва да нивлече. Т мутри сега искат и индюги да вкарват... защото не култивираха циганите. Проблемите всички ги знаят, но всеки гледа далаверата и проблемите не се решават
  • 67 Знайко

    35 1 Отговор

    До коментар #43 от "Някой":

    "...дъното на социалната пирамида ,такива хора няма. В Турция винаги има хора за всичко. Поучете се от тях , как го правят. Тази мантра , че някой ще дойде от другият край на света да ви работи , я забравете."

    В Турция половината(1/2) заети работят на минимална заплата. У нас 2/3 от заетите са началници или чиновници, и само 1/3 работи. У нас един работи и трима началника, го надзирават да не краде. Защото гладния човек и да не изска да краде, все пак трябва да яде и да храни децата. Та да има смисъл и утре да дойде на работното си място. У нас ДЪРЖАВАТА РЕКЕТИРА най-вече през осигуровки/пенсионна, здравмна ../, които общо са над 28% после през данък доход 10%, после през 20% ДДС за основни храни, лекарства, дрехи ... И когато и робовладеляца си калкулира печалба за него, така накрая от 5000 лева изработени от работника през месеца, наквая остават чисто 1000 лева. Плащате хляба в магазина по 2,00 лева, а той реално струва 1,67 лева, 33 стотинки са ДДС, които прибира държавта. За да плаща тлъсти заплати на депутати, президент, министри, чиновници, висщи милиционери, прокурори ... А в аптеката е още по-кожпдерско, разболееш се, плащаш 30-50 лева за лекарства, от които 6-10 лева са ДДС за държавата, а лекарствата иначе струват 24-40 лева.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Работете вие умните и хигиенични те!

    35 0 Отговор
    За тези пари които давате ще имате гълъбарници!
  • 70 де го чукаш де се пука

    31 0 Отговор

    До коментар #61 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Ти не ги слушай какво говорят, а гледай какво вършат! Масовия работодател не инвестира в техника или технологии, а после работника крив. Не можеш с чук тесла и трион да конкурираш нито по количество, нито по качество онзи, на който работодателя е осигурил компютъризирана машина, а работника само зарежда машината. Няма образован индиец, филипинец или виетнамец, който не говори английски на високо ниво. В тия държави английския е като втори работен език и всеки, който изобщо е посещавал училище го е учил. Такива не можеш да задържиш и седмица тук, след като им издадеш виза валидна за целия ЕС. Визите издадени в страните от ЕС важат за целия съюз и никоя държава от ЕС няма възможност да издава единствено за своята страна. Да не говорим пък някой да ги държи в подчинение и зависимост според личните си интереси. Дори бездомници и клошари трудно биха докарали защото някой трябва да финансира цялата кампания, а няма гаранции, че ще си възвърне инвестицията ако и те изчезнат в неизвестна посока. Те нямат какво да губят и могат да предприемат всичко каквото им хрумне или някой им предложи..

    Коментиран от #94

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 До хотелиерите

    53 1 Отговор
    Бизнеса ви е частен! Обучавате кадри срещу договор за своя сметка и попълвате персонала /щом свърши сезона им намирате заетост/. Плащате им достойни за труда заплати! Също така заделяте процент от печалбата и обединявайки се правите реклама на бизнеса си. Държавата НЕ Е ДЛЪЖНА да финансира опитите ви да управлявате хотели и ресторанти. Другия вариант е продавайте и спрете да искате пари и помощи.
  • 73 Човека-налбант

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Се объркА - 20 пъти, затова 200 хилки...

    Коментиран от #80

  • 74 Защопъкне

    34 4 Отговор
    Как се обучава да плащаш заплата за заработеното, като цял живот си крал?
  • 75 Закривайте Слънчев Бряг!!!

    63 0 Отговор
    Този мошеник с фалшивите пари Веселин Налбантов да не се прави на хотелиер, защото няма умствен капацитет за тази дейност!!!! Този клоун дори за хигиенист в хотел не става, камо ли да управлява хотелски бизнес. Заради такива измислени герои с крадени пари, които заграбиха имотите по морето и бетонираха всичко, сега местните жители страдат и нямат поминък. Половината черноморци си търсят работа в София или в чужбина, а можеха да се занимават с туризъм и да имат доста приличен доход. За жалост сме демокрация и Налбантов с неговата банда некадърници са окупирали цялото Черноморие и освен тях никой друг не прави пари от балъците (туристите) дошли на нашето море - всички местни жители са губещи!!! Трябва да им забрана да вкарват чужди работници, защото така ще започнат всички да си вкарват индийци. Утре в Била, Лидл, Кауфланд, Лукойл, ОМВ, Кроношпан, автосервизите, земеделието, фермите, държавна администрация, ще почнат да работят индийци за по-евтино, по примера на мафиотите Налбантов и Сие от Съни Бийч. Докъде ще стигме тази държава ако се позволява на една шепа противни и малоумни мафиоти да си правят каквото искат? Как ще вкарват индийци да работят при положение , че има 3 милиона българи които бачкат в чужбина и искат да се върнат в България, но Налбантов и останалите мафиоти не искат да им плащат заплати и осигуровки, затова търсят индийци, защото има идва двойно по-евтини. За жалост държавата толерира тези мафиоти, вместо да ги нарита
  • 76 Пешо

    34 0 Отговор
    Тоо па като е толко остроглав да се обучи па той
  • 77 ВАСИЛ

    36 1 Отговор
    ДА ИМ ПИКАМ НА ТУРИЗМА СКАПАН ИЗМИСЛЕН
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Петър

    26 0 Отговор
    Аиде стига сте лъгали бе 200 000 ,Слънчев бряг няма такава леглова баз буахахаха.По същия начин ицкарвате ,че София е 3 000 000 цуа хахаха
  • 80 За протокола

    32 0 Отговор

    До коментар #73 от "Човека-налбант":

    И 200 000 са страшно много. Близо 10% от работната сила на България. И то само за един курорт.
    Тоя май си мисли, че живее в Китай или Индия.
    Явно щатовете са раздути и има много мъртви души, които се водят на ведомост, за да се крият пари.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Петър

    24 0 Отговор
    Взимат чуждчужденци лъжат ги и не плащат.
  • 84 Алибегов

    30 2 Отговор
    Не искат да работят бе, даваш им 800 лева а тях ги мързи. Нема пари бе мишки-и-и.
  • 85 Мани

    31 0 Отговор
    Като извадиш 1500 Евро заплата за камериерка драги, дали ще има желаещи, според теб?
  • 86 Джо

    21 1 Отговор
    Селяндур! Как е преценил че са тъпи? Познавам много хотелиери,но той не е такъв!
  • 87 Някога работил в туризма

    36 2 Отговор
    1990 г беше престижно и доходно да работиш в Слънчев бряг, първо бях сервитьор после продавах цветя после пак сервитьор и барман, имахме колеги които цял живот са изкарали по комплексите. В момента да работиш в туризма е зле платено и много работа без почивка, господата собственици и мениджъри да се замислят защо е така.
  • 88 Хахаха

    28 3 Отговор
    Ай стига вицове: Слънчака е проектиран за 12 000 туристи. Според размера на плажната ивица. Този "хотелиер" е нито дочул, нито прочел, нито питал!

    Коментиран от #107

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Катя Томова

    43 1 Отговор
    Браво, г- н Налбантов! Работниците"тъпоглави",след тези обиди искате да работят за Вас! Това говори много и за Вас!
  • 91 Дива

    37 0 Отговор
    То като имаше работници все забравяха да плащат заплати,и ТД бяха на половин работен ден , е сега да видят кон боб яде ли
  • 92 Куку руку

    25 1 Отговор
    Може примерно като видите кадърен да му дадете един хубав бонус в края на месеца, в края на лятото също, аз съм работил по курортите сезонна работа и не бих се върнал отново, нямало хора, ама хората които работят има и такива които се стараят, може да им разделите заплатите на липсващия персонал между работещите които се стараят и си вършат адекватно задачите.
  • 93 Сопола

    26 2 Отговор
    Бандюгите Маргините от сик вместо да се правят на бизнесмени, да стават пикола! Боко Тиквата от сик ще им помага.
  • 94 ти слушал

    25 0 Отговор

    До коментар #70 от "де го чукаш де се пука":

    ли си индиец как говори на Ангииски!?
    Да не дава господ!
    Такова отвратително произношение имат, че не е истина! Има опасност ако често слушаш или говориш с такива да си съсипеш собствения англииски!
    Имам познат които след година работа в международна фирма, накара шефовете му да го махнат от позицията която заемаше и имаше взимане даване с индиици. Беше им казал или го махат от комуникация с индиици или напуска! Махнаха го да не комуникира повече с такива...
  • 95 България

    20 2 Отговор
    Kъде е тоя слънчев бряг?...

    Коментиран от #101

  • 96 АЗ МОГА ДА ГОТВЯ НО МИ ИСКАТ ДИПЛОМ

    25 0 Отговор
    ОТ ХАРВАР - ТИЯ ПЪК С ДИПЛОМИ ОТ ТАМ НЕ МОГАТ И НЕ ИСКАТ ДА ГОТВЯТ ..... СЕГА НЕКА ДА ДУХАТ СУПАТА !
  • 97 АЛИ БЕГОВ ДНЕС СЕ ОПЛАКВА ЧЕ ПРЕЧАТ НА

    28 0 Отговор
    ПОМИЯРСКИЯ МУ БИЗНЕС КАТО СПИРАТ КОЛИТЕ ДА ВЛИЗАТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ - ЩЯЛ ДА ФАЛИРА И НЯМАЛ ВРЕМЕ ДА СЕ ИЗКЪПЕ !
  • 98 Другаря

    28 1 Отговор
    Като имаш хотел и като печелиш милиони на сезон те са само за теб а като няма персонал щото не ти се дават пари всички са виновни
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Реалист

    21 0 Отговор
    Няма пари, няма хора:)
  • 101 нешънъл джиографик

    7 0 Отговор

    До коментар #95 от "България":

    По наши данни е леко северно от Равда....да,северно от Равда!
  • 102 Традицията

    10 0 Отговор
    Трябва да има устойчивост и на така наречените бизнесмени!? Не едната година единия другата година следващия и нито персонал се запазва нито работниците Гледа се единствено една задължителна печалба за 2 месеца а обслужване нулево?
  • 103 Чингиз Ратан

    23 0 Отговор
    Изгонихте хората с тези ниски заплати, сега търсете индийци!
  • 104 май в случая

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дон Отворко":

    ти неможеш да мислиш…
  • 105 брейй че си

    9 13 Отговор

    До коментар #99 от "Трак":

    грамотен и после се чудиш защо не ти плащат “в евро по 7000лв на месец”… точно за това говори човека неграмотни мързеливи и с много претенции

    Коментиран от #119, #120

  • 106 Гнида

    25 1 Отговор
    Българският работодател е алчен скъперник . Не му се дават пари . Та народът правилно е определил:"каквото почукало , това се обадило" !
  • 107 то и ти

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "Хахаха":

    толкова си прочел !!! 12000 души персонол а не туристи…
  • 108 нпо агент

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Налбантов. "Нашата работа е за интелигентни и млади хора, не е тежка"...Браво! Затова тези млади хора не се нуждаят от добри заплати..защото работа им била не за пари, а за удоволствие..и престиж..
  • 109 куку

    23 0 Отговор
    каза още Налбантов и допълни, че цените са същите като миналогодишните, но туристи няма...Което значи че тези цени били доста солени и миналата година...и така прогонихте евентуални заблудени туристи..в Гърция и Турция..Затваряйте всичко и да направим цялото черноморието див плаж..което е супер, хем ще запазим природата..и ще намалим драстично престъпноста и ще се отървем от мутрите..
  • 110 директора на БАХУРНИЯ завод

    26 0 Отговор
    На вас ви трябват РОБИ не работници, а роби вече НЯМА, разберете го най-сетне. В 21 век сме!!!
  • 111 100лева

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "тук там травълър":

    Лев не давам на обслужващ персонал, който не ме обслужва на български език в България, а те да внасят работници от Талибания ако искат.
  • 112 Баба Гошка

    22 0 Отговор
    Хайде беее задължително всички трябва да им се мобилизираме да им работим за без пари, че печалбите им намаляват. Образовани, чистички и подмитички бачкатори им се приискало. На времето имаше милион безработни млади и възпитани хора. И как точно се отнасяхте с тях? Първия месец - обучителен без заплата. Последния - да дойдели догодина да го получат след първия обучителен. 2 месеца заплата на сезон я дадете я не! Бачкайте си сами!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Аква

    11 3 Отговор
    Толкова много украинци търкания чаршафите в хотелите, да си дигнат задницата да поработят.
  • 117 Хора има

    12 0 Отговор
    Работниците ги има. Заплатите обаче ги няма.
    Ето, аз примерно съм обучен (а и подлежа на допълнително обучение), възпитан и с лична хигиена.
    Нека ми предложат 12 хил. лв заплата (чисто). Оставям си работата на ИТ и веднага започвам на слънчака.
    Та значи - парите, които предлагат са малко. Не че хората ги нямало.
  • 118 Кольо

    14 0 Отговор
    Докато давате смешни заплати нямате право на големи изисквания
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Освен това

    10 0 Отговор
    са и тъпоглави! За толкова време не разбраха, че така не става! Те никога няма да си отворят очите, защото главите са им наврени г.зо.ве.те! Пък и не можели да Използват младите- свърши се ей! Като им дойде младия кадър дето не е учил и иска да си изкара моренцето и се хващат за главата! Дойдох... Видях... и Заминах!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Венци

    8 0 Отговор
    Ако хотелиерите даваха повече пари,можеха да имат претенций.В противен случай ще се задоволят с тъпи и нехигиенични работници.Ъова нека им послужи за урок!Аз отдавна не ходя на българското черноморие.Доволен съм от обслужването на нашите съседни страни.6234
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Тоя Налбантов е някъв хахав

    12 1 Отговор
    Слънчев Бряг и ОКОЛИЯТА са се разсрастнали около 10 пъти, а самият Слънчев Бряг около 5-6 пъти. За разлика от комунизма , когато един работник отговаряше за една дейност и работеше определени часове, в момента един работник отговаря за няколко дейности и работи между 2-3 пъти по-дълго време от комунистеския работник. Ако в един хотел през комунизма са работили 100 човека за 500 туриста, сега демократите вършат тройно повече по обем работа и само с 30-40 души персонал обслужват 1000 туриста. Това е така защото експлоатацията в Слънчака е чудовищна. Искат индийци да им работят за да могат с една мижава заплата да ги карат 7 дни в седмицата по 16 часа на ден да бъдат камериерки, да чистят басейна, да белят и готвят в кухнята, да ремонтират и боядисват. Но това ще е така, докато всеки мошеник с престъпни пари се изявява в сфери ьа които не става. Например тия мошеници Налбантов не става дори за сервитьор, но с престъпните пари го раздава хотелиер
  • 126 Дедовия

    4 0 Отговор
    Внасяте си Индийци, да ви лупкат по Индийски.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Заслужавате го!

    9 1 Отговор
    Години наред се гаврите с работниците, а сега искате кадърен персонал? Не го заслужавате! Заплатите за сезонна работа са смешни, не привличате кадърни хора, защото искат са работят като професионалисти, но това ви бърка в джоба, нали? А между другото къде е МОН ? Защо не подготвя добри кадри? Излизат пълни посмешища 12 клас с 50 думи в речника с мечти за хиляди левове заплати. Тежко и горко на България с такива хора! Това е ИНОВАЦИЯТА! Комунист да развива бизнес трябва да е виц, не действителност!
  • 129 Работниците са прави!!!

    13 0 Отговор
    Нормално е простите и некадърни работници да искат големи заплати, след като гледат с очите си как прости и некадърни хотелиери правят милиони. Не може некадърниците, които бетонираха абсурдно Черноморието да са милионери, а работниците с две леви ръце да не взимат големи заплати. Щом за едни некадърници МОЖЕ, то тогава и за другите некадърници да може!!!
  • 130 Той

    7 0 Отговор
    Откраднаха и бетонираха НАШЕТО море!
    Призовавам всички българи!!
    Бойкотирайте крадците!
  • 131 Бекяров от Слънчака

    7 0 Отговор
    Тия с хотелите и заведенията....или ще започнете да наемате и обучавате работници и да им заплащате реално труда (ако искате да разчитате на тях), дори и зимни заплати и осигуровки, ако трябва! Или започвате в близко бъдеще сами (заедно с челядта си) да си бачкате на миризливите обекти!
  • 132 Пялейков

    4 0 Отговор
    Като заплатите ви са под 1 000 лв Как да имате остроглави работници господин Налбантов
  • 133 Кмета

    3 0 Отговор
    Да ти имам мустака,защо стана министър,свършиха милионите ли?
  • 134 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Коментарите са точни,....но си остават само коментари !!!!!
    Не,....нищо няма да се промени,нищичко !!!!!
  • 135 Гост

    3 0 Отговор
    Като давате 1000 лв, заплата много ясно че никой няма да иска да работи. В сезона както вие искате да изкарате добри пари, на същото се надяват и обикновените работници, само че вие хотелиерите и ресторантьорите искате всичко за вас, еми не става. В Бургас си мислите че като давате 1000 лв заплата давате висока заплата, само че тези пари не са актуални от преди 10 години...
  • 136 Бат Веско Налбантов май отдавна

    1 0 Отговор
    не се е разхождал по пешеходните алеи на Сл.бряг, където продават само цигани, китайска и турска некачествена менте стока, реплики на известни марки, дюнери и пици на парче....
    Слънчев бряг, ще се оправи когато се разкарат абсолютно всички будки, сергии и цигани, които убиват работата на качествените магазини с оригинална стока, които имаше във фоайето на всеки хотел до преди 10 години, също и на ресторантите с добро и качествено обслужване, които биват скъсвани от всякакви проверки от държавните институции, за разлика от уличните търговци - тарикати и мошеници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове