Last news in Fakti

6 Юни, 2024 05:46 2 265 30

Васил Терзиев: Нека всички уважават истината. Стига манипулации и общи приказки

  • васил терзиев-
  • софия-
  • кмет

Крайно време е политици и управленци да защитаваме думите си с реални действия, заяви кметът на столицата

Васил Терзиев: Нека всички уважават истината. Стига манипулации и общи приказки - 1
Снимка: БГНЕС

Както обещах, днес /б.р. вчера/ публикувахме информация за одитираните обществени поръчки. Ще направим каквото е необходимо, за да спрем незаконосъобразните поръчки.

Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facеbook по повод темата с възлагането на обществени поръчки, цитиран от ФОКУС.

Според Терзиев Столична община е един от най-големите възложители на обществени поръчки в България, като това как правим нещата тук в София, има пряко значение не само за столицата, но и за икономиката на страната.

Кметът споделя, че информацията за всички поръчки е публична и всеки един експерт, консултант, одитор или адвокат е "добре дошъл да направи този анализ, който направихме ние".

"Нека да започнем да говорим по същество. Немощните опити да се дискредитират компании и техните екипи, защото са имали куража да се заемат с такъв одит, няма да променят фактите. Факт е, че за разлика от този одит, един друг за Витоша, направен по поръчка на предишното управление, не видя бял свят, докато ние не го оповестихме", добави той.

Терзиев призовава консултантските компании с опит в обществените поръчки, адвокатски кантори, одитори да дадат становище и да се подпишат под него, че тези поръчки са законосъобразни.

"А на г-жа Фандъкова да повторя: ние твърдим, че тези поръчки са незаконосъобразни с множество нарушения на Закона за обществените поръчки при изготвянето им. Дали са незаконни може да реши само съдът.

Отговорността днес е моя и на моя екип - да ги поправим или да ги спрем. Защото е крайно време политици и управленци да защитаваме думите си с реални действия. В противен случай резултатът за софиянци и за българите е нула", смята кметът.

Той твърди, че не е вярно, че няколко месеца преди местните избори г-жа Фандъкова е забранила да се сключват договори по големи обществени поръчки.

"Нека всички да се научат да уважават истината. Стига манипулации и общи приказки", казва той и допълва: "Фактите са, че 9 дни преди първия тур на изборите за нов кмет на София миналата година е подписан 4-годишен договор за текущи ремонти за 36 900 000 лв. На 27 октомври, или петъка преди първия тур на изборите за кмет на София, е подписан друг 4-годишен договор за 34 749 999.99 лв. От края на юли 2023 до петъка преди изборите за кмет на София са подписани нови 4-годишни договори за текущ ремонт на обща стойност над 240 000 000 лв. Това са фактите и те нямат нужда от анализ".

"На критиците от ГЕРБ, които ме обвиниха, че съм влязъл в предизборната кампания, искам да припомня, че човекът, който най-настоятелно искаше резултатите от този одит още от 3 май, когато той не беше завършен, но още тогава явно е бил притеснителен, е г-н Георги Георгиев. Ето го, получен от мен доклад на 3.06, представени резултатите от него на 4.06. И публикуван днес, на 5.06. Одитът беше възложен през февруари. Сега е готов, сега го оповестяваме. Дали някой си е мислил, че през юни отново ще сме на избори?

И отново да попитам: какъв е коментарът ви по същество? Кой ще даде детайлна обосновка дали тези поръчки са законосъобразни и ще се подпише под това си становище?", завършва кметът Васил Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    21 8 Отговор
    То да не вземе да стане чудо и този да излезе читав.Макар ,че като познаваме българската политика по-вероятно е да иска парите да отидат в "правилните ръце".

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Емили с Тротинетката

    17 16 Отговор
    Терзиев ще води София Прайд.
  • 3 За едно читаво нещо

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    сто нечитави ще направят.
    А някои само нечитави правят.
  • 4 Малко като

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    "Трай коньо за зелен трЕва"
  • 5 Софийски

    10 8 Отговор
    Така се прави, браво. Патриарха е проблем обаче и паркинги трябват не приказки и велоалеи. Центарът е пред колапс.
  • 6 Стар софиянец

    19 13 Отговор
    Истината е, че сте абсолютни головодници, които не могат да се справят с елементарни проблеми, вършите глупост след глупост (а защо, е отделен въпрос) и че София трябва да се освободи от вас за да се върне към нормален живот.
    Разбираме, че ДС-изтърсачето го подготвят за по-голяма политическа кариера (я премиер, я президент) и София му е трамплина, но досега той се проваля.
  • 7 Марков

    10 5 Отговор
    Обръщам се към г-н Терзиев публично, за да се прочете и от форума.
    Г-н Терзиев, в центъра на София, на най личното и сакрално място в София и България, се издига статуята на СМЪРТТА. Преди месеци в сайтовете имаше подробно описание на всеки детайл от нея и астралното й значение за водене страната ни "надолу".
    Моля да ни съобщите същността на обществената поръчка към автора й Чапкънов за изработка и монтаж; кой е възложил, кой е одобрил, с какво финансиране е обезпечен проекта. И още: кога ще бъде демонтирана тази злокоба, която ни трови настоящето и бъдещето.
    След демонтажа на паметника и скулптурите на комплекса СА, оставането на статуята на СМЪРТТА е най малко неуместно. Затова и моля също демонтажът да стане с мирни средства а на това място да се обяви конкурс за идеен проект, позитивен за София и България.
  • 8 Ученика

    13 7 Отговор
    Има една приказка за подобни синковци и тя е: "Дядо му юнак казашки, баща му син казашки а той - кучешка опашка!"
  • 9 Васето от ДеСеТо

    9 5 Отговор
    Ще го призная ако вкара някой коримпиран политик в затвора
  • 10 разбрал

    8 5 Отговор
    Ясен си ни Васе , ясееен ! Не щат да си плащат рекета , а ?! Правят се на ударени ! Били си спечелили ЗОП-овете и си чакат авансовото плащане , та нещо да се пипне и в полза на този град ! Обаче , ти имаш да "избиваш чивия" от над 5 000 000 левчета - дето плати на Христо , Кирчо , Коки и Бориска за да те направят кмет . От къде да ги избиеш - ми от тези дето сега се правят на ударени , нали ?! А , ако продължават в същият дух - ресто на ЗОП-овете и ще си избереш нови , "правилни" фирми , дето ще са по дащни , разбрахме !
  • 11 Майора

    10 7 Отговор
    Терзиев истината е една - нито имате опит нито екип и затова нещата не вървят! Няма смисъл да ми даваш данни , само кажи как от далавера с боклука всеки месец се дават излишни 50-60 млн лв и защо като мислите за София си увеличихте 3 пъти заплатите? За нищо не ставате наследници на хора от ДС и джендъри!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Терзиев - кратка биография

    14 5 Отговор
    Терзиев е човек с прекрасна , биография - единият му дядо е шеф на управление на ДС , генерал лейтенат от ДС , член на ЦК на БКП , активен борец и партизанин , братът на дядо му е с абсолютно същият "профил" - партизанин , генерал майор от ДС , шеф на управление на ДС , член на ЦК на БКП и т.н.т. , баща му е полковник от 1-во ГУ на ДС , майка му - подполковник , впрочем - майка му е братовчедка на Петър Младенов /дъщеря на вуйна му/ , Терзиев става мулти-милионер след 10-ти ноември с приватизирането на "Оптико-електрон" който е бил част от управляваната от дядо му ДС Империя . Другото го знаете .

    Коментиран от #16

  • 14 Хххх

    13 3 Отговор
    Уважавам истината и тя е, че сте като охлюви! Във всякакъв смисъл!
  • 15 Хххх

    6 3 Отговор
    Да добавя, че сте твърдоглави, нахални, с идеята, че всички искат да са като вас! И упорити!
  • 16 развеселен

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Терзиев - кратка биография":

    Гледам - натракали са Ви минуси ?! Очевидно , ЛГБТИ/ПП/ДБ/СС тролящите , не са съгласни и не одобряват биографията на кмета си !!! Ама , тя е абсолютно вярна , всеки може да я провери за секунда в нета .

    Коментиран от #18, #26

  • 17 Светльо

    2 6 Отговор
    Да живеят корумпираните гейберассти.

    Коментиран от #19

  • 18 Хххх

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "развеселен":

    Да се смееш ли, да ревеш ли?! Понякога се смея, понякога рева! Като всеки човек! Ако някой не е така, пътят у лево го знае! Да им принади каквито иска качества! Е, повечето от тях не са такива, каквито си мислят! Яяяяя, изненада!
  • 19 разбрал

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Светльо":

    Разбрахме те - добре знаем , че Г@ЙОВЕ и ПЕ.Д.РАСИ са именно представителите на ПП/ДБ и (особено) на СС . Така , че призивът ти - да живеят корумпираните Г@ЙБЕРАССТИ очевидно е за тях и да - нека си живеят , нека се "обичат" , нека да продължават опитите за забремяняване тип "заден дв@р" , само нека не ни се натрапват и не опитват да ни управляват , защото ... !!!

    Коментиран от #21

  • 20 Хххх

    3 0 Отговор
    Засега ясно е, че им се завиждало!
  • 21 Хххх

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "разбрал":

    Да, да правят на себе си каквото щат!
  • 22 Ххх

    2 0 Отговор
    И едни на други, че не се търпите бе!!!
  • 23 На Дедо

    1 0 Отговор
    Тя истината.... горката. Ами започни с това как спечели изборите.
  • 24 ВАСИЛ

    3 0 Отговор
    ТИ ЛИ СИ ИСТИНАТА БЕ ПЕДАЛ НЕДОМИСЛЕН
  • 25 КОЙЧО

    3 0 Отговор
    ТУЙ УМРЯЛО ПАРЧЕ ЗНАЕЛО ИСТИНАТА ЖИВ ДА НЕ БЯХ
  • 26 Много

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "развеселен":

    Маскирани комунисти се обърнаха при прехода .
    Сега бранят внуци и пра внуци на бивши партийни величия .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кадир

    1 0 Отговор
    Педал грозен
  • 29 имало едно време Вера,Надка и техна мама

    0 0 Отговор
    На тоя му се дръпна ла---то!
    Нали искаха това момче милионерче да кадрува и да го игра кмет на центаро?
  • 30 Име

    0 0 Отговор
    Лустрация!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове