6 Юни, 2024 17:08 2 923 23

Британците спасяват сезона на Южното ни Черноморие

  • британци-
  • сезон-
  • лято-
  • южно черноморие

Традиционно сред топ 5 пазара също ще бъдат Чехия, Полша и Германия

Най-голям ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие се очаква от Великобритания. Това показват данните на бургаското летище.

Това обобщи БНР.

Между 15 и 20 хиляди германски туристи, планиращи почивки по българското Черноморие, са засегнати от фалита на третия по-големина в Европа германски туроператор. Това няма да се отрази на летния сезон, казаха министърът на туризма Евтим Милошев и председателят на УС на инкаминг агенциите Иван Грошев.

Това нещо се случва в началото на сезона, така че да могат да бъдат поети туристите. Те имат гаранционни фондове, които ще покрият разходите. Така, че нещата не са толкова мрачни.

"Традиционно сред топ 5 пазара също ще бъдат Чехия, Полша, Германия, също и сред топ пазарите, но там възстановяването към момента е сравнително бавно спрямо 2019 година", припомни Деница Миосавлевич - началник отдел авиационно бизнес развитие на бургаското летище.

За популяризиране на българския туризъм под мотото "Изживей България" в Несебър се провежда конференция, на която присъстват представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 1 Отговор
    Алкохолици.
  • 2 да де

    37 1 Отговор
    ГолЕм ръст ще да е миналата година са били двама пияници тази година ще дойдат петима.
  • 3 Цъцъ

    35 3 Отговор
    Само наглоcaкcонски пиеници! Това не е туризъм, това е атлантически алкохолизъм!
  • 4 Талибан

    20 13 Отговор
    Третия по големина швабски туроператор спря да обслужва руснаци и капутишен а?
  • 5 Емигрант

    36 0 Отговор
    Голям ръст на туристи ли се очакват или голям ръст на ПИЯНИЦИ и ПРОЙДУХИ ? Има разлика и тя е съществена г-да драскачи на глупости !
  • 6 Форинър

    25 0 Отговор
    Ако наличието на алкохолизирани пияници е спасение, то горко ни. От тая.
    , сган нищо добро не се е случило. Пораженията които ни нанасят с просташкото си първобитно присъствие е неизмеримо и няма как заради някакви мръсни пари да изпадаме в делириум.
  • 7 Идват

    38 0 Отговор
    Пияни британци и ще им сервират непалци и молдовци. Българите в Турция и Гърция! Или на полето и по язовирите..
  • 8 оня с коня

    3 32 Отговор
    Множеството Индивиди тука ОТРИЧАТ всичко хубаво случващо се в България и изразяват Бурно недоволство.Това пък е СИГУРЕН БЕЛЕГ за Безпаричие и водене на Мизерен живот ,затова и да се Запитат:След като живота им в България е тежък и безперспективен,ЗАЩО не си опитат късмета по Света- Европейската имлична карта им гарантира безпрепятствено Придвижване и равноправно и законно плащане на Труда им?Или си мислят че могат "да изчакат" по-добри времена тука...Естествено че такива времена непрекъснато настават,но след като за 35 г Демокрация не са се оправили,вероятността това да стане изобщо е почти Нулева.

    Коментиран от #21

  • 9 Тити

    20 0 Отговор
    Нищо няма да спасят идват най бедните дето и кафе не си купуват от близкият павилион а цените са им са им по ниски даже и от Българския турис защито нашата държава ги субсидира. То и за това Българина не ходи на бетон с привкус на фекалии.
  • 10 Мухаа ха!

    26 1 Отговор
    Събрал от два месеца" социалки" и скъ саняка ,ще ни спасява положението!?.Върти майна,бидони с цар Кировка,и всяка вечер обиколки- алкохолен туризъм,му казват.Следват задължителни бълвочи навсякъде,или балконен екстрийм.Изпуснахте питомното,сега се молите на дивото.Абе пишман- хотелиери! За цели тридесет години не разбрахте,че по добър и щедър клиент от българин и руснак няма по нашето Черноморие.Достстъчно е ,да го посрещнеш като хората,да го погъделичкаш,но елегантно,да му сервираш нормална храна и питие,според поръчката,и той развързва кесията си.Както никой друг! Няма ингилизи,франсета,още повече онези- от Скандинавия.Българите са плащачи ,драги ми уста- куфари.Но ви усетиха,колко сте остри и неумелци във всичко.Живеете все още в миналия век.Когато нямахме друг избор.
  • 11 ;-)

    14 0 Отговор
    И Винпром спасяват британците!
  • 12 РЕАЛИСТ

    16 1 Отговор
    Идват щото Черноморието е известно във Великобритания с алкохол, наркотици и евтини жени. Слушам ги , като тръгват се хвалят , колко Виагра и презервативи са си взели за почивката.
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    17 0 Отговор
    Англичаните са пияници и скандалджии!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зайо Байо

    5 0 Отговор
    Ще дебаркират ли ? Като десанта в Нормандия ?

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ветеран от Протеста

    0 10 Отговор

    До коментар #15 от "Зайо Байо":

    Зайо,британците плащат в паунди,не в рубли!!!
  • 18 Хахо

    7 0 Отговор
    Да живее алкохолния туризъм. Ще има яко поркане, шмъркане до припадък, балконинг и пр. всичко както си му е реда. Повечето от тия туристи даже няма да отидат до морето. Те са дошли за друго
  • 19 4552

    0 0 Отговор
    Като запълнят липсващия персонал? 😉
  • 20 Пешо

    2 0 Отговор
    Значи ни трябват бармани,щотобтея само пият
  • 21 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    С нетърпение чакам да спрат субсидиите на зърнарите. Тогава ще те питам, от де ще чакаш рента? Ще ти се наложи и на теб да поработиш.

    Коментиран от #22

  • 22 Бай Зърнар

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ако спрат субсидийте всички цени ще скочат и тогава ще го дуат бедните

    Коментиран от #23

  • 23 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Зърнар":

    Но и ще се види кой е истински земеделец и кой е на хорото заради далаверата. А такива, като конят с капаци, няма да могат да левтунят на рентите от наследените ниви и ще им се наложи да поработят, за да видят как е, когато трябва да се потрудиш за парите си, а не само да даваш акъл на другите, да работели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове